bloggenjosse

kingen glider in

Kategori: Allmänt

Ikväll är jag uppe i det blå med att planera och fixa grejer. Typ fixa spellistor, kolla upp sanfran-hotell, vad vi ska göra over there etc. Tråkigt att bryta utgångstrenden som varit rätt stadig hela veckan, men ibland är det så!

Imorrn har i alla fall Freddie fest/kalas/disco/party/sammanträde för sin klass så discokulan är uppsatt och nu fattas bara fet musik. Som jag nu fixar. Den feta musiken innehåller mycket Bieber, Gaga, One Direction, Sean Banan och annan kul musik. Vilket gör att jag nu måste spara såna låtar jag normalt inte skulle lyssna på, typ Amazing med Danny.

Men imorrn ska Freddan skippa skolan för lite kvalitetsmusik, vi ska nämligen på konsert med First Aid Kit!!!!!!!! Taggar som fan!!! Fyfan vad kul det ska bli!!!! Tjoho!!!!

Förresten har min artikel ploppat upp i Ridsport nu. Fyfan vad ful bilden blev. Och vadå "två-tre bilder", det var EN bild som de tog med, förminskad till en pixel och det ser också ut som bilden innehåller just en pixel. Alla färger har flutit ihop och ja whatever. Texten var faktiskt rätt okej nu när jag läste den i efterhan i alla fall! Nu ska jag bara se till att jag får lön för mödan.

eufori at its finest

Kategori: Allmänt

Glömde gratta Loreen förstås. Vilket fantastiskt framträdande. Blev lite sugen på att rita henne kanske? Innan jag kom på att jag har typ fyra andra ofärdiga teckningar hängandes på låset.

Tror jag värmer upp med lite iSketch, ni vet ritleken de utan smartphones kör (via en maskin som kallas dator).

empty room

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag här. Helt slut i huvudet verkligen. För trots att jag inte gick ut igår var det ändå full rulle till typ två då jag kom hem, sen satt jag uppe till tre för att SMÄLTA EUROVISONSONGCONTESTVINSTEN 2012.

Ja jösses! Man blir så proppad i huvudet av sådana händelser! Att man glömmer att man borde sova eftersom man dagen efter ska upp halv sju och puffa. Fast grejen är att jag inte hade så mycket sovtid ändå så det spelade ingen roll hur lite jag sov. Kul förresten att jag tänker helt tvärtom när jag ska upp, då är varje minut av sovtid guld värd!

Det gick bra ändå, jag bytte Danderyd mot Saltsjöbaden och Solsidan. Såg banne mig ut som djupaste Djursholm fast större. Väldigt fint i alla fall. Kom hem tio på morgonen, kunde inte riktigt sova av nån anledning så jag åt lax till frukost och gick runt som en zombie till tre då jag stapplade i säng, drömde ett virrvarr av konstiga drömmar och vaknade halv sex.

Så jag har inte gjort någonting. Mest försökt smälta att eurovision är över för den här gången, och det känns så TOMT.

Ska rita lite och uppehålla min tankespiral så den inte snurrar åt fel håll.

latmask strikes again

Kategori: Allmänt

Ähehe tar tillbaka då. efter lite koll med mina so called rika päron så var tydligen lönen för april månad i vilken jag efter lite räknande bara jobbat ÅTTA dagar på. Vafan?! Vilken jävla krage kan jag ta tag i nu då? Har slitit sönder mina gamla.

Vatten och bröd my friend!

upp till kamp!! MEIN KAMPF

Kategori: Allmänt

NEJ jag vägrar erkänna att jag är bonddräng!!!!! Bor ju fan i Danderyd!!!! Ska sno ur mina rika pärons fickor imorrn, de brukar ha sedlar som ligger och skräpar i dem.


MEN FÖRST SKA JAG RINGA LEDNINGEN OCH FRÅGA VAD FAN SOM ÄR FRÅGAN.

Detta går inte för sig!!!!! FAN vad sur jag är över min existensminimumlön!! Lägre än a-kassan! Ska fan sluta jobba och leva som en kung på a-kassa istället. Eller pung! HElvete!!

ja ä en fattig bonddräng

Kategori: Allmänt

Nä va i helvete. Sitter här med världens sepelön från posten. Jag har fan jobbat precis som alla andra månader då jag fått femsiffriga belopp?! Vad i helvete??!!!

