bloggenjosse

från ett plan till ett annat

Kategori: Allmänt

Damn det är bara mitt i veckan... fyfan så långsamt det går!! Nu är inte jag den som vill skynda på tiden på något sätt annars, dels för att jag isåfall inte hinner med/till saker kombinerat med min lätta åldersnoja och gnäll över att "tiden går så fort blablabla" men när man jobbar såhär alltså... 
 
Är ju på bcm hela veckan och det är jävligt slitigt alltså. Tillsammans med att jag aldrig kan lägga mig i tid går jag mest runt som ett kolli och irriterar mig på allt. Nu när det ändå bara är torsdag och fredag kvar känns det lite lugnare, idag var jag till och med trevlig på jobbet och snackade med folk. Lite annorlunda måndag morgon då jag stressar runt med lurarna i öronen och bara gör det jag ska, punkt. 

Har blivit snabbare på jobbet i alla fall! Idag slutade jag nästan fem vilket var ganska sent överlag men i jämförelse med för några veckor sedan är det en jävla förbättring! 
 
Bestämde mig i alla fall för att göra det jag tycker är absolut roligast, nämligen gå i affärer. Osminkad, med rätt fula kläder kanske det inte var bästa idén men med tanke på att de affärer jag älskar mest att både shoppa och fönstershoppa i är mataffärer så funkade det ändå. Och vilken mataffär ska jag välja då, kanske livsen vid karlaplan eller möjligen ica esplanad i anslutning till stadions tbanestation? 
 
Nej, jag skulle prompt till daglivs fridhemsplan, och i rätt så tvångsmässiga tankar tog jag en powerwalk dit från karlaplan eftersom jag är så sabla lat på jobbet och inte gör annat än att sitta ner. 
 
Men det var skönt! Tog bara 40 minuter eller så, passade på att gå in på en vanlig affär (h&m västermalmsgallerian plus betade av några andra intilliggande) och kika. Efter min pw som jag brände av i ett jävla tempo var jag ganska trött, dessutom med jobbdagen bakom mig så jag var inte alls på humör att kolla kläder. Gick in i en reahylla och stod sedan och drog lite lojt i nån rosa tubtopp i viskos nedsatt 15% medan jag mest stirrade rakt fram och typ sov ståendes. 
 
Passade på att kolla in de andra mataffärerna i närheten av daglivs innan jag flanerade en lång stund inne på huvudattraktionen ifråga. Lite låga priser hittade jag allt! 
 
Sen skulle jag hem och då ville det sig inte bättre än att jag gick från fridhems till tekniska. Det är inte så jättelångt ändå. Men nu är jag sjukt trött i både ben och huvud. Öhh. 

i can have another you in a minute so don't you ever for a second get to thinkin' you're irreplaceable

Kategori: Allmänt

seriöst. Seriously you guys. Jag klarar inte detta längre.

Varannan minut sekund eller smula av denna tidsrymd drömmer jag om torkad mango. Det är sant. Vetefan vad dom stoppat i dom där underbara torkade VÄLSIGNADE tingesterna, det må vara koffein nikotin adrenalin eller josefine, oavsett vilket är jag fullkomligt head over heels över de där mangosarnaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Jag vågar ju mig förstås inte tillbaka till hötorget på ett tag. Jamen jag har ju köpt upp hela deras centrallager (hm, undrar om det finns något sånt? karta? Nyckel??) av torkad mango att de antagligen inte får in nytt förrän nästa påsk.

Säkert är det bara jag som inbillar mig att tjejerna bakom disken plötsligt drar sig lite tillbaka när de får syn på mig och börjar viska medan de kastar menande (sura) blickar åt mitt håll. Säkert spelar bara fantasin mig ett spratt när jag tycker mig få ett ganska elakt snett leende när jag tar emot min påse innehållandes hundra gram färskingar. Att jag är igenkänd och omtalad. Att jag är på en bild (lite grumligt smygfotad) uppsatt på lagerväggen bakom butiken, lite riven hålig bild på grund av alla dartpilar som prickat mitt ansikte. Att jag är en stående punkt på alla fredagsmöten; "ah har ni sett långa mangotjejen på sistone då? Fyfan vad gör hon med all mango egentligen?? Kan man banna henne härifrån?". Kanske finns en instruktionslista på vad som ska göras när jag dyker upp lite vingligt vid entrén, tittandes lite tankspritt omkring mig medan jag låtsas som att jag funderar på vad jag ska titta på idag (torkad mango torkad mango torkad mango!!!); "KRISPLAN: 1) en måste stå vakt och larma såfort lång mangotjej dyker upp!! 2) göm mangosarna!! 3) använd dessa bortförklaringar på rullande schema vid förfrågan vart mangosarna tagit vägen: - slut för säsongen/sista köptes PRECIS innan du kom gud vad synd!!/slutat säljas, tyvärr! Mangopest"

Ni ser. Min abstinens gör att fantasin får vingar och jag struntar i min skönhetssömn för att drömma om mango. TORKAD that is. Har försökt ersätta detta underbara snack med naturgodis; kanelmandlar och pistagenötter, men hur mycket jag än äter av det och hur mätt jag än blir är det alltid en tom vrå i min mage som sänder ut en gnagande känsla av att någonting fattas.

I'm here without you baby, but you're still on my lonely mind
I think about you baby and I dream about you all the time

Aa. Ni förstår. Herregud.

Tror jag ska kolla om torkad frukt (MANGO!!!) säljs nån annanstans i stockholm än bara hötorgshallen? Måste ju finnas något annat ställe i jösse namn!
 
