bloggenjosse

årets genombrott

Kategori: Allmänt



Min älskling vann!!<333 Awwghh!! Bara 15 dagar kvar till jag får se honom på grönan, och det ska jag oavsett vilket skick jag befinner mig i!!! (ser ni hur snygg han är eller. Damn)

det

Kategori: Allmänt

Har börjat läsa en bok nu! Av Stephen King, "Det" eller "It" på engelska. Har ju alltid velat se den på film men första gången jag Ullis och Sofia försökte se den var det fel film! Hehe eller vi såg liksom epilogen av filmen, för den första delen är den med alla kända scener när de är små, och den vi såg var typ 30 år senare när alla var vuxna. Den biten kändes mest som en dålig uppföljare.

Men så nu kör jag boken istället! Den är typ lika tjock som Harry potter5 med mindre text, så jag har ju en del att göra nu iaf!


Heh. "Snåljåp" från "It", eller borde jag säga "Det". Vet inte vad hans engelska namn är. Älskar förresten att jag inte har några problem med såna här bilder, men blir varelsen mer luden och får åtta tjocka ben, då blir det ctrl+z direkt!

mina jag och herr imse

Kategori: Allmänt

Usch hörni, tänkte på det att det är höst nu. Ojämnt årtal. Ni vet vad det betyder va? Har börjat bli paranoid nu, kollar fönstrena, väggar, tak och golv lite närsomhelst bara för att försäkra mig om att det inte sitter någon äcklig jävel där, redo att ge mig en hjärtattack. Jag pratar förstås om alla spindlar. Huuhh jag vill knappt skriva ut ordet!!

Gick in på flashback (som vanligt nowadays känns det som) och ville läsa om något normalt eftersom det mesta som skrivs där är rätt störda saker, så jag gick in på husdjursforumet. Och där fanns en tråd: "spindel eller skorpion?". Jag och min skräckblandade förtjusning!! Den som gör att jag smygkikar mellan fingrarna när jag vet att en spindel är på väggen, och sedan dör av blotta anblicken, den som gör att jag ser på den där skräckfilmen även fast jag får kvällarna förstörda av ren paranoia i veckor efteråt. Jag klickade mig in där i alla fall, tack och lov kan ju inga bilder läggas upp i inläggen. Nån snubbe som ville ha en spindel eller skorpion, men nu funderade på spindel kanske. Alla hyllade hans beslut. "Köp en spindel, lätt coolast fast dom är jävligt svåra att ha stilla speciellt om det är en jägarspindel" (jag förstår inte att jag ens skriver ut namnen här, jag ryser bara jag ser dem. Jägar-- har ni hört??

En kille sa att hans kompisar hade t*r*ntellor, och de brukade lägga dem på folk när de inte såg. Ungefär där slutade jag läsa tråden och medan jag vrålade "FYFAN" för mig själv bytte jag raskt ämne. Haha, alltså. Det där är SÅ elakt. Skulle nån göra så på mig skulle jag seriöst dö på fläcken. Det är också det som är en av mina största rädslor. Tänk om man kommer hem till nån, kanske ens dejt eller så. Så äter man middag och ser på en film eller så, så säger han helt plötsligt, "vänta, jag ska visa dig någonting" och KOMMER UT MED EN SÅNDÄR JÄVEL.

Husspindlar är en sak, visst är de vidrigt stora och äckliga och i stundens hetta sas så skrämmer de mig lika mycket som vilken tropisk spindel som helst, men skulle jag se en riktigt stor (tropisk) spindel, damn. Jag skulle dö. Ojojoj. Nu måste jag lugna ner mina nerver en smula.

Ingen bild här btw av naturliga skäl. Känns lite random att lägga in en bild på en blomma också bara för att. Så,

jobbar på det

Kategori: Allmänt

Fick inga direkta råd från doktorn, dom tog lite fler blodprover och prov i näsa (stoppa upp en typ 15 cm pinne i näsan, det finns roligare saker att göra en tisdag) och halsen och resultaten kommer på tors eller fre. När jag kom hem bakade jag bröd, sov och drömde störda drömmar. Jag sover ju så dåligt på nätterna att jag är astrött på dagen. Borde sova nu btw.

Åh blir så arg över att den här bloggen är så tråkig att läsa! Imorrn ska jag göra ett kul inlägg med bilder och annat jox i, det blir väl roligt. Nu ska jag sova och glömma den här dagen. Nej så ska jag inte tänka! Ska lägga in en "dagens positiva" i varje inlägg from nu. Okej.

Dagens positiva: Jag bakade bröd idag!

here you come again

Kategori: Allmänt

Åh jag förståår inte det här. Min hosta har ju inte gått över, snarare ökat, jag har börjat känna mig febrig/förkyld och igår vaknade jag och var öm precis överallt på hela kroppen vilket inte gått över idag. Ska till dorren på återbesök snart så vi får se vad hon säger.

Igår var i alla fall roligt, jag var hos Sofia och såg på film med Ullis! Jag tänkte verkligen på att ta det lugnt men jag tycker inte det kan haft någon betydelse över att jag blivit sämre. eftersom jag mådde sämre innan dess menar jag. Gah. Blä.

time to pretend

Kategori: Allmänt

Ok hörni! Fan vilket väder vi har. Solglimtar förstör denna dag som startade med världens potential. Vaknade nån gång vid halv sju av att det spöregnade, och en våg av lycka sköljde genom mig. Nästa gång var det klarblå himmel. Sov rätt dåligt inatt btw, hostade som fan.

Men det var inte det jag tänkte sitta och negga om! Faktum är att jag inte tänkte sitta och negga alls i detta inlägg! Flashback, min räddare och trogna livskamrat full med visdomsord har ännu en gång satt mig på plats. Jag kollade under fliken "arbetsmarknad" (uppgiven av arbetslöshet som man är.Visserligen har jag ju nu ett jobb men det känns inte som det eftersom jag inte kunnat börja jobba än) och där fanns en tråd som gnällde, typ som jag, över att det inte är så jävla lätt att bara "ta" ett jobb. Jag höll med TS till 100% och satt och kände mig ömklig. Men resten av inläggen var sura workaholics som inte varit arbetslösa en dag efter studenten. Och något i deras många "shape-up-för-fan"-ord fick mig att faktiskt ta mig samman. Så jag gjorde en lista över extrajobb jag kan söka, utöver min vikarietjänst. Nu har jag en fin lista med nr att ringa på samtidigt som jag har reggat mig på flera sidor etc. Lite som jag jobbat förut fast jag kontaktar företagen direkt!

Sedan läste jag i en förträfflig läsa-tankar-bok som jag fått låna av Ullis ett piggelinknep, alltså hur man låtsas vara glad fast man inte är det! Om man är som typ jag. Man tänker bara glada tankar och LÅTSAS som att världen är underbar, och vips känns det faktiskt lite bättre! Det ska jag göra varje dag, pallar inte vara så deppig längre.

