bloggenjosse

dum av dig

Kategori: Allmänt

Har hittat två reservmobiler jag kan använda. Haha kommer ihåg när min xperia gick sönder i thailand, var så jävla sur och hatade den nya mobilen jag köpte. Och nu har jag slarvat bort den på något sätt och jag vill bara ha den tillbaka! Det är inte som att den har något värde för någon utom mig eftersom den är både ful och typ inte användbar på något sätt (dess täckning är en klass för sig). Så jag hoppas verkligen inte att någon har snott den! Varför skulle någon göra det?? Åh saknar alla mina sms :((

Ska eventuellt jobba imorrn beroende på om det går utan mobil (med vägbeskrivning osv) men det borde väl inte vara några problem.

Förresten, verkar som att lösen separ sig lite? Har få som är inne på bloggen så det känns som att det borde funka om inte alla blivit bortskrämda av lösengrejen. Well well.

det kunde visst hända även mig, del 2

Kategori: Allmänt

Ok. OK. Då ska vi se här. Nu hatar jag mig själv på riktigt. Seriöst!! vad är det typ första jag gör efter att ha tappat bort min plånbok med alla viktiga kort i osv?!! Jo, jag måste såklart även tappa bort min telefon efter att ha somnat på nattbussen. Och åkt med den fram till Rosengården i Vallentuna och tillbaka igen till Danderyds sjukhus.

Åååh. Vad fan hittar jag på nu då?? Ok för alla sms osv men just nu behöver jag mobilen i jobbet också så jag måste hitta på något snabbt som fan. Orkar inte! Borde börja sticka eller så för att lugna mina nerver.

det kunde visst hända även mig

Kategori: Allmänt

ÄR SÅ TRÖTT. Att ha ett liv är tröttsamt! Ska sammanfatta dagen lite kort

* Körde vid sju min kära lastbil till en tjej i Bergshamra som skulle köra den vidare till biluthyrningen eftersom jag inte skulle hinna eftersom jag

*jobbade på Älvsjömässan och Läkarkongressen idag som flyerutdelare. Kul! FETT jobbigt! Jag utförde mitt uppdrag med en liten twist, jag tittade på deltagarnas badger och såg vilket land de var från, sen sa jag hälsningsfrasen "goodmorning sir/miss" eller "hello sir/mr/miss" på det språket de pratade! Vilket kanske inte var så många eftersom jag inte kan så många språk, men engelska, franska, spanska och tyska växlade jag mellan rätt lätt. Testade även att sawasdee kaa'a folk och säga nihao och konitchiwa samt moin (på finska) men allt det där lät så töntigt att jag lät bli.

* Mina medarbetare var hur chica som helst, blonda välformade flickor i sina vackraste tjugoår, en av dem var modell och stört smal. Henne åt jag lunch med. I vilket fall kände jag mig rätt bortkommen redan från början när jag klampade in med mosigt ansikte, stripigt hår och en regnjacka som flög bakom mig som en ackompanjerande mantel.

* Stod upp hela dagen, hade när dagen var slut skavsår, blåsor och ömma fötter. Samt värkande baksida lår och axlar. Ingen läkare kunde heala mig.

* Åt tre äpplen. Måste vara rekord för mig. Det fanns äpplestationer lite här och var så man passade på tills man inte orkade mer (alltså efter tre äpplen) och när man kom på att man får magknip av för många äpplen typ.

* På väg hem på Älvsjö station tappade jag min plånbok. Inga kontanter men ändock ett oerhört saknat busskort. Samt ett kontokort till ett ekande tomt konto. Samt mitt leg och körkortet. Fan.

Har även kommit på under dagen att jag vill ta C-körkort för att kunna pröva att vara lastbilschaffis på riktigt! Fan vad grymt! Eller köra buss. Får se vart framtiden tar mig! Nu är jag så trött att jag tror att jag svimmar. bye.

damn gurl!

Kategori: Allmänt

tre dagar sen jag bloggade sist!! När hände det senast va? Tänkte dra ett inlägg lite senare, måste fixa lite saker nu. Har fått ett liv etc så jag hinner inte med viktiga saker längre som tex blogga. Tawtally boring

lever till max

Kategori: Allmänt

Haha. Den töntiga titeln till trots; jag har ett helt annat liv nu! För typ två veckor sen levde jag i princip som en grönsak, hängde på datorn 24/7 och masade mig runt. Nu har jag jobb för mer än dygnets timmar räcker till, jag åker till Frasse på eftermiddagarna eller träffar kompisar eller gör annat.

Som imorrn tex, VET ni vad jag ska göra då??

För första gången och troligtvis enda in my life ska JAG se Trollkarlen från Oz på BIO!!! På storduk! På Victoria! Eftersom dom fyllde 75 eller hur det var och ååh det ska bli jättekul!

Enda är att jag kommer komma ca 10 min sent in på filmen eftersom jag inte hinner annars från jobbet. Ska strax ut nu med Camilla och därför ville jag vara ledig imorrn (och också för att jag jobbar sex dagar den här veckan annars... och jag kan egentligen inte jobba 100% än).

men på förskolan där jag hänger just nu (kom dit i måndags och är fortfarande där) behövde de hjälp imorrn IGEN eftersom alla fröknar blivit sjuka (sen jag kom, eh??) och jag känner mig lite elak om jag säger nej samt som pengarna lockar.. så jag sa ja, men bad om att få gå halv tre, skulle slutat hel egentligen. Så därför blir jag sen, hinner inte in tidigare! Men jag har ju sett filmen hundra gånger, hoppas jag bara hinner till over the rainbow-delen, börjar alltid böla där haha.

Och hoppas bövlen dom släpper in mig!! Kommer vifta med min läkarmissions-välgörande-ändamåls-biljett och KRÄVA att få komma in. Det löser sig. Allt löser sig tillslut!

Nu ska jag fixa outfit och måla naglarna. Ciaoz!


Åh filmen är magisk magisk MAGISK! Precis som den här bilden! Awesome!!

om ni hittat hit

Kategori: Allmänt

Ja, som ni antagligen sett bloggar jag nu också på jozietown.blogg.se. Har ju blivit lite spektakel kring det där.

Angående gårdagens inlägg KAN jag ha överreagerat lite men jag tycker fortfarande att det är jävligt dåligt. Kan berätta.

- Jag ser att RGB vunnit EMguld i hoppning
- Jag tror inte mina ögon, blir glad och bloggar
- Nästa sak jag gör är att dela med mig till mamma (har nämligen börjat bli snäll nu)
- Går in till hennes rum
- Det första jag får se är underdelen av min DAR-bild och hur hon snabbt klickar ner en internetsida. Jag fattar direkt. Fyfan. Men jag säger ingenting, för jag blir helt tom och min hjärna stänger av. Kan inte sortera tankarna och tusen frågor dyker upp samtidigt som den första känslan jag känner är inte vrede och ilska utan mer besvikelse.  Jag har ju avbrutit mig mitt i en mening så jag återtar vad jag tänkte säga, dock ganska luddigt med huvudet långt borta. När jag lutar mig närmare skärmen ser jag min bloggadress stråla på internetfliken och jag dör. Går som en zombie ut ur rummet och springer till mitt rum där andra känslor tar över.

Okej. Okej. Ni kanske inte tycker det är sån big deal detta. Men jag kanske ska förklara lite.

Jag brukar ALDRIG vara privat med mamma. Jag berättar oerhört sällan hur jag känner känslomässigt sett eller om jag har problem. Sånt säger jag inte och vad det beror på har jag ingen aning om, kanske att jag är störd i huvudet eller så men det blir som en spärr som säger stopp och jag mår psykiskt dåligt om jag tvingas berätta personliga saker för henne eller egentligen för någon annan i familjen heller. Det är faktiskt på senare tid som jag blivit mer öppen till mina närmaste vänner, dock är jag själv den enda just nu jag kan berätta allt allt ALLT för (no shit).

Så visst vet jag att på internet ska man inte vara privat om man inte kan stå för det. Men med bloggar är det en annan sak. Det finns hur många som helst som vill bli lästa och ärligt talat bryr jag mig inte vad någon som bor i Dalarna får veta om mig genom min blogg eftersom det inte spelar någon roll. Men med mamma/familjen är det heelt annorlunda.

