bloggenjosse

what goes around comes around

Kategori: Allmänt

hösten 2007 - äcklig spindel i mitt rum hösten 2009 - TVÅ äckliga spindlar i mitt rum (inom loppet av två veckor) våren 2008 - jag går omkull med cykeln och bryter käken våren 2010 - jag halkar omkull med cykeln och får ett stort sår på mitt knä (ser ut som ett vattendelta, huden går liksom inåt) ska man tro tidigare prognos kommer jag med stor sannolikhet råka ut för nån till cykelolycka denna vår. Roliga nyheter på en ännu roligare dag. Skjut mig.

I'm a man with a one track mind, so much to do in one lifetime

Kategori: Allmänt

Projekt? Näh, inte när man kan sjunga Queenlåtar i karaokeversion på youtube!! Typ inflation på hallelujah moments. Kolla bara på denna: (sjung med!!)



Den låten plus Bohemian Rhapsody var väl de som hade mest drag i sig på Queen-musikalen jag såg i London. Jävlar i mig i sticket alltså! Älskar verkligen den här låten!! <33

Särdag

Kategori: Allmänt

 idag var rätt konstig dag måste jag säga.. Ingen balett, jag stressade framåtillbaka skolan-mörby-skolan-karolinska-hem och skällde ut mamma per telefon på bussen för att hon jämt räknar med att jag ska ta hand om Freddie och att hon tycker att jag borde klara av lite stress. Men hon har aldrig hämtat henne från dagis, åkt in till Skanstull&Eriksdalsbadet samt direkt till Balettakademien för att klampa in i studion 10 min försent i rusningstrafik. Walk a mile in my shoes liksom. Eller äh hon har det väl också stressigt på sitt sätt men jag blev så himla sur på henne då.

Nu ska jag ta en avslappnande promenad och fota lite, det är ju så FINT VÄDER

skiva nr 2

Kategori: Allmänt

Ska på Carro B's skiva om ca 2 timmar, temat är "ditt förra liv".

Vad var jag i mitt förra liv? Har ingen aning. Med sådana här teman kan man ju spåra hur mycket som helst. Därför väljer jag att vara grekisk gudinna. Jag fick världens syn för mina ögon. Jag står där i vit lång klänning med böljande hår (eller uppsatt böljande hår), massa guld och gladiatorsandaler.

Efter lite letande hittade jag den vita klänningen, med paljettguldskärp i midjan =pörf! Fast den var aslång, inte så snyggt tyg och konstig slits typ mellan benen. Dessutom fläckig. Så nu ligger den i vattenbad och ska bli fresh igen. Sen tänkte jag fålla upp den så blir det bra! Gah nu är jag typ nervös, jag känner inte så många på denna skivan tror jag! Ska iaf inte dricka så mycket... Men det enda med min gudinneoutfit är att jag känner att jag kommer overdoa det. Tänk om de andra kommer typ som vanligt typ tja jag var partyflicka i mitt förra liv, och sen kommer jag där som gudinna med nåt jätteseriöst på mig, det känns väl inte hundra... gah gah gah.... jag får väl gömma mig isåfall

okej back to business=förberedelse!


Lite såhär tänkte jag väl mig! Minus ugglan. Eller äh den sög men den var väl fin iaf.

Londonbilder sista delen förbövlen

Kategori: Allmänt

Kanske ska avsluta vad jag påbörjat, är rätt dålig på sånt.


Såhär snygga kunde vissa statyer vara (denna var visserligen från Oxford, dom kanske är mer annorlunda än Londonstatyer)


Buckingham palace skymtas i bakgrunden av parken!


Mr Squirrel med mr pigeon i bakgrunden


Pelikaner



sööta hus i Notting Hill!