Idag ska jag kanske titta på någon film, rita en häst, ringa försäkringsbolaget, ringa jobb och baka bröd. Och försöka lägga mig i tid. Sen ska jag försöka sjunga lite på en avskiljd plats. Jag mår aldrig så bra som när jag får sjunga ostört. Det är verkligen golden moments of my life. Vilket påminner mig om att jag kanske ska anmäla mig till kören igen? Behöver ju inte försöka platsa i en solistgrupp, det var ju så himla kul förra gången bara det att sjunga i kör! Hm. Mamma kanske kan sponsra med avgiften.

Sen tänkte jag försöka fixa lite frilansuppdrag. Typ skicka teckningar till Min Häst eller så. Någon måste ju vara intresserad.

ritpost

Kategori: Ritat

Äh hörni. Blev precis klar med miss A så nu gör jag slag i saken och lägger upp resultatet här. Passar på att lägga upp två bonusbilder på kul,


Haha. Sista gången på ett bra tag jag ritar någon med svart hår.... Amy Winehouse är detta alltså. Blev klar nyss (det var håreländet som drog ut på det)


Svängde ihop denna igår, originalbilden finns lite längre ner. La ner max en timmas effektiv tid tror jag. Plus att jag svängde ihop nån slags Old Englishtext på sidan hehe. Nästa häst ska bli mer välarbetad tänkte jag!


Den här ritade jag av från några avelsannonser från Ridsport. Det var när jag var på sjukhuset så man var ju inte stadigast på handen då.

Nu ska jag äta maat

varvar

Kategori: Allmänt

Fan. Har börjat känna mig sjuk igen. Ni vet förkyld. Jag har börjat svettas och går runt och hostar och kraxar. Helvete. Ok, ska lägga mig om en timma då. Har sett massa film hittills, först Adam&Eva (som jag sett femtio ggr tidigare men kul att variera tv med dator tänkte jag) sen såg jag vem vet mest (ingen film) och skröt över hur allmänbildad jag är för Freddie, lite töntigt. Sen såg vi Råttatouille. Och nu tänkte jag rita lite.

Jag ska faktiskt ge upp mina celebpix för ett tag tänkte jag, var sugen på att göra en Marilyn Monroe igen men tänkte köra lite hästar ett tag nu. Amy är nästan klar btw så jag kanske varierar mig lite. Hoppas det regnar imorrn för något säger mig att det inte blir en så aktiv dag imorrn heller!


Ritar av denna söta welsh just nu. Jag har inte fotat, obs

shoppinglista

Kategori: Allmänt



Haha är jag inte modebloggig så säg?? letade lite på H&Ms hemsida (orkar aldrig vara så ambitiös att jag kollar runt på alla sidor som finns) och plockade ut vad jag typ behöver/favoriter. Och klistrade in på paint. Därav den något amatörmässiga bilden.

I vilket fall är det jeans jag är i störst behov av. Tyvärr är det mestadels på weekday som jag hittat de bästa jeansen, där har de typ EN modell i längd 36. Det finns kanske någon till, med anorexiabredd vilket inte riktigt är aktuellt för mig just nu. Har såna problem att hitta jeans! I vilket fall, om de är "slim fit" så gör det inte så mycket om de är lite kortare. Annars brukar H&Ms jeans sitta rätt dåligt öht tycker jag, men jag har ju mina svarta favoriter därifrån som faller ihop vilken sekund som helst. Jag TROR att de är de längst ner i vänstra hörnet, men jag har letat som fan i alla HMs efter nya och inte hittat så jag får se...

Sen måste man ju ha en ny ytterjacka. Vet inte vad som är trendigt, så jag går efter hur jag vill se ut. Som varje höst vill jag se jättefäshion ut. Jag har någon drömsk bild över mig smal och sval som fladdrar runt på trottoaren på Östermalm typ med en fäshion väska på armen (min Mulberry skulle funka) och lite dova höstfärger, polotröja, stickat, lite skinn och massa höstlöv runt omkring och en murrig höstdoft i luften. Det måste vara regn då också! Eller regntunga moln ni vet. Ja, så vill jag i alla fall se ut. Så frågan är om jag ska satsa på någon mörkblå (det var så chict med guldknappar-mörkblått!) eller kanske en beige trench?

Polotröjor är jag helt kär i, har inte hittat min perfekta än men jag letar. Vill helst ha nån lite grövre stickad än de jag hittat, men den där mörkblåa är fan snygg den med. Sen är fjärilströjor min typ guilty pleasure, jag har flera såna men den där färgen var jättesnygg och åh! Boring. Väskan var fin också, eller hur? Måste ha nån med lite längre handtag, har ingen sån. Även fast det bara är läderimitation.

Måste fixa pengar också. Kanske borde göra min lista nu över "hitta 5 sätt att tjäna pengar snabbt o lagligt på". Hm.

Förresten är det lite kul, jag tror alltid om jag ser typ en snygg tröja på en modebild att man får hela utseendet på köpet. Så är det ju förstås inte, vilket jag lite snopet inser när jag kommer hem.

hotm#%&%&ailfuckeländesskit!!

Kategori: Allmänt

SERIÖST. Nån mer än jag som dampar på hotmail??? Man kan inte navigera runt där for shit!! Så fort jag ska klicka på ett mejl hoppar hela rutan typ ett snäpp ner så jag antingen råkar klicka på typ "radera hela inkorgen" eller nån jävla reklamruta eller på typ "ange som skräppost" eller helt enkelt på FEL mejl och fan vad man ledsnar efter ett antal felklickningar!!

Mejleländet uppdaterar sig så jävla stört att man inte kan göra någonting. Det tar femtio år att gå igenom mejl man vill läsa eftersom rutjäveln flyttar runt så man klickar fel eller på "tillbaka till inkorgen" (om man går igenom mejl för mejl) eller på något helt annat.... GAH. DAMP.

Hehe. Lite aggressioner som förhoppningsvis försvinner ut med min hosta.

mina tankar om true talent

Kategori: Allmänt

"Vi bryr oss bara om din röst"
"Danny, Pernilla eller Tommy har ingen aaaning om hur personen ser ut"
"Fan man blir ju så jävla nyfiken på hur personen ser ut!"
"Det är så kul, man vet inte alls hur personen ser ut, man hör bara rösten! Den kan se ut hur som helst!"
"Tommy har aldrig sett hur XX ser ut, han har bara hört hennes röst"

Jag tycker idén till true talent var rätt kul faktiskt. Att lite alldagliga vissa halvmulliga människor också får en chans att synas i mediasverige och komma fram med sin musik (röst) känns ju rättvist. Sen att photoshopomvandlingen kommer ske snarast efter att skivkontrakt skrivits är ju en annan sak.

Men nu har jag sett alla tre första avsnitten av true talent via tv3play (vi har ju bara skogstv) så jag känner mig nu mogen att kunna recensera programmet.

- Det är en JÄVLA massa upprepningar genom hela programmet. Exempelvis citaten överst. Och vilka åldersgrupper "världens största jury" består av. Detta gör att kvalitetstid av programmet blir typ max 15 min. Jag brukar spola över intervjuerna när coacherna träffar deltagarna och tiden innan de går in på scenen för jag orkar inte höra dem säga samma sak vareviga gång. Och angående citaten, det gör att man fokuserar mer än någonsin på personens utseende eftersom det verkar vara det mest väsentliga när coacherna träffar dem. Och hela idén förstörs.

