bloggenjosse

vita linjer

Kategori: Allmänt

Förra året åkte vi ju inte till fjällen, kommer inte ihåg varför men det blev bara inte av. Så senast jag varit i fjällen var 2010/2011! I förrgår åkte familjen upp förutom jag som ska stanna hemma och jobba typ. Eller just nu är det onsdag som är uppbokad. Det känns lite tråkigt naturligtvis att inte vara med, men jag känner att det hade blivit rätt påfrestande att vara med familjen en hel vecka och vara trevlig och sådär, det är nog ändå bäst att ta det lugnt hemma. 
 
Lugnt och lugnt, nyårsafton idag ju! Kanske återkommer med en fet årsresumé om jag har tid. Älskar ju sånt. Hursomhelst, det enda jag saknar med fjällen förutom skidåkningen i sig är ju mysighetsfaktorn och naturen och allt sånt, men jag tror att det är såna grejer jag hade njutit av ett kort tag och sen hade de mer negativa faktorerna tagit överhand.. 
 
 
Såna här landskap är annars aldrig fel 

myser så det förslår

Kategori: Allmänt

Hej bloggen <3
 
Sitter här i mitt rum med tända ljus och en stor kopp grönt chai thé. Det är jätte mysigt. Hoppas ni har de bra också ;) Vad ska ni göra ikväll? :D <3
 
Faktum är att jag har tänt ett ljus i fönstret bara för att det är stört mysigt men jag har inget te än. Ska fixa. Tänkt blogga ett tag nu faktiskt men det blir aldrig av liksom. 
 
Nu har jag i alla fall lite bilder att lägga upp från hela julens firande. Det blev ett par styckna. Firanden alltså. Fast bilder med. Först glöggmingel här, sen till farmor med pappas sida av släkten och sen minijulafton den 27e med mammas sida. Fick fortfarande inte så många julklappar vilket var skönt, precis så jag ville ha det. Julen öht var ett enda jävla pepparkakeätarrace blandat med tomtegröt, glögg, kalkon och en avslutande ungsbakad köttbit (när Sofia Ullis jag och Camilla hade julemys) (eller det var i alla fall min benämning av det, det enda juliga var ju julmusten jag bälgade i mig. Justja, julmust har jag hinkat i mig en jävla massa nu i jul. Sjukt gott.). Men det är ju nyår nu och vid den tiden brukar man klämma lite hårdare på magen, sucka och sen släpa sig ut på en 3km joggingrunda och sen känna "fan vad det där satt fint, nu ska jag äta lite köttbullar med gräddsås. En jävla massa gräddsås!!". Så jag väntar på den känslan mest. 
 
För vad händer den tjugoandra januari tror ni? Kan ni gissa?? Thailand/Asienresan är bokad!!!! Jag går runt i ett topasblått skimmer hela dagarna som avbryts då och då med "den där kommer passa asbra i thailand" eller "när jag sitter på en strand i thailand...". Alltså tanken var ju att vi skulle besöka varje land i asien. Nu kommer vi aldrig kunna göra det pga en lite tight budget, men ett par länder utöver thailand ska vi försöka oss till! Dessa länder är än så länge okända så thailand är just nu det enda landet jag kan referera till. Men fatta. Jag åker snart!!! Ahhh!!!!!!
 
 
Här är julens bilder;
 
Med emelie på julmarknad på stortorget igen, lagom bakis och med pepparkakor till frukost medan vi kollat på ensam hemma 2. MYCKET MYSIG DAG. 
 
 
Fokus ligger på granen obs
 
 
Här är kungsans julmarknad
 
 
pjär myser med, här hos farmor
 
kusinerna hade skaffat katt. Tiger hette han, ett halvår gammal och jättejättesöt. Tävlade varje dag om att vinna hans hjärta. Om inte annat så fotade jag honom väldigt mycket. 
 
 
Såna här urtypiska jultraditioner har vi i släkten
 

i lillstugan för traditionsenliga julaftonskorvgrillningen runt trettontiden
 
 
julgranen 2012 (i plast)
 
Spanar efter tomten
 
julbordet...åååh skinka och senap fysatan vilken god kombination. Har precis återupptäckt senap så jag har (gärna grovkornig) det till allt. Korv, köttbullar, gröt och pepparkakor. 
 