Och nu har jag heller inte varit hur privat som helst i bloggen. Vissa saker har jag skrivit om lite, berättat på ett annat sätt eller förstås; helt enkelt struntat i att skriva för att det bara angår mig själv. Men jag tycker det är skönt att blogga och har sett det lite som terapi att skriva av mig. Och jag tycker det är kul när det mesta blir läst (fast för en liten skara som det varit nu), känns lite halvt meningslöst annars så därför har jag kanske varit mer personlig än vad man vanligtvis är. Det är ju mitt liv jag skriver om och då vill jag ju kunna skriva ungefär som det är och som jag känner.

Det är DÄRFÖR som jag blir så jävla sur/irriterad/ledsen/besviken över att MAMMA har gått runt och läst min blogg, MIN blogg som jag aldrig skulle drömma om att berätta om för henne. Hur fan fick hon reda på min adress?? Det värsta scenariot jag ser är att hon fått reda på den genom att jag varit lite oförsiktigare förr i tiden då jag typ bara bloggade om äpplen och mitt liv inte var så intressant. Kanske att jag bloggat på deras dator och hon hittade hit på så vis. I vilket fall.

Att hon inte ens SÄGER något om att hon läst min blogg gör mig nästan mer irriterad än över själva grejen. Att hon går runt och låtsas som ingenting men i själva verket typ sitter i mitt huvud är mer än jag kan stå ut med! Jag behöver en viss privat och personlig sfär och då kan hon fan inte klampa in i den hursomhelst! Det känns som att hon lika gärna skulle kunna läsa min dagbok nu, steget är inte så jävla långt bort ändå.

Har inte pratat med henne sen igår kväll, utom när jag varit tvungen och då har jag inte varit gladaste lärkan i trädet precis. Vet inte hur länge jag kommer orka hålla på men samtidigt känns det som att jag inte kommer kunna prata normalt till henne när hon vet så mycket om mig och också svikit mig på detta vis.

Phu. Så ge fan i att leda hit henne, låt mig få ha detta nu. På min öppna blogg jozietown kommer jag inte vara lika privat, det är ett som är säkert. Och alltså mycket mer boring. Tyvärr!

GAAAAAAAAAAAAAHHHHHH

Kategori: Allmänt

JÄVLA FITTA!!!!!! JAG HATAR HENNE!!!! FYFAAAN FÖR SÅNA MÄNNISKOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EM-guld i hoppning!!

Kategori: Allmänt

JA! Hallå guyz!! Roffe Bengtsson tog EMGULD i hoppning!! Damn! Trodde faktiskt inte han skulle fixa det, fett svår konkurrens (även om han är världstrea) och att vara EM-vinnare är typ som VM-vinnare för de bästa ryttarna finns i europa (typ som i fotbollen, fast då fotbollslag alltså)

Woooh grattis!! Hoppas han läser detta nu då

RolfGöran Bengtsson och pållen Ninja La Silla!

tanken har väl snuddat mig men aldrig att den nuddat mig

Kategori: Fotografier


Ser ni sexigheten som bara flödar, låser in dig i en kapsel och sedan vägrar släppa taget?? Snygg är han iaf. Här är alltså en bild som jag fixat lite från i torsdags men jag pallade inte fixa några fler idag...
 
Gah, annars har jag börjat känna den där jävla latheten kombinerat med "vadskajaggöramedmittliv"-ångest-paniken krypa närmare. Eller någon slags uppgivenhet, en tom meningslöshet eller så. Vet inte hur jag ska förklara men tja. Vad har jag gjort idag? Vaknat ett, varit hos Frazthaman, stirrat på datorn, ätit, ätit igen, ätit lite till, ätit, hängt på datorn, kollat på idol. Damn, det har ju ändå hänt en del idag! Borde sluta klaga!

Kanske lite sundance kid kan muntra upp mig? Eller snook? DAR? Eller läsa Det?

Jobba imorrn, redan så trött på att jobba. Längtar tillbaka till min sjukledighet. Haha. Jag är verkligen dum i huvudet. Kan ALDRIG bestämma mig för hur jag vill ha saker och ting!!

Klart jag vill ha mitt jobb. Det är faktiskt sjukt bra (nu när jag ÄNTLIGEN har ett) och snart är det ju lön också! Lite osäker dock om lönen verkligen kommer nu den 25e eller i oktober...hm..fan

åh, behöver nya kläder förresten. Bland annat en kappa, råkade nämligen glömma min i en lägenhet igår hos någon jag inte vet vad han heter, hans nr eller någonting. Fan fan fan. Min kappaaaaa liksom!! Vad ska jag nu gömma mig i??

Och fan nu har jag inget busskort heller. Fan i helvete.

Äh Sundance Kid did the trick. Tack kent

Imorrn ska jag ta tag i mitt liv (o härliga måndag!) och ska försöka att inte skriva sådana här depressiva inlägg i fortsättningen!


Hah, orka den här! Lyckades efter konserten hamna NÄSTAN vid staketet där en viss Daniel Adams Ray svischade förbi alla squeezade fjortisar och hälsade typ. Jag joinade dessa, och funderade på om jag skulle klappa honom på huvudet när han var tillräckligt nära men avstod detta och nu såhär i efterhand är jag rätt glad över det. I vilket fall försökte jag desperat få någon slags bild, detta var den BÄSTA av alla. Eftersom inställningarna fuckade i det obefintliga ljuset, blixten vägrade funka, DAR såg ut som en mörk man i alla bilder om hans ansiktsdrag inte duplicerades som på bilden ovan. Well, sexig ändå.

so sweet, so beautiful

Kategori: Allmänt

Kolla vad VRE gav mig!! Aww älskar er också

http://www.nordmaling.se/Sve/Bildarkiv/St%C3%B6d%20V%C3%A5rd%20och%20Omsorg/Pr%C3%A4stkrage.jpg







Men mest av allt vill vi ge  er alla en liten blomma för era fina insatser under veckan!

 

 

 

lookin forward to tha weekend!

Kategori: Allmänt

Hörni orkar inte ge en resumé av slutet av veckan så jag gör det typ imorrn om jag pallar eller så!

DAR körde iaf Längst fram i taxin, typ dog!!

Ska till Camilla snart för min andra utgång sen sjukan! Jolly awesome!

imorrn: bigDanne

Kategori: Allmänt

IMORRN SMÄLLER DET!!!!! Ska typ inte jobba imorrn pga idag blev lite för ansträngande (8-16.30) såhär i början... Tyvärr har jag:
1. fått ett sms från VRE att de vill ha tag på mig
2. gjort mig tillgänglig att jobba förra veckan, vilket är då man får senast också ändra sig
3. Om jag får förfrågan imorrn att jobba på samma ställe känns det svårt/konstigt/etc att säga nej hm!

NU tänker vi på DAR o en trevlig kväll imorrn istället! Bekymmer är till för att skjutas på. Godnatt.



tVÅ daGaR kVaR!!!!!!!

Kategori: Allmänt

justice to the people!

Kategori: Allmänt

Bara jag som tycker att idoljuryn gått åt det bättre hållet, mycket tack vare Bard? Han släpper inte genom någon mellanmjölkstalang som sjunger helt ok men har noll utstrålning, som skulle fått komma vidare tidigare år. Cred till han! Wuh skäggtomte!


Lite mindre skäggig tomte

Citerar från norpan.blogspot.com så ni inte tror det är jag:
"Bard är en smart människa, intellektuell och beläst."

fröken i kort kjol

Kategori: Allmänt

Höh phö! Har ju slöat runt i x antal veckor nu så den här dagen blev ett rejält uppvaknande för min del! Ni får givetvis veta allt, exklusivt. Snaskiga detaljer får man dock bara veta i personligt möte, tror dock inte jag har några här för den här gången. All or nothing!

MORGON
Jag drönade alltså iväg till skolan jag skulle jobba på. Shit vad nervös jag blev innan! Fick nycklar etc till musiksalen (musik var första lektionen), samt lite handfattiga anteckningar från läraren som meddelade att barna i slutet av lektionen kunde spela lite trummor men att jag "som kan spela" kunde köra några låtar med dem eller titta i vikariepärmen för idéer. Vikariepärmen sög, insåg jag en minut innan lektionen började. Det var en bild på en gitarr och en tipsfråga under: "vad är det här för intstrument?"