Haha den här skulle cartman ha. Fast på hans skylt skulle det snarare stå: "Die hippie, die"




flower power in London!

hej sådär i farten

Kategori: Allmänt

igår var jag och Emelie på söder och försökte sjunga karaoke, gick inte. Blev dock väldigt full på en drink vilket känns lite konstigt. Jag brukar väl inte vara SÅ lättpåverkad? Iofs svepte jag den för att den var äcklig men det gör väl ingen skillnad..? Sen så blev vi raggade på av 35åringar men det var mest kul.

Idag har jag vart på föreläsning på Solvalla och somnade under den för att den var så tidigt och jag var så trött :p Sedan åkte jag hem, gjorde våfflor, sov aslänge och nu ska jag bowla med de andra i u:sek! Seeya!

tjoho!

Kategori: Allmänt

Idag var jag i skolan en HEL dag! Jag är typ stolt över mig själv.. ah nu ska jag till stallet strax och sen så kommer släkten hit, och sen ska jag och Emelie eventuellt ut en kortis! tjo!

skivan igår!!

Kategori: Allmänt

Maten var i princip oätlig och musiken laggade i början eftersom spelaren inte tålde att folk hoppade på golvet... Jag gjorde bort mig inför mina lärare och satte vin i halsen otaliga gånger... plus att jag senare gjorde bort mig en miljard gånger på dansgolvet, haha. Men skivan var ändå heelt underbar!! Det kunde inte blivit bättre! Undrar om de andra skivorna kan leva upp till standarden från denna!! Tack alla som följde med, askul! Tycker synd om Lovisa och Jö som inte kom, och om Jessica som blev utkörd av pmsvakterna :( Jag festade för dig Jessica!!


Emelie och Jessica innan! Snyggisar! Emelie var grunge och Jessica var pink lady från Grease!


Åhhh jag ska alltid ha de värsta minerna på kort! Well här var mitt Hannah Montana hår på plats iaf även fast jag inte har lugg som hon...


Jag och Emelie vid middagen, hm vinet börjar kanske stiga en till huvudet..?


Aww min samhällskunskapslärare Sterner höll tal! Kort och koncist!


Jessica goes model! Hon är ju van vid det, kan visa vad jag menar i ett annat inlägg... ;)

Detta var också det sist bilden som togs från skivan eftersom jag glömde kameran i en väska som vi hängde in i garderoben.
Nästa bild är från nattbussen och ser ut såhär:

Jag och Emelie. Haha. Tappat frisyren har man också.


Ullis, Emelie plus två nyfikna grabbar i sätet bakom på nattbuss nr 2 tror jag.

Imorse sov jag tills jag vaknade, vilket var precis då sista lektionen slutat. Yay! När jag vaknade var mitt hår tovigt och kändes som rastaflätor, samt så hade jag världens pandalook eftersom min mascara och eyeliner kombinerat med svarta ögonskuggan hade smetats ut över hela fejan. Jag tvättade bort allt innan jag gick för att säga hej till städerskan. Hon hade ju kunnat tro att jag var en inbrottstjuv.

Sedan tänkte jag, medan mina duktiga klasskamrater höll tal, att jag tar studenten om två månader vilket kommer vara världens befrielse. Men samtidigt kommer jag sakna min klass väldigt mycket, speciellt vissa personer. Jag har svårt för att bryta upp från saker, så det kommer vara lite sorgligt den första juni. Sorgligt med ett leende ändå.

skiva!

Kategori: Allmänt

ikväll är det skiva! Min skiva tillochmed! Gud det har varit sånt himla tjafs med biljetter att jag blir galen, det ska bli SÅ skönt när detta är över :p Temat är iaf musik så därför är jag Hannah Montana förstås :p Hittar inte så bra kläder men men. Det kommer bli awesome! :D

dålig planering eller

Kategori: Allmänt

när gör jag läxor? När? never! Gah hata skolan. Imorrn är det skiva. Jag ska vara Hannah Montana. Life's what you make it!

im talking to the world

Kategori: Allmänt

med omegle! Det är askul! som chatroulette fast utan cam! Just nu chattar jag med en skotting som är 18 år, han har kilt ibland på bröllop och bor inte i en grå borg. Han läser franska, tyska och italienska men tyvärr ingen svenska. Sverige är ett land han gärna vill åka till.