- Det ligger oftast en snyfthistoria bakom varje deltagare, som gjort att de inte nått ut med musiken av någon anledning tex död förälder, dåligt självförtroende osv osv.

- Många som går vidare gör inte alls bra ifrån sig just då. Om det är så att juryn ska döma måste de ju göra det utifrån auditiontillfället, och inte från att snubben ifråga KANSKE låter bra hemma i duschen. Jag fattar att man måste vara stört nervös men då kan man inte prestera funkar det väl inte alls. Haha jag hade faktiskt tänkt att nån borde ta Adele's Someone like you, och så var det en tjej som körde låten i det tredje avsnittet! Tyvärr förstörde hon låten rätt mycket med helt fel fraseringar och teknik. Detsamma tyckte jag om tanten som sjöng Whitney Houston, kapaciteten hade hon absolut men hon sjöng den helt fel, typ som att det var en poplåt och ingen ballad!

- Programledaren är helt meningslös, han gör typ ett inhopp per avsnitt och man har redan glömt vad det är för nisse när han väl syns.

Just nu har jag bara typ en favorit i tävlingen för jag har inte blivit så imponerad av deltagarna hittills. Och sedan när det blir "söndagsfinaler" kommer ju själva röstgrejen försvinna väl och det blir som idol ändå? Tänk er ett program där deltagarna är helt anonyma tills dess att de vinner eller åker ut! Det hade varit något!

if u seek amy

Kategori: Allmänt

Jobbar på med henne! Det går rätt dåligt. Fan också. Kommer kanske bli klar ikväll om håret så vill. Eller njaa, när jag kollar på henne nu... har inte jobbat länge alls med teckningen öht om man betänker kvalitetstid. Och hon har ju världens svall som måste bearbetas ordentligt om resultatet ska se någorlunda ut. Fan vad pinsamt. Och genom kameralinsen kommer hon se förjävlig ut ju. Njee, jag är ytterst tveksam till att lägga ut resultatet här! Kanske. Kanske inte.

Tumorrow's friday. Och jag får inte gå ut. Jag får faktiskt inte ens promenera till Mörran förrän på typ lördag. Boring.


Fina Amy. Det är svårt att få till det där stilistiskt svartvita som bilden jag ritar av är. Det blir liksom extra konturskuggor som ser lite sär ut avritade, men är assnygga på foton. Ni kanske förstår vad jag menar.

och jag glömmer bort att andas, för sex musik och våld var det vackraste som hänt mig

Kategori: Fotografier

Bitchzz.

Har börjat må lite illa. Tror att det är för att jag inte gör så mycket annat än att fläska här på röven. Plus att jag inte äter så bra, vi har typ ingen mat hemma så min diet blir mest yoghurt och skorpor. Kardemummaskorpor, ah! Min craving från sjukhuset vilket jag kanske berättat? Kommer ihåg sista dagen, då hade dom bara veteskorpor. Så jävla äckligt om man jämför.

Idag har dagens stora etapp varit att ta sig till rimi (ica nära då) och sedan lunka tillbaka, och baka bröd. Jag gick så långsamt fram och tillbaka att flera som körde förbi stirrade. För det måste ju vara därför de stirrade? Alla stirrar när jag är ute. Man är ju inte kändis än liksom.

Tänkte att jag skulle rita lite nu. Måste verkligen ta tag i stackars Amy W som blivit snart lika åsidosatt som LadyGaga-teckningen, om ni minns? Den är halvfärdig och jag började med den nångång hösten -10 typ. Well well.

Snart kommer prinsessan Katie och underhåller mig ett slag, det blir kul! Det är så konstigt när man umgåtts så ofta och sen helt abrupt ses max en gång/vecka. Bättring hoppas jag! Jag får sluta bli sjuk och läggas in på sjukhus så himla mycket. Hmpf. Sen ikväll ska jag se Charlies Angels och försöka att lägga mig tidigt. Igår gick jag igenom gamla sms i mobilen och blev så taggad på att gå ut att jag började fundera över outfit, sen somnade jag. Klockan var väl halv tre tillslut.


Längtar längtar längtar!! Fast när jag tänker tillbaka var den här sommaren rätt kul ändå. Mestadels nattetid, upplevde den mest då, hehe. Men nu vill jag seriöst ha höst. Hörde att detta är sista sommardagarna iaf, tjoho!

jobba på café

Kategori: Allmänt

Seriöst, hur svårt kan det vara?? Caféverksamheter är tjänster jag ansökt till flest gånger, och fått flest avslag till. Tössebageriet gick ju bra, i slutet. Sen har jag ju provjobbat på Wayne's och Panini, och inga av de jobben fick jag! Ändå är det sådana jobb där man ser flest lågutbildade tandlösa ungdomar jobba på och dom kan FAN inte vara bättre än jag!!

Säger bara detta eftersom jag nu har lite törnat självförtroende angående sådana jobb, och jag ansökte nyss till ytterligare ett. Men det kan ju inte gå sämre än tidigare! På något sätt måste jag försöka visa mig från någon ännu bättre sida än jag gjort tidigare. De jobben är ju typ de enklaste som går att hitta på marknaden vad jag förstår. Jaja. Heja på.

sommaruppehåll

Kategori: Allmänt

Har faktiskt inte sett alla nya southpark-avsnitt förrän idag,  när jag nu har tid att se dem. Har tyckt att hela säsong 15 (och delar av 14) varit rätt crappy om man jämför med de bästa säsongerna någonstans vid typ 6-7-8, så jag har helt enkelt inte orkat.

Men en från säsong 15 som handlade om det kanadensiska bröllopet (rippat från det brittiska) var rätt bra faktiskt! Sedan såg jag det sista avsnittet (You're getting old) som kommit ut hittills, och shit! Har varit med om sorgliga avsnitt förut, typ Kenny Dies men här blev man helt tom! Det var som att Trey Parker&Matt Stone förklarade i klartext hur trötta de var på att jobba med serien. Och eftertexterna var helt tysta efter att Fleetwood Mac-låten tystnat! Är detta alltså slutet för South Park?? It cannot be! South Park är min guilty pleasure, eller inte ens guilty, hehe men ändå! Fick kolla runt lite på forum och på intervjuer med dem för att inse att de faktiskt har kontrakt med Comedy Central till 2013, så en säsong till borde de hinna med.

Men man tycker ändå att det är bra att de inte tuffar på i all evighet som något uttjänt rockband. Allt har ju sitt slut så att säga.

I vilket fall tänkte jag nu när jag sett alla avsnitt som går att se SE OM alla säsonger!! Fram tills i oktober då serien återupptas (OKTOBER!! evigheter till dess!!) Hehe! Eller i vilket fall de bästa ur varje säsong. Längtar redan, woho.

Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra med min dag idag. Har tagit det pensionärslugnt, kollat jobb, ätit rätt konstant (det där också..), uppdaterat min mp3 och kollat runt på sidor. Finns det något vettigt man kan göra när man knappt får gå utanför huset? Nej. Så jag borde inte ha dåligt samvete.

konsten att leva länge

Kategori: Allmänt

Det går bra att vara hemma! Jag måste bara vara försiktig, just idag ska jag nog inte gå utanför huset alls. Det räcker liksom med att jag gör vardagsgrejer som att gå uppför trappan vilket är alldeles tillräckligt ansträngande. Man får komma ihåg att jag bara för en dag sen syresattes med syrgas hela tiden och att all ansträngning på sjukhuset var att resa mig ur sängen, gå på toa och kanske några steg i korridoren. Så jag tar det väldigt lugnt! Andningen är lite ansträngd nämligen.

Men det var inte det jag ville prata om! Läste i Metro hela två artiklar (säkert fler om man letar) om rön för ökad/minskad livslängd. Typ att tv-tittande minskar livslängden, att bittra människor lever ungefär lika ohälsosamt som rökare (oops) och därmed riskerar att förkorta livet med nån månad eller så. Seriöst? Är det folk som sitter och typ plussar på "aa men om jag går den här promenaden lever jag kanske två veckor längre än vad jag skulle gjort!"

Känns inte allt sånt där rätt mycket waste of time? Varför vill alla leva så himla länge? Varför vill man hela tiden koncentrera sig på framtiden (när den nu inträffar)? När ska man hinna leva?

Jag känner att det bästa är att leva för en själv, här och nu. Vem vet vad som händer imorgon? Tänk om man avstår en massa saker man gärna velat göra bara för ett fåfängt försök att leva lite lite längre. Vi ska alla dö, någongång. Ingen lever föralltid. Självklart ska man ta hand om sig, men i den mån man vill och känner att man klarar att leva ett roligt liv samtidigt. För det borde ju vara det som det går ut på om man ska hitta en mening med livet, att utgå från sig själv och leva efter sina behov. Mår man bra av att träna ska man självklart träna men inte för att man kanske lever några år längre förhoppningsvis. Då förstörs liksom hela idén, det blir bara en tvångsmässig handling. Livslängd är något ingen kan förutse, man kan lika gärna ha oturen att bli dödad i en bilolycka trots att man levt efter konstens alla regler och tagit hand om sig själv på bästa sätt. 

Vad jag försöker säga är att man inte ska ta livet på för stort allvar. Eller gör det om du vill och mår bra av det, men utgå från dig själv och tänk efter lite vad som passar in på ditt liv. Jag är väl inget föredöme på den punkten, men jag försöker hitta mitt sätt att leva mitt liv på, och det känns bättre än att försöka följa den ungdomstörstande strömmen som skulle döda för en youth-miracle-creme med ny ålderssänkande formula. 

Jaja. Mvh//psykolog

 
an apple a day makes my allergy stay

honey i'm home!

Kategori: Allmänt

Kära vänner i bloggosfären. Nu är jag äntligen, ÄNTLIGEN hemma från sjukhuset. Har av förståeliga skäl inte kunnat uppdatera, så jag tänkte köra en liten uppdatering på vad som hänt sen i tisdags. Och kanske lite mer överskådlig nu när jag inte är lika sjuk och mosig i huvudet. Men jag ska försöka så det inte blir en alltför lång återgivelse à la min cykelolycka-07, jag gör mitt bästa..

Jag har ju som ni förstått mått lite av och till på sistone, mest illamående, trött och utmattad. Kände det hos farmor t ex, kunde knappt gå normalt för att jag blev så matt i kroppen, vaggade mest runt. Illamåendet höll i sig rätt länge, jag hade magvärk och kände mig överhuvudtaget rätt risig. I förrförra veckan dök utslagen upp. Med dem började jag få ont i halsen, först förkylningsont sen övergick det till att ömma som fan på ena sidan. Huvudvärk, förkylning, hosta, you name it. Här kommer alla symtomen på en och samma gång!

Förra lördagen var jag på bio och fixade med Frasses box. Hostade rätt mycket och kommer ihåg att jag kände mig väldigt matt och svag. Jag sov dåligt och hallucinerade vissa gånger. På söndagen fick jag feber och på måndagen dök det allvarligaste symtomet upp; jag började få svårt att andas. Till en början reagerade jag inte så mycket, jag har haft såhär förut när jag haft feber så det är ingen nyhet. Det tar liksom stopp i halsen och man kan inte andas in hälften så mycket som vanligt. Men detta förvärrades till att överta min andning, alltså jag började andas flämtande och tillslut kunde jag inte sova för att jag inte kunde andas, jag låg och hostade varvat med flämtande andetag och feberfrossa.

På tisdagen åkte jag med mamma till kvartersakuten. Jag hade bara tagit mig upp ur sängen för att kolla på tv en gång per dag och gå på toa. Annars orkade jag inte. För att tex se på tv var jag tvungen att vila fem minuter efter att bara GÅTT upp för trappan, sen kasta mig i soffan och vänta på att andningen skulle lugna ner sig. Så när vi kom till doktorn var jag helt utmattad av att bara ha klätt på mig, åkt bil och gått rätt få steg till mottagningen. Jag var jätterädd över att jag hade någon farlig sjukdom av något slag att jag bett mamma få prata med doktorn ifred, och så fort jag kom in i hans rum började jag storböla. Hehe, lite skämsigt när jag tänker på det men ni får tänka på att jag var så utmattad och svag i kroppen samtidigt som jag knappt sovit och ätit och inte visste vad som hände med mig att jag inte orkade hålla uppe någon fasad längre. Vi tog lite prover, han föreslog lunginflammation, svinkoppor (utslagen) och eventuell astma. Fick lite recept och mediciner och skulle återkomma på tors.

Nu blir det långt känner jag. Haha försöker ta det kort..

På onsdagen var jag och Freddie själva. Åh lilla gullebarnet blev min betjänt. Hon hämtade gladeligen tidningar, yoghurtskålar och fyllde min vattenflaska. Hon sprang och handlade ny yoghurt och undrade om det var "något annat jag ville ha?". Jag hade undersökt mina utslag och smörjt in dem med salvan jag fått, när jag såg att det kommit nya utslag på andra låret (hade i ansiktet och ena låret)! Fan också tänkte jag och vaggade till badrummet för att hitta kompress så jag kunde skilja utslagen åt. Pustade tillbaka till sängen. Men inget utslag fanns! Detta var så läskigt, för jag hade tydligt sett i spegeln ett nytt utslag på ANDRA låret och det måste vara någon slags feberhallucination! När mamma kom hem i alla fall var jag blå om läpparna, så hon beställde akuttid till en mottagning i täby för röntgen av mina lungor. Röntgen visade att det var en inflammation på iallafall vänstra lungan, vi åkte till kvartersdoktorn där det konstaderades att min syreupptagning låg på 80% vilket är alldeles för lågt, man ska ha helst 100 eller i alla fall runt 97-99%. Därför blev jag direkremitterad till Danderyds, där jag kom in på akuten.