De första barnen var en fyra, och de kom inklampandes i musiksalen och satte igång ett konstant vrål som skulle ringa mig i öronen lektionen ut. Det roliga i situationen var att till min absolut första lektion som lärarvikarie kommer en jävla mamma och ska sitta där och titta på av någon anledning. Fan. Vad skulle min lektion handla om nu igen?

Kommer mest ihåg fjärdeklassarlektionen som ett försök att tysta ner dem. Jag försökte spela något på pianot så de kunde sjunga till (de ville sjunga Just the way you are, Bruno Mars är tydligen populär i den skolan. Hittade inga ackord till den så jag drog fram "Från och med du" på måfå i all panik och försökte hitta rätta ackorden. Hm. Hur spelade man Fm nu igen på piano? Efter typ fem minuters klonkande som ackompanjerade fyrornas vilda vrål gav jag upp och meddelade de barn som ändå var tysta att vi skulle köra musiklek istället.

När jag hade håltimma till nästa lektion passade jag på att öka karmapoäng i skolan genom att vara resurslärare på en geografilektion! Det var en fyra det med men jävlar i min låda vad tysta de var! Jag djupstuderade lärarens utlärningsmetoder och försökte komma ihåg hur hon gjorde.

Nästa klass var en Advanced english-femma. Det var typ sju barn, jättesöta allihopa och alla var tydligen väldigt bra på engelska av någon anledning. Åh, lätt skönaste lektionen! Satt runt ett bord och diskuterade lite vad som helst och jag njöt av att kunna mest engelska, och barnen var urgulliga och nån kom från London, en från Irland, en hade amerikanska släktingar och några hade utländska barnflickor osv. Dom var så söööta! Well, lyckan var kort för sen var det lunch. Skollunch.

Och det var fiskpanetter. FÖRSTÅS. Alltid på en tisdag. Fan också. Jag vräkte ändå på med mat på tallriken för Ullis sa att man såg läraraktig ut då, vilket jag också observerat genom mina skoldar. Sen satt jag och petade i maten och pratade med killarna i den klass jag resursåt med. Haha ja, jag var resurslärare under skollunchen. So sassy. I alla fall så gled vi in på skräckfilmer sedan jag flashat min Stephen King-bok, och ännu en gång var jag tvungen att påminna mig om att de bara var 12 så jag kunde inte göra hur mycket reklam som helst för Exorcisten och The Ring, annars skulle jag väl få arga föräldrar på mig. När jag babblade på om mina favoriter började deras ansikten blekna en aning.

Woh sista lektionen sen! En sexa, och dom här skulle spela Just the way you are (förstås) på GITARR. Jag kan bara lätta G på gitarr i princip. Senare fick jag veta att det lätta G jag kan tydligen är "superlätta G" eftersom "lätta G" är svårare än min variant. Så jag satt minutrarna innan de började och hårdtränade låteländet på en ostämd gitarr som jag inte kunde stämma för jag kan bara stämma fioler i princip. Vi körde låten ett par gånger sen i hela klassen, och haha det var lite awkward när vi skulle köra den första gången.
"Vi måste ha bakgrundsmusik! Sätt på spotify!" vrålade barnen åt mig
Datorn var på, jag masade mig dit. Skulle precis logga in mig då jag pausade på joziecooln.... hmmm. Mitt användarnamn är ju inte så professionellt. Jag gick snabbt in på youtube istället som datorn inte kunde spela upp pga något flashproblem. Efter lite funderingar fram och tillbaka (tre killar satt nyfiket bakom mig och tittade vad jag gjorde medan resten av klassen var hårdrock och typ kraschade gitarrer) loggade jag snabbt in mig på spotify ändå som joziecoolnsexy så att vi kunde köra lektionen.

Sen efter alla ansträngningar (spotify, barnen ville att jag skulle stämma deras gitarrer; jag började mumla något och tittade åt ett annat håll, diverse ackordbekymmer och förstås bråk och vrål lite härochvar) ville barnen "värma upp" med Rolling in the deep.
"Värma upp? Med DEN??" utbrast jag, jag har kört den många gånger under mina ensamma sångsessioner hemma och den låten är för tusan hakar en låt man definitivt kör EFTER man är uppvärmd.
Så vi gjorde det ändå, sen lyckades jag även klämma in en musiklek efter det. Under lektionens gång var jag även 98% säker på att minst två av killarna halvraggade genom att typ vifta med ögonbrynen, hehe. Små lamm (Guds lamm förstås). Kom tillbaka om ett par år!

Sen var jag klar som lärare. Och hade lite värre hosta än på morgonen.

EFTERMIDDAG
Haha jag är inte klar.. damn vad jag skriver långt jämt! Ska sluta med det. I vilket fall åkte jag hem, huset var låst, jag dampade, hittade reservnyckel, kunde komma in och äta något snabbt som ersatte fiskpanettseländet, cyklade fort till Freddies skola, hämtade fyra små bitchezz och tog med dem till deras musikalträning inne i stan. Lämnade av dem och sen åkte jag hem.

När jag kom hem kom jag på att jag måste ringa eventpersonalgrejen för att jag skulle ha "telefonintervju" IGEN. Ringde, hon snackade och ojojoj alltså nästa fredag. Kommer ha så mycket att göra! Jag är ju köransvarig så jag ska ut till Akalla och hämta kylbilen (som tydligen är modell större, får be till käre Gud att jag inte kör sönder den) och lämna den 0700 på måndag morgon, sen samma visa åter veckan därpå. Däremellan ska jag leka blomsterflicka och först packa (alltså i små fina påsar och alla måste ha rosett på sig osv) 10 000 sample-ex av margarin och på lördagen dela ut 4000. Sen har jag fått femtio extra lappar nu med hundra förmaningar samt fakta om företaget bakom det jag delar ut som jag ska kunna svara på plus att utsända från både företaget samt företaget som äger företaget kommer bevaka oss. Hm. Det läskigaste är nog trots allt kylbilen.

Nu ska jag laga mat. Men jag är bäck to work!!


Borde hyra in Freddan som blomsterflicka istället. Hon har looken lite mer än jag.

jobba!!!

Kategori: Allmänt

ahh hörni!! Låg i sängen fem i sju och tänkte "nähä, inte ett jobb idag heller" så ringer det på telefonen!! Så nu ska jag åka till djupaste djursholm och ta hand om pälsbollsmössebarna där! Musik och engelska. De är som äldst sexor men hoppas fan inte dom ska lära sig något nytt gitarrstycke eller så (som inte jag kan....) (kan ju inte spela gitarr alls) (förutom smoke on the water) (introt alltså) (samt D-ackord och lätta G-ackordet)

Ok. Har klätt mig anständigt nu, vet inte om jag ser ut som en hipp lärarvikarie eller som ett drinkluder på väg till spybar. Kan inte bestämma mig. Men antagligen vet inte barnen vad det sistnämnda förhoppningsvis. Phhhuu. Fan nu blev jag nervös!! Tänk om jag blir sen?? Tänk om jag gör bort mig?? Äh hur skulle jag kunna göra det förresten. Nu kör vi och jag återkommer med rapport när jag kommer hem.

Wish me luck!!

ännu en måndag

Kategori: Fotografier

Fan vad svårt jag hade att sova igår! Var visserligen lite nervös inför tanken att lärarvikariera idag men jag har ändå varit i liknande situationer förut så jag försökte slappna av men ÄNDÅ gick det inte att sova! Låg och skruvade mig i minst en timma, och jag har alltid jättelätt för att sova såvida jag inte är sjuk på något vis.

I vilket fall, jag hade ställt klockan på halv sju då de ska börja ringa in en för uppdrag, jag sov med mobilen i handen (redo att svara!) och vaknade sen också prick halv. Lite nervös. Hoppades att de inte skulle ringa trots allt. Kände mig inte riktigt redo kanske. Somnade om och vaknade med ett ryck en kvart senare och kollade direkt fånen. Inget missat samtal. Hm? Såhär höll det på till åtta typ, och då tyckte jag att nu har skolorna börjat så då sov jag till nio, och hade inte heller då något missat samtal.

Så jag var hemma idag! Skönt! Även om det hade varit skönt att jobba också. För även om jag inte riktigt pallade jobba så beror det mycket på att det är första gången och jag är lat. Så fort jag väl börjar brukar jag bli jättetaggad och tycka att det är kul! Sedan vore det skönt att äntligen äntligen äntligen få jobba, något jag inte gjort på typ två månader nu. Jag känner mig väldigt obehövd!