Asså  detta är så awesome. Jag älskar att connecta med världen! yay!

yo blogh

Kategori: Allmänt

mitt hår är fett, jag rä trött, har ont i halsen och snart slutar jag denna lektion. Plö!

Vårens trippar so far del två

Kategori: Allmänt

(london)


vy över bennis och co


eh ja jag uppe i london eye


kolla vilka snyggisar men ack så stela stjärnor jag hamnade med, träffade dom på Madame Tussaud


It's Christina!


Audrey Hepburn! Hm inte så mycket starquality på tjejen till vänster dära


Jag hjälper Jimi Hendrix att hitta ackorden... nä jag vet han var inte särskilt lik


Fyra glada grabbar med livet framför sig!


Paret Obama skrattar åt nåt skämt jag drog


Freddie!<3


Michael <3


Peace bro


Utanför Dominion Theatre där vi såg We Will Rock You!!!! HELT SJUKT BRA!! Hade jag varit där med kompisar hade jag sjungit med i varenda sång men nu var jag där med moster, morfar och mamma och då fick jag itne lika mycket feeling :p Dom som var med var helt sjukt duktiga att sjunga, gjorde jättebra versioner av låtarna. De var absolut inte i klass med Freddie eller Queens versioner men det var heller inte meningen att göra försöka göra nån låt bättre utan bara föra vidare Queens otroliga låtskatt... ja iaf jag var helt salig efteråt...


Vårens trippar so far

Kategori: Allmänt

Berlin


Utanför Brandenburger Tor!


Hollocaust Memorial


jag med lite osäker uppsyn utanför något shoppingställe på Alexanderplatz


Ullis och jag skulle kunna hoppa in i Pokerfacevideon anytime


I want to break free! Vid muren


Haha nattduksbordet efter två dagar i Berlin..

London


Telefånkiosk


Fish 'n chips! Ser inte så aptitligt ut eftersom jag mitt i maten kom på att jag måste fota den. Dessutom ville jag ha mushy peas. Men det var gott ändå


Denne man var antagligen specialdesignad för turister, han gick runt på äkta engelskt manér och posade för alla sightseeingbussar!


Bennis!


Här ser man vy av London Eye(hjulet) Bennis och lite andra byggnader


Tower Bridge

fortsättning följer....

Palla Sverige :(

Kategori: Allmänt

Jag vill bo i London! Jag vill tillbaka till London! Det var bäst! Gah! Har inte laddat upp bilderna än men jag kan ju säga så mycket som att vi bla var på marknader i Camden och Notting Hill, åkte till ett regnigt Oxford, var på Madam Tussauds där jag var det närmsta Freddie Mercury, Michael Jackson, Beatles och Jimi Hendrix mfl jag någonsin kommer komma! Jolly good! Jag åt Fish n chips, vi var på musikal (på dominion theatre) och såg We will rock you(musikal av Queenlåtar, passar mig rätt bra om man säger) där jag fick världens hallelujah moment och var stum av lycka i en timma efteråt.

Sen har vi vart på flera Starbucks, snackat med londoneser och sett Buckingham Palace, strosat i Hyde Park, åkt London Eye, fotat Big Ben ur alla möjliga vinklar och bara njutit av ett vårigt London med FEMTON PLUSGRADER, SOL OCH FRÄMST: INGEN SNÖ. Damp!!

så london <3 i love you och i'll be back very very soon

Selman kvar!

Kategori: Allmänt

Läste på Aftonbladet att dom precis beslutat högt ovanför våra huvuden vilka pengar som ska bytas ut; Man ska införa 200-sedel, 2-krona och 20-lappen är kvar! Känns ju bra! Jag älskar att ha en tjuga i plånboken, en tjuga räcker alltid till något, den är fin och Selma ser så glad och trevlig ut. Jag känner mig typ rik av att ha en tjuga i plånboken!