På akuten var det ingen rast eller ro! Blev uppslängd på en bår och efter lite snabba tester fick jag ett helt team som presenterade sig, jag kördes till ett skynkesbås där prover togs i flygande fläng, nålar stacks in lite överallt, jag fick syrgasmask och fick massa slangar kopplade till alla möjliga ställen. Information flög över mitt huvud och mina trötta ögon orkade tillslut inte ta in så mycket mer än att jag till sist blev körd till en halvintensivavdelning, eller övervakningsavdelning. Man ligger i en sal med läkares och sköterskors kontorsdel i mitten av rummet så de har uppsikt över alla sängar runt omkring. Det var en jobbig natt. Fick nya direktiv och prover, antibiotika sprutades in, jag blev sen direktrullad till röntgen där jag fick röntga lungorna lite mer djupgående än på täby. Jag hade massa konstiga tankar i huvudet på saker som folk sagt och gjorde som sedan bara varit någon slags hallucination. Var jättehungrig för jag hade bara ätit en skål yoghurt på hela dagen, och så såg jag hur någon ställde en mattallrik bredvid mig, jag blev överlycklig men så råkade jag öppna ögonen och ingen var förstås där. Detsamma med att folk kom fram och pratade med mig, tillslut svarade jag och då hörde jag att jag pratade "i sömnen" och såg att ingen faktiskt stod bredvid mig. Jag hade hög feber och feberfrossa så jag hade tre filtar och ändå bara skakade. För detta fick jag alvedon vilket gjorde att jag typ en timma senare hade sparkat av mig alla filtar och var helt sjöblöt av svett. Detta upprepades i kanske tre dagar innan febern gav med sig.

Fick senare flytta till litet rum med en tant som granne. Jag var rastlös efter långa dagar då jag bara hade radion på mobilen att roa mig med och typ en tidning jag läst ut femtio gånger, att jag bara ville hem. Därför blev jag så besviken när jag tänkt "idag ska jag hem!" så kommer någon sköterska och meddelar att man vill behålla mig i alla fall en natt till.

Missade mamma och pappas bröllop. Jag vet att jag inte varit så engagerad och delaktig, jag har tänkt att det kan ha berott lite på mitt tillstånd men trots det ville jag ju förstås inte MISSA hela grejen! Det förstår väl vem som helst? Men jag fick inte lämna sjukhuset då så det var omöjligt att delta.

En liten tröst var alla fina sms jag fick. Och tack tack tack Ullis Emma och Camilla för att ni hälsade på! Blev så glad över det och det var typ enda gången jag skrattade under de fem dagarna på sjukhuset..

Kom alltså hem idag, efter att i natt blivit förflyttad till andra sidan sjukhuset (platsbrist) i rullstol (...) så jag först låg i ett rum, sen vaknade jag av att jag låg i KORRIDOREN (lyckligtvis fortfarande i min säng) pga platsbrist där med! Syrgasen försvann i och med avdelningsbytet så under dagen har jag försökt acklimatisera mig i min kamp om att idag ska jag fan HEM. Och nu är jag hemma. Har duschat för första gången på, ew, över en vecka och tagit bort alla plåster jag har kvar från alla femhundra nålstick jag blivit utsatt för. Så nu väntar en två veckors lång sjukskrivning och en period där jag måste ta det jättelugnt, speciellt nu i början. Få se hur det går.

Så nu vet ni lite mer om min sjukhusperiod! Har glömt typ hälften men nu orkar jag inte skriva mer. Ska nog ta en skorpa och varm choklad, min nya craving från sjukhuset! Den enda maten värd att äta, Sodexomaten var inte mycket att hurra för. Men mat var det. På återseende, vänner!

Diagnos: dubbelsidig lunginflammation och trolig körtelfeber. Får lite andra provsvar snart på fler prover dom skickade iväg idag.

alla dessa radiostationer..

Kategori: Allmänt

Tog mig upp för att jag blev sur, ska försöka samla mina tankar i mitt mosiga huvud för att skriva ihop ett irriterat inlägg..

Är ju däckad i sängen. Så det roligaste jag har för mig är att lyssna på p4 radio sthlm, vilket inte är så fel. Det är min favoritkanal, dom har en bra blandning av nyheter, musik och samhällsprogram samt INGEN reklam. Fan vad skönt. Just nu är det tyvärr barnradio i p4 vilket jag inte tycker är det roligaste, och efter det kommer finska nyheter. Så det blir en paus från kvart i sex till typ sju. Vad lyssnar jag på då?

Absolut inte någon reklamradiostn. Så himla jobbigt att stå ut med programledarnas iqbefriade program samt reklam reklam reklaaam och samma låtar om och om igen. p1 brukar funka om det inte är något för segt program om rhododendrons rötter. Men jag tänkte ge p3 en chans. Lyssnade en hel del på det i tvåan faktiskt. Lite för hipster för min smak men det kanske funkar ett tag?

Hamnade mitt i något töntigt debatt/tre-töntiga-"tyckare"-tycker-till-om-saker-program. Kastades mitt in i nån analys av vad SvD:s ledarskribent skrivit om londonkravallerna, enligt honom berodde det inte på klasskillnader (när man fick höra honom säga detta fnissade alla tre tyckare högljutt) utan mer på ondska i personen i sig. Kanske inte den bästa slutsatsen, men man kan i alla fall ta det på en vuxen nivå. Nu satt alla tre och sa "hehe, tja, lixom bah *smack smack* (tuggummi) det där var väl lite konstigt." "EHHH ja inte riktigt THE SMARTEST THING TO SAY assåe... SvD har typ konstiga idéer" "aa jag kan med all forskning i världen som källa säga att tex på en plats med flest vapen DÖR flest människor på. TRUE STORY. *smack smack*"

Gah förstår ni nivån?? Sen skulle hipstertjejen löjliggöra petter för att han skrivit in till P3 för att kolla om han kunde dra ihop någonting för att samla in pengar till svälten i östafrika. "Ameh, som att de som SVÄLTER och DÖR i afrika, som att deras högsta önskan typ skulle va att petter gjorde en sång till dom??? EH??"

Åh dessa utseendefixerade hipsters!!! Sen lyssnade jag lite på deras nyheter, ingen språkligt hög nivå där inte. "En ung kille blev idag häktad för brott han gjort i veckan blablabla" eller "såna som pluggar till lärare måste skaffa leg blablabla".

Tacka vet jag P4 radio sthlm!! Ska nog stänga av radion och ha det tyst ett tag. Tack för mig// hostande surtant

ge mig styrka

Kategori: Allmänt

hej kära vänner. Ska försöka begränsa mig till ett sjukligt inlägg/dag. Så detta blir dagens.

Igår på dagen skrev jag ju att jag inte mådde illa i alla fall. Illamåendet plingade på vid femtiden och sällskapade min typ 39gradiga feber, min feberfrossa och hosta. Så jag försökte mest sova. Och drömde konstiga drömmar igen, exempelvis att vi var i en sommarstuga och det var massa rabieshundar som försökte ta sig in, och dörren var svår att stänga och så fort jag trodde att jag stängt den var den såklart inte det så hundarna kunde ta sig in. Sen när jag trodde att alla var försvunna dök det upp fler och fler inifrån huset...gah.