Freddie och Linn läser julevangeliet (för att välsigna julklappsutdelningen)
 
Efter den kristna biten tar den materiella över
 
Hehe farmor fick en flaska sprit av pappa. Kommer inte ihåg namnet men tydligen är en shot varje dag bra för hjärtat osv. Tror inte hon såg lika glad ut över min teckning, jag satt ju hela kvällen den 23e och ritade den där hästen men jag glömde fota den. Hon kanske blev glad i hjärtat i alla fall(efter en liten shot)
 
Tiger under granen när klapparna är borta!
 
Granen hemma, dekorationen är noga planerad och uttänkt av mamma. Inte som granen hos farmor där vi kusiner körde all-in-oversize-american-special-christmas-edition. 
 
 
På den här julaftonen kan man luta sig tillbaka eftersom Freddie och kusin Ebba får de flesta paket. I julklappslotteriet vi "vuxna" hade sen fick jag en chokladask. Och jag som skulle börja träna. 
 
Mormors hund Herman
 
Efterrätten! Jättegod!!
 
Och så var glada julen slut slut slut. 
 
Ska nog kolla ett south park-avsnitt nu medan jag klunkar te. Såg innan på en dokumentär hur MJ's Bad-album kom till, har ett par program på svtplay att kolla igen som jag missade under julen nämligen. Imorrn är det nyårsafton och antagligen inget jobb! 

merreh focken christmas

Kategori: Allmänt

Efter blod svett och tårar, nu börjar julen.

Glöm inte julens budskap, frid på jorden hark now hear the angels sing och så vidare.

God jul.

hehe orka mig

Kategori: Allmänt

Klockan är nu halv fyra och här sitter jag och försöker hitta motiv till nästa teckning. Har nämligen, trots att jag köpte en dyr presentpåse med massa teer och godis och annat elände fått för mig att farmor&farfar ska ha en teckning också. Freddies är egentligen klar, men eftersom jag har svårt att slutföra saker vågar jag inte släppa den än utan ska vänta med den lite så jag kan se den med nya ögon senare.
 
Men hursomhelst, den andra teckningen. Farmor gillar hästar med lång pannlugg och man så jag antar att det är ett kallblod, en draghäst jag borde göra. Jag har typ en bild i huvudet över hur den ska se ut men jag måste ha något att rita av från och det är jävligt svårt att hitta just en sån bild jag föreställt mig. Den ska helst ha frost på mulen och antingen titta bort medan den är fotad snett bakifrån eller så ska den vara fotad snett framifrån och den är lite uppjagad eller så ska jag göra två slädhästar som ser ut att jobba och slita i snöyran.
 
Har lite stoff att gå efter i alla fall. Jag tänker inte lägga mig än. Här lever jag efter devisen att vara vaken dygnets alla timmar! // nattugglan
 
Det här var ju en jävligt cool bild. Tyvärr lite fel vinkel (för mycket underifrån) och sen vet jag inte hur lätt det blir att få till den filtereffekten/kontrasten som bilden har...
 

upp som en fjäder ner som en flodhäst

Kategori: Allmänt

Alltså jag har blivit så blödig på sistone!! Det har iochförsig varit så under senaste året, kanske till och med senaste två åren men det har absolut intensifierats under den här hösten. Med blödig menar jag förstås inte bad week utan att jag verkligen gråter åt allt. Gråta kanske man i och för sig inte kan säga, men jag får en stor klump i halsen, det sticker lite i näsan, ögonen fuktas och jag står bara och ler fåraktigt medan jag suckar "åh vad sorgligt" eller "åh vad gulligt". 
 
Valfri film kan jag börja böla framför. Kanske inte alla precis, men är jag trött/på humör så krävs inte mycket för att jag ska snyfta lite tyst för mig själv. Titanic förstås. Måste fylla på näsduksförrådet redan till förtexterna. Idag hade jag och Emelie mysig juldag efter en wild n crazy utekväll under gårdagen (en intensiv entimmasvariant light) så på morgonen såg vi Ensam Hemma 2, när han har äkta amerikansk jul i new york med extra allt. Jag ville se den för att jag ville pusha på julstämningen lite, och inte bara en utan flera gånger suckade jag lyckligt och torkade mig i ögonvrån. Speciellt i slutet förstås. När han återförenas med sin mamma vid Rockefeller square. 
 
