bloggenjosse

jag blir förbryllad

Kategori: Allmänt

så idag hade jag min redovisning alltså. GUD så nervös jag var! Helt sjukt varför jag var det, jag har ju redovisat typ asmånga gånger men ändå blir jag lika nervös, kan inte andas normalt, darrar och blir uppstressad. Jag försöker jämt tänka att "men det är ju ingenting, jag ska bara prata inför klassen på någonting och sen bara glömma det". Jag kanske blir lite mer nervös när jag inte till 100% kommer ihåg texten, så det kan väl vara därför. I alla fall, under dagens redovisning hade jag typ världens bästa inledning och avslutnign tyckte jag;

Inledning (jag skulle alltså prata om två länder i latinamerika, mina var venezuela och belize):
Fattigdom, kriser och politiska oroligheter är saker som sammanfattar historian för de länder jag arbetat om, nämligen Belize och Venezuela. Bägge har varit spanska kolonier varav Belize fick sin självständighet relativt sent. Men vad har egentligen hänt i landet under åren?

Avslut:
...så förhoppningsvis kan man sammanfatta dessa länders framtid med ord som hopp, rättvisa och fred (kom inte på bättre ord för tillfället).

Ja det var väl bra? men vad sa jag på framträdandet?? På avslutet lät det typ såhär;
Fult avslut;
.... så ja. Ehm (juste) förhoppningsvis kan man alltså sammanfatta...ehm... ländernas historian...nej jag menar framtid, med ord som ...hopp rättvisa och fred. Ja!

Asså! Jag måste lära mig att hålla huvudet kallt i sådana situationer! Banne mig.

Och idag var det våffeldagen vilket jag minsann tog fasta på. HEhe. För övrigt har jag idag faktiskt ägnat mig åt svårare matematiska problem, typ det här;
Jag funderade på Fredrika som fyller sju imorrn, min lillasyster alltså. Att hon fyller ju sju som sagt, och då har hon ju levt sju år av sitt liv (låter helt rimligt va) medan jag för sju år sedan var fjorton, tänkte jag först. Nej tänkte jag sen för i såfall skulle jag ju vara 21 år idag. Hm hur kunde jag komma fram till det tänkte jag sen? Sedan kommer jag inte ihåg mer(just typiskt när man räknar svårare matte alltså all fakta bara försvinner!) Men det var nåt att om man la på fyra år så blev jag 21 eller vad det var. Fast jag vet inte vart jag fick fyra år ifrån. Jaja.
Så nu vet ni lite hur jag resonerar!

muntlig redovisning igen

Kategori: Allmänt

I måndags fick jag världens chock när jag på lunchen fick reda på av klassen att vi skulle ha svenska redovisning om vår uppsats i historia/svenska om latinamerika. wattefuck tänkte jag och blev väldigt orolig, speciellt då min svenskalärare tydligt poängterat att jag skulle göra en bra redovisning sen min legendariska Titanicredovisning. Ingen press nejdå! Så jag satt på lektionen (hon hade slumpvis, förbestämd ordning till råga på allt) och bad för mitt liv att jag inte skulle behöva redovisa. LYCKLIGTVIS var det en i min klass som pratar ganska länge och inte svek han denna gången heller! Så jag ska redovisa imorrn istället. Hallelujah.

Edit: fan va sepesär blogg.se är på att uppdatera!!

Editnr2: Hups man måste visst publicera eländet först innan inlägget syns heh

PLanering

Kategori: Allmänt

Den 26e mars fyller min lillasyrra Freddie år! Helt sjukt jag kan verklgien inte fatta att hon redan fyller SJU år! Jag kommer ihåg min sjuårsdag jätteväl och Freddie är ju så himla liten... En liten hemlis kan jag avslöja här eftersom hon antagligen inte läser min blogg; hon ska kanske få en kanin i födelsedagspresent :p så jag har hjälpt till att leta lite. Det ska vara en dvärgvädur, en unge. Om ni ser en snäll sådan nånstans kan ni ju bara säga till.

Å det var nåt jag hade tänkt skriva som var viktigt men jag har typ glömt det nu :/ Idag har jag i alla fall jobbat hela dan i stallet. Nästa vecka är det löning och jag kommer få ÖVER tvåtusen spänn!!!! Helt sjukt!! Shopping spreeeeeeee!

Förresten har jag och Ullis bokat resan till paris nu! Det blev typ jättebilligt! Och snart åker vi woho! Je suis très excalté oui oui (det där adjektivet eller vad det är hittade jag på lite själv). Jag måste lära mig att säga madame/misjö till alla. eller mademoiselle. Grejen är att jag kommer inte ihåg vilken man ska anta att tanterna är, madamar eller mademoisellar? Kanske madamar? Eller kankse dom lackar för att man typ bara antar att dom är gifta? Sen ska jag leta efter Thibaut som jag bodde hos i åttan när vi åkte med skolan dit. Hahah han kommer tycka jag är värsta stalkern. MEn jag vet var han hängde 2006 så det här lär bli lätt hehe....