Vatten och bröd hela juni då. FAN vad sur jag är nu.

laaaat

Kategori: Allmänt

Pallade inte jobba imorrn, var tvungen. Fan när man skaffar ett riktigt jobb sen och måste jobba typ 47 veckor per år!!!

Ridsport har btw inte hört av sig angående min artikel som jag skickade in. Innebär det att den var
1) så bra att alla svimmade?
2) så dålig att vice versa?
3) så dålig att de skrev om den och försöker ignorera mig nu? 
 
Man kan gissa vidare hur länge som helst, men jag hoppas de bara glömt mig. Skickade i varje fall ett försynt mejl; "Hej, ville bara höra om artikeln kommit fram?". Hoppas dom svarar.

Iövermorgon är det lön! Tjoho. Fan vad jag ska shoppa då.

Skojade bara fuckheads, jag måste ju spara pengar. Får försöka hänga på mig ett par pärlörhängen och classa runt mig ändå. Eller bara glassa. Känns ju likt mig. Frossa i glass osv. HEjdå.

Semifinal 1 check!

Kategori: Allmänt

Tippade att

Island
Grekland
Lettland
Albanien
Rumänien
Schweiz
Cypern
Danmark
Ryssland
Irland

skulle gå vidare, och det var bara 2 fel, alltså Schweiz och Lettland (som byttes mot Ungern och Moldavien). Woho! Kanske ska starta en ny addiction och börja spela!

Synd att Finland inte gick vidare, nu har Cypern mitt fulla stöd. Förutom Sverige förstås. Jävlar anamma, heja torsdag!!

anonyma lackoholics

Kategori: Allmänt

jag har rätt många cravings/laster eller hur man vill uttrycka det. Choklad, oboy, torkad mango, lammkött, alkohol (oj det där var inte pk. Jag skojade bara. Nä jag ba skoja. Näjabaskoja) osv osv osv.

men nu när jag var i Mörby kom jag på en till satans last jag har. Nagellack! Har banne mig blivit med tre nya nagellack sen jag räknade dem sist, så nu är de 53 stycken. Eller, idag 54.

Innan jag åkte till Mörby kollade jag banksaldot. Väldigt knapert nusåhär innan löning, men en hunka hade jag kvar. Har lite till på mitt ena sparkonto jag kan ta av innan det blir nudlar men man vill ju inte ta där i onödan. Av denna hundralapp blev jag glad. Jag hade råd med en påse torkad mango! Till och med två, men då skulle det bara vara 90 öre kvar på kontot och ifall det hände något oväntat på vägen vill man ju gärna ha pengar över. Tex om man går förbi en nagellackshylla.

Först gick jag med svansen mellan benen till bibblan. Mina böcker var återigen försenade och jag hade redan en avgift som jag lyckats skjuta på på 80kr. Flickan bakom disken såg inte ut att ha alla hästar i hagen när hon lite förvirrat tittade på mig och sa "oj det är spärrat. Vill du betala senare?"
"senare tack!" skyndade jag mig att säga, "hur mycket är det?"

Tydligen hade bibblan inte mottagit min återlämning av böckerna väl (förbövlen, det är väl bara böckerna de vill ha?) och plussat på en tjuga på min 80krsskuld så nu var det hundra kronor. Nej hundra kronor var alldeles för mycket, det hade jag inte för tillfället så jag kunde lättad gå därifrån och påminna mig själv att nästa gång jag lånar böcker är när jag är rik.

Däremot var hundra kronor inte för mycket att köpa ett classy nagellack för, så jag strollade in på Lindex med extrapris på ett nagellack (nämner inte vid namn så länge jag inte får betalt för det, hmpf!) och kom ut med ett rosa.

Så nu är de 54 lack i lådan. Och med tanke på mitt dregglande vid nagellackshyllan lär det bli fler efter löning.

im gonna live my life no matter what we party tonight

Kategori: Allmänt

Phu så har fått över alla bilder till datorn, texten känns klar fast den suger och nu ska jag bara välja 2-3 bilder till rakning!

Här är en tex




Fast först puffskjuts!!

Btw är jag typ kär i Justin Bieber. Shame on me. I alla fall när han sjunger. Hehehehehe. Lammkött.

