bloggenjosse

whale the borg

Kategori: Allmänt

Nu ska jag packa ihop det sista och ska sen bege mig till ullis uppsala och fira valborg/sista april som infödingarna säger!

Såhär såg jag ut sist jag firade där:



så nu ska det banne mig bli en förbättring!!!

ja jag ligger lågt

Kategori: Allmänt

Rastlöshet. Det blir ännu en hemmakväll idag, ska ut och springa nu så jag rör lite på mig iallafall. Får se till att rita en till bild, kanske inte blir på ett tag sen?

Längtar till valborg, hoppas på bra väder och att det blir kul!! Det vore ju roligt.

Kändes rätt lugnt igår, jag hade en fridfullhet i själen som jag inte känt på länge! Idag var det lite sämre med friden men jaja. Tråkigt när jag inte har något att fokusera på. Nu springer jag.

återtåget

Kategori: Allmänt

fuck, jag tyckte jag var rätt ok imorse, så jag cyklade en tur med emma. Under eftermiddagen (som jag fö avnjöt i goda vänners lag, Camillas&Sofias och såg pulp fiction) så blev det sämre och nu känns det nästan som att febern kommit tillbaka. Fan.

Aja avbokade jobbet så jag nu ska jag fan skärpa mig och äta alvedon samt sova ordentligt!!!

Ska bara spela ett delfinspel först.

Och dricka en kopp oboy.

Och kanske kolla, kaaaanske, på ett top model avsnitt. Bara kanske. Är det bara jag btw som uttalar det tåpp måddel? Tror jag fått det av mina kusiner hehe.

aaand pose!

Kategori: Allmänt

Är på säsong tio nu av antm (har redan smeknamn för det!!). Eller, tja, jag hoppade direkt till tian för att jag visste att det var då plussize-tjejen Whitney deltog. Glömmer man av nån anledning att hon är plussize under programmet ser hon till att påminna en, konstant.

Dock var det inte hon som var min favorit utan det var tjejen med konstiga dialekten, Anya. GUD SÅ VACKER. Seriöst. Hon sprudlade av energi, var rätt knäpp men fick helt underbara bilder och var ödmjuk och genuint intresserad av branschen. Hon påminde lite i utseendet om bruden jag jobbade med förra hösten, inte i modellande utan när jag var smörtant om ni minns. Om inte annat kanske ni har nåt smörpaket i kylen som skräpar hehe. Hon var ju modell också och hade precis samma ansiktsdrag. Fast hon var inte lika gullig i sättet som Anya verkar.


Här var en bild hon tog (Anya) under programmets gång. Säger man att hon tog bilden btw? Det var ju fotografen som knäppte. Hm.

Blev så himla sur över att Whitney vann den omgången! Fattar inte, jag antar att covergirl ville ha nån go och glad brud som funkade som role model och talesperson för "plus-size" (alla över size zero och two) men Anya levererade varenda gång och visade mycket större diversity (fan glömde svenska ordet bara för det). Mångsidighet menar jag!

Åh! Barn svälter! Och Whitney vinner top model cycle 10! Världen är sannerligen inte rättvis! Eller fair som jag kanske skulle sagt!

saknar mitt blonda hår lite mer

Kategori: Allmänt


frågan är hur bövlen jag får det blont igen? Måste man bleka? Hm..

ge mig en garbo för två taubes

Kategori: Allmänt

Ohh! Har helt glömt att uppmärksamma detta, men motiven till de nya sedlarna har kommit!!

20 - Astrid Lindgren
50 - Evert Taube
100 - Greta Garbo
200 - Ingmar Bergman
500 - Birgit Nilsson
1000 - Dag Hammarsköld

Kommer ni ihåg att jag spånade lite om detta för typ ett två år sen?? Jag ville att Garbo skulle hamna på en lapp i allafall, ska se om jag hittar det inlägget...

Edit  (efter grävande i arkivet): Här!!

"(...)Frågan är bara vilka motiv det blir på de nya valörerna; någon känd svensk från 1900-talet blir det i alla fall. Med tanke på Selmas trygga 20a känns det kanske mysigt med Astrid Lindgen på något mynt eller någon sedel? Och på baksidan finns Emil och Pippi och alla dom där. Jag tänkte på August Strindberg, men han ser ju rätt läskig ut. Eventuellt kan man kanske leva med det eftersom han är en sådan inflytelserik författare. Andra kända och bra är väl Alfred Nobel, eller Greta Garbo kanske. Åh Greta Garbo tycker jag nog förresten! Det skulle bli awesome och alla skulle komma till Sverige bara för att få känna på Garbosedeln. En ny turistattraktion är född! (ni vet vem ni skickar creden till)
"
(från mars 2010)

Haha! Så blev det 100-lappen, och Astrid på tjugan. Sablars vilken spåtant jag är. Ska nog ta betalt för mina spåtolkningar och casha sweet money. Att jag placerade Garbo på 100-lappen till och med, herrejesus.

