bloggenjosse

Ego sum Veritas, Via, Vita

Kategori: Allmänt

Ni besöker ju den här bloggen för att läsa om mig och mitt liv. Det är därför bloggen existerar och det är det roligaste jag vet att skriva om (mig själv alltså).

Dock ska jag frångå min egocentriska princip för ett ögonblick genom att skriva om...något annat än mig! Som dock i slutändan berör mig, men det är ju en annan sak.

Kommer ni ihåg förra våren? Ja eller det jag minns var ju mestadels leriga hästar och långa sandstränder, men i mindre utvecklade demokratier/diktaturer rasade ju den arabiska våren med revolutioner, maktskiften och demonstrationer i mellanöstern/arabiska regionen typ Tunisien Egypten Libyen osv.

Har ni då tänkt på det som sker nu? Med alla nya lagar som ACTA (som bla Sverige, dock vet man inte exakt VEM, skrivit under), SOPA/PIPA som ska reglera anonymiteten på internet och upphovsrättigheter på ett sätt som är går helt emot gällande yttrandefrihet. SOPA/PIPAförslaget lades ner sedan bla Wikipedia hotat med att stänga ner sin webbplats men med tanke på hur man försöker likrikta privatpersoner att enbart bli blinda konsumenter som inte ifrågasätter eller går mot strömmen tidigare känns det som att detta bara är början på makthavares kamp mot folkets fria vilja. 

Google försöker redan kartlägga allt man gör genom att (om man använder deras produkter dvs vilket är rätt svårt att undvika då de äger typ halva internet osv) koppla samman sina sidor/produkter/tjänster vilket gör att ens anonymitet på internet minskas drastiskt. Samma sak gäller med facebook som vill att man ska redovisa hela sin livshistoria via deras nya timeline-wall och på så vis rota fast sin användare på sidan så det känns som att facebook är något obligatoriskt verktyg. Och egentligen börjar det snart bli det. Allt fler företag använder sig av facebook för att synas, man ska checka in sig på restauranger/affärer/whatever för att få rabatt och för att man ska anmäla sig till olika events eller jobb eller vad det kan vara måste man dela detta med resten av sin vänskara och uppenbarligen några tusen till om man har de inställningarna till sin användare. Fortfarande är det på en rätt basic nivå, alltså det är inte så drastiska tilltag men tror ni man kommer stoppa här? Utvecklingen tuffar på framåt, med lite likheter från typ metropolis och det känns som att det inte dröjer länge innan ordet anonymitet endast existerar i historieböckerna.

Går ACTA igenom kommer dessa lagar träda i kraft;

• Göra det staffbart att använda VPN och andra anonymitetstjänster.
• Ger IP-lobbyn möjlighet att tvinga staten att genomföra propagandakampanjer å deras vägnar.

• Ger IP-lobbyn möjlighet att tvinga internetleverantörer att blockera sidor de tycker går emot deras intressen.
• Ger IP-lobbyn möjlighet att tvinga internetleverantörer att stänga av internet för användare de anklagar för brott mot upphovsrättslagen.
• Ger IP-lobbyn möjlighet att stämma internetleverantörer för brott deras kunder anklagas för.
• Ger IP-lobbyn möjlighet att beställa husrannsakan och personuppgifter av individer utan att gå genom en domstol.
• Ger tullen rätt att söka igenom ditt bagage efter piratkopierat material, tex musik på din dator, Mp3-spelare eller telefon.

Jag håller med om grundtanken att värna för upphovsrättslagen, men när man försöker inkräkta på privatpersoners anonymitet och helt ta bort ens möjlighet att dela information på något sätt (som man inte använder mer än att endast ta del av) går det för långt.

Okej, jag är inte särskilt insatt i dessa typer av lagar och regler men jag ska försöka läsa på lite för jag tycker sådana här frågor är viktiga! Visserligen tror jag inte motståndet avstannat i ickedemokratiska länder men i år känns det som det samtidigt i västvärlden blir en slags internetrevolution, då kunskap väcks hos människorna i i-länder som börjar göra motstånd till deras regeringar som i det tysta fattar lagar som trycker ner och gör allt för att minska människors rätt till yttrandefrihet. Cybervåren kanske? Har ni något mer catchy namn? Någon som vill trycka t-shirts?

Se den här videon som förklarar ACTA bättre än vad jag gjorde.