Love Actually, valfri film med djur i, barn som är söta, söta små bebisar, söta djur, söta inredningssaker, låtar, musikhjälpen, böcker, konst. Igår stod jag på jobbet och lyssnade på radio medan jag sorterade julkort. Det var musikplats Stockholm och Sanna Nielsen hade julkonsert, så jag stod snällt och lyssnade. Hon avslutade konserten med "utan dina andetag" och innan tackade hon Jocke Berg för "en av världens finaste texter", av nån anledning blev jag sjukt rörd av det uttalandet hehe. 
 
Spelas Fairytale of New York får jag ett dumt flin och tårar i ögonen, finns flera låtar som berör mig på det sättet. 

Vet inte om det beror på att jag är konstant trött eller så? Att jag är så lättrörd? 
 
 
Senast jag fick en klump i halsen var när jag fick se julbilder på Estelle plus ett par andra bilder på henne, typ den här, för tio minuter sen. 

happy christmas your arse i pray God it's our last

Kategori: Allmänt

Jag har tänkt skriva flera dagar nu, men det blir liksom aldrig av. Under dagen när jag jobbar kommer jag på massa kul grejer att skriva om men sen glömmer jag bort det på kvällen/pallar inte. 
 
Jaja. Ingen mer hjulstaskola iallafall! I måndags, min sista lektion, gick åt helvete. Eller, den började jättebra med en F-klass på endast tio elever. Det var lite rörigt då och då men vi lekte ju en jullek så det var jag ändå med på. Sen bjöd jag barnen på pepparkakor, lekte hobbypsykolog till en bråkig kille och myste runt i min egen förträfflighet. Deras lärare hade sagt att jag inte hade flera lektioner dock för alla tvåor skulle göra något annat, typ (: "gå å sjåppa elle nåt, dä ä väl råligare än att vara här", hon var finska). Jag blev lite lätt misstänksam dock, så jag satt i klassrummet och spelade gitarr för glatta livet. 2A kom aldrig till sin lektion, så ganska lättad över att jag kommit undan dagen så pass enkelt plockade jag ihop och gick. Innan jag tänkte åka hem gick jag försäkerhetsskull förbi 2Bs klassrum för att se så jag inte gjorde något dumt genom att gå hem, och tur var väl det för likt förbannad skulle jag ha den där sista lektionen! 
 
Som var ett enda inferno av skrikande springande bråkande vrålande barn. ÅÅÅÅH. "Kan du inte vara lite strängare?" bad några tjejer då och då när ljudnivåns yttersta galaxer sprängdes, och jag stod mest som en nervös dirigent med en upprorisk orkester och kastade ut några "NEE hörni nu dämpar vi oss va!". Det var rätt motvilligt som jag bjöd ungjävlarna på pepparkakor efteråt, och sen höll jag på att bli överkörd av en hord ungar som skulle ha en till (och en till..) pepparkaka. 
 
Efter mina meriter på skolan har jag bara kört bring citymail. Lugnast så. Även om jag förvandlas till en människohatande surfitta som halkar runt i snön på vingliga cyklar har jag mer kontroll i den situationen.
 
Vet inte vad som orsakat det riktigt, men min julstämning har verkligen nått sin lägstanivå under december nu. Jag lyssnar på jullåtar men med en håglöshet som inte fanns i slutet av november/början av december. Jättetråkigt! Jag ser i och för sig fram julfirande hos farmor men inte på samma sätt som det brukar vara (undantaget förra året då jag var grinchen typ). Det kommer bli mycket svåra övervägningar i jul och uppoffringar men man kan ju hoppas att de leder till en annan slags vinning? Annars känns allt detta jävligt meningslöst. Nu måste jag sova, är sjukt jävla sepetrött och ska upp fem typ. 