Tjugan och hundringen är nog de som ser bäst ut, Birgit Nilsson är på gränsen till overdoing tycker jag. Och sen var det synd att cornelis inte var svensk medborgare, han hade känts lite mer rätt än Evert Taube måste jag säga. Eller typ alfred nobel. Eller Per Gessle.

Det är också tråkigt att sedlarna är såpass euroinspirerade, hoppas att de blir mer genuina när de skrynklat till sig i nåns ficka eller allra helst, min plånbok.

Men Garbolappen var faktiskt väldigt bra. Så mycket vackrare bild än den jag hittade! Betalar hellre med två taubes eller en bergman för att slippa lämna fram garbo i kassan. Klassisk skönhet säger jag bara.

Här är alla :





Så blir nya hundralappen i sin helhet. Nu kan vi bara vänta tills 2015 då de typ ska "introduceras". Men nu ska jag sova.

öste lite ur kreativitetstunnan

Kategori: Ritat



Ritade först av nån brud som vunnit Ford supermodel search blaha men sen fuckade jag upp det lite så jag gjorde en egen version. Tog väl nån timma eller så.

congratulations, you're still in the running towards becoming america's next top model

Kategori: Allmänt

Har snöat in mig lite på modeller nu. Det började med att ett tvbolag gav alla amishfrämjande människor såsom min familj möjlighet till fler kanaler än ettan tvåan och fyran (samt kunskaps-och barnkanalen..). Så när jag hängde hemma såg jag på top model. Förstås gamla säsonger eftersom det var typ mitt på dagen men wow! Jag har hört talas om det tidigare, möjligen sett nåt enstaka klipp på youtube och hört folk snacka om det men alltid tänkt (mest av stolthet) : "pöh! boring!"

Men nu när jag väl började följa det kan jag inte sluta. När tjejerna får uppdrag sitter jag och posar med och låtsas att jag också får göra en photoshoot. Visst är jag lång, men jag är mindre fotogenisk än en sten och jag har inget utseende för modellande ändå. Men fan vad kul det är att låtsas i alla fall!

Och jag har till och med övergett min leopard bara för att rita lite modeller istället. Men jag ritar. Go creativity!

 

Be fierce, Tyra says

jag ger er min morgon, jag ger er min dag

Kategori: Fotografier

Då när man tänker sig att man ska göra massa saker, fast man inte gör det.

Nästan varje gång när jag plumsar ner framför datorn darrar jag nästan av kreativitet och tänker "och NU ska jag minsann skapa något!!" så jag klickar upp bilden av den sovande leoparden jag ritar av, jag trycker upp photoshop och klickar fram ett nytt blogginlägg. Bilden av den sovande leoparden ligger kvar under alla flikar tills jag trycker ner den då jag stänger av datorn, photoshop likaså och när jag väl tänker att jag ska blogga har det dröjt så lång tid att jag automatiskt loggats ut. Och då är det för jobbigt att logga in igen.

Den enda kreativa saken jag håller fast vid är gitarrplinkandet. Men det är å andra sidan ingen kreativ skapelse, det är mer ett sett att öva lite "veva med armen" och "tryck så hårt du kan på strängen" och "byt ackord så snabbt du kan". Skapandeprocessen tror jag dröjer lite där, jag måste först lära mig spela förbövlen.

Jag har också tänkt, varje gång jag traskar förbi en blåsippa, att jag ska fota den så jag har något att lägga upp på bloggen. Inte det heller har hänt. Nu när jag väl var ute för att spana blåsippor (gick ett varv runt huset) fick jag en bild på en scilla och två suddiga på en vitsippa. Sen rusade jag in för jag såg att grannarna var hemma (och ute). Jag är ju inte riktigt presentabel för tillfället, även om jag mår bättre än igår.

Men, nu har jag i alla fall två bilder. Så nu lägger jag upp dem och hoppas på att jag pallar ta tag i något kreativt. För det var längesen.


scilla, check


vitsippa check


blåsippa check (fast bilden är från 09 och jag brukar lägga upp den med jämna mellanrum så ni har säkert sett den




och nu....