Selman är kvar! Tjihu!

Vad som försvinner är väl femtioöringen, det där lilla myntet som bara är ivägen. Jag kan väl tänka mig att den är bra för småkostnader, men det är ju bara en godisbit som kan kosta 50 öre typ. Annars är det jätteirriterande när något kostar 66.50, och man betalar kanske en hundring så får man en till sabla 50öring som tillslut bara hamnar i en RödaKorset-bössa när plånboken blir för tung.

Frågan är bara vilka motiv det blir på de nya valörerna; någon känd svensk från 1900-talet blir det i alla fall. Med tanke på Selmas trygga 20a känns det kanske mysigt med Astrid Lindgen på något mynt eller någon sedel? Och på baksidan finns Emil och Pippi och alla dom där. Jag tänkte på August Strindberg, men han ser ju rätt läskig ut. Eventuellt kan man kanske leva med det eftersom han är en sådan inflytelserik författare. Andra kända och bra är väl Alfred Nobel, eller Greta Garbo kanske. Åh Greta Garbo tycker jag nog förresten! Det skulle bli awesome och alla skulle komma till Sverige bara för att få känna på Garbosedeln. En ny turistattraktion är född! (ni vet vem ni skickar creden till)


200-kronorssedeln om jag får bestämma (fast tänk er den lite mer genomarbetad:p)

stress&press&mera stress

Kategori: Allmänt

Gud tisdagar är verkligen jobbiga! Jag går skolan till två, ska sedan hem och hinna äta något snabbt. Därefter hämta Freddie på skolan för att eskortera henne till Skanstull till Eriksdalsbadet där hon har simhopp. På en halvtimma (idag var det 20 min) så ska jag därifrån ta mig till balettakademien innan klockan slår fem i rusningstrafiken. Gick sådär idag, kom fram tio över. Jag mår så himla illa när jag blir stressad, jag ser hålögt framför mig och går med snabba steg och ger ilskna blickar åt de som råkar vara i min väg.

Och imorrn är det psykologiprov, yehoo... plus att jag måste fixa med skivan, plus att jag har en massa andra läxor plus att jag måste bestämma vilket flak jag ska åka på plus att jag åker till London iövermorrn (ska bli väldigt skönt att lämna vardagen ett tag..). Snacka om ilandsproblem hehe.


Det här ser väl inte så fel ut just nu??

På väldoft kunde jag kanske bli rik om jag hade en liten lavendelfabrik

Kategori: Allmänt

Åh jag bara älskar doften av lavendel!! Finns inte mycket som slår det! Möjligen doften av rosmarin kombinerat med lavendel, som min duschpeeling från kusin Sarah orginalet från HM hade som doft! Tyvärr kommer jag hem en dag och hittar min kära duschpeeling utkramad slängd på golvet, Marcus har duschat precis och har använt ca hälften av flaskan.

När vi var i Berlin gick jag in på the Body Shop och luktade mig hög på badsaltet med lavendeldoft. Helt himmelskt. Man vet inte vart man ska ta vägen så gott det luktar!

Och i förrgår hittade jag till min glädje en liten påse, jag luktar på den och aah såklart det är lavendeldoft! Nu sitter jag här med näsan klistrad till påsen. I'll never let you go påse, i'll never let you go.


Den här fotade jag i somras utanför vårt hus vi hyrde i Provence (visst låter det rustikt och äkta fransk lantkänsla med ordet Provence??) och trädgården var full med mullbär, rosmarin och lavendel. Fatta vilken doft man möts av varenda morgon. Och så dessa fjärilar. Jösses.

NK möter våren

Kategori: Allmänt

Igår drog Jessica med mig till NK för att kolla på deras modevisning där de visade upp deras tolkning av vårens mode, som gick åt afrikanska och orientaliska hållet. Jag hamnade i fotografhörnan och hade av en händelse tagit med mig min kamera! Kanske borde bli modefotograf då?!