Fredagens fynd

Kategori: Allmänt

Efter skolan åkte jag till Mörby där jag shoppade 3 nagellack för 99spänn! Billigt va! tyvärr resulterade detta i att jag nu bara har 3 kronor kvar på mitt konto.. På väg hem mötte jag Freddie och hela hennes dagisgrupp (jaja förskolegrupp då). Hon blev jätteförvånad att se mig, och jag började visa henne vad jag köpt, men då skyndade hon till fröken och när jag sa hejdå vinkade hon lite avvärjande med handen.

Förresten var hon hemma idag med mamma för att hon var sjuk. Jag funderade  på att också hitta på nån sjukdom, fatta vad mys att sitta hemma och chilla! Faktiskt känner jag mig lite sjuk om jag ska vara ärlig. Anyways så gick jag till skolan  iallafall duktig som jag är.
"Hejdå freddie!" ropade jag när jag skulle gå.
"Hejdå...."ropade hon och lät desperat. "MAMMAAA KOooM! JAG MÅSTE KRÄKAS!!"
där skyndade jag mig ut.

Assåå

Kategori: Allmänt

jag vet inte när jag börjar imorrn. Jag hade stenhårt för mig att vi började 9.30-skönt liksom! men tydligen enligt folk i min klass börjar jag alltifrån åttatrettio till 9! Grejen är att vi skulle jobba självständigt med vår latinamerikainlämning (jaja den gör jag ju imorrn på morgonen självklart not) så därför kan vi knappast behöva komma tidigare än nio? Jaja jag kommer dit typ 9.15 eller så så får vi se. Jag menar, jag behöver bara förklara att jag missuppfattade vad han sa. I allafall är ju klockan ganska mycket nu. JAg sov från 18-20 nu, asskönt faktiskt men det la ju om min dygnsrytm lite hehe. Dessutom vet jag inte vad jag ska ha på mig imorrn. Tillochmed.

Once a Kalle Anka läsare, always a Kalle Anka läsare

Kategori: Allmänt

Det mysigaste jag kommit på för tillfället är detta:


Jag sitter vid köksbordet med massor av knäckebröd, vatten elelr mjölk och läser Kalle Anka! Inte serietidningarna utan de riktiga nördvarianterna, alltså de av serieskaparna Carl Barks och Don Rosa. Ett album jag precis läst klart heter "Carl Barks bästa" och är ett urval av alla de serier han skapade. Visste ni att det var Barks som skapade t ex Joakim von Anka, von Pluring, Björnligan och alla de där? Coolish! Men nu har jag iallafall läst ut den så nu har jag börjat på en favorit i repris(jag har ju läst dessa samlingsalbum otaliga gånger) nämligen Don Rosas verk "Joakim von Ankas liv". Den är så otroligt bra, jätteskickligt berättad och väldigt detaljrik! Det är jättemys att sitta där, knapra på knäckebröd och studera serieruta för serieruta där man beundrar den berättelseglädje och detaljrikhet som finns samtidigt som man ibland viftar bort några knäckebrödssmulor! Try it yourself! Dessutom är den lite sorglig ibland tycker jag, men som sagt väldigt bra berättad, så LÄS DOM om ni har möjlighet! Eller kom hem till mig och gör det ;D



Bildcollage av Don Rosa, gjord enbart till den här bloggen. Närå skoja hehe men som ni ser är unge Joakim von Anka i mitten med omgärdande bilder ur hans liv. Mycket spännande liv må jag säga! Jag ska också vara lika äventyrlig typ! Och lika rik!!

Snö snö snö.......

Kategori: Allmänt

Alltså det snöar forfarande! Tänka sig! Jag trodde att det skulle bli vår nu men ne tydligen inte... idag hade jag bara en lektion så det kändes lite onödigt att gå till skolan men vad gör man inte för helhetsintrycket..? När jag skulle gå till bussen hem skulle jag gå fröbi en såndär vägspärrsgrej, och då var jag tvungen att gå över en kedja som hängde över marken. Alltså väldigt lågt, typ 20 cm över marken. Inget höjdhopp inte. I alla fall så jag vet inte hade jag den där dåliga beräknaavståndsgrejen, så jag råkade snubbla över kedjan och föll rakt ner i snön! Samma sak typ hände igår, när jag skulle ta in hästarna fårn hagen. Jag stod på en sten lite sådär, halkade och föll rakt i snön. Utan handskar!! KALLt ja!

Vad gör man?