EDIT: MAN KAN KÖPA TORKAD MANGO ETT FUCKING KILO FÖR FEMHUNDRASEXTIO YNKLIGA SPÄNN. ELLER YNKLIGA OCH YNKLIGA. RÄTT UPPSTUDSIGA FEMHUNDRASEXTIO SPÄNN OM JAG FÅR BE, MEN VAD GÖR MAN INTE. ELLER JAG MENAR, JAG SKA EH FUNDERA PÅ DET HELA. 
 
....
 
......
 
<3 de är både nyttiga och vitaminrika, inget tillsatt socker som ni kanske tror!! I alla fall nyttigare än den där sabla fejkvarianten av mango. Jag älskar att jag seriöst överväger att lägga 560spänn på 1kg mango, skulle lika gärna kunna äta upp pengarna direkt. 
 
Men det skulle inte smaka lika gott förstås. 

Ibland blir det inte bättre sen, inget solsken efter regn, ibland finns det ingen tröst att få, och allt runtomkring bara pågår ändå.

Kategori: Allmänt

Kletade på något ljusblått nagellack i lördags men eftersom jag känner att det inte matchar min nuvarande sinnesstämning ska jag måla på något mörkare. Typ mitt dova vinröda. 
 
Allt är ju inte bara solglimtar mellan färgglada löv på hösten, mycket svärta gör sig påmind också. Men det är en skön känsla. Skönt att känna. 
 

to LA and back pt 8

Kategori: Allmänt

Så vi slänger in lite fler usabilder va! De flesta bilder på berg/blommor kommer här från highway 1 som går längs med västkusten. 
 
 
 
 
 
kurren korre förstås
 
 
 
tack autofokus hehe 
 
detta är alltså jag dagen efter. Ba ligger i sanden och mår
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen lämnade vi kustremsan och kom in i bergen och skogsområden där vi slog läger för natten i fernwood park. Ganska starka kontraster vad gäller landskap och miljöer på den här resan!
 

säg inte nej säg kanske kanske kanske

Kategori: Allmänt

alltså jag har tänkt femtio ggr om att blogga, men det har inte blivit av. När jag postade i torsdags skrev jag ett blogginlägg i huvudet men det kom aldrig upp här tyvärr. Kanske skriver det en annan gång. 
 
Har banne mig inte ens skrivit dagbok sen i tisdags hehe. Jag var ute ons fre och lör och då brukar jag inte vara vid fulla (höhö) sinnes för att kunna ens hålla en penna när jag väl kommit hem. Men men! 
 
Idag har jag lämnat bilen till puffamiljen. Eftersom jag kör bring hela nästa vecka ska de ha bilen eftersom deras egna är på reparation. Hoppas snabbstädningen jag gjorde i den dög. 
 
Åh det var ju jättefint väder idag!! Hade tänkt ta nån hurtig promenad i den mysiga höstsolen men nä, lat som man är låg jag mest i sängen. Och städade rummet. Och spelade gitarr. Fick lite promenad iallafall när jag gick från puffarna. 
 
Blöbläboring vad otaggad jag är på att skriva. Ni märker ju. Det här måste vara segaste texten att läsa sen maggan graaf-boken. Jag vill rita tror jag men när jag tänker vem jag ska rita stannar jag bara upp och tänker typ öööhnä öööhkanske ska spela gitarr ellenåsåntööööh. Men nu ska jag minsann fatta pennan! Frågan är vem jag ska rita bara. öööhh.
 
 
höst damnit

höst-dikt

Kategori: Allmänt

Höst
 
Höst, jag behöver tröst
när det är höst
Höra regnets röst
när det är höst
För får jag inte sparka löv och fälla upp mitt paraply
vill jag inte ha höst
Höst
 

odefinierbart nyckelben

Kategori: Allmänt

Hade jag inte suttit med håret inlindat i en silverschampokalufs hade jag legat död i sängen vid det här laget. Är så SATANS trött, fattar inte!! VRE ringde inte imorse så jag sov ju till halv tolv, sen segade jag fram till puffning post och puffning igen. 
 
Gah. 
 
Försökte fota lite i trädgården i alla fall i ett desperat försök att få till lite höstbilder. 
 
Justja, jag har bokat bilservice idag också. Med nån norrländsk bilmekaniker som stod i en sågverksverkstad och svarade i telefon (efter sjuttiofem minuters telefonkö eller så, utan nån knasig bakgrundsmusik!). Puffmamman har beordrat mig att fixa både service och bilbesiktning till biljäveln och jag är verkligen nära att be om ersättning för det är ju ett jävla heltidsjobb det där. Nu ska jag till akalla den tolfte SJU på morgonen och vänta på att biljäveln blir tillpiffad. "Dä särväras frökåst näre är så tedegt" förklarade mekanikern i telefon. "Tjoho" svarade jag och hoppades att undertonen kom fram ordentligt. Det där erbjudandet måste vara väldigt speciellt för arbetarna där eftersom han nämnde dealen typ sex gånger under vårt fem minuter korta samtal. 
 
Jag cyklade bort min vattenflarre igår. Fattar inte hur det gick till men alltså behövde jag en ny så jag passade på att köpa en efter puffningen. Men när jag kom ut från city gross kom jag inte bara ut med en vattenflaska utan även en smoothie och en stor påse naturgodis också som jag smällt i mig udner dagen. Halva i alla fall. Åhhhhh. Puffdagar funkar inte för mig. Jag måste ha struktur och postdagar helst!!
 
Funderar på att klämma ett till south park-avsnitt men har förvånansvärt nog inte lust med det, vill bara sova. Måste vänta ett tag till på schampoeländet att verka så jag får väl göra något annat då BORING.
 
 
bild från i söndags, sparar lite på dagens bilder hehe.
 


 
 
SÅ HAR NI NÅGOT ATT LÄNGTA EFTER BLOGGERZZZ

kallt kallt väder ute på sjön

Kategori: Allmänt

fyfaan vad kallt det var idag. Har alltid klätt mig för varmt (min standardoutfit när jag ska till jobbet; stickad tröja, jeans och skinnjacka) men idag var det fan kallt med det!! UUUHH.