Ja jag skäms jättemycket över det.

inledning

Kategori: Allmänt

Det blev en spännande avslutning på Djurgårdens tävlingshelg, kantat av skira björkar och härlig försommarvärme.

Det här är min inledning till referatet. Skjut mig skjut mig skjut mig.

Pallar inte skriva om. Dööööö

classy girls wear pearls

Kategori: Allmänt

Då var mitt frilansande över för den här gången! Satan vad skönt. Och vad trött jag var idag. Kämpade på ändå och jag tror jag var rätt bra! Fast när jag skummade igenom några bilder nu på datorn ville jag bara skjuta mig själv. Alla är jättefula. Och dom ska publiceras i Ridsport (hästvärldens svar på DN o SvD!!) under MITT namn!! Jag kan ju fota bara jag vill!! Åh typiskt.

Nu fattas bara artikeln också. Började lite på den påväg hem. Ska skriva in det jag kom på på datorn så kanske flowet dyker upp men helst av allt vill jag bara skjuta på det tills imorrn vilket är ett stort varningstecken som borde göra att jag fort som sjutton tar tag i texten NU om jag ska hinna med deadline på tisdag.

I vilket fall, imorse stod jag och funderade på hur en reporter klär sig. Det var sepevarmt redan vid nio på morgonen så jag förstod att med jeans kommer jag inte långt. Så jag tog en kjol (som var behaglig längd till knäna ungefär), ett linne och en lång kofta till. Och pärlörhängen! Var kanske inte den bästa, men i alla fall den mest classy reporter jag sett.


Classy du sa, classy jag var!

har jag tänkt på allt?

Kategori: Allmänt

Varför känns det som att jag hade sån sabla järnkoll förra året? Varför känns det som att jag var mycket mer förberedd, nu känner jag mig helt lost. Vet inte ens vilken klass ridsport vill att jag ska bevaka, antar att det är samma som förra gången eftersom referatet är rätt kort så jag får ändå inte plats med så mycket annat men vafan.

Kommer bli så skönt när det är klart. Phu. Hjälp mig.

maskrosor i mitt hår

Kategori: Fotografier

Den här veckan har varit lite upp och ner med posten. I onsdags var det reklam för på torsdagen flög jesus till himlen så alla var lediga då, även brevbärare, men reklam kan man ju inte skippa! Så reklam på onsdag. Jag fick blackan (blackeberg) igen, den rundan med en gata plus en liten knorrgata. Man kan köra den rätt snabbt faktiskt så det var ju helt okej även om det är bara portar förutom lite radhus.

Men på kontoret hade ingen plockat ner posten så jag fick ägna en timme åt det, sen var jag ute vid två och då hade jag tre timmar kvar av ordinarie tid att försöka bli klar. I reklambunten var det sverigehäftet som gärna ville åka ut hela tiden, så efter två portar och massa svärande hatade jag den där glada tjejen på framsidan som åt jordgubbar och såg osnuten ut.

Sen måste man fylla på post eftersom man inte får med sig allt ut från början, så när jag hade delat ut allt jag hade i väskan kollade jag buntlådan. Tom. Jaha.. Kollade nästa försäkerhetsskull, tom. Så vad skulle jag göra? Jag hade reklam men ingen post. Jag satte mig ner och väntade. Strax kom en postbil och lassade ut reklam till mig. Men ingen post. För den hade han inte med sig av nån anledning! "Oj, ring kontoret och kolla om de har den där". På kontoret hade dom inte ens plockat ner resten av min post. Så jag satt och väntade.

Sen kom det lite kunder/boende i området som gärna ville ösa ur sina bekymmer och besvär om posten över mig, så jag fick sitta där och ta emot. En tjej som behövde nya linser hade beställt ett packet två veckor tidigare som fortfarande inte kommit fram, och då var det extra bråttom att hon fick paketet senast fem på eftermiddagen eftersom hon skulle på dejt. Jag ringde runt till postensnubbar som oftast inte svarade, jag pratade med kunderna och jag flätade en krans av maskrosor. Jag väntade. Det gick en timma. Det var kallt. Det gick två timmar. Jag frös. Och äntligen, halv fem kom postbilen och lassade ur post till mig.

