bloggenjosse

Ted

Kategori: Allmänt

Såg på sjunde avsnittet av Seventies idag, och det var nog ett av de bästa om man inte räknar med den snutten förra gången när de spelade 5 sek av Bohemian Rhapsody. Idag handlade det om svenska artister under sjuttiotalet, och då snackade dom om ABBA såklart, lite björn skifs men även Ted Gärdestad. Och när jag tittade på den biten kom jag och tänka på när jag var typ tio. Jag kommer inte ihåg hur men jag började lyssna på Ted Gärdestad hur mycket som helst, kunde alla sånger och kollade snett på dom som sa att dom lyssnade på typ S Club 7 eller nåt sånt.

Sen var jag rätt engagerad i hans livshistoria, jag läste om honom på nätet och speciellt hur han tagit livet av sig (eller inte hur, mer faktumet att han tagit livet av sig, så morbid är jag inte) och jag kunde sitta och böla när jag läste om det och hur orättvist behandlad han blivit, hur ensam han var. Jag kommer ihåg hur jag pratade om det på middagar, och gick fram flera gånger till en fröken på fritids och sa: "Vet du, jag lyssnar på lite ovanlig musik. Jag lyssnar på Ted Gärdestad och ABBA."

I alla fall, sen gick det där vidare till Gyllene Tider och Roxette, vidare till Kent och sedan typ mer åt rockhållet, även om jag idag inte riktigt kan säga vad jag lyssnar på. 

Fast vad jag tänkte säga med allt det här är att när jag nu såg videobilder på en femtonårig Ted Gärdestad väcktes gamla minnen och känslor till liv (nu låter jag gammal) och jag tänkte på hur tiden förändras, och hur jag förändrats. Ja det var nog allt.


mycket nu

Kategori: Allmänt

jag är jättetrött och har hur mycket grejer som helst att göra. Och imorrn ska jag upp 6 för att jobba. Jag undrar om jag kan ta en liten powernap nu på tio och sedan gå upp och göra massa saker och sen sova? Eller kommer jag bara sova i flera timmar då?

dagens körning: till stallet, till vaxholm och tillbaka. Det gick: bra!

hittade mig själv

Kategori: Allmänt

Jag håller på med att skriva ner gubbar som svarat på tipspromenader till SNF, och hittade just mig själv. På en lapp stod det nämligen: Josefin Hansson. Haha. Man undrar ju, är det världen som är liten eller är det jag som finns typ överallt?
Annars har jag köpt ett par skor idag plus två nagellack som är jättefäshion, guld och grått. Go G!

blev inget :/

Kategori: Allmänt

pappa var för trött. Jag med. Men det sa jag inte. Fan. Kör imorrn istället. Gonatt

ska snart övningsköra!

Kategori: Allmänt

nu har jag också anmält mig till handledarutbildning! Jag är en sån person som ibland inte alltid tar saker i rätt ordning. Idag har jag varit i stallet och gått ut med Zäta, vilket jag ska göra imorrn också. A juste, jag ska planera min höst ikväll också. Och oj fan jag måste göra klart adresserna jag arbetar med för mamma. Men när pappa kommer hem från affären ska vi övningsköra! Tjoho! :D

lala

Kategori: Allmänt

ritade en häst

Kategori: Allmänt

Tjoho idag var en kul dag! Först fönstershoppade jag i staden med Pekka, sedan flanerade jag med Emma i botaniska trädgården, så fint! Sen övningskörde jag hem från Hägernäs på MOTORVÄGEN, och körde sen runt i Djursan med pappa. Gick fett bra. Iaf när pappa var med, för när mamma åkte med blev jag jättestressad eftersom hon hojtade till för minsta fel jag gjorde. Och hon hojtade ju ett antal gånger. Very disturbing. I alla fall, nu fick jag nyligen ett sådant underbart kreativt moment att jag var tvungen att göra något av det. Det blev en brun häst på en psykadelisk bakgrund, gjord i paint.
Luta er tillbaka och låt er svepas med.
Image and video hosting by TinyPic

blev trött

Kategori: Allmänt

Gud så trött jag blev! Tror jag sover en stund...la mig sent+gick upp tidigt (halv elva)=trött. Lätt ekvation.