Vill helst pausa tiden just nu. Det är så himla fint med alla färger på träden, det är ändå bara typ fem grader (lär ju bli kallare sen även om vi lever i förnekelse in i det sista) och höstkänslan är maximal just nu.

Imorrn blir det puffning, post och eventuellt vre. Sitter och velar om jag ska anmäla mig, är så himla trött (jag skaaaaa sova) men vickar jag inte på morgonen kommer jag antagligen sova till tolv-ett och inte vara uppe nio och ta nån höstpromenix i stan (som jag tänkte isåfall). Åh. Motivation någon! Lathet bort!!

Att det är höst borde kanske duga?

to LA and back pt 7

Kategori: Allmänt

Den här gången är bilderna från Hearst Castle, ett slott nån rik snubbe byggde och inredde väldigt luxuöst på 20/30-talet. Utförlig takstukatur, mängder av statyer och konstverk, rancher med boskap, en miljard tunnland, pool, biosalong och inte minst en fantastisk trädgård. Där höll han hov för filmstjärnor direktimporterade från Hollywood t ex Charlie Chaplin och Mary Pickford. 
 
Så håll i hatten för bövlen för nu blir det blombilder så ni spyr blomblad efteråt!
 
 
Vår guide, jättesöt!! Hamster typ

Slottet (duh)
 
 
 
 
inuti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En fontän som jag stod vid länge och väl och letade bra vinklar
 

 
ödla
 
 
 

Hittade en kolibri!! Började darra av glädje haha!
 


 
 
 
apelsinerrrr
 
sluuuuuuuuuuuut gah vad trött jag är 

1500 tecken kan ta sig

Kategori: Allmänt

Okej seriöst det där var fan den svåraste artikel jag skrivit hittills. Om den ens är klar. Känns åt helvete!! ÅÅH

gubben höst tänk nu målar han

Kategori: Allmänt

Så idag var det Södertörns tur att få finbesök av mig. Har börjat få lite hybris angående den här reporterrollen om ni undrar. Snart kommer jag presentera mig som "Josefine, frilansare" istället för "Josefine, brevbärare". Å andra sidan får jag mer reaktioner på brevbäringen än på det andra, "eh frilansare, jaha vad är det?". 
 
I vilket fall körde jag dit imorse efter att ha varit ovanligt seg på att gå upp inför ett sånt här uppdrag. Jag körde genom ett otroligt fint höstlandskap, jag skojar inte. Var väldigt nära att hala upp kameran och börja fota landskap men jag hade inte riktigt koll på när min klass började så jag var lite stressad. Inför körningen hade jag bara kollat: "jaha jag ska åka 225an mot Nynäshamn och sen kommer en skylt som det står Södertörns Ryttarcenter. Ok". Jag har ju en smart telefon men den är tillräckligt osmart för att inte ha någon internetfunktion så jag är fortfarande låst till vanliga kartor. Men skyltjäveln dök ju aldrig upp! Jag visste att stallet skulle finnas någonstans i Grödinge, jag kom till Grödinge, åkte genom Grödinge, kom till Rödinge Frödinge och Brödinge men ingen jävla skylt!!
 
Men som det brukar vara, precis när jag hade handen på mobilen för att ringa mamma och fråga om hon kunde kolla på datorn efter vägbeskrivning och jag precis åkt in i Nynäshamns kommun kom skylten. Tack.
 
Var där och då på lite dåligt humör. Vet inte om det var att jag var tvungen att parkera i en sandhög som sluttade 70% och jag inte visste hur jag skulle komma upp från, för att ridhuset var kallt och dragit eller jag bara inte vaknat på min rätta sida. Men jag satt mest och skrev upp alla fel tävlingen hade; dåligt underlag, kallt, dåligt flyt i planeringen, dåliga logistiklösningar, ingen musik under ritten och knappt under ärevarvet, torftigt och jävligt. Under banombyggnationen kom en åttaårig kille infräsande på en fyrhjuling med harvkratta bakom för att platta till underlaget. Han körde runt banan i hundranittio knyck, höll på att meja ner x antal funkisar och fyrhjulingen försökte hänga på så gott den kunde medan den hostade ur sig bensin i gasform som glatt höll sig kvar inne i ridhuset. 
 
Lite lugnare efter jag intervjuat vinnaren, och när jag skulle åka därifrån fick jag syn på hästar i en hage. Jag blev fem år och överlycklig stod jag där ett bra tag och jollrade med hästarna medan jag knäppte bild efter bild. ÅH vad mysigt det var! 

Åkte en annan väg hem. Struntade i E20 och körde huddingevägen istället som går igenom små bebyggelser omgärdade av björkar, lönnar och aspträd i brandgula höstfärger. Jag tog det piano, vrålade med mina skivor och njöt av utsikten. I Tumba fick jag feeling och stannade för en rekognoseringsrunda på deras Willys. Hehe. Sen när jag ändå körde igenom Segeltorp (fel, jag svängde av mot Segeltorp) tänkte jag att jag skulle försöka hitta delicatos outlet som ligger där. Och om jag hittade den!! HELT utan kartor iphones eller gps. Fyfan vad bra jag är! Dock var det stängt. 
 
Vinnaren, tror jag tar den här bilden till tidningen! Hoppbilderna blev för jävliga eftersom läktaren förstås var placerad ovanför banan så det blev världens fulaste perspektiv på bilderna.  
 