Fyfan vad jag sprang resten av rundan. Jag var helt klar halv nio och utmattad.

Igår körde jag samma runda, utan reklam och med all post på cykeln. Sprang först så svetten lackade bokstavligt talat, men sen slog jag av på takten då klockan var typ tre och jag hade gjort mer än halva rundan. I slutet såsade jag utav bara helvete eftersom jag var så tidig hehe. Sen cyklade jag långsamt tillbaka till kontoret och stämplade ut mig fem prick. Älskar såna dagar.


Gjorde en krans sen till freddie




Fan vad oklar text. Hoppas jag är bättre i huvudet imorrn!!

dansa, pausa

Kategori: Allmänt

Åhh jag är så jobbig!! Eftersom jag ska vara reporter imorrn måste jag kolla upp fakta, lägga mig tidigt osv. Vissa gånger känner jag "amen det är ingen big deal, jag har gjort detta förut det är hur lätt som helst" medan jag andra gånger helst vill sjukanmäla mig på nåt sätt.

Men jag måste kämpa bort latheten, lära mig att ta tag i saker och sluta fly från allt! Det kan man inte göra!

Är lite rädd att jag kommer koppla bort så att jag inte är nervös alls (för man blir bättre om man är nervös) och inte lägger ner energi på det. Fan.

Det ska gå bra imorrn!! Jag ska bara intervjua vinnare, fota, intervjua arrangörer, domare och sen rafsa ihop nån text om det. Kom igen! Jag lägger ner alldeles för mycket energi på att oroa mig. Fan vad trött jag är.

vart jag mig i världen vänder

Kategori: Fotografier

Phu. Åh. Jag såg precis på en dokumentärserie på svtplay om en gymnasieklass som gick ut -92 på Gångsätra gymnasium på Lidingö. Filmteamet har följt klassen nu i tjugo år, och man har sänt en del var femte år där man följt upp ett par av eleverna efter studenten.

Så sjukt!

Jag älskar såna här framtidsvisioner och strävan efter att uppnå någonting för att sen se tillbaka på sina gamla önskedrömmar och galna ambitioner. Vissa vill bli miljardärer, kändisar, ha ett bra jobb eller jobba med de man drömmer om eller resa jorden runt medan vissa nöjer sig med att få leva ett jordat liv med tydliga rutiner. 

Själv tycker jag det är lite skrämmande att tänka på framtiden. Hur många gånger har jag inte fått frågan om vad jag vill bli, vad ska jag ta mig till och vad tänker jag plugga? 

Man måste ju åstadkomma någonting av sin tid här på jorden.

I vilket fall, råkade se dokumentären i fel ordning hehe. Andra delen var filmad 2002, alltså med en tioårstillbakablick. Då hade klassen även återträff med de som kunde ses, vissa hade ju flyttat utomlands. Och en hade dött. Vad tragiskt! Man fick se en intervju med honom 1997(när den första delen gjordes) och även filmklipp när han stod där på skolgården 1992 viftandes med studenthatten och vrålandes att världen var hans. Under intervjun siade han om sig själv fem år senare, han pluggade för tillfället i england och skulle kanske tillbaka till Sverige för att jobba i familjens egna etablerade företag. Två år senare hade han gått bort i cancer. 

En annan tjej hade bestämt sig för att absolut inte plugga vidare utan skulle jobba ett år i usa, men tio år senare var hon kvar. Hon hade hankat sig fram som mångsysslare (typ fe på barnkalas, magdansös, strippa osv osv) men ville helst satsa på musiken. Tycker ändå det var coolt att lämna Sverige sådär för USA och sen stanna där (hon hade gift sig med en hemlös men sen skiljt sig, är det så man gör för att få uppehållstillstånd?).

Nu var det ju bara två år sen jag tog studenten (ändå! Två år sen liksom) men jag har inte blivit så mycket klokare. I dokumentären säger många att de hört många som önskar eller att de själva önskar att de väntat med att plugga och rest mer. Det känns som det var ett bra beslut av mig ändå, att resa innan jag börjar plugga. Jag vet ju ändå inte vad jag vill bli.