.
.
.
.
.
.
.




KREJZY VITZIPPZ!!!!!!!!














omg so crazy

i met a girl who sang the blues and i asked her for some happy news but she just smiled and turned away

Kategori: Fotografier




Så i lördags var det sista uteritten på Diva. Ägaren ringde i torsdags och berättade att Diva (idag) skulle iväg på tillridning en månad vilket innebär att hon samtidigt är till salu om nån erbjuder ett bra pris. Jag har inte haft hand om henne så länge men jag kommer verkligen sakna henne så mycket!! Tror inte hon kommer tillbaka. Ägaren har ridit henne mindre än vad jag gjort och det känns inte särskilt lönsamt för henne.



Min finaste hestisbestis :( Kul att jag skulle vara febrig fet valross den enda gången vi blev fotade tillsammans, igår alltså.

Får se om jag kommer iväg och hälsar på henne, hon skulle stå så långt borta bara.. fan!

pimplar oboy

Kategori: Allmänt

har seriöst druckit fem glas idag. Fyfan vad gott det är. Älskar sockret som krispar sig in och lägger sig i ett tjockt lager över mina tänder så att karius&baktus ostört kan hacka sig genom emaljen för gott.

Annars är jag typ sjuk. Det började igår efter att jag varit lärare för första gången på länge, när jag kom hem orkade jag bara sjunka ner i soffan. Frös som fan och hade asont i halsen. Idag var jag bra på morgonen men nu under eftermiddagen/kvällen har halsondan kommit tillbaka och jag orkar typ inte göra någonting. Så jag borde verkligen sova strax. Ska upp tidigt imorrn och leka hästskötare.

Fast innan jag sover ska jag se ponnyakuten. Och dricka oboy.

jag versus biblioteket

Kategori: Allmänt

När jag var runt tio och fick röra mig lite på egen hand utanför huset brukade jag antingen hänga på bibblan i Mörby, bränna månadspengen på serietidningar i gamla stan eller åka till stallet. Bibblan var verkligen min hemvist! Jag kunde sitta där i timmar och och läsa, jag var bästis med alla bibliotikarier och lånade hem böcker stup i kvarten (mest hästböcker). Jag beställde till och med in böcker jag sett i katalogen men som inte fanns på bibblan, hehe. Dock var jag lite halvslarvig med återlämningstiden, jag och min tidsoptimism alltså.


Sen blev jag stor tjej och gick inte till töntiga bibliotek längre.


Och nu i månaden har jag för första gången på typ sju år eller så lånat en bok där! Eller två då. Det gick ju bra! Ända tills jag fick ett påminnelsemejl om att jag var sen att lämna in böckerna. Fan! Då måste man ju betala!


Nu i veckan när internet inte funkade var jag ju tvungen att pallra mig dit, så då passade jag på att ta några tjurar vid hornen, bla att försöka låna om mina böcker (som jag inte hunnit läsa) och sen fixa det där med skulden.


Bibliotikarier ser alltid sådär mormors/farmorssnälla ut, oftast glasögonprydda och rynkiga med kläder som ser lite ut att vara köpta i affären jag jobbade på förra sommaren, i alla fall åt det hållet. Jag tog på mig min bästa goodgirl-mask och förklarade att jag var sen med böckerna men jag ville låna om dem.
"Ja" knarrade bibliotikarien, "då ska vi se...ja 80 kronor blir det då!"
"Åh, 80 kronor.." sa jag och kämpade tappert med att behålla min goodgirl-mask. Jag fiskade upp min plånbok (Burberry) (ja jag vet att den är fejk) som för dagen var ovanligt tjock, och då menar jag inte pga kvitton.
"Om du inte har tillräckligt just nu kan du betala nästa gång du lämnar böckerna!"kvittrade bibliotikarien.
"Jamen det låter ju bra" sa jag lättat medan jag kämpade med att stänga plånboken och samtidigt hålla alla bångstyriga tjugolappar från att trilla ut på disken.


Ungefär där och då förstod jag varför jag slutade låna böcker på bibblan och ungefär då förstod jag att jag och bibliotek/låneställen inte riktigt har med varann att göra.


Så nu ska jag försöka traggla igenom Vilhelm Mobergs Utvandrarna resp Invandrarna och sen hoppas att skulden är strykt när jag återkommer på grund av julafton eller nåt.