Såsade omkring och passade på att krya på mig. Mådde lite sämre under dagen, och sedan nu på em/kvällen blev det bättre! Kanske berodde på att jag var hos Frasse. Det var kul. Skulle försöka hoppa upp på eländet för att rida ut, jag vågade inte göra det uppe vid stallet där man brukar för att jag tänkte att någon skulle se. Utifall Frasse fick för sig att dampa precis när jag skulle hoppa upp. Och vid ridbanan kunde jag inte heller sitta upp eftersom det var hopplektion där plus massa publik. Skulle se rätt stört ut om jag kom inklampandes med Frasse som hade lerig man på sniskan och en fårskinnslapp på ryggen som skulle föreställa sadel.

Fårskinnslappen ja.. testade att hoppa upp från marken då Frasse vägrade gå nära stubben som fanns mellan ridbanan och stallet. Detta ledde till att den ytterst glidiga "sadeln" gled runt och hamnade på Frasses mage medan sagda häst traskade iväg och började äta gräs. Tillslut kastade jag mig från stubben upp på hästens rygg när jag hade någon meter emellan och äntligen kunde vi skritta iväg.

Red ut igen och som vanligt när jag rider ut där red jag vilse. Fattar inte hur de andra rider där?? Ingen väg leder runt i något bra ridspår som tar nån timma utan man kan välja en väg som går till Överjärva Gård där jag hängde sist, och en till Kista Science tower där jag hamnade nu. Blev då sur och red hem. Frasse fick trava på och var trött, och det var bra för då orkade han inte bita mig som han gjorde sist. Hehe.


Frasse när han travar på

tio år, ett liv

Kategori: Allmänt

Det är faktiskt helt sjukt att det gått tio år sedan 11 september-attackerna. Jag kommer bara ihåg att jag kom hem från skolan vid 3 och att mamma kommit hem så vi såg nyheterna tillsammans. Hade aldrig hört talas om World Trade Center innan, men bilden av de två brinnande tornen är en så pass talande bild att jag aldrig skulle glömma dem.

Alltså tio år, det är ju hur lång tid som helst! För tio år sedan var jag rätt nyligen nyfylld tioåring och hade inga större bekymmer än alla tänder jag behövde dra ut hos tandläkaren och att jag hamnade i sämsta mattegruppen. Och även om jag inte minns hela dagen så tydligt minns jag själva nyhetsrapporteringen jag hamnade i och mitt oförstånd till vad som hänt. Det är sjukt att man kan ha ett så tydligt minne från så länge sen! Tycker ni inte? Fan, om tio år är jag TRETTIO, och har jag inte kommit längre än såhär kanske det blir läggdags för gott.

Skojade bara, nu fortsätter vi;


Tycker ni inte att den är rätt vacker ändå, den här bilden i all sin tragik? Skrämmande visserligen och helt fruktansvärd också men ändå en bild som fick tala för ett helt decennium. Kan sedan inte förstå skräcken att vara i våningarna ovanför där planen kraschade, för dem fanns ju ingen annan utväg än att hoppa ner (för ett av världens högsta skyskrapor, fyfan), bara att välja en död framför en annan.

Tänkte mest säga hej annars, ska jobba imorrn om jag blir uppringd vill säga. Hoppas nästan inte det men annars kommer det ju vara bra så jag börjar komma igång med jobbet. Egentligen borde jag vilat helt den här veckan också med tanke på min uppochnergång i sjukhet men nu får det bli som det blir och jag hoppas att jag lyckas friska på mig lite även fast jag börjar jobba igen.

orkar inte blogga

Kategori: Allmänt

idag är en särdag. Imorse mådde jag bra. Nu mår jag skit. Tack som fan.

kan inte konsten att uttrycka mig

Kategori: Allmänt

Haha! Läste lite på min blogg (man måste ju kolla hur den ser ut för alla andra sas) och då hittade jag i mitt optimistiska "jagskapåHåkanHåikväll"-inlägg den här meningen:

"[...]Jag ska på Håkan Hå ikväll!! Och eftersom det är bra väder så följer systemis med![...]"

Med systemis menar jag förstås systemkameran. Inte systembolaget inte!! Jag får ju inte dricka än. Och man är väl ingen smygalkis heller! Haha, jaa håhåjaja...

snygg!

Kategori: Allmänt

Han är ju inte sådär superbra i längdhoppet men snygg som fan är han! Lik en tonårs-MJ! Kolla:


Michael Tornéus! Rawwrrr

havin' dinner

Kategori: Allmänt

Min lilla kusin Wilma fem år med min farbror är här! Alltså hennes pappa men min farbror. Hehe, det är krut i damen. Hon satt mitt bland de vuxna och förde konversationerna, avbröt och kom med nya historier.
"Titta på den här, helt sönder..." (pekar på sin gosedinosauries svans) "så man måste vara försiktig med den för den är ÖMTÅLIG" varpå hon slänger sitt älskade gosedjur över axeln.

När de vuxna sen började prata om husbygge sköt hon glatt in sina egna teorier:
"Jaa man måste skynda med bygget innan jul för annars på sommaren kommer det in vatten under huset! Hehe, pappa berätta om den där maskinen!" När han inte var tillräckligt snabb på att börja tog hon glatt över.

Jaa, jag orkade inte sitta med så mycket längre vid bordet. När jag vaknade imorse mådde jag rätt okej, men sen åkte jag till stallet för att visa hur man fixar deras hemsida, och då kände jag hur jag blev varmare och segare ju längre tiden gick. När jag kom hem mådde jag så dåligt att jag inte orkade annat än att lägga mig och sova och nu är jag varm och eländig. Fan! Pappa sa med bästa "vadvardetjagsa-minen"; "jaa jag sa väl att du inte skulle gått på konsert igår! Nu missar du den på torsdag" (han har fattat att DAR-konserten är viktig för mig). Alltså visst att vi kom hem sent men förutom 40min kön så slet jag inte ut mig direkt, jag körde ju mest bil. Jag tänker mer att det var Frasseridningen innan kombinerat med dagens powerwalk (för att hinna med bussen förstås) till Mörran som kan ha sabbat en del.

Nu ska jag ta det lugnt i alla fall och FÖRSÖKA att lägga mig i tid!! Måste friska till på mån, kan inte ringa till VRE en gång till och säga att jag är sjuk..!

highwayman med lilla lady

Kategori: Allmänt

Åhh. Äntligen hemma, haha. Mitt huvud är helt söndermosigt! Kvällen var ungefär såhär:

Hämta Ullis i Mörby
Köra till Junibackens parkering, betala 90 spänn (45 var) för tre timmar
Gå till grönan. Jag flämtade bredvid Ullis, har så dålig kondition och är typ matt osv så min maxhastighet blir inte mer än 2km/h.
Komma fram till grönan. Upptäcka köjäveln. Vafan! Längre kö än till Gaga ju!
Stå i kö, tog 40 min innan vi stannade förgott s,a,s.
För när vi stått i 40 min och hade 20 meter kvar till entrén upplyser grönanpersonalen oss om att det är fullt på grönan och att grindarna skulle stängas.
Jag och Ullis gormar okvädesord.
Vi bestämmer oss för att ge det tio min till (ifall några skulle typ dö därinne och fler folk kunde fyllas på)
Vi går efter tio min
Jag vill ha sushi
Vi åker till S:t Eriksplan
Spanar på Dovas på vägen
Hittar inget sushiställe
Hittar sushiställe
Hittar ingen parkering
Hittar parkering (efter många turer fram&tillbaka)
Går till sushiställe som hunnit stänga.
Vi går till thaiställe och raggar på thailändare, aka frågar om öppet sushiställe
Blir dirigerade till Odenplan
Åker dit
På vägen hittar vi sushiställe, woho!
Äter sushi (jag) i en port och sitter ivägen för boende i porten
Bestämmer att vi ska ragga på Dovas lite till
Åker till Dovas
Ullis låtsas att läsa busstabellen medan jag sitter i bilen och spanar, ser inget kul
Vi ska precis åka då vi ser Emma
Pratar med Emma
Åker därifrån, nu för att åka Birger Jarlsgatan hem
Ser massa HåkanHå-fans påväg hem, vill köra över dem
Råkar köra konstigt och tvingas följa strandvägen
"Råkar" köra konstigt och svänger av upp till en speciell gata för att hus-stalka lite. Mörkt och gardiner fördragna. Byt adress? Orgie? Boring.
Kör mot vallhallavägen, när vi äntligen kommer fram efter många om och men kan man inte svänga vänster (dit vi ska) just på den gatan
Kör mot Stora skuggan, att det ska vara så jävla svårt att komma hem?
Ligger i fel fil så jag kan inte svänga av mot stora skuggan. Kör mot Lidingö. Blir tutad på för sjuttiofemte gången.
Orkar inte tänka, ligger fel så vi hamnar nästan vid värtahamnen/frihamnen
Svänger vid Fortum. Håller på att köra på nån bil som just då ska ligga precis bakom och ska köra in på samma ensliga infart som vi
Svänger tillbaka, vallhallavägen fram. Äntligen!
Ullis ser Grönanaffischer på DAR och The Ark. Kör i bussfil, missar grönljus och skrämmer tanter. Allt för att få tag på affischerna!
Kör över heldraget tre gånger innan jag kan stanna vid busshållplatsen och Ullis kan springa ut och riva loss affischerna
Motorväg hem. Slipper äntligen alla enkelriktatskyltar och parkeringskyltar samt fjortisar som går över gatan utan att se sig för.
Skjutsar hem Ullis, åker hem. Lilla Lady med DAR och motorvägen är fri. Gasar på och längtar till torsdag.