 
 
 
 
AWW TITTA LILLA NOSSEFÖLET MED SIN MAMMA ÅÅÅÅH VAD GÖÖLLÄ
 
 
 
 
 
 
Den här blev min bästis. Åh vad söt den var. Åring kallas det på hästspråk, när dom är ett år gamla. Man ser att den här är det. 

today i just feel like doing everything

Kategori: Allmänt

När jag är bakis blir jag sjukt ordningssam! När andra ligger i sin säng och dör så städar jag, plockar och fixar samt är ovanligt trevlig mot allt och alla (detta efter jag legat i sängen och dött förstås). Idag har jag städat ur hela min garderob, städat rummet och sorterat/slängt massa.

Vill typ lägga upp en bild på hur mitt rum ser ut, är så himla stolt!! Hehe. Skön känsla i alla fall att sitta i sitt nystädade rum.

Nu ska jag äta, för det har jag inte hunnit göra eftersom jag fixat den delen av dagen jag varit uppe, sen ska jag rita, kolla finalen av ung och bortskämd och fixa med bilder.

MEN det viktigaste är att förbereda mig inför imorrn! Jepp, ponnyhoppning @södertörn! Skjutjärnsreportern är redo!

shoulda coulda woulda

Kategori: Allmänt

Sa jag förresten att jag såg Daniel Adams Ray igår på karlaplan?? Var fett sur över att jag var tvungen att cykla tillbaka till kontoret när jag bara gjort halva rundan(och sen ut igen) för att jag glömt en kodbricka som var absolut nödvändig för restrerande halvan. Så cyklar jag där på trottoaren då jag ser en liten kille med hatt och lång svart rock, en mustasch ungefär som på gröna lundsaffischen som sitter i mitt rum och åååh!!! Var tvungen att bita mig i läppen för att inte brista ut i ett asgarv och hade fullt sjå med att hålla styret rakt (vore ju iochförsig en effektiv skrattstoppare att köra på honom) (eller?). 
 
Kul kul! Idag var bara åtta ½ timmars arbetsdag, det var extrainsatt personal och allt. Så jag slutade inte alltför lång tid efter min egentliga sluttid. 
 
På väg hem hämtade jag ut min telefon!!! ÄNTLIGEN. Spyr verkligen på pappas telefon. Den har ALDRIG nån täckning och efter att ha laddat den hela natten laddade den ur på förmiddagen. Utan att jag gjort mycket mer än att ha den påslagen. Fyfan. 
 
Min telefon i alla fall, yaaaaay!! Det ÄR inte min gamla, det vet jag ju. Men ungefär! Den har en färgskärm som kommer få mina ögon att utveckla gråstarr eller någon annan ögonsjukdom (typ enda jag kan? Ögoninflammation?) OCH en talande klocka! Språket var inställt på svenska, men när jag upptäckte talande klocke-funktionen ställde jag genast om till engelska och hon låter nästan exakt lika irriterad och brutal som i min gamla nokia!! <3
 
Kommer säkert ta ett tag innan den helt tagit över platsen från min gamla, men jag ska vårda den ömt och ge den en ärlig chans samt några heliga sms! Ordningen återställd you guys!!
 
Nu ska jag ladda på musik till inbyggda mp3n (visste väl att jag hade en smartphone!) tjoho!! Typ roligaste jag vet!

höst med Z

Kategori: Allmänt

Drog med kameran när jag promenixade med Z i tisdags! Jättemysigt men han var inte på fotohumör så det blev mest otaggade bilder på honom.. Försökte verkligen arrangera någon slags fin bild men icke! Däremot krafsade han och åt i marken, hoppas verkligen inte han hittade råttgift eller nåt.. eh
 
 
måstejaaaaag
 
 
och här lufsar han bort medan jag försöker inbilla mig att han gillar mig ("Z! Zääääätaaaa kområ!!! Koomsiiii!! Näskitirerå!!")
 
 
Här; lite stela familjefoton
 
 
 

 
Sen var Camilla och jag och avnjöt ett höstigt Stockholm i skymningen
 
 

smaskar

Kategori: Allmänt

var så stöööört trött idag trots att jag bara puffat, gått promenad med Z och gått i stan med Camilla. Höll på att däcka framför datorn nu vid halv tio, men sen vände Sverige-Tysklandmatchen till svenskarnas favör att jag blev pigg. Så pigg att jag håller på att äta upp alla torkade mangosar jag köpte idag när jag våldgästade hötorgshallen för sjuttiofemte gången i år.

Mest är jag uppe just nu bara för att jag precis slängt iväg mejlet till den där ponnypappan jag snackat om? Nä kanske inte. Han hade i alla fall fått mitt nr+namn av nån anledning från helgens tävlingar (inte från mig och knappast från ridsports redaktion) och stalkade mig igår och idag per telefon för att jag enligt honom visat bilder på hans dotter han ville köpa. Hur som haver. Jag blir glad. Självfallet var det nån annan fotograf på plats som visat bilder och som han ville köpa av och jag råkar veta också vilket företag fotografen var från.
Ur samtalet:
"Du råkar inte veta vem den fotografen var då?"
"Haha, nej tyvärr. Har INGEN aning faktiskt. Meen däremot fotade jag några bilder, om du smsar din mejladress skulle jag kunna skicka några provbilder..."

Jag tror fotografer jobbar så i fotovärlden! Aldrig att jag skulle leda honom till det där företaget!!

Så hursomhaver har jag nu fixat alla åtta bilder jag kände var acceptabla, fixat så de är copyrightade och förminskat samt mejlat dem. Håll tummarna nu för lite extra cash!!!
 
Nu har vaken till och med börjat på radion så nu MÅSTE jag sova, bring imorrn!
 
 
Typ den här skickade jag!
 
 
 

artikeln inskickad check!