Phu! Nu kommer det dröja länge innan jag skriver om något annat än just mig själv.

fridays rocks

Kategori: Fotografier

Haha vet inte hur jag halkade in på det, men jag såg några spelling bee-videos på youtube vilka var ganska roliga, sen kom jag och tänka på ett spellingbeeavsnitt på south park som jag absolut nödvändigt var tvungen att kolla på. Handlar om hur cartman och de andra kidsen ska tävla mot några home schooled kids i spelling bee-tävling osv. Åh vad jag skrattade!! Älskar south park. Så jag klämde några till avsnitt i bara farten. Det var rätt längesen. Man märkte verkligen skillnad från s15/s4 (som spellingbee-grejen var på, Hooked on monkey fonics hette det btw) men tycker ändå näst senaste avsnittet var rätt ok.

Nu ritar jag Janis, försöker verkligen göra klart henne!! Men det är så sabla svårt och mycket att göra klart, just nu ritar jag i princip varje hårstrå för sig vilket tar lite tid. Sen blir den inte alls så lik, det sänker motivationen lite. På bilden lutar hon huvudet mer och har det mer uppåt men jag har lyckats rita henne med vanlig huvudposition och äääh... JAJA. Har gjort en lista på snubbar jag vill rita av sen, det är typ bara tjejer. Bara för att dom är roligare än killar. En musche så är man klar typ! Girlpower.

Janis hälsar!







Apropå hästar; hehe, jag red min medryttarhäst igår (igen, träningsvärken är borta iaf!!) och hade lite bråttom eftersom jag skulle träffa Emma i Mörran rätt direkt efter och jag var tvungen att duscha osv mellan. Jag kom direkt från posten till stallet, fixade med pållen och bestämde mig för att rida ut en timma ändå (kolsvart men vad gör man) eftersom hon bara skrittats typ barbacka dagen innan och hästen är bara nio bast så hon måste aktiveras så mycket som det går!

I vilket fall så hade jag inte ens kommit in i skogen förrän hon började testa mig. Jag tänker att hon testar mig, för jag tror inte hon är så räddharig av sig. Hon tvärstannade, absolut VÄGRADE gå fram, och halvstegrade sig/galopperade på stället/tvärvände, ALLT för att jag skulle säga okej vi går hem då. Men jag satt och sparkade ettrigt med benen medan jag klappade på henne mellan varven (ifall hon verkligen var rädd på riktigt) och tillslut efter många om och men fick jag fram henne.

Detta gjorde hon ett par gånger under ritten och jag med mitt tidspressade schema panikade lite så när hon väl gick fram fick vi trava/galoppera hela tiden. Å det var så kul! Red på Kistafältet igen, helt mörkt förutom skiftningar på himlen av industriområdets neonlampor och ett helt vitt fält med skogen som en mörk kontrast bredvid. En gång när hon tvärstannade stod hon faktiskt och darrade alltså hela hästen skakade och jag såg hur skinnet typ gick i vågor haha. Men det gick bra ändå, och satan vilken fart hon fick upp! Vid såna tillfällen tänker jag inte på typ "tänk om det finns ett kaninhål här som hon fastnar i så vi störtar omkull" eller "tänk om hon slänger sig åt sidan så jag kastas av och bryter nacken" utan jag hade mest bråttom så jag manade på och kände mig som en svart riddare från valfri sagan om ringen-film. Förutom att jag var typ beigeklädd.

När jag kom tillbaka var klockan halv nio, jag hade fixat precis en timmas ridning där hon fått gå i högsta hastighet när hon väl gick framåt och stod med alla fyra på marken hehe. Jag trodde hon skulle vara helt färdig men de sista hundra metrarna till stallet vägrade hon skritta utan taktade/travade på tårna hela vägen hem.



Jag tänker mig att vi såg ut något såhär

Äh nu kör vi en sommarbild så vi keepar up da summah spirit



Så nu ska Janis få 150% koncentration av mig i fem min till eller så

nyfiken i en strut

Kategori: Allmänt

Åhh..... well, jobbade idag på posten igen. Var fett trött, hade inte lika mycket träningsvärk men sjukt seg ändå. Hade sista portraden kvar att dela ut till och cyklade runt med musik i öronen förstås medan jag letade efter nr 35's ingång. Vid kortsidan av längan fanns en kort väldigt brant backe ner, som gick i en typ spiral så jag såg inte vad som fanns i slutet (en dörr? en babian? En flygande drake??). "Okej" tänkte jag morskt, "jag cyklar ner halva (nu när det är snö och elände är det ett jävla besvär att få upp cykeleländet en brant backe) och kollar om dörren är där!"