Så nu är jag äntligen hemma! Men jag är glad över att vi hade sån kul kväll ändå för trots alla särgrejer som hände kändes det som en lyckad kväll och vi hade roligt! Yay! Nu hänger DARaffischen på min garderob och lyser upp min tillvaro.

Orkar ni inte läsa texten två stycken upp får ni gärna skriva om den i en sammanhängande text, jag orkade inte iallafall.


<3

bröllop i mjukisbyxor

Kategori: Allmänt

Japp! Nu har jag upplevt mamma och pappas bröllop via en DVD som farmor så snällt skickade till mig! Jag blev omnämnd några gånger vilket kändes skönt, typ just då som middagen pågick låg jag ju på sjukhuset med syrgas och lyssnade antagligen på "musik och romantik" med nicke W på lugna. Hehe. Medan jag var sur över att jag inte fick gå på bröllopet. Å andra sidan skulle jag nog känt mig lite dum som inte gjorde något, alltså Freddie sjöng och Marcus höll tal. Skulle jag då sitta som det sepe mellanbarnet och se töntig ut? Jag kanske hade fått stå för fäshionheten av barnen eller nåt sånt. Lär väl aldrig få veta.

Men haha, min mosters tal var jättekul! Hon är tre år yngre än mamma, så när hon var 15 väckte mamma henne vid ett (med hennes kompisar) och så sminkade dom min moster och lånade ut mammas kläder till henne. Sen smög dom ut och åkte med mammas saab in till en svartklubb och dansade till 5-6 på morgonen. Och mamma som är på mig om att jag inte får vara "ute och ramla runt"!! Hahah! Nu jävlar, här ska festas!

När jag blir frisk vill säga. Förstås. På måndag, har jag räknat ut.

ge mig nåt som tar mig någonstans

Kategori: Allmänt

you guys!! you guys! Jag ska på Håkan Hå ikväll!! Och eftersom det är bra väder så följer systemis med! Ska få låna bilen så jag inte spenderar onödig tid på Grönan, hehe. Så jag inte blir sjuk osv. Bara jag hinner, det kommer bli lite stressigt ikväll med Frasse först och sen Håkan Hå men ill make it hoppas jag!
 

Håkan sist, 2009. Fotad med min digitalkamera. Återkommer med bättre bilder, i hope!

Måste råplugga lite svåra håkanlåtar dessutom. Kan ju typ bara Känn ingen sorg göteborg och ramlar. Plus midsommardrömmen och nån till. Lenalåten borde jag väl klara av att lära mig iaf?

vart jag mig i världen vänder

Kategori: Allmänt

Åh så egocentrisk jag varit i mina inlägg! Jag har blivit en såndär som bara bloggar om mig själv trots att typ resten av världen svälter och dör.

Tänkte skriva lite om den väldigt tragiska flygolyckan i Ryssland i förrgår. Jag måste bara säga, jag har ingen koll på hockey. Jag hade aldrig hört talas om Jaroslavl Lokomotiv eller Stefan Liv heller för den delen, tyckte mest att hela olyckan var mycket tragisk som sagt var. Men nu har jag läst på lite och konstaterar följande:

- ett helt ishockeylag som utplånats! Hur sjukt är inte det?? Typ som att AIKs a-lag helt plötsligt skulle försvinna.
- Stefan Liv verkade vara en väldigt sympatisk människa. Och sjukt snygg. Han kom förbövlen från Polen!!
- Väldigt tragisk händelse
- Stefan Liv har tydligen vart målis under tre kronors stora matcher i VM och OS. Hur har jag kunnat missa honom då? Jag såg ju förtusan dom matcherna!
- Han gifte sig i juli och har två barn. Det gör det hela ännu värre.
- Tragisk händelse som sagt. Hoppas de inte hann lida.

Mina konstateranden tog slut där så jag låter bilden tala istället:


Titta! Heath Ledger typ! Har jag sagt förresten att jag ska på roadtrip i östeuropa? Alla män är så snygga där. Och gangsta. Häng på om ni vill.

En vecka kvar!!

Kategori: Allmänt

You guys, om en vecka smäller det!!!! Vad händer då, om inte KONSERTEN PÅ GRÖNAN MED DANIEL ADAMS-RAY (snygg sexig men tyvärr icke singel om man får tro nån blaskig tidning jag läste för ett tag sedan)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hehe!! Jag har gått igenom scenariot för mig själv i huvudet ett par gånger nu. Måste repetera in det så det sitter till nästa vecka. Såhär:
Jag kommer till grönan flankerad av mina trogna lärjungar aka mina vänner, vi kommer till grönan innan 18 så vi slipper betala den sabla förhöjda entréavgiften efter detta klockslag, vi kommer fram till stora scenen där inga äckliga fjortisar börjat vänta än eftersom de är för upptagna med att kvävas av sockervadden eller spy i extreme. Jag och mitt sällskap underhåller oss i två timmar med att catcha upp det senaste gossipet i vår lilla krets, sedan drar konserten igång. Jag står förstås längst fram vid stora scenen, DAR blinkar ett par gånger åt mig, jag svimmar nästan men lyckas behålla ansikte och frisyr.

Jag bränner av ett par coola bilder med min systemkamera (det regnar ju inte!), det är faktiskt en väldigt härlig septemberkväll, lite krispig höstluft men ändock en liten touch av sensommar finns kvar i de gyllene solstrålarnas sista... eller vänta. Klockan åtta är det typ mörkt. Okej, men sensommaren återfinns i DARs underbara melodier som förstås jag kan vartenda ord av, och DAR är så imponerad att han vill att jag ska hoppa upp på scenen och sjunga duett med honom (när tycker ni jag lämnat realistiska planeringen för vilda fantasier? Inte än? OK, vi kör vidare) utan en tanke på att jag faktiskt råkar vara typ 15 cm längre än honom. Faktum är, bara för att reta alla fula pygméfjortisar har jag lånat Camillas killerheels vilket gör att jag nu är 2m+. Men inget av detta bryr sig DAR om eftersom han nyligen också råkat växa så även han nu är 2meter+. Sicket sammanträffande!

Vi får efter den fantastiska konserten hänga med backstage och DAR lovar att överge sin hyperhipsterhet och bli en cool snook-rappare igen bara vi kan bli ihoop och jag säger ett nådigt:ok, och vi lever lyckliga i alla våra vackra restrerande dagar. Jag blir förresten känd och rik och lycklig och kommer på vad jag vill syssla med helt plötsligt, och allt löser sig till det bästa. Oskar Linnros blir buddy med DAR igen. BigDanne va.

Så ni förstår, jag måste vila upp mig inför nästa torsdag! INGET, jag säger det igen, INGET, kan få mig att missa detta. Därför är det liiiiite osäkert om jag kan sällskapa till Håkan Hå imorrn på samma plats. Jag har nämligen återgått till rosslig hosta och rosslig andning samt lite (men väldigt lite) svårare andning, och som sagt; INGET får hindra mig om en vecka. Men jag ska se hur jag känner mig imorrn, förutom att jag ser ut som ett skogstroll på alla fronter samt att jag är snuvig och hostig är jag ju pigg i huvudet och ingen feber alls.
Den som lever får se som jag brukar säga!