Kategori: Allmänt

nu ser jag ung och bortskämd och äter bullar. Sova kan jag göra i graven // rebell

om ändringar i sista minuten, snabba beslut och ångestfylld tomhet

Kategori: Allmänt

Okej, nu ska jag strunta i de här carpe diem-fasonerna. Jag ska tala klarspråk. Och förklara så pedagogiskt jag kan på bästa lärarvikarievis hur mitt uppdrag i Södertälje idag gick. Och eftersom ingen som läser bloggen är (antar jag) särskilt insatt i ponnyhoppning tar jag särskild hänsyn till det. Så:
 
Mitt uppdrag som jag fick i måndags var att åka till Södertälje, söndag den 14 oktober (datumet stod klart och tydligt i mejlet) och bevaka ponnyhoppning. Jag skulle få senare besked om vilken klass jag skulle fokusera på. Det är nämligen både regionala och nationella klasser för ponny och häst under hela helgen i Södertälje (sk meeting) men för ridsport är oftast bara de nationella klasserna intressanta. 
 
I fredags var jag upptagen med att göra stan, men jag kände att jag lika gärna kunde förbereda mig på lördagskvällen. Jag började gå in på hemsidan och kolla startlistor, tider osv. Fattade ingenting. Klassen jag skulle bevaka (helgens högsta för ponnyer, medelsvår a) fanns inte på söndagen!! Höjderna är 120-130cm och den högsta klassen var 125cm! 
 
Efter väldigt mycket letande, diskuterande med mamma osv så såg jag det. I lördagens program stod det klart och tydligt; Msv A. Åh herregud fyfan. Nej. Alltså ni kanske inte tycker det låter som en big deal att jag missar min klass som jag ska bevaka för ridsport (hästvärldens svar på Svd och DN)? Jag satt och stirrade rakt fram när informationen sjunkit in, kände ingenting, bara tomhet. Vad fan skulle jag göra nu? 
 
Men sen samlade jag ihop mig och upptäckte att båda vinnarna i msv A (i ponnytävlingar tävlar ryttarna beroende på hästens storlek i olika kategorier, kat A är de minsta och D de största), kategori C och D skulle tävla på söndagen i globenkvalsklassen (södertäljetävlingen är en deltävling där ryttarna kvalar till finalen som går i globen under stockholm horse show) som ridsport inte ville ha så mycket från! Åhå! Då kunde ju jag intervjua dem om lördagen, kolla med banbyggaren och fota från globenkvalklassen!! Lite lättare om hjärtat kunde jag sova. 
 
Så imorse åkte jag till Södertälje. Jag fotade, träffade gårdagens vinnare som båda hamnat på en andraplats i dagens klass och intervjuade dem. Jag intervjuade banbyggare, tävlingsarrangör och plockade på mig resultatlistor och sammanfattade mitt stoff. Efter kvalklassen ringde jag ridsport, bara för att upplysa dem om deras (faktiskt, det var ju de som sa att jag skulle dit på söndagen) misstag. "aha vadå, vilken klass var det idag då?" fick jag till svar. Jag sa msv B=globenkvalsklassen. "Jaha men skriv mest om den då! Den är väl viktigast? Pågår den fortfarande?" Meh. vafan. Jag upplyste henne om att den var klar och att jag koncentrerat mig på msv A som faktiskt var mitt uppdrag. "Jaha men skriv hälften då om båda? Det blir skitbra" sa hon ganska avslappnat (rätt skönt i och för sig, trodde det var big deal om man råkar missa klassen man skulle bevakat). 
 
Men jag kommer nog skriva mest om lördagens klass. Jag kollade inte så noga under dagens klass och har ingen intervju från någon vinnare där, eller så mycket fakta angående kvalen. Dessutom fokuserade jag bara på msv A-ryttarna när jag fotade att jag inte fick nån bild på alla vinnare, så jag får klippa/klistra lite alltså ta vad jag har. Hm.
 
Blir lite irriterad bara att det blir så mycket ändringar! Speciellt att jag får nya direktiv när klassen är avslutad! Jaja nu gör jag som sagt mitt bästa av situtationen. Viktigast är nog ändå att jag slutar blogga och börjar skriva på what's importante! 
 
 
ser det här ut som en bild som kan användas i en tidning? 

kämpa sa jag!!!!

Kategori: Allmänt

Fast NEJ jag ska inte ge upp!! Nu löser jag det här och det kommer bli skitbra. Jag gör det bästa av situationen helt enkelt!

hejdå självförtroende

Kategori: Allmänt

Nej. Nej nej nej. Nu har det kört ihop sig rejält. Å herregud..

det blir aldrig riktigt som man tänkt sig,

Kategori: Allmänt

och just nu kan jag typ aldrig planera något eftersom jag fuckar upp och det blir fel oavsett hur jag tänkt.

Det blev utgång igår rätt otippat, så long story short sov jag inte hemma och väcktes av att stackars sarah ringde frenetiskt från nordiska och undrade vart jag var någonstans.

Nordiska museet alltså! Det var ju, ah två års väntan över, CHOKLADFESTIVAL den här helgen!! Förra året var jag ju inlagd på st göran pga bussolyckan (tror banne mig det var exakt ett år sen igår!) och svor över att jag inte kunde fortsätta sarahs och min underbara tradition.

Vilket jag i år kunde göra, även om det blev lite annorlunda än jag tänkt från början! Så när jag efter många "fuck fuck fuck!!" och förbannelser över min eländighet äntligen var framme kunde vi köra igång festivalen. Inga bilder blev det eftersom jag heller inte fick med mig kameran, men det hann knappt fotas. Kanelchokladsletande, tipspromenad, ragg på utställarna, provsmak, armbågsknuffande, utsvävningar om chokladens karaktär ("otroligt rund och mjuk smak! Vilken böna är det?" var min standardreplik för att låta insatt).

Så det var jättemysigt hursomhelst! Vi åt massor och rullade sedan tillbaka över djurgårdsbron.