Och jag har ändå provat på rätt mycket. Det senaste åren har jag varit: skådespelerska (när jag var tio men det borde räknas eftersom det var på stadsteatern), stalljobbare (heter det så?), dagisfröken, lärare, brevbärare, lagerpersonal, lastbilschaufför, samplingsutdelare, frilansande journalist, klädbutikspersonal, cafébiträde, sorterare på företag.... Och ändå kan jag inte bestämma mig vad jag vill bli. Eller egentligen ens vad det lutar åt!

Jag vill mest bara resa och upptäcka världen, det jag inte hann upptäcka på förra rundan. Men det är klart man blir stressad när man träffar tanter med stabila jobb som de säkert älskar och trivs utmärkt med, som håller på och tjatar; "Jaha och vad ska du bli då? Nähä pluggar du inte? Jaha ska du resa? Men du, finns det INGENTING du vill plugga med just nu då? Det är bra att börja nu! Det är jättekul att plugga, blablablaa".

För mig är framtiden som en tjock ridå av dimma, man kan inte urskilja några konturer av vad som väntar förrän man kommit riktigt nära. Och då blir man lite, "jaha är det detta som väntar?". Jag känner att jag skulle vilja ta tag i min situation själv också och påverka vad jag vill göra.

Om jag bara visste vad jag ville.

Vem vet vart jag slutar? Jag kan ju lika gärna vara död i cancer om två år som att jag kan bo i USA om två år och hanka mig fram på jobb jag hittar i letandet efter lyckan.

Kanske jag skulle somna på en bänk i San Fransisco och stanna där?


måste strukturera upp

Kategori: Allmänt

Ja nu har jag latat mig tillräckligt! Vissa grejer är tråkiga att göra men har man bara lagt ner lite energi är det så mycket skönare sen när de är överstökade :)

Jag talar förstås om rankingen på eurovisionlåtarna. Nu ska jag lyssna in mig på alla såsom det anstår en fanatiker!

Lite ot så ska jag också kolla upp besiktningsdatum till rishögen, förlåt bilen, och bilverkstad där jag kan byta däck osv osv osv... boooring

FYFAN I HELVETES HELVETES FAN

Kategori: Allmänt

darrar i hela kroppen. Seriöst. Nu skulle jag plocka upp en vit filt från mitt rätt stökiga golv och lägga på sängen OCH VAD FAN SITTER PÅ DEN FILTEN OM INTE ETT SPINDELFANSKAP?!!

Nu vågar inte jag fortsätta städa, får jag syn på en till kommer jag svimma på fläcken. Helvete helvete helvete

hatar spindlar!!!!! Mer än enrique iglesias banne mig!! GAAH

you go to hell! you go to hell and you die!!

Kategori: Allmänt

har inget kul att skriva. Ska rita lite.

gömd bakom en skärm

Kategori: Allmänt

Hahah åh ni skulle se mig nu. Har fula jeans och urtvättad hoodie på mig.. tofs mitt på huvudet à la glatt åttiotal och totalt sönderkliade ögon, jag har seriöst kliat bort alla nerver som finns där. Ansiktet är uppsvullet och näsan kliar och har sig. Fyfan.

Sitter uppe nu för jag kan inte slita mig från ritandet. Ogillar att avbryta såna aktiviteter eftersom det är så svårt för mig att avsluta dem sen. Och bland det bästa jag vet är att titta upp från sin precis nyritade teckning, aningen missnöjd och med värkande fingrar men ändå känslan av ett färdigt arbete!

Öh hostar som fan också så jag borde sova nu. Inte för att jag vet vad det skulle hjälpa min hosta, hostar typ värre när jag ligger ner.

håller hårt på traditionerna

Kategori: Fotografier

Förstås! Vet ni hur? Det är ju bara en sketen onsdag!

Igår fick jag ett mejl från Ridsportredaktionen som undrade om jag ville bevaka Djurgårdens nationella tävlingar (iår igen!!) både skriftligt PLUS fota!!!!

Ja jösses!!!!


håhååjaja!! Ska se om jag hanterar dagen lika iskallt som förra gången. Fyfan vad nervös jag var. Får man återvända frågorna eller kommer det märkas?



En bild från förra årets tävlingar! Jag får banne mig se till att ha tungan rätt i mun nu när jag ska bildrepresentera mig själv också!!! Damn!!

hymn to the sea

Kategori: Allmänt

Så. Precis hemkommen och torrkindad från Rigoletto och Titanic som jag såg med Camilla.