Should auld acquaintance be forgot, and never brought to mind? Should auld acquaintance be forgot, and auld lang syne

Kategori: Allmänt

Sitter och planerar morgondagens lektion. Enligt hjulstapersonalen är det nämligen ingen lektion nästa fredag (ska checka detta med vre för jag tror jag är bokad då) eftersom julavslutningen är på torsdagen... tur att de sa det iallafall då! I vilket fall hade jag tänkt köra jullekar med nån slags så ska det låta-juledition. Får se hur det mottages imorrn! Har på julmusik och doftljus medan, känner mig som världens pysselbrud.
 
För övrigt är det jättetråkigt att musikhjälpen är slut nu :( Däremot tycker jag att programledarnas (läs: Kodjos och Ginas) engagemang sjönk som en sten de sista dagarna så man kände sig inte lika befriat lycklig att lyssna nu i sluttampen. Men jag följde förloppet givetvis, man vill ju inte vara efter. Jason var så himla gölläg när han knappt kunde få fram ett ord för tårarna i intervjun när de kommit ut ur buren. Där har vi en äkta christmasspirithjälte!! 
 
Har glömt lägga upp bilderna från julbaket förra helgen!! Bakade hela julens meny under en söndag med Sofia som tomtemor!
 
 
 
Heh. Jag spritsade ett pepparkakehjärta.
 
kreativ kreation!
 
 
Det är här upclose på min minijulgran som äntligen är uppe i fönstret <3
 
Det gick inte att få till någon snygg bild på doftljuset tyvärr

to LA and back pt 11

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Blev resten av bilderna från fyren. Detta är alltså ett av de sista stoppen innan San Francisco!

to LA and back pt 10

Kategori: Allmänt

Väntar på att en flashbackare ska vara med i musikhjälpen!! Ska upp om fem timmar för att jobba sen, wish me luck xoxo 
 
Langar upp lite såna här medan jag väntar
 

 
jordgubbe äppelsize typ!
 
 
 


 
 
 
Nä orkar inte lägga upp fler...tar resten imorrn!
 
 

gör en unge glad i jul, skänk pengar till rent vatten!!!

Kategori: Allmänt

Fast jag vill egentligen också hjälpa till att stoppa juljakten. Metro hade ju en reportageserie från wwf i tidningen förra månaden angående det ämnet vilket berörde mig djupt. Tänk att det om trettio år inte finns några arter kvar ur big five, elefanters, noshörningars och tigrars stammar är kraftigt desarmerade och för varje dag försvinner fler och fler djur och även om man förbättrar parkvakters system och utrustning utvecklas även tjuvjägarnas metoder. Det är så hemskt. Jag förstår att pengar är en drivande faktor, men å andra sidan; hjälper man familjer och byar ur fattigdom kanske det drar upp folket ur deras tillstånd och de kan utbildas och tjäna pengar på annat sätt. Tyvärr är ju tjuvjakt och säljandet av exempelvis malt elefanthorn eller tigerblod snabb lönsamhet så jag antar att det är den vägen många väljer tyvärr tyvärr!! 
 
Men kanske att mina pengar jag skänker till rent vatten gör att barn kan gå i skolan (=toaletter och vattenledningar installeras) och därmed utbildar sig så de kan välja en annan väg än tjuvjakt och förstå värdet på deras fina djur (levande)!
 
Faktiskt var det inte det jag tänkte skriva om. Det var mer lucia. Igår var det ju lucia. Jag hann inte se någon luciamorgon. Jag var ute i onsdags, vaknade en halvtimma innan jag började och jobbade tolv timmar så det blidde ingenting. Däremot hade Freddie ett luciaframträdande med sin kör idag, som jag lite oplanerat lyckades se! Känns bra både på julkontot och duktigstorasysterkontot. Mycket för att jag missat flera av hennes tävlingar och uppträdanden, senast i lördags när hon vann nån simhoppstävling! Luciagrejen var kul iallafall. Precis så som det alltid är. En skock nervösa barn som hostar, glömmer texten, sjunger falskt, pillar på elektriska ljuset hellre än att titta rakt fram, vinkar ivrigt till mormor i publiken medan en hög föräldrar möter barnen som en gigantisk mur av handväskor, iphones med fotoblixten redo och snoriga bebisar som vrålar. 
 