Visst är 80 spänn kanske inte så sabla mycket men just nu ingår inga biblioteksskulder i min ekonomiska plan men där i maj kanske jag pallar ta några fler tjurhornstag. Hm.

in times i've been trying to leave you behind me

Kategori: Fotografier

Det här inlägget håller på att mögla i utkastkorgen så jag slänger upp det nu, bilderna från påskhelgen hos farmor! Mest hästar och blad obs






Påskäggsletning!




Heheh






Kallar denna "hipstersömn"


Här var en häst som vi hittade i en hage 2007, han går fortfarande kvar i samma hage och jag undrar om han fått ta av sig grimman nån gång, han har samma på sig.




Såhär såg han ut då


Och såhär ser hans hovar ut nu. Stackarn kunde knappt trava. "Höhöö vet du något om hovar, han mår finfint" skrockade ägaren. Men självklart måste en häst kunna röra sig obehindrat utan att hindras av sina hovar.






Och här var ett tillskott i den vanliga hästhagen där vi brukar trakassera hästarna

allt i sin ordning!

Kategori: Allmänt

Här har man varit utan internet sen typ förra fredagen och känt sig totalt strandsatt, jag höll på att förbereda ett inlägg med en snabbresumé om mig utifall ni glömt vem jag är. Så ser jag att jag bara haft en veckas bloggpaus! Vafan. Förr i tiden kunde jag visserligen ha frivilliga såna "pauser", mestadels för att jag hade annat att göra men nu när ALLT verkligen återknyts till internet på ett eller annat sätt är det svårt att inte ses som en typ amishmänniska bland alla fancy high-tech snubbar.

Så vad har jag gjort under min lilla internetdetox?

Ingenting.

eller, om jag ska tänka riktigt noga då. Jag har inte jobbat i varje fall, haha. Om kvällarna (de jag spenderat hemma) vill man ju helst hänga vid datorn, inrotat i ens beteende typ, och då har jag gjort musiklistor, kollat igenom typ alla bilder jag har på datorn och spelat gitarr. Nu kan jag visserligen typ bara halva Otherside utantill men till den jamsession jag Ullis och Sofia hade skrev jag lyckligtvis ner lite ackord till låtar som jag sen inte behövde använda men som nu kom väl till pass. Tyvärr var ju internet borta såpass länge att jag nu spelat Wonderwall, Video Games och Lion's Roar till leda så jag ska snabbt skriva ner lite nya låtar!! Vem vet hur länge internet finns kvar?

Idag har jag hängt med Sofia och Camilla, skjutsat puffar och varit hos Diva. Med Diva går det lite halvsegt just nu, hon har sår i mungipan så man kan knappt bromsa utan jag måste förlita mig på att hon stannar med hjälp av mitt magstöd (man rätar upp sig och spänner magen som fan). Så när jag galopperar och travar ute gör jag det på halvlånga tyglar, även idag. Det blev mest skritt men när fältet väl öppnade sig och vi for iväg efter en annan häst kom hon upp i sån satans hög fart att jag mest satt och funderade på hur man ska falla av hästen för att få så lite skador som möjligt. Hoppas mungipan läker snabbt!

Och nu är jag stört trött, jag sov typ två timmar inatt eftersom jag läste Hunger Games, den boken som alla ska läsa just nu. Jag började på den för några dagar sen (läsning är en sak man sysselsätter sig med utan internet) och öppnade boken igen igår kväll. Tyvärr hamnade tjejen på den där sabla arenan typ en fjärdedel in i boken så jag kunde bara inte släppa boken! Sen tyckte jag att jag lika gärna kunde läsa ut hela, och halv sju fick jag äntligen frid i själen när jag vände på sista sidan i boken. Den var rätt bra, spännande förstås men ganska schablonartad.

Hm, få se om jag jobbar imorrn då. Enligt hemsidan gör jag inte det (vafan?! Måste jobba ihop lite cash snart!!) och även om djävulen i mig hurrade glatt vill jag ju jobba. Får inte shoppa något mer denna månad, bara nödvändiga grejer! Måste ha mer pengar!!