Kategori: Allmänt

Jag har nu vart hos tandläkarn och sedan till vallentuna och ridit Ulmus. Tandläkarn var ingen rolig historia måste jag säga, alltså först fick jag kolla på mitt avtryck jag gjort förra gången av min mun där man konstaterade att för att jag ska få ett bra bett måste jag tydligen dra ut en tand i vänster underkäke(där jag skadade mig i cykelolyckan). Alltså jag måste DRA UT YTTERLIGARE EN TAND. Min fjortonde typ. Jag pallar bara inte! men sen kallade han in en till tandläkare som upplös mig om konsekvenserna om jag inte drog ut den. Jag försökte förklara så gott jag kunde utan att börja gråta om att det lät jättebra men att jag var drauttändernarädd (ja jag var typ gråtfärdig, jag brukar bli det om jag måste prata om mina tänder när jag tycker synd om mig själv). Så det lutar ju åt att jag måste göra det. Visst det är en dag som blir den fysiska smärtan men den psykiska sitter kvar. Jag har fortfarande mardrömmar efter mina andra "ingrepp" och kan knappt prata om det utan att få rysningar. Haha gud så emo det här låter men det är sant jag lovar!

juste, jag kollade upp låtlistan på vilka låtar som var med på Singstar Queen och blev faktiskt lite besviken måste jag säga. Playstation 3 får 25 låtar medan Playstation 2 bara får 20 låtar (där de plockar bort typ de bästa låtarna som Killer Queen, Radio ga ga, Show must go on och de där) fast jag tröstade mig med att det fortfarande fanns väldigt många bra kvar, fatta att sjunga Bohemian Rhapsody!! Så jag ska fortfarande köpa spelet alltså. Men det har typ inte kommit ut än? Hm aja lika bra jag är pank som en kyrkråtta.

ska strax pysa

Kategori: Allmänt

till tandläkaren... såhär, jag slutade franskan 11.10(30 min innan lektionen var slut, vi ahde ju prov och jag hade ju knappt pluggat men det kändes HELT OK iaf!) och kom hem typ halv tolv, sen åt jag och nu ska jag alltså till tandläkaren i vasastan. Eftersom min lektion började 13 och jag ska vara hos tandis 14 kändes det bäst att skippa lektionen (engelska) och lektionen efteråt (Kulturhistoria, yeeh) eftersom vi ändå slutar 15 och jag kommer ändå inte hinna vara med länge iaf och jada jada ni fattar..

 Så efter ska jag rida Ulmus, hoppas bussarna går ok även fast det snöar så mycket! Fatta att det är så himla snöigt alltså! Jag hann knappt bli förvånad i morse dock eftersom jag hade så himla bråttom till bussen men när jag sedan tänkte efter kom jag på att igår var det ju typ barmark och idag är det så man verkligen får pulsa. MEn nu måste jag skynda för mina små gaddar måste borstas noga först! :p

ps, för den som inte fattade vilket Singstar jag vill köpa som jag skrev om igår är det ju SJÄLVKLART Singstar Queen(såg ni inte textutdraget ur Bohemian Rhapsody på bilden ellrrr? På bilden såg man ju hela bandet klart och tydligt också... skärpning! bakläxa! :p

Me love Singstar!!

Kategori: Allmänt

Den här måndagen började som en vanlig sketen måndag. Så kollar jag i city(eller var det metro?) och hittar en spelrecension. Jag hittar alltså en spelrecension. Med stort S.

För där. Där står mitt drömspel.
 


Jag låter bilden tala för sig själv. Men ska jag köpa?
Klart jag ska köpa!!

tröttare än tröttast

Kategori: Allmänt

är jag nu i skolan när det är två lektioner kvar. Eller ska jag skippa franskan? den är ändå bara frivillig nu såhär en dag innan provet (jag har inte pluggat än nej) och sen när går man till franskan för en frivillig lektion? nu vill jag bara sooooovaaaaaa och om jag skiter i franskan har jag bara idrott kvar och jag har ändå inga kläder med eftersom jag "glömde"  dom i morse så det känns ganska chill. Men när jag kommer hem måste jag plugga franska för bövlen.

trött.

Kategori: Allmänt

Jag behöver verkligen sova men jag får inte. Jag har ju ett jätteäckligt geografiprov imorrn. Dessutom har det blivit knas med stallet som jag på något sätt måste fixa, jag vet bara inte vilken tråd jag ska dra i först så att säga. Och dessutom fick jag bara VG på min kantarellnovell i svenskan. damp!


Semlan som Sofia och jag bakade. Blev lite sepe med kameraskuggan :s Hade tänkt att även publicera en Sofia ätandes på en semla, men avstår av upphovsrättsliga skäl...


Snart är det sommar

Nu måste jag plugga innan jag däckar totalt............