Det var ett par gudsånger. De var rätt svängiga. Freddie tror fortfarande mycket på gud, funderar på om det beror på att hon går i en kristen kör. Hon förmanar mig ofta att jag inte ska svära, för jag vill väl till himlen?? Jag säger att jag inte tror på himlen, och då ser hon sådär tom ut så jag skyndar mig att lägga till något typ "men man kan ju aldrig vara säker!!".
 
Nu ska jag börja rita och fixa julklappar. Och försöka sudda bort bilden av en jättespindel som hamnade HÖGST upp på google när jag sökte på tiger baby. Seriöst, var är logiken??

vals för satan

Kategori: Allmänt

Musiklärare idag igen då. Det gick bra faktiskt, mest var det sista klassen som räddade upp dagen. För trots att jag bara hade tre klasser blev jag rätt manglad av näst sista tvåan, de var bara typ sju elever men stökade runt som 35. Det är jävla eländigt att stå vid tavlan och försöka lära dem texten till bjällerklang (jag står och vrålar BJÄLLERKLANG BJÄLLERKLANG HÖR DESS DINGELIDÅNG) och tjejerna sitter och pratar/hoppar på stolarna medan killarna vrålar eller kollar andra klassers pärmryggar. Meeeeen. 
 
Så kommer sista tvåan hej&hå. Jag var fantastiskt slut i huvudet och öppnade dörren fem minuter senare för att samla ihop mig inför sista bataljen, de var ändå dubbelt så många som klassen innan. Men ah! Vad fel jag hade! Nästan alla satt engagerat och sjöng tänd ett ljus, så långt allt väl men eftersom de flesta kan den var jag mest nervös inför eldprovet bjällerklang. Men till och med killarna tragglade igenom svåra meningar som "flingor som nu virvlar om i munter vintersång" och tillslut sjöng hela klassen, ganska hjälpligt, genom hela refrängen. Jag överröste dem med beröm när vi var klara och hade en mycket lättare känsla i magen inför fredag. Perfekt. 
 
Nu har musikhjälpen börjat förresten!! Julens happening!! Följer programmet i detta nu, från scratch det här året och jag ska njuta hela veckan. Tjoho!!

Då anar vi det villkor vi en gång fick: att brinna i det levandes ögonblick

Kategori: Allmänt

Hehe å! Var ute med jobbet igår, sjukt roligt!! Var lite nervös innan, så jag vågade inte ta mig till kontoret där de förade (vilket jag på kvällen några öl senare helt ogenerat avslöjade) utan drog ut på tiden lite hemma. Men det gick bra förstås! Vi bowlade först, jag var dokumenterat sämst trots en strike och längtade mest till jag fick ta av mig de äckliga bowlingskorna. Sen åt vi middag och hängde till ganska sent på kvällen! Får se hur det blir när jag kommer tillbaka till jobbet eventuellt nästa vecka hehe.. 
 
Idag satte jag mig upp i sängen (efter att halvsovandes famlat efter dagen-efter-räddningen; vattenflaskan) halv tolv med en tanke i huvudet: "ring mormor!". Som tur var var hon ledig idag så vi gick på julmarknader! Egentligen skulle vi till skansen men med en ringlande kö längre än till en justin bieber-gratiskonsert av i hemlighet jultörstande barnfamiljer ("nej ahmen du vet julen är så sjukt stressig men barnen blir ju så ledsna om de inte får sin griljerade julskinka eller vi inte har adventsstakar i varje fönster..."). De som aldrig skulle erkänna att det faktiskt var ganska mysigt med onsdagens snökaos!!
 
Hursomhelst åkte vi istället till kungsträdgården. Fantastiskt mysigt! Gratis är ju som alla vet alltid bäst, däremot kan man ju krydda sin gratisupplevelse med lite betalda aktiviteter, typ en fet äkta tysk bratwurst i en grillad brötchen. Sen är det alltid bra att utforska provsmakningarna. Jag raggade så mycket på en umeå:ansk kines med kräftsåssill (hm. hette den verkligen så?) att hon blev riktigt puffsur när hon förstod att jag inte skulle köpa hennes lax och sill. Gott var det i alla fall. 
 