Nu ska jag sluta vara så goddamn boring och ge er lite ögongodis. Mmmm


Haha, japp, har fler på lager av de här!! Men nu börjar de ta slut så nu är det verkligen på tiden att jag kan plåta några nya....



Och så lite örongodis!(aktivera alla sinnen!)



Älskar den här versionen av låten.. plus sexiga videon.. hehe nä men han är snygg förstås.



och förstås!! Denna lyssnar jag på exakt just nu FYI. När Os-oskar Linn säger att han vill se mig som gud skapar mig osv.

Fan att den är censurerad bara. Man missar tex när danne säger "inte den som e den som KNULLAR runt" eller "shut the FUCK up", så mycket attityd i sån liten människa! Klart man blir imponerad. Ett riktigt kraftpaket.

Nästa torsdag alltså!

gillar ni vackra och rika människor?

Kategori: Allmänt

Eller duger det bra med mig? Haha, på blogg.se:s framsida är det någon reklamgrej iaf:

"Vi söker härligt glammiga bloggare som älskar de stora stjärnorna, världskändisarna, de rika och de vackra. Stämmer det på dig och dina läsare? Då kan du bli en utav de utvalda bloggarna som får tävla ut prenumerationer på Hänt Bild och som ytterligare bonus få chans att vinna en prenumeration till dig själv."

Jag är ju härligt glammig och kan väl försöka lära mig att älska världskändisarna, de "rika och de vackra". Älskar benämningen på dem. Haha. Ni kan ju också lära er att älska dem? Så kan jag få en prenumeration ¨på Hänt Bild som jag så gärna vill ha.

Nu ska jag gå en promenad, har inte gjort det än hehee. Fastnade bland youtubevideos som handlade om rika och vackra världskändisar. Vad gör man inte för lite glamour i vardagen?


Här kommer lite bilder på lyckliga, rika och vackra världskändisar. Titta och njut






ååh vad boring att ha en kändisblogg! Jag slutar. Ni kan få läsa om mitt trashy liv istället. Med lika fula bilder!

gissa vad jag har köpt?!

Kategori: Allmänt

Vet att jag är lite seg (ville ju köpa den 2009..) men som ett av mina motton lyder; "bättre sent än aldrig" så slog jag slag i saken i förrgår, och here we go:



JAA! SINGSTAR QUEEN!!!!!

Har sjungit alla 25 låtar rakt igenom. Blev om möjligt ännu hesare speciellt som jag inte sparade på resurserna precis. Haha. Så kom över och utmana mig på en låt om ni vågar!! Nu ska jag ta en promenad..

Skyldig?

Kategori: Allmänt


Haha, nån som ser vem gubben är? Tips: Känd barnprogramledare. Tips2: Jobbar ej längre som det. Tips3: Medverkar just nu i "Rättegång"

Såg igår när han var med på Hübinette, och jag gillar att göra något, typ rita, samtidigt så jag ritade honom lite snabbt hehe. Vad tror ni, är han skyldig eller inte? Jag tycker bara det är konstigt om han inte nu har tagit kokain självmant borde han väl kunna säga det rakt ut istället för att skruva på sig, hoppa lite på stolen och säga att det är hans privatliv, att allt blir bättre om han sitter tyst rättegången igenom. Visst skulle väl en ryktesspridning ske oavsett men han skulle kunna stå upp för vad han gjort (om han gjort det), erkänna och ligga lågt ett tag och sedan lite smått ta sig tillbaka. Nu blir allt rätt fel. Det blir lite lex Kungen eller lex Bill Clinton eller lex vemsomhelst.

lika som bär?

Kategori: Allmänt

Hörde nåt om det på radion häromdagen, och har faktiskt tänk på det lite i förbifarten innan.

Men tycker inte ni att Steven Tyler och Mick Jagger är väldigt lika? Båda är seniga gubbar, typ samma frisyr, typ samma genre, samma gigantiska mun och klär sig typ likadant. Kolla!


Typ lika?

blommor och ankor

Kategori: Fotografier

Igår gick jag ner till vattnet och fotade ankor! Samt lite blommor på vägen. Ankorna var söta. Blommorna med. Sen red jag faktiskt Frasse igår också, jättekul att äntligen komma upp i sadeln (eller vad fan, fårskinnslappen då, men vår riktiga sadel ska faktiskt komma nu i veckan! Yay!). Vi var båda i rätt dålig kondition så det blev lugnt pass.

Jag är förresten hemma idag med om det inte märks, avbokade jobbet för hela veckan igår. Tyckte att det var lika bra så jag satsar på nästa vecka istället! Jag mår faktiskt redan bättre nu, hostan är kvar och jag är snuvig och lite halvförkyld men det känns bättre! Snart får jag börja gå ut också, gah längtaaar!

Så nu ska jag visa några bilder från igår:























 Nu är det lunchtime!

när irritationen övergår till mys

Kategori: Allmänt

Jag tänkte skriva "när hatet..." men sen tyckte jag ändå hat var ett så starkt ord. Ser ni! Redan där har jag taggat ner! Jag ska förklara mig,

Jag ogillar familjen Wahlgren. Starkt. Ni vet den där fjomsande familjen som ofta både syns och hörs och verkar ha fortplantat sig överallt i Sverige. Pernilla Wahlgren med tillhörande barn är nog de jag ogillar mest. Sedan har jag väldigt svårt för lillebrorsan Niklas. Han som försökte sig på diverse karriärer, men inte riktigt lyckades någonstans. Och jag kunde inte glädja mig åt hans misslyckanden ens utan störde mig mest på att han försökte finnas till alls.

Men så. På sjukan. När jag låg där och flämtade i andnöd. På kvällarna behöver man ju varva ner lite, och passar inte Lugna Favoriter i radion rätt bra då? Efter klockan sex har dom deras töntiga "Kärlek och romantik"-grej och jag kunde knappt tro mina ögon när jag hörde vem som ledde eländet. Niklas Wahlgren förstås! Åh! Ni tror förstås att jag muttrade okvädesord och bytte kanal på stört. Icke. Jag log. Ett stort brett leende. Av ren och skär skadeglädje (egoboost egoboost).

För är det inte att ha gått ner sig lite såsäg, om man tillhör en såpass känd familj? Man har ju alla chanser i världen att kunna få en egen töntig såpa om sig själv eller spela i barnpjäser osv. Och så blir man radiopratare mellan 18-24 där man framför folks kärlekshälsningar till varandra mellan varven av "Hero" av Enrique Iglesias och "Unfaithful" av Rihanna. För mig kändes det så lyckosamt i alla fall. Att han hamnat på ett sånt (jag betraktar reklamradiopratare så iaf) skitjobb med tanke på hur han syntes förut! Det var nästan så att jag kunde uppskatta honom lite där, mellan allt medlidande förstås, och tycka det var mysigt att lyssna på Lugna på kvällen. Han lät så tillrättavisad och foglig där bakom mikrofonen. 

Så nu vet jag vart jag har honom! Den killen kommer förhoppningsvis inte släppa skivor på ett tag, eller skriva nån sabla biografi över sitt liv. Lycka.


Kärlek till folket! bild från google

laddar inför den 15:e...

Kategori: Allmänt

...då jag ska stå framför scenen där DANIEL ADAMS-RAY spelar, och fyfaan vad kul det ska bli!! Oavsett sjukdomstillstånd, alltså! Spelningen den 9e nu med Håkan Hellström känns lite mer hotad dock :( Har fått ställa in jobbet idag och imorrn pga att jag fortfarande har feber och världens hosta.

Men hur laddar jag alltså?
Jo, med denna härliga video. Salem Al Fakir - Good Song! (som vi på kören sjöng världens snyggaste överstämma till så nu sjunger jag hellre stämman än vanliga melodin hehe)



Vad har den att göra med allt det här då? Titta på videon, från början om ni vill, men kolla extra noga from 2:40 då den blir riktigt intressant! Sedan tittar ni länge på personen längst till vänster på 4:08 och lite till framåt, resten av videon är boring!

Brian May gästbloggar!