Vet inte om ni hört "If that were me" med Mel C och jag bryr mig inte heller (hardcore som jag är) men den poppade upp ungefär samtidigt som mina hjärnkugghjul spann på för fulla muggz.


Så jag började i alla fall krångla mig ner för backen, gick lite fort eftersom den var så satans brant, och så lyckades jag stanna vid halva för vid huset fanns....ingenting. "Fan också" muttrade jag och vände cykeln.
Vilket inte gick.

Eftersom hela backen var täckt av is. 

"Fan!" muttrade jag lite högre medan jag försökte få rätsida på cykelhelvetet (som är ett metallmonster, hur tung som helst). Trots dubbdäck gled den och mina skor kunde lika gärna varit klädda med slät gummi för fötterna fick inget fäste alls på marken utan de rörde sig i samma takt som en rysk marionettdocka ungefär.

Och det tog inte många sekunder innan cykeln föll, och jag med den. I slow motion såg jag hur all post med tillhörande reklam föll ut och spred sig på marken likt snöflingorna som valsade ner från skyn; ett reklamblad tjongade på mitt ansikte och när jag lyckats skrapa bort mediamarktbilagan ("scheissebilligt!") från fejan och kände snön leta sig in lite överallt där den kom åt typ nacken, typ anklarna, typ handlederna så talade mel c till mig. Först då, sittandes på isbacken helt stilla (gled ner om jag rörde mig) kom jag på att mp3n var på och hörlurarna kvar i öronen.

"Where do they go, and what do they do?" frågade Mel C mig. "Inte fan vet jag" muttrade jag (muttrade mycket för mig själv den här dagen), medan jag försökte samla upp posten sittandes.
"Hoooow (fortsatte hon) did you fall?"
"CYKELN HJÄLPTE MIG" svarade jag ilsket lite omtumlad av fallet och väldigt schizofren vid det här laget.
"Did you fall at all?"
"Ja förfan!" Nu var det kallt och jag ville bara upp så MelC fick ringa kvar i öronen medan jag försökte få upp cykeln plus den nu väldigt blöta posten.
"Are you happyy where you are?" (MEH!)

Och sen, medan jag fått upp all post och nu försökte få upp cykeln utan att ramla igen (tung som satan gah!) började Mel C på sista delen: "Hooow did you fall?" "Can we get up at all?"
"Men HÅLL KÄFT" och min stigande irritation hjälpte mig även upp med cykeln, jag halkade upp till trottoaren igen (efter mycket slit) och då, när jag tänkte byta låt, var Melanie C klar med sina retoriska frågor och låten slut.

Typiskt också.

Kan tillägga för alla nyfikna att ingången fanns några meter fram efter backen. Så posten kom fram tillslut. Förstås.

"tystnaden som uppstår när spanskaläraren inte kan spanska"

Kategori: Fotografier

Qoute av en av mina spanska-(ja SPANSKA)elever igår, som sa att de skulle skriva det på fb. Fast tystnaden, alla började asgarva när jag öppnade med den linen på lektionen så där ljög de lite allt! Jobbade för VRE och de ville att jag skulle hoppa in bara som "vuxen person" så jag fick knata mig till Spångaskolan och hänga där. Förutom att jag var stört trött och seg var barnen supergulliga och speciellt sista klassen virade jag hårt som satan kring mitt lillfinger efter att ha charmat brallerna av hela sjundeklasshögen. Inte bokstavligt förstås! Jag var rätt laidback eftersom jag var så trött och pratade med dem halva tiden istället för att påbörja lektionen.

Och idag har jag ont i hela kroppen av min nya medryttarhäst! Eftersom Frasse lider av både det ena och de andra och det var en tjej i stallet som behövde hjälp bytte jag pålle och här är jag nu! Det var askul igår, red ut själv och galopperade till och med över öppna vinterfält....dock är pållen lite hispig så hon stegrade sig bla två gånger, gjorde flera tvärvändningar och galopperade iväg, skyggade för det mesta och var ibland svår att få fram. Men jag är redan jättekär i henne så det gör absolut ingenting! Dock har jag inte ridit ordentligt på någon månad nu så idag kunde jag knappt röra mig någonstans.