En julmarknad är ingen julmarknad, därför gick vi till gamla stans också (innan vi fikat på ett ganska snålt kafé må jag säga, fick varm choklad som bestod av 92% varmt vatten med bränd smak, 3% chokladpulver av okänd sort och 5% lurendrejeri). På marknaden som var jättemysig med köpte jag något julbröd, tanten i boden var först misstänksamt avvaktande till mitt snyltande men sen när jag kom tillbaka och kärleksförklarade hennes bröd och genast ville köpa en limpa sken hon upp och blev riktigt trevlig! 
 
det var så fint vääder idag...
 
 
allé på strandvägen
 
gangstagranny!!
 
hahaha well jag suger på placering av kameravinkeln..
 
kungsans julmarknad!
 
 
hehe. Den här hunden höll på att gräva rätt frenetiskt i en stor snöhög. "å det kanske finns något gott i högen" sa mormor. "Det kanske ligger ett lik i högen" sa jag. Hundägaren log lite tvekande och skyndade sen snabbt iväg med vovven. 
 
en gullig kör av något slag som gav mig någon "praise the lord"-sång på hjärnan ett tag
 
korvvändarn!! Das bratwurst wender siebe! Alles gut! Ein grosse bratwurst aus knüllerpriezer bitte!!"
 
Hon tyckte den var god oavsett vad bilden säger!
 
 
Jättesöt grand danois som blev kär i min korv mormor höll åt mig medan jag skulle fota
 
kallar den "den tröstlöse hunden" alternativt "jag när torkad mango är slut"
 
Sen fick han (eller det kanske var en tik) en bit av min bratwurst. Med brötch. Och efter ett långt övervägande och stora hundögon offrade jag min sista bratwurstbit. Hela händelsen följdes av en rätt stor publik runt om boden och trots att tanten höggjutt klagade att vi inte köpte några strumpor tror jag hon blev rätt glad ändå, när föreställningen var klar hade vi genererat massa potentiella kunder och folk  flockades kring hunden och strumporna. 
 
NKs skyltning. Hehe. Assöt murkla signerad sven nordqvist. 
 
operan
 
 

 
gamla stans julmarknad
 
 
 
 
 
 
 
hahah <3
 
Här var på plattan. Tänkte säga att jag gjort dem själv men skylten är för avslöjande tyvärr.

beväpna dig med vingar

Kategori: Allmänt

har varit på vre-kalas med Camilla där vi frossade wraps, snittar och segregerad vi-dom-känsla. Kul kul kul. Hann tyvärr inte se vem som blev årets vikarie. Eftersom vi drog.

Imorrn är jag lärare alltså, längtar INTE. Det är tråkigt att det här uppdraget blivit så motvilligt, men det känns mest som jag sitter där, försöker sjunga och spela medan jag får dubbelsidig huvudvärk och måste ägna 94% av lektionerna till att skälla ut barnen/försöka få dem tysta. Det är det enda jag gör ju!! Klart att man inte orkar med sånt jobb. Men jag ska snacka med lite rektorer och såna som kan tänkas ha bättre koll än kålrötterna i expeditionen. Inte för att vara sån men det är två tanter som har huvudena uppe i det blå och inte har någon som helst struktur på arbetet eller koll på vad som ska göras. Det enda som görs är att planera fredagsfikat i lärarrummet typ.

Är så himla trött nu. Måste planera morgondagen bara innan jag kan sova. Kan fortfarande inte bestämma mig för om bil eller tub blir bäst, tror nästan tub med tanke på vädret. Har dock puffning direkt efter så jag har gaaanska bråttom efter jobbet. Tänkte för övrigt byta låt från war is over till tänd ett ljus, känns som att det blir bäst på alla plan att ta en svensk låt istället för engelsk, och den tror jag fler hört också. Tyvärr.