raj raj

Kategori: Allmänt

Raj raj måste vara det roligaste candid camera-program jag sett! Såg på typ alla snuttar som finns på youtube för typ två år sen, men kom på att dom fanns igen igår efter att ha sett den där filmen. I en roll spelar nämligen Cecilia Forss som jag kände igen väldigt mycket, så jag googlade henne och kaching! Hon var ju med i raj raj! Så igår satt jag och skrattade som en galning till alla raj raj avsnitt som finns tillgängliga. Älskar dom. Fyfan vad coola dom är med sådana pokerface, och vilken iskyla att fortsätta köra på sin grej även fast dom möter ilska och konstiga blickar!





Min absoluta favorit. Dör en smula varje gång jag ser den. <3

köranmäld!

Kategori: Allmänt

tjoho! Kören börjar 6 september! Cant wait!

kallt ändå

Kategori: Allmänt

Först vill jag bara säga att jag idag kört hemifrån till mormor, och hon bor i Skärholmen vilket innebär att jag körde essingeleden, e4 och hela faderuttan. STOLT ELLER.

Sen såg jag en ny film med Bill Skarsgård i huvudrollen i rålis idag! Filmen hette I rymden finns inga känslor och var helt underbar. Fan vad bra Skarsgårdarna är! Jag gillar Gustaf och Bill bäst, men Alexander är väl också söt. Hoppas dom kan utkonkurrera Wahlgrenarna på något sätt.  


Bill är andra från vänster. SÖÖÖT! Och han är 90a också! Snygg sexig singel eller?

A new sun is rising

Kategori: Allmänt

Idag bloggen, kommer mitt liv att vändas helt om. Idag kommer min vita fattigmånad (well okej, gråa då) av sinade slantar, tunna plånböcker, liv på konserver (en dag) vara över!! Idag bloggen, ska jag passa barn.

Jag kan ju gå igenom de magiska faktum som barnpassning innebär:

- Relativt lätt jobb som innehåller kreativ stimulans för hjärnan typ rita, kolla på tv, läsa bok. Leker barnen själva innebär det att man kan sitta och slöa, slöus slöus.

- Familjen erbjuder en att ta del av husets faciliteter precis som om man vore en familjemedlem själv.

- PENGAR DIREKT I FICKAN.

Favoritqoutes från förra gången:
(jag stegar fram till tvillingarna jag passar) "Åh hej Clara! Å hej Tilde!"
Pappan: "Eh, det är tvärtom"

(jag sovandes i soffan vid ett på natten när familjen kommer hem)
"tjoho josefine, sover du?"
(jag yrvaken) "mnäääe---"

Nu måste jag klä på mig innan jag blir sen (regel nr ett, var inte sen då får du inte lika mycket betalt)

VAFAN nu spöregnar det! Jag som ska cykla!!

shape up!

Kategori: Allmänt

min blogg har blivit så jävla fail. Har ni märkt det? Den senaste tiden (året) har jag bara bölat i bloggen, den har blivit jätteemo och om jag inte whinar över något så är det något fylleinlägg/inlägg om alhohol.

Därför ska jag nu lista de roliga saker som hänt idag. Tjohej! :D

* När jag handlade mjölk fick jag en tia extra i växel (från en apparat, som guds sämsta barn sa jag förstås ingenting)

* Jag har övningskört, och förutom att jag fick motorstopp utanför uppfarten och blockerade ett helt körfält i flera minuter medan massa bilar linade upp åt bägge håll och blev fett irriterade samtidigt som jag inte fick igång bilen (märkte sen att jag råkat hamna på trean) så gick det faktiskt bra! Jag åkte till Sollentuna, övade på att växla bra och inte kolla ner på växelspaken, hålla koll på mina surroundings och köra rakt.