Passande nog hade jag typ 200 portar att knata mig igenom för Posten idag! Yay.







hest=fest

Kategori: Fotografier

Såg precis p3guldgalan på svtplay. Har inte så mycket att säga om det, kan sammanfatta i dessa punkter;

- kul att bara män vann. På en sån typ av gala som p3guld alltså. Kan tänka mig att prodteamet blev sura. Å andra sidan är det än en gång inte könet som är det väsentliga utan förstås personen bakom musiken.

- Skrattade åt Soran Ismail för typ första gången. Jag tror fö att han är p3's och hipstersveriges favoritkomiker. Om det inte är Kodjo Akolor förresten, hehe.  

- Laleh fick stormande applåder redan innan hon ens sjungit första tonen av sin nya låt. Coolt! 

- När jag tänkte att "synd att jag inte fick se mer Jason i rutan" (eftersom han inte vann något) så hör jag Gina Dirawi vråla "GULLHÖNOOORRR!!!" och in kommer lille Jason flankerad av Gina och Kodjo, musikhjälpen gang! Gina var dock tvungen att stå och babbla om oviktiga saker och fick prata mest, boring boring. 

- Och det var typ allt

Sen skulle jag se ponnyakuten del2 men eftersom svtplay lider av driftstörningar atm så gick det tyvärr inte. Fan! Lever ju för det programmet. 

Nu tänkte jag lägga upp lite hästbilder! Eftersom jag har dessa bilder plus många andra gräsätande hästbilder som skärmsläckare brukar jag se dem ibland och tänka; fan att dessa inte får synas mer. Och nu får de det! Har ingen som helst relation till hästarna egentligen, de står på solna ridskola men jag var 2009 på deras bete och fotade och fick sedan in några bilder till solna ridskolas kalender. 365 days of fame typ!

Men jag orkar inte lägga upp så många så om jag inte kommer på något att säga nån annan dag lägger jag upp en hästnuna istället. 

 









Blev mycket fuxar.

Längtar efter sommaren gaaaaaahhhhhhhh.

snö did it

Kategori: Allmänt

skulle köra upp för den översnöade uppfarten



Fastnade på hälften av uppfarten



it's on!

Kategori: Allmänt

Åh, eh skulle ju lägga mig tidigt idag... Som jag brukar komma överens med mig själv vid åttasnåret. Så sitter man här halv ett och undrar vad "lägga sig tidigt" ska vara bra för. Sitter och bevakar internet shut down, försöker vara 2012 och göra det via twitter, men min dator är definitivt INTE så 2012 att den pallar flödet där, så den hankar sig fram som om det fortfarande var 2005 (tror den gjordes då typ). Ja ni vet, sopa-lagarna och allt det där, nu hade fbi stängt ner någon stor nerladdningssida och folk lackar. Så #anonymous har stängt ner universals hemsida och några fler. Nice! Få se hur detta fortgår, bevakar med en kopp choklad i näven! Undrar förresten hur amerikanare/engelskspråkiga uttalar SOPA? Knappast som en "sopa" från svenskan, säger dom so-pa eller soopa eller...? Kanske kan kolla youtube. Om inte den är nerstängd dvs.

I vilket fall, skulle lägga mig tidigt idag eftersom jag seriöst sprungit något jävla maratonlopp idag så min kropp är DÖD. Hade BARA portar som uppgick i en sisådär 130+ och om ni tänker er att varsin port har typ 50 trappsteg vardera blir det en del. Dessa sprang jag i vansinnestempo upp&nerför eftersom jag skulle försöka hinna till Camillas och min date vilket jag inte hann, så jag kunde ta det lugnare de sista tio portarna heeh... Men gaah vad jobbigt idag alltså!

Så när jag kom hem vid sju kastade jag i mig massa mat, min kropp skrek efter energi efter att bara ha ätit en liten frulle på hela dagen....taggar imorrn! Såg när jag gick hem att dom kört in pall efter pall med TJOCK reklam, idag var det bara tunn. Fan alltså.. Jag måste sluta i någorlunda tid, så är det bara i alla fall! Får snöra på mig sprinterskorna imorrn igen tror jag. Kanske ska ta med en vattenflarre, banan/russin och nummerlapp också när jag ändå håller på?