I början var det mest 3Dn jag störde mig på, alltid när jag ser saker i 3D måste jag jämföra hur det ser ut med/utan glaslögonen att jag tappar greppet om filmen.

Men förstås när det gäller Titanic är det lite andra regler där.

Åh vad bra den var, än en gång!

Började böla nån gång när båten vinkades av från den brittiska kajen tills dess att Rose en sista gång fått återuppleva i sina drömmar (eller vad det är) en återförening mellan henne och Jack...buhuuu. Seriöst. Fyfan vad jag öste ur mig tårar. Jag fick anstränga mig ordentligt för att inte börja snyfta haha!

Sen dör jag lite över Rose's utseende, VARFÖR föddes inte jag sådär?! Hela hennes ansikte är perfekt och håret, herregud. Det var ju det som var min drömhårfärg, tyvärr har mitt hår inte samma fall som hennes men gah öh blöh. Och sen dör jag över att Leo åldrats så satans fort haha. Om han kunde stay young som i filmen!!

Jaja. bra film det där.



hahah när jag googlade den här bilden kom det upp en filmposter till titanic 2 med en bild på jacks huvud uppdykandes ur vattnet med punchlinen "Jack is back" hehehe
 
åh nu förstörde jag hela min titanicfeeling

Like the stillness in the wind before the hurricane begins, the hour that the ship comes in

Kategori: Fotografier




Har varit lärare idag på Djurgården. Hur söta barn som helst! Och administrativa. De ville anställa mig som deras lärare. Hehe.

Skolan låg liksom bortom skansen så jag åkte med nkexpressen dit men gick sen till östermalmstorg pga det fina vädret. Seriöst! Solen sken, turisterna log, koltrastarna slog knut på stämbanden (har de stämband?) i sina försök att överträffa varandras kvitter. Och jag gick där nästan generad över vilken strålande dag det var, rodnade och slog ner blicken medan jag mumlade "äsch inte ska du hålla på så" till naturen.

Det var en fin dag iallafall. Nu ska jag köra puffexpressen.

rip handstilen

Kategori: Allmänt

En sak jag brukar ha koll på är folks handstilar, mest min egen. Jag brukar jämföra och härma de jag gillar och strunta i resten.

Men på senare tid har jag märkt, min egen handstil som jag ändå kämpat med att utveckla har förstörts! Jag skriver värre än en åttaåring känner jag!!! På något vis blir det bara streck ovanför ä:n och ö:n och jag får varken rundade bokstäver eller smala sirliga ena. Det blir bara Kalle 8 år, andra dagen i skolan.

Fan! Får jobba på detta! Ska börja skriva mina blogginlägg på papper och sen skriva av till datorn. Och kankse alla fb-posts också. Kanske ska posta dem till folk istället för att posta internetänt? Kanske ska dela ut brevjävlarna själv?

vakuum

Kategori: Allmänt

Jo det känns lite som jag gått runt i ett vakuum idag. Eller snarare, den sista delen av dagen jag hann uppleva sas. Imorrn blir det eventuellt vre och sen hämta barn. Förhoppningsvis är jag ute ur dimman då.

collecteur de vernis à ongles

Kategori: Allmänt

Var inne i stan idag och hetsshoppade nagellack. Nagellack har blivit lite som en addiction för mig som jag på ett sätt skäms över, eftersom det är en rätt onödig utgift. Hemma har jag hur många lack som helst i samma färg, men i affären känns alla minsann väldigt nödvändiga att köpa just då.

Så idag blev det ur H&Ms kollektion, ett glitterlack (som jag tydligen hade fast i mindre flaska), ett turkost och en stört snygg sjögrön nyans, typ grön fast blå fast glittrig på samma gång! Lite giftbrygd över det hela!

Nu har jag i alla fall sorterat alla lack och efter att ha slängt några (mest mavala, deras flaskor går inte att öppna efter en vecka) så har jag femtio lack. Mest glitterblå, annars är det bara mörkblå som jag har exakt samma nyans av. Och jag har ingen aning om vad det är jag behöver mer av, hm!