Ja! Detta är heller inte alla outfits, blir väl en smärre serverkrasch för blogg.se om jag lägger upp fler.. ja och jag är medveten om att jag inte är bästa fotografen, OCH att modellerna inte kollade in i min minilins (hade några andra fotografer att trängas med) men men!

åh gah nej jösses

Kategori: Allmänt

Gud jag gör verkligen mycket svårare för mig än vad det egentligen är. Varför komplicera saker? Varför kan jag inte bara göra allting rätt och vara nöjd? Ibland är mina drömmar det bästa jag vet.

freddie snackar gris

Kategori: Allmänt

Idag var det fläskkött till middag.

Freddie: Pappa vad kommer köttet från?
Pappa: Grisen
Freddie: *tänker* men, hur dödar man grisen?
Mamma: Inte nu
Freddie: Sticker man kniven i den?
Mamma: Vi äter nu Fredrika!
Freddie: Eller kanske man skalar den? Sådär med potatisskalaren och...
Jag: Får jag mjölken??
Pappa: Man skjuter grisen.
Freddie: *tänker* Hm, men då dödar man väl bara sjuka grisar? Som ändå ska dö?
Jag: Vi dör alla nån gång
Freddie: Va? Nä inte jag, jag dör aldrig! jag har sagt till Jesus att han ska låta mig leva hur längesomhelst! Och gör han inte det kommer jag bli sur!
Jag: Jaja. När man blir gammal så..
Freddie: Näh jag träffade en tant som var 200 år och vi dansade och jag lärde henne leka lekar och...

Jag tror min lillasyster har ett sjätte sinne.

jag suger på att plugga

Kategori: Allmänt

historiaprovet imorrn då. Får jag inte MVG på det här vet jag inte vad jag gör, men i vilket fall blir jag inte speciellt förvånad/besviken om jag inte får det eftersom jag som rubriken antyder; suger på att plugga. Jag skulle hållt mitt himla tal i Sv B idag och allt, men jag har inte hunnit öva eftersom jag inte vetat vad jag ska prioritera, historia eller sv? så på lektionen där vår lärare bullat upp med jordgubbste och mariekex (jättegulligt och vi var bara typ fyra pers där) så hade jag perfekta förutsättningar men velig som jag är bestämde jag mig i sista sekunden för att inte göra talet.

Och idag när jag kom hem så var jag tvungen att sova lite, var helt sjukt trött. Sen pluggade jag i 1 ½ timma, sen åkte jag till stallet och red. Och nu sitter jag här. Fast klockan är iofs bara tio över ett så det är inte alltför sent iaf. Inte om jag somnar pronto.

Så jag läser igenom all sammanfattning jag skrivit nu och sedan sover jag, sen läser jag på imorrn till klockan tre så gör jag mitt bästa.

Helgen blir väl kul iaf, kompisar, bio, mello, rida och sova! Och lite läxor men det är bara en parentes ;)


hehe, jag i Berlin och det är sent på kvällen

röa kinder

Kategori: Allmänt

mina kinder är röda! Vad gör man då? Alltså jag redovisar inte, inget är för tillfället pinsamt, jag pratar inte med en snygg kille och jag har inte gett mig ut på nån mördarrunda. Mamma sa att det kan bero på stress, och det kan jag tänka mig. Jag är sönderstressad till tusen. "When you try your best but you don't succeed". Nu ska jag hinka i mig vatten


Törstig eller?

genvägen blir en senväg

Kategori: Allmänt

fan vilken labyrint Enebyberg är! Jag gick vilse när jag skulle gena lite och kom efter lång omväg till ett ställe jag kunnat gå raka vägen till på fem sek om jag hade gått vanliga vägen. Så då försökte jag gena lite till över ett snöfält, men snön där var en halvmeter djup typ vilket jag märkte ungefär i mitten av fältet. Åh gud sen var det så stressigt, jag skulle hämta freddie på skolan och bussen var som vanligt supersen så jag kom sent dit och vi fick stressa till Freddies simhopp som ligger i Skanstull. Därifrån hade jag en kvart på mig att ta mig till Balettakademien på Birger Jarlsgatan. Jag kom ändå bara fem min sent! Nu ska jag plugga historia, har prov på torsdag.