Nä nu ska jag fortsätta betrakta internets undergång. Sova gör man i graven!

tå töööötaaaa

Kategori: Fotografier

Hehe. Nu har jag ägnat minst en timma åt helt meningslöst tittande på asgulliga kattungar, kaniner, hundeländen osv. Fyfan vad dom är söta. Vill ha en ullegullebullemysig liten kattunge att gosa med!!

Föl är inte lika söta som en kattunge tycker jag tex. Dom ser ju ut som Sarah Jessica Parker redan från födseln tyvärr.

Fel av mig; SJP ser ut som föl redan vid födseln....hm.

Äh nu ska jag lägga upp lite übergulliga bilder på söta små saker typ kattungar. Har inte så många bilder på såna dock tyvärr. Eller vänta!



























Tyvärr får vissa släkten stå ut med mer än andra... :/

6 månader till

Kategori: Allmänt

Jösses. Slogs plötsligt av världens insikt; 

ÄR TJUGO OCH ETT HALVT JÄVLA ÅR IDAG.

Tänk att det var ett halvt år sedan jag fyllde tjugo.

Ett halvt år kvar innan jag blir tjugoett!!!

Jag kommer vara gammal!!

Varför måste jag fylla år så jävla ofta för??!

Cyklade förbi fula femtonåringar idag med min postcykel och medan tjej-och killgängen höll på att skrika åt varann typ "logga in på fb ikväll, max gillar dig klara!!" så trampade jag på med gnisslande gångjärn och kände mig så gammal och trött och matt och bara skakade huvudet åt ungdomarna och försökte minnas min egen ungdomstid (vilket inte gick så bra, mitt huvud är ju helt uppfuckat. Säkert inte alls pga nån bussolycka utan pga åldrandet).

Jag ska i vilket fall försöka att inte hamna på sjukhus två gånger som under det senaste halvåret. Osv osv osv.

Å herre jösses bara sex månader kvar av min post-tonårstid. Buuuhuuuhuuuu jag är gammal och gråååååååååå


Detta är jag fast BLEK och FUL och GAMMAL

tallyho

ska sova nu tror jag

Kategori: Fotografier

Sjukt trött. Sjukt seg.

Se mitt stora problem är att mina problem
Är så pass små att dom knappt räknas som problem
Men dom gör lika ont för det så sjung med!

Och sen kör man refrängen till Inga Problem...fett



Längtar till sommaren så himla mycket...gah

Ett par insikter denna tisdag:

Kategori: Allmänt

- VRE hittar aldrig jobb åt mig. Nu fick jag inte jobba idag heller för dem.

- Längtar fan till postjobbet. Awesum.

- Vilket är imorrn. Tagga!!

- Glömde (...) tiden till kognitiva beteendeterapin för andra gången, jag trodde det var den 22 när det var den 11 januari. Imorrn när jag ringer och ber om ursäkt kan jag dra något töntigt skämt om att jag nu verkar behöva terapin i alla fall!

- Jag upptäckte att jag fått lite mer cash på kontot

- Drog därför till Täbz och shoppade nödvändiga saker.


ÄR FETT TRÖTT. Ska nog sova tidigt idag. Vill även slutföra Janis Joplin-teckningen som aldrig aldrig verkar bli klar, men när jag ser den pallar jag inte göra klart för det är så mycket arbete kvaaaaar..... är fett taggad annars på att rita typ vadsomhelst annat. Typiskt.

just heath ledger with unfinished Joker makeup

Kategori: Allmänt

HOT DAMN

vinnare

Kategori: Allmänt

RGB vann. Fyfan vad bra. Älskar att han dessutom höll ridsporten i rampljuset så länge han kunde genom sitt nervösa halvstammande tal. Tror lite att mediatjejen Malin Baryard fungerar lite som hans manager, har sett att hon brukar sitta och viska lite hur han ska bete sig och vad han ska göra osv. Hon har ju vanan inne sas.