Hostade hela natten så jag höll på att gå upp vid 6 för att jag var så trött på att försöka sova. Lyckades sova två timmar till i alla fall. Idag är jag inte lika febrig och svettas istället för att frysa. Vet inte vad jag gillar bäst. Nu kan jag i vilket fall inte besöka någon doktor så jag får ta det imorgon. Och jag har fått svårt att andas, får ta små pustande andetag hela tiden vilket gör att jag inte kan göra annat än att fläska på min röv eller ligga ner i sängen.
Nu tänkte jag läsa lite i min bloggs arkiv, sånt är alltid kul! Så kanske jag får inspiration att skriva om något annat än mitt sjukdomstillstånd.

Hejdå vänner.

my beautiful dark twisted fantasy

Kategori: Allmänt

Idag orkade jag inte försöka sova längre än till åtta. Börjar ge upp lite nu. När jag väl sover mina korta stunder har jag världens mest störda drömmar om alla möjliga saker, så jag vill typ inte sova på grund av det heller. Så jag gick upp, la mig i soffan, drack en jättevarm kopp choklad för att försöka blidka min hals och såg typ minnenas television och nån reality show på sexan. Vid nio var jag trött och kunde somna om till två, efter lite alvedontabletter.

Så den goda nyheten är att mitt illamående fått ge vika för (den dåliga nyheten) min feber och hosta! yay. Så idag av det som är kvar av dagen får jag försöka vila och kurera mig så gott det går.

Såg Bridesmaids med camilla igår förresten. Den var rätt töntig men lite kul ibland.  

mina jävla krämpor

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag är sjukt tråkig att vara med eftersom jag bara snackar om hur jävla ont jag har överallt (svårt visserligen att ignorera) så jag tänkte att jag ska försöka hålla käft lite mer och istället skriva av mig på¨bloggen! Eftersom bloggen är till för endast mig och det är bara superlyx att ni har tillgång att läsa dessa mina innersta (nästan) tankar. Så orkar ni inte sånt här, sluta läs NU.

- HAR UTSLAG PÅ SEPESTÄLLEN PÅ KROPPEN!!!!!!!!!!! bland annat överst på låren, i ansiktet (vad sägs om insidan på näsborren??) och FAN vad de kliar och när jag råkat peta av skorpan är det avskavd hud som svider som faaan. Dessa utslag får mig att se ut som en äcklig sjuklig person och jag orkar inte med det när jag redan är svullen och ful.

- Illamåendet kommer av och till när jag minst orkar med det

- Blixtanfall av huvudvärk

- Är just nu stört förkyld, skitont i halsen och hostar hela tiden. Degig och febrig i huvudet.

- Svider på insidan av ögonvrån for no reason at all, bara för att jävlas antar jag.

- Får lite allergichockar mot det mesta, senast var det tomater och fan vad det retade upp mina utslag vid munnen.

- Min överläpp är torr och fnasig och irriterar samt gör ont.

- Uppsvullen i kroppen som jag hintade om tidigare

- Kan inte sova, antar att det beror på min förkylning. Vaknar då och då av igentäppt näsa, inatt var det t ex vid fyra, sex, åtta, nio, tio och sen halv elva innan jag gav upp. Fett trött.

Så, ni ser. Sucks to be mee! Bye.

jag saknar dig, jag saknar dig

Kategori: Fotografier


älskar dig Drabben!!









<3


Vi får inte glömma stallets kämpe heller. Hoppas ni inte fick lida kära vänner <3

ännu en solig dag

Kategori: Fotografier

Hej kära läsare. Eller, ni som är kvar som pallar läsa om mina små emoutbrott över mig själv. Det är svårt att hålla humöret uppe när allt inte går som det ska. Men jag får väl försöka.

Idag blir ännu en dag då jag inte gör något speciellt. Ska träffa Jessica och Emelie ikväll, innan dess ska jag till Frasse men annars ska jag bara vila. Tänkte förresten göra det hela helgen, har blivit typ sjuk.

Ja, alltså jag mår inte illa så värst mycket längre. Det är jätteskönt och jag hoppas att det INTE kommer tillbaka. Fyfan vad dåligt jag mått. Och när man mår så går det direkt över till psyket. Iallafall för mig. Anyhow,
mitt konstigt onda i halsen har övergått till en normal förkylningsont-i-halsen så jag hoppas att jag är på bättringsvägen. Det enda som stör mig är utslagen i ansiktet som gör så jag ser ut som något mycket skabbigt, och det dyker upp nya lite här och där. Dessutom åt jag en nektarin nu vilket jag inte borde gjort. Min hals svullnade upp direkt.

Igår i alla fall var jag och hämtade Frasse från betet. Vi fixade först hans box, åkte sedan och hämtade honom (han har blivit tjock och ljusbrun). Jag betade honom lite medan Cilla fixade klart hans box, och sen vid elva kunde vi känna oss klara. Hans box har blivit så fin, och han såg så nöjd ut när vi lämnade honom!

Sen åkte jag hem, satt vid datorn ett tag och började må illa igen. Det kommer lite sådär på kvällen/natten men inte lika intensivt som förut. Emelie hämtade mig vid tolv, och vi åkte till stallet där vi sa farväl till Calippo och Drabben. Dom blev helt fullproppade med hästgodis och morötter, hoppas de inte hann börja må illa men det var å andra sidan bara fyra timmar tills de skulle tas bort. Vi måste stått hos Drabben minst en timma, men det var så skönt att få ta ett ordentligt farväl. Han blev irriterad på mig för att jag var så klängig och ville att han skulle älska mig, och det kan jag verkligen förstå. Men sen, när vi bestämde oss för att gå efter ett tag ställde han sig vid mig och ville bli kliad på huvudet och det var så himla hemskt alltihop. Han är så fin min lilla Drabbe. Kom hem typ tre, så det kan ju vara därför jag känner mig degig i huvudet idag.

Har i alla fall bestämt mig för att planera nästa vecka ordentligt. Nu vecka 31 får jag slöa runt resten av tiden eftersom jag måste bli frisk, men nästa vecka ska jag se till att göra vettiga saker varje dag så jag inte bara går runt och väntar på att något ska hända. Blev förresten lite gladare när jag tänkte på att snart är det höst! Som jag längtat.


Igår när jag betade Frasse fick jag en sån harmonisk känsla som jag inte känt på evigheter. Ungefär så som jag kände i början av sommaren, typ att allt kommer lösa sig kanske ändå till det bästa. Jag promenerade med Frasse från stallet ner till paddocken, gräset höll på att växa över stigen, mörkret hade nästan fallit förutom lite rödaktigt sken som dröjde i horisonten, det doftade häst och sommar och där och då kände jag mig faktiskt rätt lycklig.

the botten is nådd

Kategori: Allmänt

En glad nyhet; det verkar som att jag nu är anställd hos VRE Education! (skrev på anställningsavtalet idag).