Under veckan ska jag:
- Sälja skivbiljetter (messa mig!!)
- eventuellt på bio med carro? :D Alice i undis?
- Rida
- Mellofinal på lördag med mellogänget!
- Eventuellt åka skidor eller så på söndag med Jessica?
- Avboka mitt jobb på söndag
- Stressa ihjäl mig över äckelplugg

Nyligen givna betyg:
- IG på matte C-provet (två prov kvar så det löser sig)
- MVG(litet minus) på Samhällsrapporten


Kolla den här fotade jag för ett år sedan, i slutet av februari. Då var det ingen snö på marken! gah! Fast när jag tänker efter är det ju vad det ska vara vid den här årstiden... men nu är det iaf vår! Och all snö kommer smälta! och man kommer behöva traska runt i gummistövlar en hel månad!

vore det inte coolt att vakna upp i nordkorea? till spindlar

Kategori: Allmänt

Dit vill jag åka! Nordkorea! Fatta vad häftigt, typ ingen får åka dit, dom är helt isolerade och man vet knappt hur det ser ut! Fast mamma dissade mitt förslag med att hon inte tycker att vi ska stödja deras regim genom att paya 11000 per skalle för att åka dit. Kanske sant då. Bhutan var ungefär samma sak sa hon. Åh. Bara det inte finns jättespindlar där så är jag nöjd.

Apropå det så har skansen släpat hit några vidriga saker. Det var reklam för dom i varenda tidning jag läst i princip, och alla reklamer har stora bilder på ännu större äckliga spindlar. Jag har fått en svår chock varje gång. Varför ta hit äckliga spindlar till sverige, där risken finns att dom kan bli utsläppta av nån djurrättsorganisation?? Varför inte bara åka hit till mitt rum och rensa, jag är säker på att det skulle bli publikrusning bland alla spindelfantaster om de fick se alla exotiska arter som förpestar mitt liv i mitt rum. Nä nä ja ä inte bitter.



Haha skulle aldrig lägga upp en bild på en spindel i min blogg, än mindre googla på en på google (även om jag får mina infall till att fundera på att göra det ibland..) så därför får ni en bild med best regards from nordkorea!

att vara eller inte vara hemma

Kategori: Allmänt

Hm.. jag funderar på att gå till bara matten imorrn och sedan gå hem för att plugga som fan i allt jag ligger efter i. Går det? Får man göra sånt? Jag gör det ändå.

Why klaga

Kategori: Allmänt

Varför klagar alla insatta på att mellolåtarna är sämre iår? Jag tycker dom låter precis sådär som de brukar göra. Vissa lugna, vissa lite snabbare. Någon sätter sig lite hårdare på hjärnan än nån annan som man går runt och nynnar på en vecka eller två. Sen är låtarna bortglömda. Och vips har det blivit februari 2011.

Jag kan typ inte välja vem jag tycker ska vinna finalen. Jag tycker Anna var bra, sen Eric var ju helt sjukt söt och låten rolig. Timoteijlåten var bra...Darin helt ok...Så tja jag vet inte riktigt! Jobbigt läge där! Nu ska jag se Andra Chansen innan jag faller ihop av trötthet.

Hemmaaa

Kategori: Allmänt

Yay! Berlin var awesome! Har inte hunnit ladda över bilderna så jag berättar närmre ikväll eller imorrn! Nu börjar stressen, jag har råkat dubbelboka mig för lördag smart som jag är plus att jag har en miljard saker att plugga plus att jag inte kommer sova nåt eller så. Fuckeli. Nu ska jag åka och gosa med Emelies söta katt för Emelie är i Vietnaaam!