Äfgh öh nu borde jag sova. Ska måla naglarna först tror jag. Imorrn är det VRE och sen blir det post resten av jobbveckan. Och sen är vecka 3 till ända. Live your life osv!

kollar idrottsgalan

Kategori: Allmänt

Har taggat typ två veckor inför denna kväll!! Nu är det också fem pers kvar typ som kan få jerringpriset, RGB är bland dem och nu HOPPAS vi på att han vinner detta!!! Argghh

hej hej

Kategori: Allmänt

vaknade upp igår.... eller, hur man nu säger. Men i vilket fall hade jag igår VÄRLDENS huvudvärk, brukar alltid vara rätt okej bakis men igår var verkligen ett dunkande lokomotiv hela dagen (snarare den del av dagen som fanns kvar).

Uhh har verkligen ingen motivation till att blogga. Har inte fotat på hur länge som helst så jag har inga roliga bilder att lägga upp, det känns fett b att lägga upp 9gagposts hela tiden och så kommer jag inte på nåt kul att skriva riktigt.

Ska på bio nu iaf och beskåda Marilyn Monroe i skepnad av Michelle Williams. Kuuuul ok bye

my future self and me

Kategori: Allmänt



Haha älskar den här memen... Den liknar min farmor stört mycket, samtidigt som den ser exakt ut som mig både som bebis, nu och säkert i framtiden också. Egopic!

it's a hard life (postman's song)

Kategori: Allmänt

Ni vet när man står utanför en port? Och har bara ett brev att dela ut i den porten. Reklamen är slut och man slutade för trettio minuter sen, det är kolsvart och snön/regnet som fallit hela dagen har börjat frysa på cykeln och gatan. Det är bara det där satans brevet som ska ut, man ber för att snubben bor på nedersta våningen och studsar därför in första trappan....hm okej personen kanske bor på andra våningen då?? Hoppas, för till tredje pallar man fan inte springa upp till!

Så ser man på andra våningen att ****-sson eller vem det nu är inte bor där, man springer upp en till och kan så väldigt surt köra in brevet i översta dörren på tre trappor höga husjäveln. ENDA brevet skulle förstås högst upp!!

Ungefär så hade jag det idag.

Jag kan passa på att proklamera för fastighetslådor. Min favorit! Det är alltså en låda med inkast för varje dörr som sitter LÄNGST NER precis vid dörren! Där kan man slänga in enstaka brev om man så vill. Folk får inte sin post sönderknycklad/riven pga för trånga brevinkast utan kan smidigt catcha upp posten när de går in i porten.

Jag får i alla fall alltid ett hallelujah moment när jag närmar mig en port med fastighetslåda.


Se så smart!! (fastighetsbox hette det tydligen efter en liten googling på ämnet)

one does not simply

Kategori: Allmänt

Tjoho idag gick det snabbt att arbeta! Fick samma runda som i måndags, dvs en kort med massa portar och varken reklam eller lokaltidningar!

Sa jag förresten att jag jobbade på VRE igår för första gången? Fick vara musiklärare för djursbarn igen. Jag hittade på seperoliga övningar, det var bara vissa av barnen det var fel på som babblade och var allmänt störda. Jag gjorde tex musikmemory, alltså att alla delas in i par förutom två pers (pk-poäng om det är en kille&tjej!) som måste stå utanför klassrummet och chilla tills de får komma in igen. Då ska alla barn sitta på sin röv på golvet och ha kommit på med sin "partner" ett ljud (typ säga en låttitel, sjunga något, göra ett läte eller så) och de två utvalda ska nu gå runt och peta på alla och samla par alltså som riktigt memory!

Den andra grejen jag gjorde var att skriva upp massa engelska bandnamn, så fick de parvis översätta medan jag spelade kända låtar från banden (ja jag tog med queen förstås) (oj ullis glömde red hot chili peppers hehe).

Men GUD så trött jag var efteråt! När jag var hemma och hade parkerat bilen somnade jag direkt! I bilen alltså. Och vaknade en timma senare av att mormor knackade på rutan och undrade om jag dött eller så. Man märker hur slitiga jobben är på olika sätt, posten på kroppen och lärare på huvudet.

Nu ska jag träffa camilla, vi har inte setts sen i lördags!!



Hehee, numer är detta ett minne blott för mig. I lördags frågade mormor om jag ville ha ostkaka (det smakar inte ost=jag kan äta). "LÄTT" vrålade jag och galopperade mot köket. Så det kan bli!

das straul auf das internöt

Kategori: Fotografier

Oh jag är räddad! Och jag klarade det själv förstås! Kvinnor kan typ!