Nu sitter jag och förbereder imorrn. Ni vet inte? Ah ska ba till Södertälje och bevaka en ponnyhoppning. Har inte skrivit tidigare om det för jag var osäker om det skulle bli av men nu är det det och jag blev så himla glad när jag fick förfrågan! Äntligen hoppning istället för dressyr! Barn/ungdomar istället för tanter med krav och värderingar! Jag skulle skina därborta för hoppning kan jag bättre än dressyr och detta skulle bli LÄTT.

Sen läste jag ett referat från tävlingen innan (det är deltävlingar till en globenfinal) och fuck. Det var jättemånga värderingar i det, namedropping överallt och referenser till tidigare meriter kors och tvärs. Fattade ingenting om kvalet som det varit tydligen varit problem med och när jag läste ridsports mejl igen blev jag helt förvirrad, vilken klass skulle jag ens bevaka?? Kalldusch.

Men tillslut fattade jag, jag ska inte bevaka globenkvalet utan en vanlig klass och behöver bara nämna vinnaren i kvalet. Fan vad skönt. Så med ny spänst i steget antar jag nu den här utmaningen och CURSE me om jag försover mig/fuckar upp det här nu!! Nu är det skärpning och hög nivå, reportern!

 
So ponnyeliten, we meet again.
Utan att sätta för mycket press ska jag I RIDHUS, FRÅN LÄKTAREN helst ta bilder "in action" (åh ska bara välja vilken av alla kameror och telesuperzoomobjektiv som skräpar överallt som jag ska ha). Inte de bästa förutsättningarna, förtroendet på topp och inget förlora. Nu kör vi!!

signerad bok av förbarmande

Kategori: Allmänt

svängde förbi mörran påväg hem. När jag gick förbi bokaffären var ett bord uppställt utanför och ingen mindre än björn hellberg (han som var domare i På Spåret) satt utanför med penna i näven och en hög böcker bredvid sig, en boksignering helt enkelt! Problemet var att det stod typ två pers vid bordet. Det såg så himla ensamt ut att jag fick dåligt samvete för en sekund. Men sedan skyndade jag vidare till H&M för att fixa sminksvampar.
 
På tillbakavägen passerade jag bokaffären igen. Björn Hellberg satt fortfarande utanför, men nu var det helt tomt. Och NU såg det ensamt ut på riktigt! Hans snälla blick mötte mig från bokomslaget medan han själv satt med lite slokörad blick och tittade rakt fram. Seriöst han ser ju jättesnäll ut, han är verkligen en person med milda ögon! Och jag tyckte så otroligt synt om honom. Kanske jag skulle stanna till vid bordet och verka intresserad? Kanske slå till på en bok om det kunde muntra upp honom? Om det kunde få fler att komma till boksigneringen så varför inte?
 
Allt det där tänkte jag medan jag paraderade i lämmeltåget som drog förbi precis bredvid hans bokbord raka vägen in till systemet. Och i vimlet några sekunder senare var både snälla ögon och boksigneringar utbytta mot billig öl och stressade kassaköer.
 
 
ÅÅÅhh nej titta vad snäll och söt han ser ut!!!! FAN nu ångrar jag verkligen att jag inte köpte nån bok och snackade lite!! Hur svårt vore det egentligen?? Jag hade ju fan kunnat ge bokjäveln till nån i julklapp eller vad som helst!! Förbannade satans masskonsumtionshjärna jag har som totalt raderar ut all slags empati och medkänsla eller ens vanligt sunt förnuft!!

to LA and back pt 6

Kategori: Allmänt

Min vikande konjunktur i besökarantal ska jag försöka återgälda med lite bilder!! Varje framgångsrik blogg kör ju det. Så vi fortsätter med lite USA-bilder. Kom tillbaka alla besökare!! Jag älskar ju er!!!!!
 
Åt så mycket jordgubbar att jag fick allergiska reaktioner! 
 
 
 
 
 
 
 
Säg bara till om ni vill se fler ekorrar, har banne mig ett helt minneskort med dem
 
Fatta hur fin den här hade varit om jag lyckats fokusera normalt!!!
 
Den här är lite oskarp pågrund av att den är beskuren i kameran (hade ingen supertelezoom tyvärr) men det är en utter och en fiskmås. 
 
 
 

karlavägen är min motorväg, stockholm min rondell (oktobernatt i stan)

Kategori: Allmänt

Jamen jag blir fan sur på folk som envisas med att traska på gångstigen (som dessutom är just enbart en gångstig) , mitt i vägen vinglandes hursomhelst och sedan blir sura på att jag kommer förbifarandes i sjuttio knyck?? Ungefär lika sur blir jag när folk blir sura på att jag inte hittar deras brevlådor i portarna (alltså en postlåda inte ett brevinkast som sitter på dörren), när jag inte trycker in posten ordentligt för att jag lever under tidspress och när jag lägger fel brev i fel lägenhet. Jamen rör på påkarna och lägg brevet rätt själv då??
 
Här haltar jag fram så fort jag förmår mig, på en fortfarande skadad fot som jag måste stödja helt på oavsett om det gör ont eller inte för att försöka komma upp i maxfart, klockan är sex och jag har jobbat i tio timmar nonstop utan någonting förutom en knäckemacka klockan sju imorse. Folk har hunnit komma hem för längesen och har nu tid för att bry sig om saker i sin omgivning exempelvis en slö brevbärare som inte sköter sitt jobb ordentligt, klart man lackar! Jag alltså! 
 