Men just nu är i alla fall allt i sin ordning eftersom internet är tillbaka, tack och lov, prisa gud.

out of service

Kategori: Allmänt

internet funkar inte så jag sitter på bibblan i mörby och panikkollar allt lite snabbt! Fan också. Bloggar mer när jag är back to reality

dear diary

Kategori: Allmänt

Hur länge har jag egentligen skrivit dagbok? Som de flesta vet skriver jag varje dag och är väldigt noga med det. Har ju börjat ett par gånger lite halvhjärtat när jag var i "dagboksåldern" mellan typ tio och tolv. 2005 fick jag en femårsdagbok av mormor och började då skriva från och med årsskiftet 05/06 och avslutade 2010/2011. Så stört lång tid när jag tänker på det! Igår blev jag lite nyfiken på vad jag skrev då med tanke på att jag pratade med sofia och ullis igår på vår underbara gitarrspel&sjungkväll om hur mycket man minns från högstadie/mellanstadieåren. Jag minns ju aldrig någonting och speciellt inte från just de åren. Och när jag läste dagboken förstod jag varför. Det hände ju förbövlen INGENTING. Haha! Ångrar som fan att jag inte skrev lite mer detaljerat, såhär skrev jag en av de första dagarna, typ 3 januari 2006:

3 januari 2006 Tisdag vecka 1 (med snirklig ful handstil)
Åkt skidor!
Soligt men kallt, -11grader
Snö på marken ca 66cm.

Alltså det är ju inte ens meningen att skriva något, jag fattar väl att jag åkt skidor då eftersom jag var i fjällen den veckan. Väderleksrapporten är ju mer utförlig än själva dagboksskrivandet!

Jag vill liksom läsa mer vad jag tänkte och vad jag gjorde, inte vad jag brukade göra varje dag!

Det halvt sorgliga mönstret fortsätter senare in på året;

8 mars 2006 onsdag vecka 10
Var i skolan, dagen gick snabbt! Väntade sen i Mörby på bussen till stallet.
Red Sahara, vi hoppade. Det gick...sådär. Jag vet egentligen inte.
-9grader svag bris mulet/halvklart KALLT! (blivande meteorolog hehe)

9 mars 2006 torsdag vecka 10
Var i skolan. Fick under franskan veta vem som ska komma hit till mig i maj!
En kille som heter Thinbad (?) [han hette Thibaut] Vet inte riktigt... var hemma sedan,
gjorde inget spec.
-12grader halvklart

Åh så boring!! Jag vill inte läsa om hur jag väntar på bussen till stallet!! Jag vill läsa mer om vad som hände (det SOM hände) och vad jag tänkte osv!!

Under sommaren blev jag lite mer utförlig i skrivandet och sen förbättrades det under de kommande åren förstås. När 5årsdagboken sen tog slut skrev jag 2011 i en ettårsdagbok jag fått i nian på en av praoplatserna. Hehe kommer ihåg när jag fick den. "Den här ska jag skriva i när jag är klar med min 5årsdagbok. Oj då är jag 19! Vad konstigt, undrar vad jag kommer göra då..." Mmm, nu har vi svaret! Kan jag läsa tillbaka i ibland när jag vill förfasas jag menar minnas.

Och nu har jag vågat gå över till en helt plain skrivbok. Eftersom jag är så inrutad på att skriva varje dag pallar jag hålla den vid liv, annars brukar det vara bäst att ha en bok med förtryckt datum så man känner sig lite tvungen att skriva. Sen under de två första åren måste man dra ihop lite viljestyrka och tvinga sig att skriva, annars slutar man ju efter en vecka.

Ungefär så som jag gjorde i mellanstadieåldern.


Heh ungefär såhär såg jag ut 2006 när jag började skriva. Så ni kanske förstår att det mest handlade om hur jag väntade på bussen till stallet.

slänger upp en bild

Kategori: Fotografier

ni är så otååliga förstår jag... pallar inte blogga som vanligt så jag langar upp en bild istället. På Diva!!

jag vet att du skulle sakna mig om jag inte fanns

Kategori: Allmänt



MERREH FOCKEN PÅSK.

Nu avtar mitt dagliga ihärdiga uppdaterande tills söndag eller så.

lite filosofering

Kategori: Allmänt

Freddie står här bredvid mig och försöker lista ut vad min blogg heter. Never gonna happen!! :)

Snart är det påsk i alla fall hej&hå. Och snart är det midsommar och sen är det vinter igen fan. Boring.

Räknar ner dagarna till min ledstjärna och inspiratör anländer hem från arabvärlden. En vecka kvar nu!

Och det var allt jag kunde klämma ur mig nu. Boring. Hejdå.

hej&hejdå

Kategori: Allmänt

vaknade imorse av att jag mådde förjävligt ungefär. Typ spyfärdig, ont i halsen, halvt feberfrossa osv. Så nu ska jag sova.