* Jag träffade Emelie i Mörby när jag övningskörde dit!

* Jag har sett på jättemånga south park avsnitt idag! För många innebär det inget liv men för mig innebär det lycka! :p

* Jag har gått ut med Zäta, som är en jättesöt Golden jag ska gå ut med i tre veckors tid!

* Jag fick ett sprillans nytt fräsch exemplar av Ridsport idag!

* Jag ska göra imorrn till en mycket bättre, nyttigare och framför allt produktivare dag än det var idag!



Och för att fira allt detta kommer här en underskön bild på mig förstås, som alltid, från i somras! För nu tycker jag det känns som höst!

byee solstrålar små! <33
(nej jag är inte ironisk, jag keepar up bara)

mycket som går fel

Kategori: Allmänt

det känns som att det inte är min tid just nu... över huvud taget har mitt 2010 varit ganska crappy måste jag säga. Jag känner mig allmänt nere, seg och orkar inte göra något. Jag förstör för andra och mig själv. Hur löser man sådant? Med south park förstås.

jag har mina dagar

Kategori: Allmänt

ska strax sova. Just nu har jag ägnat tio minuter åt att halvhjärtat jaga en hoppspindel (eller harkranka eller vad det jävla äcklet kallas), halvhjärtat eftersom jag känner mig jagaf själv av den. Jag ser rörelser i ögonvrån varannan sekund och känner mig paranoid, mår illa och hallucinerar. Fan!

Dessutom är det höst nu. Eller, tja snart i alla fall. Den är på ingång. Och vad betyder höst för min del? Joo, på hösten blir det kallt=alla ÄCKLIGA JÄVLA husspindlar tror att mitt rum är allmän inkvartering att husera i när de helst har lust!! De sätter sig på min vägg och ger mig panikångest ungefär hela tiden. Fast ska man tro statistiken kommer de inte krypa in i mitt rum iår eftersom de är 2010, och jag har bara märkt av dem 2007 och 2009. Fast å andra sidan, vad bryr sig väl husspindlar om statistik? De kanske känner för att plinga in ett jämnt årtal bara för att jävlas eftersom jag inte är beredd på dem då. Å det skulle vara precis likt dom.

Annars mår jag illa. Vet inte om det är något bestående från onsdagens strapatser, för jag har haft en fläkt av illamående sen dess. Vad jag däremot vet är att jag aldrig mer tänker svepa två glas rödvin efter allt de jag drack innan. Man spyr bara då. Två gånger dessutom.

Aha! Det är därför alla harcranks kommer in i mitt rum! Fönstereländet står på vidgavel, god damn it!

snart börjar det

Kategori: Allmänt

Åh jag måste bara få säga hur sabla sur jag är över Seventies igår!! Programmet skulle handla om glamrock (året var 1974) och då tänker förstås alla; jaha, glamrock=queen, 1974=bohemian rhapsody släpps. Seventiesprogrammet tänker såhär: en tredjedel om harpos hitlåtar i tyskland, en tredjedel suzie quatro och om hur hon stått en decimeter ifrån de flesta motownstjärnor och en tredjedel om GITARRISTEN i Slade. INTE ETT ORD OM QUEEN.

Well, jag har nästan kommit över det. Är så trött så. Och snart börjar universitetet, på torsdag närmare bestämt. Och jag har jättemånga räkningar att betala och ungefär 2.50 kr på kontot.

snart börjar det

Kategori: Allmänt

Åh jag måste bara få säga hur sabla sur jag är över Seventies igår!! Programmet skulle handla om glamrock (året var 1974) och då tänker förstås alla; jaha, glamrock=queen, 1974=bohemian rhapsody släpps. Seventiesprogrammet tänker såhär: en tredjedel om harpos hitlåtar i tyskland, en tredjedel suzie quatro och om hur hon stått en decimeter ifrån de flesta motownstjärnor och en tredjedel om GITARRISTEN i Slade. INTE ETT ORD OM QUEEN.