Annars är det mesta åt helvete, se tidigare inlägg!

jag ser sprickor i horisonten som ingen ser

Kategori: Fotografier

Igår var jag i stallet med Jessica för att hälsa på Drabben. Det var så hemskt. Jag har aldrig sett sånt lyster av pigghet i hans ögon, men tydligen är hans ben för stela för att han ska palla. Jag matade honom med morötter, kliade honom på halsen med en mankam och flätade hans svans. Jag hade tänkt åka dit idag också, men nu regnar det etc så jag åker dit imorgon.

Åh och igår som började så bra med magen. Sen gick det åt helvete. Åt inte så mycket, men i slutet var jag så jävla trött och mådde jätteilla.

Annars lyssnade jag på Daniel Adams-Rays sommarprat. Fan vad sexig han är. Fan att han är "lite under medellängd". 177 och sanningen är. Åh.

Idag har jag jätteont i halsen, alltså inte förkyldont utan som i Thailand, som att jag slagit mig hårt på ena sidan och nu gör det så jävla ont att svälja.

Vet att jag klagar rätt mycket över min hälsostatus men det är det som är mitt liv just nu. Trots att jag nu varit vit i en vecka mår jag nästan sämre. Plus att jag känner mig nere. The botten is nådd, typ. Jag orkar inte. Vad ska man egentligen leva för?

Vet inte om jag sagt det, men fan vad jag längtar till hösten. Hösten och vintern och julen. Förra julen var jag trött på julglitter och jullåtar. I år är jag mer än redo. Jag hatar sommaren, våren och allt jävla tjafs om ljusare tider och vackra kroppar. Jag vill ha varm choklad framför brasan efter en snöpromenad, och stickade tjocka tröjor. Jag vill ha fika på ett café där man torkar efter höstregnet eller värmer sig från minusgraderna utanför, jag vill ha höstmode och vackra löv. Jag tror att jag kommer må lite bättre då.


Är han inte den vackraste häst ni sett?


<3


Jessica och Drabie


och jag


Camilla hälsade på Drabben (via min lila telefon om ni ser den i min grova hand där)

natt med frukostbuffé

Kategori: Fotografier

Klockan är ett och här sitter jag på mitt rum med en jävla frukostbuffé. Det är varm choklad, en bulle, en rostmacka och en skål müsli och yoghurt. Kan förklara.

För typ tjugo fick jag världens illamåendeattack och samtidigt började min mage eka väldigt tomt. Jag kunde inte urskilja om jag var hungrig eller mådde illa så jag tog det säkra före det osäkra. Gjorde en kopp te, luktade på den, mådde illa av ingefäredoften och hällde ut eländet. Gjorde kopp choklad, och medan jag rostade mackan blev jag stört sugen på en skål yoghurt med müsli. Dumt att slänga en macka med världens potential tänkte jag sen, plus att jag allra först värmt en bulle. Så här är jag nu. Och ska se Veronica Maggio sjunga falskt på yt. Imorrn tänkte jag både äta mindre och sluta bittra ner mig. Älskar måndagar.

Annars är jag rätt nedslagen. Fick läsa på en blogg precis något som antydde att det var något Drabben på mitt gamla stall DRK, samt gamla hästen Calippo. Messade Emelie som bekräftade att Calippo ska tas bort på fredag. Fan också. Det är den äldsta hästen där om jag inte sagt det? 27 bast. Efter att jag suttit och stirrat in i väggen ett tag slog det mig att han blir en legendar, som om han redan inte har samlat legendpoäng nog. Han kommer ju med i 27 club. Cool häst det där. Och jag är så ledsen att han tas bort.

Så jag hoppas nu att det inte är något fel med Drabben, även fast det inte verkar så ljust. Han sitter här bredvid mig som affisch på väggen. Så jag bestämde att om jag inte drar till stallet imorrn åker jag på tisdag. Måste få hälsa på honom innan det händer något.


Alltid när jag tänker "bild på Calippo" återkommer jag till den här, en av de första jag öht fotade på honom. Topp tre av alla mina hästbilder faktiskt. Visst är hans öga häftigt? Och ändå har jag inte lekt alltför mycket i ps!


Och här är han, samma som hänger bredvid mig nu på väggen. Min älskade Drabiozo. Den här är nog också topptre av mina bilder, han blev så himla fin här. Fan även om jag lämnat DRK, han får inte försvinna!! han är yngre än mig banne mig!! <3

tankar på bussen

Kategori: Allmänt

Så, nu är er meste glädjespridare och solstråle tillbaka på banan efter en helg på landet för att återgå till sin civiliserade tillvaro. Vetefan vad det kan vara men under den här helgen och veckan har jag varit så jävla grinig, bitter och sur att det finns inte. Kombination piller/lingonvecka? Kan jag skylla på det? Eller kan det vara så att jag faktiskt är såhär jävlig även årets restrerande 358 dagar?

Jag åkte buss som sagt, hem från farmor. Tur att jag satt med Freddie. Få saker får mina ögonbryn att rynka ihop sig i ett irriterat u som när en fritt främmande person får för sig att sitta på platsen bredvid mig. Jag vet inte riktigt vad det kan bero på, och ärligt talat orkar jag inte rättfärdiga mig över mitt beteende, utan jag blir sur helt enkelt. Personen ifråga är oftast någon plussize gubbe som får för sig att äta currymacka och droppa på min jacka alternativt snörvlar hela resan och harklar sig i olika tonarter. Nu hade jag varken jacka att droppa curry på, eller ens en plats för någon gubbe att sätta sig så det var ju frid och fröjd. Jag borde helt enkelt känna mig lite mer lugnad.

Och lugnad förresten, varför har inte min lantliga vistelse fått fram mitt fridfulla fröjdiga jag? Som vill binda utav olvon en lummig krans eller studsa på grusvägar fram för att öppna grindar åt hästekipage? Varför har jag inte blivit snäll och trevlig? Jag har mest suttit på min röv och läst hos farmor, förstås försökt att prata med både farmor och farfar och det har varit trevligt. Sen har jag gått förbi en spegel och sett mig själv. Gravidmagen försvann under lördagen. Min mage var seriöst en HÅRD uppblåst ballong som värkte och gjorde mig illamående  att jag helst ville sitta med uppknäppta byxor. Efter att den försvunnit var den tillbaka till sitt vanliga plufsiga jag, och nu var det mest mitt ansikte som var uppsvullet. Ont i halsen och eländig. Fyfan. För att göra mig själv lycklig gick jag promenader i byn och tänkte elaka men ack så egoboostande tankar om lokalbefolkningen, den väldigt lilla och enfaldiga vars enda outfit verkar bestå av nätbrynja och smutsiga mjukisbyxor, med attributen sönderfärgat hår och cigg i mungipan...förlåt nu gör jag det igen.