Kategori: Allmänt

Ja, nu har jag tyvärr inte fått gitarristen i Queen till just MIN blogg utan han skrev ett inlägg i Googles blogg. Gå in på www.google.com idag förresten! Jag kopierade hursomhelst inlägget lite fräckt, det är ju så lätt i dessa tider (se gårdagens inlägg om lodjur). Därför, dr Brian May:

I was first introduced to Freddie Mercury—a paradoxically shy yet flamboyant young man—at the side of the stage at one of our early gigs as the group “SMILE.” He told me he was excited by how we played, he had some ideas—and he could sing! I'm not sure we took him very seriously, but he did have the air of someone who knew he was right. He was a frail but energised dandy, with seemingly impossible dreams and a wicked twinkle in his eye. A while later we had the opportunity to actually see him sing ... and it was scary! He was wild and untutored, but massively charismatic. Soon, he began his evolution into a world-class vocal talent, right in front of our eyes.

Freddie was fully focused, never allowing anything or anyone to get in the way of his vision for the future. He was truly a free spirit. There are not many of these in the world. To achieve this, you have to be, like Freddie, fearless—unafraid of upsetting anyone's apple cart.

Some people imagine Freddie as the fiery, difficult diva who required everyone around him to compromise. No. In our world, as four artists attempting to paint on the same canvas, Freddie was always the one who could find the compromise—the way to pull it through. If he found himself at odds with any one of us, he would quickly dispel the cloud with a generous gesture, a wisecrack or an impromptu present. I remember one morning after a particularly tense discussion he presented me with a cassette. He had been up most of the night compiling a collage of my guitar solos. "I wanted you to hear them as I hear them, dear," he said. "They're all fab, so I made them into a symphony!"

To create with Freddie was always stimulating to the max. He was daring, always sensing a way to get outside the box. Sometimes he was too far out ... and he'd usually be the first to realise it. With a conspiratorial smile he would say "Oh ... did I lose it, dears?!" But usually there was sense in his nonsense—art in his madness. It was liberating. I think he encouraged us all in his way, to believe in our own madness, and the collective mad power of the group Queen.

Freddie would have been 65 this year, and even though physically he is not here, his presence seems more potent than ever. Freddie made the last person at the back of the furthest stand in a stadium feel that he was connected. He gave people proof that a man could achieve his dreams—made them feel that through him they were overcoming their own shyness, and becoming the powerful figure of their ambitions. And he lived life to the full. He devoured life. He celebrated every minute. And, like a great comet, he left a luminous trail which will sparkle for many a generation to come.

Happy birthday Freddie!

Posted by Dr. Brian May, CBE. Guitarist.

Visst skrev han vackert?!

Grattis Freddie!!

Kategori: Allmänt

Och nej, min lillasyster fyller år i mars. Freddie Mercury däremot fyller 65 år idag, vilket jag inte hade så bra koll på.. tur att man har en fru som kan påminna en! Däremot har jag lite bättre koll på hans dödsdag, lite tragiskt, vilken är den 24 november. Inte bara fyller Freddie 65 i år, 2011 är det tjugo år sedan han dog... Många jubileum, tyvärr. Men låt oss inte vara sorgsna! Idag ska vi minnas den bästa manliga sångaren of all times med glädje och det gör man bäst genom att låta hans och Queens musik fortsätta spelas.

Så Happee birthday mr Freddie Mercury: lover of life, singer of songs!

Ja, ni måste lyssna på alla!















Fan jag kan ju inte ta med hela repertoaren.. ett litet axplock av Queens låtar men det hade lika gärna kunnat vara sju helt andra Queenlåtar! Alla är lika bra, nästan!!

Så en från Freddies solokarriär:



Originalet är av The Platters, men jag tycker förstås Freddies version är bättre!


haha, en ful bild jag målade för längesen! 2007 kanske? måste göra en ny! Den föreställer i vilket fall mr Freddie M under hans 70-talsperiod.


RIP Freddie<3

så går det när man ska fota lodjur

Kategori: Allmänt

Har ni hört debatten om Terje Helleso, den fuskande naturfotografen? Han har ju fotat en massa estetiska och rätt nytänkande naturbilder, mycket på lodjur de senaste åren då han uppenbarligen varit lyckosam nog att stöta på dessa annars så skygga kattdjur flera gånger under sina skogspromenader i Mullsjö där han bor. I perfekta ljusförhållanden och naturvyer också, tänka sig! I och med sin fotovinst på Naturvårdsverket år 2010 reagerade en jägare på hans många möten med lokatt och mårddjur i Mullsjö, vilket han skrev om i sin blogg. Det är få förunnat att en gång i sitt liv få komma så pass nära ett lodjur, och på bilden där Terje vann "Årets fotograf" hos naturvårdsverket är han så nära att det ser ut som att kattdjuret är hans tama kompis.  

Allt detta fick jag reda på via min nya source of wisdom, flashback, eftersom det var där en vild diskussion i slutet av augusti blossade upp mellan "experter" och amatörer inom ämnet fotografi. Man diskuterade blogginlägget, och länkade till bilder från Terjes arkiv. Även bildernas äkthet ifrågasattes, samt eventuellt grovt montagearbete i photoshop. För det såg ju inte riktigt rätt ut...den där solskensgläntan med ett litet mörkt lodjur mitt i. Någonting, typ det ickeexisterande ljuset på lodjuret, saknades.

Jag vet inte på vilket sätt Terje tillbakavisade kritiken via sin blogg/hemsida, eftersom han stängt den då jag klickade in på den. Där har han i vilket fall "välkomnat alla som vill titta på originalfilerna" och på något sätt förnekat att han gjort något fel.


Vinnarbilden, kolla in tassarna. Haha..







Flashbackdetektiverna är dock inga som ligger på latsidan, och den andra september hittades den första pusselbiten i det stora nystanet av lögner och ctrl+c-klickanden. En användare på flashback hittade nämligen originalbilden på ett lodjur som fanns INUTI en av Terjes bilder. Ju fler "stulna" bilder som hittades, desto fler anhängare till Terje tystnade och rösterna mot honom växte. I dagarna erkände Terje att han fuskat med sina lodjursbilder, han hade alltså googlat fram bilder som han sedan klippt ut och helt enkelt klistrat in! Ser man på ovanstående montage kan man förstå att hans bilder inte skulle kunnat hålla lögnen så länge till, kvalitetsmässigt sett...

Några bevis nedan..








Dessutom har det på flashback kommit upp en humortråd nu angående medlemmarnas bästa lodjursbilder.. den är underbar, ni måste kolla in den! Några av mina favoriter:

Citat:
Ursprungligen postat av C.O.T.N
Jag fotograferar mest gamla hus både exteriört och interiört. Var förra veckan i ett ödehus strax utanför Mullsjö. Plötsligt knackade det på fönstret och jag vände mig om och mötte detta motiv:

Haha den är ju underbar!!

Citat:
Ursprungligen postat av nahra
Hej, nu är det dags för mitt bidrag, jag var i Bohuslän's träsk för ungefär en vecka sedan och såklart hade jag med mig kameran (D3100). Klockan var ca. 10:33 när vi gav oss iväg.

Jag har inte Manipulerat bilden, eftersom TS frågade specifikt att inte manipulera / ändra på bilden. Det enda jag har lagt dit/tagit bort är "(c)copyright" (längst ner i vänstra hörnet)

Bilden innehåller b.l ormbunkar och djur (vill inte avslöja mer .)

Själv är jag mycket glad att jag tog med kameran, man vet ju aldrig när man stöker på något sådant här.



Hehe

I vilket fall förstår jag inte hur en som kallar sig fotograf kan öht komma på tanken att googla lodjursbilder som han sedan photoshopar in i sin bild och använder tex i tävlingar osv?? Det är en sak att göra extrem efterbehandling i photoshop vilket kan diskuteras hur rätt det är (i tävlingssammanhang tänker jag då), men att stjäla bilder är ju fotografens big-no no #1! Och ska man fuska på det sättet kan man väl ändå först se till att vara skicklig i photoshop, något Terje uppenbarligen inte var. Skämmes!

i'm in love with my horse

Kategori: Fotografier

Det blir sådär. Man känner sig lite nere, uttråkad och sjuk. Har inte fått gå ut på över en månad och har knappt fått träffa folk, har inte sett världen mer än typ Mörby Centrum. Klart man känner sig lite deppig!!