Well, jag har nästan kommit över det. Är så trött så. Och snart börjar universitetet, på torsdag närmare bestämt. Och jag har jättemånga räkningar att betala och ungefär 2.50 kr på kontot.

första körlektionen!

Kategori: Allmänt

Med pappa! Idag körde jag för första gången på riktigt! Det var så läskigt att jag höll på att dö, jobbigt när jag inte kunde starta bilen ordentligt (var för snabb med kopplingen+för lite gas) men så kul när jag körde runt på dagys parkering med ett lyckligt leende på läpparna! Ska köra mer imorrn. Vore det inte awesome om jag tog körkortet innan mackan??

Tänkte i alla fall sova nu eftersom jag jobbar imorrn för andra dagen i rad vilket innebär gå upp kl 06.10 (eller 15 kankse få se..)

tänkte blogga lite!

Kategori: Allmänt

hejhå

idag har jag ridit fem hästar! Mycket roligt. Speciellt som två av dem var mina favoriter. Sen cyklade jag i spöregn hem (givetvis slutade det så fort jag kom hem) och fick där reda på att vi ska ha middag så nu måste jag vara trevlig också.... är supertrött och jag ska upp 6 och jobba imorrn så jag måste lägga mig mycket tidigt

hejdå

(mycket pk blogginlägg)

paniik

Kategori: Allmänt

ska egentligen inte vara uppe såhär sent eftersom jag ska upp om sex timmar. Men: Jag har panik. Ingen har ringt från vare sig Espresso House eller Wayne's Coffee och jag börjar undra om dom fattat att jag finns? Att jag är redo att hoppa in och göra lattar på löpande band? Kanske måste ringa ner deras växel eller så eftersom jag hört att det är vad man ska göra för att visa att man är intresserad. Men samtidigt känns det så krångligt, omständigt och jobbigt att jag hellre skjuter upp det till dagen därpå, för att sedan stå där arbetslös.

Nu har jag i alla fall skrivit tolv och ½ A4 på filmer jag ska se. Jag är i alla fall på 1957.

ska bli filmnörd.

Kategori: Allmänt

Hemma nu, känns som jag varit borta forever ungefär! När jag kom hem mötte jag ett städat rum (som Marcus sa att han städat, trovärdighetskänslan är ungefär -27 men jag gillar att han bryr sig!) och en hög med viktiga brev. Bla en trevlig räkning från tele2 som var som väntat skyhög, brev från SU (välkommen tisdagen den 21 september, långt sommarlov?) och lite annat sååe.

Sen när jag gick till affären för att handla hann jag fundera lite. Vad händer om jag inte får något jobb? Nu när jag ska plugga på (antagligen) halvfart, inte börjar förrän 21 september etc. Espresso House har inte svarat, Ridsport kan inte ta emot mig, Waynes har inte svarat. Vad hände med alla jobbchanser jag knyckte i början av juni? Vafan?

I vilket fall skulle jag hållt på med bilder till Djursholms hemsida denna kväll, men jag kom samtidigt på att jag lovat mig själv att bli en vettig människa innebärande att jag ska bli filmnörd och alltså håller jag nu på att skriva ner alla filmer jag inte sett. Jag har redan gjort tre A4-papper och är framme på 1940. Källan jag använder är 1001 filmer du måste se innan du dör, och sen tänkte jag komplettera eftersom bara fancy filmer hamnar i den boken och det finns vissa andra, ansett mindre fancy filmer jag vill se.


Olympia av Leni Riefenstahl. Handlar om OS i Berlin 1938 typ. VILL SE!


Lite pinsamt att man missat Ninotchka med Garbo men snart är min tid kommen! Snart kommer jag droppa oneliners från en film från 20-talet eller lite nonchalant bolla tre generationers regissörer utan att NÅGON fattar vad bildade jag menar.