Det var internet som strulat sen igår och jag lyckades idag fixa det vid elvatiden. Jag gav mig själv ett ultimatum: fixar jag inte internet går jag och lägger mig. Jag fixade. Och här är jag nu. Ska upp om åtta timmar så jag borde förstås sova. Ska försöka. Slita mig. Från. Datorn.

Man kommer på minst femhundra saker man måste/kan göra på internet när det segar/inte funkar, men när man väl haft 100% access till det ett tag slösurfar man mest och orkar inte stänga av av ren lathet.

Idag har jag i alla fall inlett måndagen starkt genom att jobba på posten. Slutade fem, vet inte om det är bra eller dåligt beroende på hur mycket och OM jag får betalt övertid (vilket jag verkligen borde få, jag kan bara recalla 23 december 20:00, jag står i mörkaste regnigaste delen av Bromma och hittar ingenstans). Sen har jag visat mormor bilder från spanien, tyckte det var på tiden. Imorrn ska jag visa Thailandbilderna tänkte jag. När jag gick igenom alla bilder fick jag flashbacks och lyckliga minnen som bombarderade min sargade hjärna, efter snart ett år har jag förstås förträngt alla tidiga leriga morgonar och de dagar då inga kärror förutom frimärksstora versioner fanns att tillgå, hästarna rymde och vi jobbade till tio eller så på kvällen. Nu minns jag bara alla underbart söta fina HÄSTAR, sötaste stallkatten jag träffat, de nästan lika trevliga människorna och den underbara naturen med de underbara kullarna, alla vackra solnedgångar, de gånger vi haft roliga hopplektioner, mitt sista ridpass med gosis osv osv osv......

Självklart skulle Graduation gå igång från min spellista, låten som tydligen är obligatorisk på alla slags avslutningar och avsked. Jag satt där och kände hur låten jag i vanliga fall skrattar åt slog an på min heart strings samtidigt som bilderna på hästarna for förbi och jag kände hur hela våren ändå var rätt härlig. För när Spanien tog slut tog ju Thailand vid!!





AS WE GO ON,, WE REMEMbeeeheeer all thee tiimes weheheee had togeeetheeeeerr....




satans dammkorn i ögat..!

sunday bloody sunday

Kategori: Fotografier

vet att jag inte är ensam om detta...

Kategori: Allmänt

ni vet när det händer sånt här:



(Hehe nu har jag också gjort en 9gagpost! Den är dock för intern för att publiceras på annat ställe än här)

land of confusion

Kategori: Allmänt

En sak jag brukar tänka på....

...vad är det som egentligen gäller?

Lika barn leka bäst?







Eller är det helt enkelt opposites attract?







the party's in my head

Kategori: Allmänt

-spoilervarning!-

Oooh you guyyys! Nu har jag sett ÄNTLIGEN Blair Witch Project!! Om någon har huvudet med sig vilket jag inte har så kanske man kommer ihåg att jag skrivit om den här förut. Och nu är den äntligen sedd. Faktum är att jag har den i min ägo också. Ullis gav mig den som julklapp igår så vi passade på att se den med Sofia och Camilla.

DAMN vad läskig den var!! De andra tyckte inte det men det kan bero på att de lattjade under halva filmen medan jag tagit på mig nördglasögonen och försökte se den så koncentrerat som möjligt.

Alltså det är verkligen sådana slags filmer som skrämmer mig mest! Jag älskhatar såna filmer som typ The Shining, the ring, paranormal-filmerna osv osv men den här.... slog alla dem. Efter att ha sett paranormal var The ring inte särskilt läskig längre, och nu kanske jag visserligen fortfarande tycker att Paranormalfilmerna är läskiga när jag väl ser dem, men ah!

Det roliga var att Bläris var visuellt läskig typ sista scenen då det verkligen händer något synbart skrämmande. Men de filmer jag tycker är värst är de där händelseförloppet är såpass abstrakt att man inte är helt klar på vad som händer. När man själv låter fantasin skena iväg om vad det egentligen är som prasslar i den mörka skogen.