Så när jag sedan vill köra på breda gångstigen mitt på karlavägen så ska ju jag såklart få göra det. Även om man kanske inte får. Det är mörkt, jävligt kallt, jag ser förjävlig ut och vill bara sluta ögonen en gång för alla. Men brevbärare i tjänst har förstås extra förmåner, det inser väl alla. Speciellt när man jobbar fyra timmar övertid. Hallå. Jag kör fort för att jag vill till kontoret snabbt (innan dom stänger och jag blir sur på riktigt) vilket jag kanske inte hinner förklara för alla hela tiden. Som tanten som står precis vid övergångsstället helt blickstilla utan någonsomhelst kontakt med omvärlden. I handen håller hon en smartphone och ett koppel som leder till en rynkig mops som sitter några meter framför henne. Mopsen har hon förstås ingen koll på, helt världsfrånvänd är hon gamnackad och insugen i sin iphonevärld och då existerar inga lagar, regler eller ens hyfs och respekt. 
 
Jag ökar farten för det är kallt som fan och jag vill hem innan midnatt. Mopsen närmar sig. Står stilla. En bit ifrån står ms matte hej-jag-är-dum-ihuvudet-och-ouppmärksam. Jag håller konstant toppfart och vägrar ge med mig. Rakt fram mot mopsen. Det är över på en sekund. Mopsögon, iphones och herméssjalar flyger. Ett öra landar på vägen och blir mosat av en maserati påväg mot strandvägen ("fri väg!!!") medan en halv hundkropp landar serverad och klar i min buntlåda på cykeln. Herméssjalen förblindar min sikt och jag kör in i tösses skyltfönster där jag snor med en bulle och mitt skriftliga utlåtande jag fortfarande inte fått från praktiken där 2009. 
 
Mopsen står kvar men när jag girar tvärt åt höger för att åter äntra min gyllene medelväg kastar den sig skrämt åt sidan vilket orsakar ett ryck i kopplet, ett ryck i handen och tanten med iphonen rycker till. "Ta det lugnt nu är vi lugna" mässar hon halvhögt, åt hunden räknar jag med för jag cyklade ju bara på vägen med samma rättigheter som alla andra. 
 
Nästa hundekipage som stod i vägen plingade jag åt i god tid innan jag raceade om för att tillslut kasta mig in på kontoret och lämna oktobernatten åt sitt öde. 

booring!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

fan!!! kom på att jag behövde spärra mitt abonnemang, för även om ingen vill ha min fula (MEN ÄLSKADE) telefon är ju simkortet värdefullt antar jag, så jag spärrade det nu. Och alla sms är borta. Oavsett om jag får tillbaka telefonen eller inte (jaja då är dom ju borta ändå). Fan!!!! Har ju hamstrat smssom en dåre för att minnas tillbaka alla underbara och dåliga grejer som hänt i 1½ års tid!!! Funderar på att köpa en ny mobil i alla fall. Hatar den jag använder nu. Det är typ en svartvit nokia (pappas gamla) men den är så sjukt seg att smsa med och den är bara helt fel!!!! Funderar på den äldsta nokiamodellen som finns, tyvärr är den inte svartvit i skärmen och jag har ingen väckarklocka som vrålar ITS TOIME TO GET OPF men det är ju bättre än inget.... 300 spänn kostar den typ. Straffavgift kan jag väl se det som. Helvete. FML etc osv öööhöhöhhh

inget nytt under solen

Kategori: Allmänt

Vet inte vad jag ska skriva faktiskt... bara sån SJUK ångest över i måndags fortfarande. Det kommer lite i småportioner väl utspritt över dagen. Jaja. Man måste ta sitt straff. Min mobil och mp3 är borta och just nu jagar jag runt efter att få tillbaka dem vilket är en chans på typ 0.23%.
 
Jättejobbig jobbdag idag iallafall. Valde lite mellan att sluta sent och att dela ut all post, valde som stolt (nåja) brevbärare det sistnämnda och stämplade ut kvart i åtta. Ska kolla med dom imorrn ordentligt angående övertid. Finns det ingen lag på att man måste få betalt övertid?? Det måste finnas!

vaknar upp klockan fem, såg solen gå ner igen

Kategori: Allmänt

ååååååååååååååh orkaaaaa igårrrrrrr. Det spårade ut lite och min mobil försvann i samma släng som min stolthet och jag vrickade foten typ. Fuck. Imorrn är det ordentlig onsdag!!
 
BUHU KOMMER FAN ALDRIG ÅTERSE MIN MOBIL JU. HELVETEEEEEEEEEEEE.

kreativitetsrus

Kategori: Allmänt

Ni vet sånt jag får ibland precis då det är som olämpligast? 
 
När jag fortfarande gick i skolan brukade de komma under mattelektionerna  (de få gånger jag var där), alternativt under naturkunskapen, eller medan jag skulle researcha något viktigt. 
 
[kreativitetsrus: en känsla av kreativitet som uppfyller en. Man vill starta något projekt, exempelvis en teckning eller annat konstverk, sjunga, göra en film och överhuvudtaget skapa något (i mitt fall med papper och penna). Uppkommer ofta under tider då man inte har tid osv.] 
 
satan vilken naturvetenskaplig förklaring jag fick till där... hm. 
 
Annars kommer de oftast när man inte har tid eller när man inte kan/får/ska sova. Det sistnämnda  gäller just nu. Ingen mördartid som jag börjar jobba på imorrn men med tanke på att jag försov mig förra måndagen MÅSTE jag göra ett gott intryck genom att inte komma senare än min starttid; halv tio. Så jag måste gå upp kvart över åtta... och lägger jag mig exakt NU kommer jag sova i 8h. Det är ju bra! 

Tyvärr kommer jag inte kunna lägga mig nu. När jag publicerat det här inlägget ska jag slösurfa några minuter till medan jag ritar lite hästar/ögon/skriver min autograf hundra ggr om med andra handen. Sedan är det alla nattrutiner; tvätta bort smink, borsta tänderna, fixa så allt är iordning till imorrn, kolla mobil/mp3laddning och det viktigaste; skriva dagbok. Det sista tar väldigt lång tid när jag inte är trött och får feeling, nu börjar mitt rus här avta så jag kanske bara svänger ihop något menlöst om dagen att jag satt framför datorn ena halvan och hängde med camilla andra halvan. 
 