Men så åker man till stallet och får träffa världens finaste häst. Han är faktiskt det, lille Frasse. Även om han dampar lite då och då. Hängde ju med mamma till stallet i torsdags, för första gången sen jag blev sjuk. Mamma ville ha hjälp med tömkörningen, så jag gjorde först så hon fick se (jättekul att hålla på igen!!) och sen fick mamma försöka. Hon hade svårt att hålla kontakten med "tyglarna" och Frasse, så Frasse kunde gå lite vart han ville. Och vet ni?? Av alla ställen han kunde gå till valde han att gå in i mitten och ställa sig vid mig!!! <33 Är inte det GULLIGT så säg?? Jag vet att han säkert såg mig som världens största klase morötter men ändååå.

Sen var jag där idag och tog hand om honom. Eftersom jag mådde lite sämre tänkte jag bara gå en promenad. Blev lite handikappad också av att vi nu har höet på loftet, så jag var tvungen att fixa höpåsarna där (=instängt+hö=allergichock). Jag är ju allergisk mot hö som ni kanske vet, det är lite bättre under pollenlågsäsongen men det blir fortfarande inte bra så snuvan jag hade fått på morgonen sjudubblades under min lilla hösession.

Well, jag gick en promenad. Frasse var tjock och ville äta gräs och jag virrade runt och raggade på p12or, abstinens som man har haha. Jag var bara överlycklig över att se folk som inte var nån i min familj eller sjuksköterskor. Men det är någonting ändå när man går där i solnedgången, i högt gräs med en nöjd häst som går bakom en. Stannar jag stannar han. Om jag plötsligt går åt vänster lunkar han efter helt självmant (efter att ha ryckt åt sig en grästuva). När vi gick förbi volten passade jag på att gå in och köra lite övningar, typ att jag stannar, så ska han stanna direkt, om jag går mot honom ska han backa, om jag går mot hans bakdel flyttar han undan mig osv. När jag har fått honom att gå i en cirkel runt mig och helt plötsligt stannar i mitten går han fram till mig. Det är så kul när det funkar och man blir så glad!

Efter övningarna stod jag utanför stallet i kvällssolen och ryktade honom länge. Han stod helt stilla och lugn. För exakt ett år sedan kom han till oss, då i Täljö. Han visste inte vad stå stilla betydde, han högg efter allt han såg och man kunde inte klappa honom för han hatade folk typ. Dessutom gick han med en konstant rynka i mulen som att han alltid kände nån äcklig lukt, hehe. Han var långhårig och lurvig och såg ut som en hippie. Nu är han en glad harmonisk häst, med kort päls och ser ut som en välvårdad och välskött häst. Lite tjock kanske, men det är en av delägarna som är glad i att höja hans foderstat rätt rejält (utan konsultion med övriga, alltså typ mig som kan lite) trots att han fortfarande går på gräs och inte ens har börjat jobbas i trav. Delad glädje, woh!



Vad jag försöker säga är att såfort jag kommer till stallet och träffar frassesötisen så försvinner alla mina problem, och jag mår helt enkelt bra! Det är skönt att jag har ett sånt ställe att fly till.

girl, interrupted

Kategori: Allmänt

Hade lite gett upp hoppet om att kunna se bra filmer på yt. De flesta filmer jag hittat nuförtiden är någon halvgammal och nån D-film. Så via nån sökning på Brittany Murphy hittade jag Girl, Interrupted som jag hört talas om någon gång! Såg den i torsdags. Fan vad bra den var! Och damn, trodde Angelina Jolie bara var känd för sina stora läppar, många barn samt förmåga att sno män men hon kunde tydligen spela teater också! I vilket fall förr i tiden och i den här filmen var hon överlägset bäst. Undrar hur gammal hon var när hon spelade in den, filmen gjordes ju -99 och hon ser ut att vara max 16-17 bast. Å andra sidan ser hon mycket äldre ut på oscarsgalan året därpå när hon var "som vanligt" (vilket då betydde rövlångt korpsvart hår, kajalsvarta ögon, hårt markerade läppar och nån slags gotharklänning som skulle gjort cruella de vil avundsjuk).

Well well. Passa på att se den filmen! I och med att jag kom in på den filmdelen fanns det massa andra intressanta titlar i related-kolumnen så jag tror jag kanske drar en rulle idag!

Om jag orkar förresten. Vaknade imorse av världens halsont, förkylningshuvudvärk och snuva. Samt lite feber. Det verkar gå i vågor gott folk. Damn.


Mycket snygg, och smal som en sparris

dyssebarnet

Kategori: Allmänt

haha katie camoile!! <3 Måste bara svara din kommentar, jag är också allergisk mot felstavare (och dyslektiker men det brukar jag inte säga högt) men här får jag erkänna mig besegrad då jag även uttalar ordet som jag valde att stava det, "förudmjukande".

FÖRÖDMJUKANDE FÖRÖDMJUKANDE FÖRÖDMJUKANDE.

Ska genast inställa mig på valfritt katolskt lär-dig-stava-camp i Sibirien.

Oscar "hipstersopan" Wendt

Kategori: Allmänt

ÅÅÅÅÅÅÅÅHH. Såg matchen Sverige-Ungern, givetvis. Missar sällan landskamper. FAN OCKSÅ. FAN vad vi blev förudmjukade. Av ett Ungern som saknade FYRA nyckelspelare. Medan vi spelar den viktigaste av matcher så:
- Har vi Oscar Wendt på plan. Som INTE har en bra dag på jobbet (sopa).
- Backlinjen passar Isaksson på så farliga vis att det ser ut att bli självmål anytime
- Låter ungern ta över första halvlek genom 1-0 målet
- Låter Ungern få farliga chanser i slutet
- Låter Ungern göra 2-1 målet i de sista hägrande minutrarna.

Jag var rädd för att det skulle bli 1-1. När så den ungerska snubben sköt in 2-1 (kryssade mellan förvirrade svenska backar) fattade vemsomhelst att det var kört. Fyyyyfaan.

Nu läser jag i alla fall matchpratet på flashback. Åh, man blir ju på gott humör igen. Skrattar mig igenom hela tråden, har man följt matchen blir det ännu roligare! Bland annat levereras ovanstående benämning på  matchen skämspåse, med en överkryssad etta i betyg. Fattar inte att Hamrén insåg redan i första halvlek att han borde bytts ut. Istället byter Hamrén ut KÄLLSTRÖM, som haft flera myyycket bra målchanser!!


äsch då, sverige

sista spelningen!!

Kategori: Fotografier

åhhh! Satt och småsjöng lite medan jag skrollade runt på aftonbladet, så avbröt jag mig med ett "VA?!", för vad står där i svarta rubriker om inte: "Daniel tar paus från musiken"

Blev helt förstenad. Ska han sluta? Hade precis läst, med bara ett uns så mycket entusiasm, innan att Oskar Linnros skulle lägga av med soulpopen och göra nåt annat (starta upp snook igen? snälla?) så jag trodde först det var något allvarligt som att han skulle dra sig tillbaka för alltid.

Men så var det ju inte, bara en paus. På obestämd tid. Han sa att han skulle skriva låtar opretientöst, och ifall de blev tillräckligt bra blev det en ny platta. Men vafaaan. Han måste skriva jättemånga jättebra nya låtar åååh! Står inte ut med tanken att man måste vänta kanske tre år på att han ska ta sig i sin hipsterkrage och släppa något nytt. Då är jag fan 23! Och gammal! 

I vilket fall sa han också att han ska ha sin sista spelning innan "pausen" den 16 sept, alltså dagen EFTER grönanspelningen. Så jag säger bara det. Den 15 SKA jag stå där, LÄNGST fram vid scenen (taxin) oavsett hur jag mår!! Omg. Kommer bli magiskt.

FÖRSTA BJÖRNEN Daniel Adams-Ray är så glad att han kastar upp sin Rockbjörn i luften.
awwhhffdjspdds <33


Ser ni blicken eller??  var tvungen att lägga in en bild av mig också för en gångs skull. Funderar på om det kommer regna den 15e eller om man vågar ta med sig kameran då? Måste ju ha fler bilder på min one-minute-man, haha.

eventpersonal

Kategori: Allmänt

Hööörni! Jag ska bli eventpersonal för två helger!! Fick jobbet nyss! Yay!! jag ska dela ut smör och köra bil, fan vad kul :D