Möjligen skogsgrön, har letat i typ två år snart och letar fortfarande ihärdigt.

ska banne mig skaffa en skål som jag kan ha dem i nu, min låda är full och helt omöjlig att få en bra översikt över alla.


me focken gusta

bilden är inte från mig obsobsobs

jag och konsten att avgöra om jag är sjuk

Kategori: Allmänt

Som man mår när man ligger i sängen, så kanske man inte mår efter 65 sprungna portar och mer än hälften kvar, vilket jag borde fattat. Som vanligt vaknade jag med ihopklibbade ögon eftersom de typ varar av allt pollen. Så det tog ett tag innan jag kunde se, vilket jag lika gärna kunnat vara utan. Svullen i ansiktet och prickig överallt. Efter morgonens kliande i ögonen som resulterar i att hälften av ögonfransarna ligger på golvet kände jag efter om jag var sjuk. Det är svårt. Lata jag tycker alltid att jag är tillräckligt sjuk för att ligga hemma i sängen och sova bort hela dagen. Fan jag får lite dåligt samvete av att sjukanmäla mig hela tiden. Det var det som gjorde att trots min dåliga andningskapacitet, mitt illamående, klåda typ överallt och igentäppt näsa så klämde jag en macka och åkte till jobbet.

Redan innan jag bytt om funderade jag på att säga att jag mådde för dåligt för att jobba. Fast det vågade jag förstås inte. Och gissa om jag ångrade mig när jag stod med packplanen i handen som var på två fullproppade
a4or och med dirigenten som lite irriterat sa "ja, det är bara portar". Typiskt.

Och så lite reklam på det. Det var ju fint väder i alla fall! Och jag hade fullt upp med att inte svimma eller kontrollera mina svaga darriga ben att jag inte kände av någon pollen just då, alltid något! Och trots att jag pensionärssåsade mig uppför alla trappor var jag klar med rundan halv sex. Åh den lycka när jag bara hade tre portar kvar! Och när jag såg att de två sista portarna hade fastighetsboxar blev jag nästan tårögd av lycka. Att stå där med darrande ben och svaga armar och trycka in breven i luckorna gav mig en extra energikick att skynda på med sista porten där jag fick köra trapporna.

Fast såfort jag var tillbaka till kontoret kom pollenchocken tillbaka. Här skulle jag inte tro att jag blivit frisk inte! Få se nu om jag jobbar imorrn, det är ingen reklam i allafall. Nu ska jag rita.

pollenchocker

Kategori: Allmänt

Satan vilken pollen det var idag. Men annars var det kul att jobba, jag har glömt hur kul det var faktiskt. Jag fick mest villor vilket var jätteskönt nu när solen stekte. Det var dock en jävla lång runda så jag höll på till halv åtta för att jag inte hittade den sista lilla flöfen på rundan, jag fick stanna nån snubbe så han kunde via sin iphonegps kolla vart den gatan låg. men det var för långt bort och jag fattade inte så jag åkte tillbaka.

Men nu har jag rört på mig lite idag i alla fall så nu är jag sepetrött! Speciellt som jag knappt sov något inatt!

en sak till

Kategori: Allmänt

min mp3 dampar. Dels är batteriet urladdat efter typ fem minuter (trots full uppladdning) och dels syns inte alla låtar när man kollar på datorn. Det står att jag har 800 låtar i mp3n när det i själva verket är 1800+!! Nån borde göra en jävla reality check uppenbarligen!! Nu ska jag andas, sluta svära, ta i några kragar och sova.

ta dig i din jävla krage

Kategori: Allmänt

Här följer ett förvirrat inlägg;

Åååååh gud jag är så trött på mig själv. Här sitter jag och fläskar och tänker öööh palla jobba imorrn öööh nä jag känner mig kanske lite sjuk?! öööhhhh.

Sen läser jag en tråd på flashback om att 1/5 av alla niondeklassare i Sverige inte får godkänt i matte. "Skandal!!" tänker jag medan jag kvickt förtränger mina egna resultat för inte alls länge sen. Och vad beror detta på? Politikerna, datorer som tar över handskriften (man skriver som en apa och är inne på fb och onlinespel istället för skoluppgifter, har jag varit med om många gånger som vikarie), invandrare, dåliga lärare, dåliga föräldrar, ökad sexism i samhället (typ att alla tjejer sitter och leker horor stället för att plugga. Och killarna pimps), mobilanvändning i skolan, slöa ungdomar, inte tillräcklig tid i skolan, bögarna osv.