Bara det sista stycket tog mig en miljard år att skriva, nu MÅSTE jag försöka sova!!

varma pinnar

Kategori: Allmänt

Ni kanske tror att jag fick en elchock och dog nu av min nya budgettång. Så var inte fallet. Den gick bra att platta med och var helt klart bättre än mina tidigare pinnar! Så. 3½ pinnar av 5, kanske höjer betyget senare när jag lärt mig gilla den.

ingen sörjer när du dör ingen ska sakna det du gör

Kategori: Allmänt

Var i stan på en shoppingrunda petite. Uppdaterade min plattång som jag snott från mamma och använt rätt länge trots att det är lättare att platta håret med två pinnar. Så nu ska det bli ändring tänkte jag.

Att hitta på clabbeaffären var däremot svårt. Tyckte man borde hitta tänger och annat under "el" men där fanns det bara lampor och sladdar och jag såg jävligt vilsen ut där jag flackade runt med min mulberry (bayswater) på sned. Fanns inte heller vid hobby, barn, kök eller fritid. Fritid var den jag trodde mest på förresten. Även fast det låter skevt. "Ja när jag inte odlar blommor eller sorterar frimärken brukar jag på min fritid platta håret". Men man vet ju aldrig med clabbeaffärer.

Tillslut hittade jag min tång vid kroppavdelningen, det lät ju rätt. Även om kropp var ihopknöcklat i hobby. Å andra sidan kan man säga att min kropp är min hobby. Oftast.

Så nu har jag en plattång till ett ganska bra budgetpris. Har researchat igår och den ska tydligen funka men med såna här billiga saker kanske det skiljer sig per produkt. Återkommer med en recension strax!!

köttslamsa hela världen

Kategori: Allmänt

Igår pendlade jag mellan att hata hela världen rätt grovt (nästan hela dagen) och att tycka att det var en rätt kul fredag (ungefär en timma av dagen). Var lärare i bagartorpsskolan när mitt humör dippat rätt rejält så jag var inte lika tålmodig och mild som jag brukar vara som lärare. Dessutom var de flesta barna för jävliga.

Hade bild och engelska, och för att försöka få lite mer respekt hos barnen ritade jag lite på tavlan så de hade något att beundra ett tag. Jag menar, barn i den åldern (10-11) går ju igång på nästan vad som helst så jag kladdade på på tavlan; leoparder hästar hundar och katter.

Sista klassen delade jag ut två teckningar på en hund och häst till två flickor vars ögon tindrade och de vände sig runt i klassen typ: "hallå! titta vad jag fick!!". Men annars var det rätt åt helvete.

Åh en till bra sak, jag fick 2500 spänn för dagens puffning. Eller snarare var det ihopskrapet av typ två månaders puffning, men man kan ju alltid drömma. Faktum är att den där summan tjänar jag lätt ihop på fyra dagars postjobb, något jag inte försöker tänka alltför mycket på.

 
Saknar diva hela tiden. Hon förstod mig den pollen. Helt annorlunda än solnapollarna. Dessutom var det min sista ridning på dom också i tisdags så nu kommer detta bli ännu värre kan jag tänka mig. 
 
Justja skulle inte tänka ju. 

karma

Kategori: Allmänt

Där fick jag så jag teg igår angående mitt inlägg om jobbrist! Vikarie på morgonen, puffade, sen posten och sen puffning igen. Hej&hå. Som det ser ut nu blir det VRE&post imorrn, den som lever får se.

to LA and back pt 5

Kategori: Fotografier

 
Santa Monica
 
 
 
 
Här kom vi till Hollywood Boulevard och det här var enda bilden av de ack så berömda bokstäverna
 
Fattade inte riktigt men det var nån rik snubbe som fixat någonting på typ 40-talet så en massa kända människor som kände honom tackade genom att göra som ms Garland här, fot/handavtryck, hälsning och signatur. På senare tid har sådana som inte har nån koppling till snubben mer än att de levde/lever i samma hollywoodcirkus ploppat upp, typ twilightskådisarna och så vidare.
 
Madame toussads
 
Enda bilden på mig ni får här tror jag. Jag ifärd med att röva bort Judy Garland.
 
Freddie blir förhörd av pjär och marlon brando
 
vy över LA
 
här var när jag var sur på familjen (som hängde på stranden) (det var ändå mulet) och gick i kvarteren och fotade trädgårdar istället. Så håll i stormhatten för nu blir det blombilder!!
 
 
 
 
snygg hippie på venice beach
 
 
 
 
nåns sommarstuga i malibu
 
slut för idag tack för idag!

veckan som inte fanns

Kategori: Allmänt

Har skrivit fel vecka i min dagbok i typ fyra veckor nu... så nu kör vi vecka 40 all over again!

Som kunde börjat bättre. Inledde starkt med en försovning till jobbet och eftersom det var lite post idag segade jag som fan så jag skulle få lite övertid. Det var tråkigt väder men varmt som fan så jag funderade på att ta av mig fleecen men visste inte om jag hade lagrat odörer på min tshirt så den fick vara på ändå.

Sen var jag tvungen att tacka nej till jobb imorrn pga puffning. Och det ser ut att BARA vara ett jobb imorrn(puffning)!! FUCK. Hur ska jag tjäna pengar på det här snigelsättet?? Visserligen har jag inte fått lön än från varken ridsport eller bring så det är bäst att oktoberlönen blir FET annars vet jag inte vad jag gör, septemberlönen var ju inget att hänga i lönnträdet precis.

Ska fan söka ett till jobb. Mina fem räcker inte.

Fast först ska jag muntra upp mig med south park.