Jag vill ha snötyngda hus, tusentals jul, kulörta kulor i drivor/Bjällerklang som ackompanjemang på alla julens skivor

Kategori: Allmänt

VRE ringde imorse. Jag var egentligen inte alls taggad på att jobba eftersom jag lagt mig typ tre (har vänt dygnet sen Linköping..) så med ett ganska nöjt leende sjönk jag tillbaka på kudden medan jag sa i telefonen "absolut, fast vilken tid är det?" (måste ju klaffa med puffningen också vilket det nästan aldrig gör). "Nio till halv två!" fick jag käckt till svar och jag stelnade till på kudden och masade mig upp till sittandes medan jag stånkade fram: "jamen det blir ju perfekt". 
 
Så jag var på en skola på Östermalm. Och det var rätt okej faktiskt. Klasslärare för en tvåa. Som för en gångs skull tystnade när jag sa till dem, eller satte sig på sina platser när jag bad om det. Hallelujah! Hjulstakidsen har ett och annat att lära där känner jag! 
 
Sen när jag kom hem (efter puffning) var jag tvungen att gå en promenad för att piggna till. Jag måste hålla mig vaken till ikväll eftersom jag ska bcm:a redan klockan sju imorgon, och då passar det sig inte att jag sover på eftermiddagen för att sedan vara vaken till tidig morgon, typ. Jag har ju blivit totalt julfrälst de senaste dagarna att jag till och med börjat lyssna på vinyl 107's julmaraton bara för att jag BA ÄLSKAR JULEN. Verkligen helt motsatsen till förra årets våga-vägra-jul! 
 
Jag rattade in vinyl107 och började skråla med i julsång efter julsång medan jag lyckligt betraktade istappar på lyktstolpar, frostade grenar och snödrivor längs vägen. Sen att det är jävligt halt gör ju att jag ser lite kul ut när jag går, jag går som en äldre version av mig själv så att säga. Och trots att kylan bet i kinder och händer (hade inga vantar förstås) så gick jag bara runt och verkligen myste för mig själv. Ska fan mysa hela december. 
 
 

frusen skinnpaj

Kategori: Allmänt

Så ännu en helg till ända! Var i Linköping hos Jessica vilket var fantastiskt roligt faktiskt. Tycker det är så roligt att jag påbörjat denna sverigeturné (fast nu är den nog slut). Men fyfan vad kallt det var. Hade skinnjacka på mig som enda personen i hela Linköping tror jag. Det var dessutom varmare där än i Stockholm plus mindre snö, kanske tur det eftersom jag typ trodde det var oktober i min klädsel. 
 
Idag var jag i skolan igen och tragglade jullåtar. Det börjar bli ganska jobbigt att vara där. Det är så enormt påfrestande och jag måste verkligen agera ordningsvakt/dagisfröken under mina lektioner. Idag var det iochförsig kanske inte just lektionerna som var jobbigast utan efteråt. Sista klassen (en tvåa) hade jag precis avslutat när hälften av klassens killar drar iväg i klassrummet som när man blåser pollenfrön av en maskros. De sprang alltså iväg (klassrummet har ju två jävla rum plus två dörrar) och gömde sig/började slå på instrument/dra igång elgitarrförstärkaren vilken var på högsta volym/bete sig allmänt jävligt. Jag tappade nästan fattningen. Man måste försöka bete sig vuxet (jag) men det är inte lätt när man ställs inför en sån situation. Jag menar, om jag får tag på en unge och säger (ryter) att han ska gå ut ur rummet NU så är det fem andra som lever rövare bakom ryggen på en, och har jag släppt ungen springer han iväg, antingen ut ur ena dörren och in genom andra eller helt enkelt springer runt och gör att man hatar sitt jobb där och då.
 
Ååhh!! Man kan ju inte höja rösten hur mycket som helst. Men jag tror aldrig att jag varit så arg under lektion (eller tja, efter) som då. Att de dessutom fortsätter när jag skällt ut ett par ungar gör ju att man blir frustrerad, vansinnig och känner sig ganska maktlös. 
 
Och det känns ju inte riktigt som att jag ska behöva fort som fan låsa dörren när jag äntligen slängt ut alla eländiga barn. 
 
 
 
 
Vet att bilderna är rätt intetsägande men jag är ganska mycket sucker för vinterbilder i skymning... så jag skyndade fort som fan att fota i eftermiddags innan solen hunnit ner helt!!