Tillbaka på bussen. Den brukar ta tre timmar. Idag tog eländet fyra timmar. Jag satt och störde mig på allt. Den blå himlen till exempel som kikade fram bakom mörka moln. Jag älskar regnmoln. Det är något visst med det. Tänk er att man står på en åker. Det är alltså öppet fält framför en med skog långt borta i slutet av fältet. Bakom dig kanske det är en sista ljusglimt av något vitt töntigt moln, men annars känns det som att klockan vridits fram ett par timmar. Himlen är mörk, allt omkring har antagit en dov, lite gråaktig ton och framför dig hänger tunga intensivt stålgrå moln som nästan övergår i svart, så mörkt är det. Luften är laddad, ljummen visserligen men den varma sköna sommarkänslan man borde få störs av de vindar som börjat blåsa och röra om lövhögar, papperspåsar och diverse vindflöjlar (gärna någon knarrig gunga också, fast bakom dig annars förstör den vyn). Allt detta skapar oro, kaos och oreda. Du vet att det inte är lång tid kvar tills molnet hunnit ifatt dig, tills regnet strilar över dig och då, i den dånande åskan och smattret av regnet, kan ingen höra dig skrika.

Well, åter till bussen! Mer saker jag stör mig och störde mig på under bussresan. Dessa barn! Nu fanns den enda irriterande (med rätt att irritera) ungen bredvid mig, så jag störde mig lite på henne och desto mer på alla andra. Framför oss skumpade en Härjedalingen-buss. Fylld med äckliga fjorton-femton-sexton-saker. De satt i alla fall längst bak så jag som satt längst fram i bussen hade uppsikt över dem. Under ett rödljus vände sig några backslickade saker om. De hånflinade lite, drog något dåligt skämt och hela ganget garvade. Det var typ fyra-fem killar och en tjej. Säkert överlycklig över att hon satt där, med sina "killkompisar". Man såg förtjusningen i hennes ögon, lyckan över att sitta där med sina jävligt coola och så hiimla roliga killkompisar!! Busseländet svängde av inne i Uppsala C, säkert för att lämna av ungarna i Fyrisåbadet eller så.

Sen var det kö. Den slingrade sig fram i kurvor och på raksträcka så alla med utsikt gott och väl såg att den här kön sträckte sig minsann minst fem kilometer fram. "å vad fin kö" sa Freddie hänfört och syftade på alla röda baklyktorna på bilarna som glittrade och hade sig. "Mm jävligt sexig" höll jag på att säga, men lyckades hejda mig i tid. Jag satt istället och tänkte sarkastiska bittra tankar för mig själv.

Är inte det helt otroligt hörni? Hur man som tjugoåring redan kan vara så satans bitter? Hur kommer det sig? Jag har ingen blomsterkrans i mig. Jag har en jävla granitsten som hjärta och ett inre som är svart av hat. Ni anar inte hur mycket hat jag bär inom mig! Nu byter vi ämne! 

Det var ändå när jag lyssnade på musik och kom fram till en bra låt som jag kände att jag är rätt bra ändå. Att jag kände att jag tycker om mig själv väldigt mycket när allt kommer omkring, och även om jag kan vara nedlåtande mot andra (aldrig utåt, eller jag säger bara nedlåtande saker om folk till folk jag känner väl) så beror det till 99% på svartsjuka/avundsjuka och dåligt självförtroende eller självkänsla hos mig själv. Det är ändå mig själv jag pratar om i 99% av fallen, på ett djupare perspektiv. Därför är det så härligt när jag får såna där stunder att "fan jag är fan bra ibland". Allt känns lättare, jag kan sluta klanka ner på andra och istället kämpa för att den där stunden av självförtroende-som-inte-kommer-från-att-jag-varit-elak-mot-nån-eller-tänkt-elakt-om-nån-annan-utan-bara-en-ren-lyckostund ska stanna kvar, lite längre än tjugo sekunder. För det är under de stunderna som jag helt slutar vara jävligt bitter. Och det är rätt skönt.  

a whiter shade of pale

Kategori: Allmänt

Ikväll är det ut igen! Surprise huh? jag och Camilla var "ute" igår, alltså vi satt tvärsöver gatan och övervakade vad som hände på Dovas, haha... så idag ska vi ut igen, men jag ska inte dricka någonting. Har börjat köra en renlevnadsprocess, dels pga min mage och dels för att jag vill testa. Verkar kul! Om det inte är kul köper jag bara något att dricka hehe.

Sen imorrn åker jag och Freddie till farmor och kommer hem på söndag. Så det blir alltså en vit helg för mig. Awesome!

ursäkta min franska

Kategori: Allmänt

idag har jag solat och shoppat. Kunde inte vara i stan i mer än en timma innan min mage plågat mig tillräckligt att jag måste åka hem. Kunde inte ens promenera från slussen till centralen som jag tänkt mig utan var tvungen att ta raka vägen hem med tåget!

Ursäkta att jag tjatar så mycket om min förbannade mage, men det värsta med magsmärtor/problem är att de handikappar en helt så man inte kan tänka på något annat än hur jävla ont det gör. Plus att jag mår illa hela tiden. Förstår inte felet?? Ibland får jag huvudvärk också, om ni vill anteckna fler symtom.

Köpte lite iaf. Bland annat nektariner på södermalmstorg. Man tänker ju sig att torgnektariner ska vara billigare än i affär, det känns mer genuint att köpa frukt på torg i alla fall. Priset var 29 spänn per kilo, och senare i hemköp såg jag att de kostade 19 spänn/kg.. Well, jag fick i alla fall den genuina torgupplevelsen, den kanske var värd en tia. Annars köpte jag en ful klänning och ett fult linne. På GinaTricot, affären som ger en gratis huvudvärk pga alla färglada kulörer som körs upp i fejan på en så fort man går in. Och fula nagellack. På Åhléns. Har inget sarkastiskt elakt att säga om Åhléns. Nagellacken var iaf vitt, genomskinligt och typ isblåglittrig. Asfula alla tre. Jag hatar världen.

i feel good

Kategori: Fotografier

mår illa 24/7. Om jag äter mår jag asilla och vill spy, äter jag inte har jag som ett tomt hål i magen och jag vill spy för att jag är så hungrig. Vill någon straffa mig? Vad beror detta på? Knappast något jag fruktade för några veckor sedan eftersom jag motbevisade mig själv, men det är ju inte för inte som man undrar.

Idag har jag bara suttit framför datorn. Vaknade ändå hyfsat tidigt (halv tolv) så man kan ju tycka att jag borde gjort något vettigare av den andra augusti tvåtusenelva. Men vafan. Det är ju sommarlov right. Nu ska jag till mitt tredje hem systemet  (har börjat klara mig på två 2.8:or, innebär det att jag bara är bra/sparsam eller att jag blivit sån alkoholist att jag blir full på vad som helst?) och sen ska min fru laga thaigryta åt mig. Blir gott. Sen stillar vi våra köttbehov och biter huvud när det passar oss. Jessica som förresten kommit hem nu var med oss igår och förhoppningsvis hänger hon på ikväll också! Yay! Vi ska lära henne allt om huvudavbitning. Nu ska jag måla naglarna och sen getthehellouttahere.