Jag blir banne mig frustrerad! Jag vet ju själv hur det är i grundskolan fortfarande tack vare mitt lärarvikariat, det är stökigt alltså! Skolan har extremt låg status, inte bara jobbet som lärare (vilket gör att det är cymbalapor tillslut som undervisar) utan även själva grejen att gå till skolan. Frånvaron ökar maximalt, skoluppgifter struntar man helt i och undervisningsnivån sjunker mer och mer. Tydligen (källa:flashback) är kinesers sjätteklassare på samma nivå i matte som sveriges niondeklassare. Asiater med sin militärdisciplin går om västvärlden i utbildning och pumpar ur högutbildade experter och forskare på alla sorters områden. I u-länder jobbar barnen extra för att få en chans till en skolgång, där är det en dröm att få gå i skolan medan vi i väst är så bortskämda att vi utan en riktig skolgång kan klara oss rätt okej ändå tack vare välbärgat samhälle.

Så jag sitter där och panikar lite och undrar om jag ska förhöra Freddie ett par gånger till på multiplikationstabellen. Men det är lätt att vara både efterklok och sätta sig över andra. Man får helt enkelt göra en reality check (mitt nya favoritord from idag, på delad förstaplats med 'uppenbarligen'. Har inte använt de orden på bloggen så ofta men Camilla kommer dragandes med silvertejp typ varje gång det slinker ur min mun. Uppenbarligen) och rannsaka sig själv, och det gjorde jag. Och visst var jag inte guds bästa barn! Visst har jag hatat skolan och struntat helt i lektioner/vissa läxor och så vidare, dels för att jag kunde och för att det alltid är lättast och bekvämast.

Och när jag läser arga inlägg på flashbacktråden om att matten i nian är på iq-bananfluge-nivå och att det oftast handlar om att man måste lägga ner lite energi själv tar jag åt mig. För jag la inte ner nån energi alls nästan på matten. Matten var dum och därför var det ingen mening att försöka ens. Mycket skönare att typ blogga och skriva skitinlägg än att traggla derivata som jag ändå inte fattade. Men inget kommer gratis, nånstans måste nån ställa upp och man måste slita för att komma nånvart. Skolan är tuff och jobbig som fan men när man klarar det antar jag att det är värt det. 

Åh jag känner typ lite att jag vill gå om skolan. Hehe. Jag har dagar ibland då jag saknar själva gemenskapen och tillhörigheten men jag har aldrig känt som nu att jag vill slita lite. Det är ungefär som när man sitter och degar framför datorn hela dagen och kollar bilder/läser om folk som gör saker och sportar och hurtar runt. Fan vad man vill springa röven av sig då!! Men när det väl kommer till kritan kan man lika gärna ta det imorrn eller så "för just idag är jag så himla trött". 

För övrigt ska jag ut och springa imorgon på morgonen. Så jag borde sova nu. Men jag är för lat. Jag hatar att jag är så bekväm och lat av mig, jag vill kämpa lite känner jag! Men det är jobbigt när det funkar utan kämpandet, speciellt om man är nöjd som det är. 

För övrigt #2 så ritar jag nu av Elsa Hosk. Jag har ju snöat in mig på modeller och min leopard ligger i träda för tillfället. För att inte tala om Lady Gaga, shit, hon har ju sovit sen 2009 tror jag! Tog jag bara tag i mig själv och fixade klart bilden skulle det vara bra men jag är så satans dålig på att avsluta saker. Åhh. Elsa Hosk är förresten från mitt postkvarter Bromma, den görlen går ju Victoria's Secret nu och är deras ansikte utåt mm. Undrar hur mycket hennes gener fixade och hur mycket hon fått kämpa? Vissa blir söndagsbarn och för andra tar helgen aldrig slut. Imorrn kör vi igen.



Kämpe?

ja visst gör det ont när knoppar brister?

Kategori: Fotografier

Så, hemma från uppsala. Fest hela dagen tjoho! Rätt sliten nu. Men har jag nångång varit riktigt fresh sen innan spanien 2011? Nä.

Nu kommer lite bilder från kungsan jag och camihoe var på innan vi drog till uppsala. Vi tittade på japanträden. Min kamera är konstig så bilderna blev typ därefter.