bloggenjosse

Praktikvecka 1 - check!

Kategori: Allmänt

Hm jag har ju inte bloggat här på ages, det blir liksom inte av. Men i vilket fall, nu har jag ju äntligen haft en praktikvecka sen jag fick jobb på Tössebageriet! Första veckan har faktiskt gått helt okej, jag har varit väldigt bra praoelev måste jag säga. Jag har till och med fått lägga på toscasmet på kakor! Sen har jag inte fått baka så mycket som man skulle kunna tro att man gör på bagerier som praoelev, inget alls faktiskt. Men sen så är jag ju bara praktikant och ju fler kockar ju sämre soppa liksom. Däremot har jag fått göra lattar på rullande band, och varm choklad, och te och plockat disk, servera, handla grejer osåvidare... Det enda är bara att det är så sabla svårt att göra latte. Kaffedelen är nemas problemas, det är bara att skrapa av skedsaken och fylla med pulver, platta till och ta bort från kanter och sen sätta in och trycka på knappen så det blir kaffe. Sen ska man fylla en kanna med mjölk, och skumma +värma. Man ska alltså hålla skummaren preciiis vid ytan för annars låter det som sju ånglok i falsett över hela lokalen, och det blir inget skum. Samtidigt värms hela grejen upp och man vill ju inte att kunden ska bränna sig. Eller det kanske man vill men det får man inte vilja i alla fall.

Av alla tjugosex lattar eller hur många det nu blivit som jag gjort har bara en inte låtit som ett falsettjutande ånglok, och man kan ana vad det ska föreställa förnåt (skum alltså). Så det går väl framåt! Om det inte vore för att häxan surtant jobbar på samma plejs som jag, så fort dom ropar från kassan att "Josefine, en latte att ta med!" eller så så armbågar hon sig fram och fräser att "JA DEN GÖR JAG SÅ BLIRE RÄTT". Men det är väl sånt man får stå ut med I guess.

Det värsta är att jag har inte alls pluggat ett skit och jag MÅSTE verkligen göra alla inlämningar och sånt! Det skulle ju vara inne för länge sen typ!

Idag är det halloween förresten. Jag jobbar imorrn (på stallet) så jag måste lägga mig tidigt, men trick år trit iaf (eller vad man ska ha som hälsningsfras, happy halloween eller glad halloween låter ju lite...ja)

praktisk desperation

Kategori: Allmänt

jag ska praktisera någonstans om två veckor. Nej jag har inte hittat någonting. Ja jag är desperat. Min ansökan till Moderna museet:

Hej!

Jag heter Josefine och är 18 år. Jag går tredje och sista året på Danderyds Gymnasium, samhällsvetenskap inr samhälle. Under två veckor (av veckorna 43-45) ska vi praktisera på en arbetsplats för att komma ut i arbetslivet och prova på hur det är. Jag undrar därför om ni tar emot praktikanter på museet? Jag är glad, trevlig, social och intresserad av det mesta och gör alltid mitt bästa med alla uppgifter. Jag går ofta på museer och är kulturintresserad. På fritiden är jag i stallet, med mina kompisar, fotar, ritar och lyssnar på musik.

PLEASE!!!! JAg GÖR VAD SOM HELST FAN!!



Funderar på att stryka den sista raden. Tycker ändå att hela ansökningen skriker desperat artonåring.

pausfågel

Kategori: Allmänt

jag har vart mycket här istället.. på något sätt mycket roligare!