Vi människor vill ju gärna ha en förklaring till allt, och hitta lösningar på allt. Är någonting oklart eller oförklarligt vill vi gärna själva hitta på en naturlig orsak eller hitta källan till det. Eftersom man faktiskt aldrig fick se häxan som filmen baserades på kan man tycka att det var lite halvlame. Men jag tycker det var helt fantastiskt! Hehe. Hade man fått se häxan (som tydligen skulle vara typ hästhårig, man kanske kan föreställa sig en häst-människa då. Kentaurhäxa?) så hade man säkert först blivit rädd och sedan skrämd över sakerna man fått se henne göra med de stackars dokumentärfilmaraspirerande ungdomarna. Men nu fick man inte se henne eller henne göra något med dem faktiskt! OCH ÄR INTE DET DET LÄSKIGASTE?? Förstår ni? Man fick inte se någonting onormalt egentligen alls i filmen, förutom vissa häxkors som var upphängda i träden, stenhögar runt tältet och ett knyte med ena snubbens tänder i typ. Men annars, skogen var helt normal. Det var bara ett vanligt ödehus de gick in i.

Allting fanns ju bara i deras huvuden, och det är det jag tycker är läskigast. Jag tror också det är det som kan skrämma en mest. Ens fantasi tar det man själv upplever mest skrämmande och multiplicerar det fem miljarder gånger så att knaket i en gren kanske orsakat av vinden, en fågel, ett djur eller vadsomhelst kan uppfattas som någonting absolut helt annat. Det enda som orsakar rädslan och skräcken är ens eget huvud och när man väl blivit uppskrämd och förblindat sig i en skrämmande tankegång är det svårt att återfå det sunda förnuftet igen.

frasse=tangled

Kategori: Allmänt

idag såg frasse ut såhär:


minne som en guldfisk

Kategori: Allmänt

Det är sant!! Har märkt det de senaste dagarna, kan det bero på att jag är trött? För jag får verkligen blackouts hela tiden (inte bokstavliga men att jag helt plötsligt känner mig nollställd och inte kommer ihåg hur jag ska fortsätta meningen...) och glömmer bort vad jag tänkt göra eller säga.

Jag kan liksom tänka på någonting som jag ska vidarebefodra till någon senare, men fem minuter senare har jag glömt exakt vad jag tänkte säga. Haha det har visserligen varit såhär ett tag men det är lätt att man börjar fundera på bussolyckans påverkan... Ska iaf på kognitivt beteendetest snart så då hoppas jag att jag får lite klarhet i hur dum i huvudet jag egentligen är!

Nu ska jag nog försöka se till att bli klar med miss Joplin... har typ håret och alla detaljer/skuggor kvar. Boring. Vill ju fortsätta sen med harrypottergänget!!

bitch, please

Kategori: Allmänt

Haha ok SKA sova men hahahaah å 9gag <3

humörhöjaren 9gag

Kategori: Allmänt



Haha å skrattar åt såna här små posts hela tiden. Och nickar igenkännande till mig själv. Hehee

tuesday afternoon

Kategori: Allmänt



Lyssna på texten! När låten kom 98 och jag var en snorig sjuåring sa mamma att "den här flickan sjunger om dig! Hon säger ungefär: Josefine har roligt på tisdagar"

Så jag trodde på det tills jag blev gammal nog att förstå texten, som innebär att jozie har lite mer än roligt. Engelskakurs någon?

2012

Kategori: Allmänt

Det sägs ju att om det första man äter är ett äpple vid tolvslaget (vilket jag gått igenom noggrannt här för några år sedan) så blir året hälsosamt osv. Det första jag förtärde var ett glas öl. Så alla spåtanter därute, någon som vill spåna lite om mitt kommande år?

Sjukt seg idag, klubben vi var på igår var kul men eftersom det blev rätt lite sömn har jag varit så trött att jag SOMNADE under trollkarlen från Oz som visades på dagen idag!! Och då är jag trött alltså! Tvingade mig att vara vaken till Dorothy sjungit over the rainbow klart, sen vaknade jag inte förrän i slutet.

Och nu ser jag på "i eric saades fotspår" på tv3. Den är verkligen en promotionsprodukt, hans tjej nämns inte alls. För att alla görlsen inte ska tappa hoppet hehe. Det roliga är att han verkar vara lite bakom flötet. Han har solisar på sig 24/7 och när han hänger med turnécrewet försöker han nervöst dra ett dåligt skämt vilket typ en lite artigt hostar fram ett skratt till.

Blööö jobba imorrn.... kul men jag är så jävla trött. Kanske ska sova snart. Jobbar varken tis/ons/tors eftersom jag ska skjutsa runt barn istället! Tjoho.