bloggenjosse

to LA and back pt 4

Kategori: Allmänt

Den här dagen åkte vi till Death Valley och sedan vidare mot Los Angelosa
 
46 grader i dalen...helt sjuuuukt varmt
 
 
 
 
Här är "djupaste" delen av death valley, tror det var typ -85.5m under havsytan, att jämföra med döda havet som är -414 meter under havsytan (men jag upplevde det inte lika varmt när jag var där)
 
Heh Freddie uppskattade inte värmen. Vindarna var väl som en hårfön på varmaste temperaturen
 
 
 
 
liten ringduva 
 
Efter att ha fortsatt ut ur dalen (men det var fortfarande karg miljö och stekhett) kom vi till en liten oas som hette Wildrose creek
 
 
 
 
Här var vi ute på motorvägen igen, inte så mycket ökenlandskap, mer stäpp och kaktusar! försökte fånga kaktusjäveln med en snygg brytning i kvällsolen genom bilfönstret (i ganska snabb fart) vilket inte gick så bra men worth a shot hehe
 
 

hilfe!

Kategori: Allmänt

Jösses! Nu har jag ringt vinnaren och krävt pengar!!! Hehee inte riktigt så dramatiskt kanske men jag ringde idag (hon svarade inte igår) och efter lite artigheter rabblade jag snabbt fram att jag ville ha 500 spänn för bilden och höll på att twista sönder tungan när jag lade till att "egentligen tar man 750kr enligt fotografernas prislista!!!".

500 spänn tänker ni nu. Men det var pappa som sa att jag definitivt inte kunde ta en struntsumma som 100:-, och efter lite mer research verkade 500 spänn rätt okej. Även om jag mentalt fick bestiga mount everest medan jag lade fram summan.

Och den tystnaden efter jag sagt priset!! Hon hade ju inte i mejlet snackat någonting om någon betalning så hon var säkert lite chockad. Men jag försäkrade henne att hon får använda bilden hursomhelst eftersom den i princip är "hennes" (så jobbar inte en riktig fotograf jag vet men jag måste vara lite underlägsen i början känner jag). Uhh. Hatar att ta betalt för saker sådär. Fyfan.

Var tvungen att damma av bilden lite i photoshop också innan jag skickade den. Typ checka av så att hon inte skulle bli sur. Men jag tror att hon borde bli nöjd.

Så! Nu är det fixat. nu ska jag in till staden. Bye.

en annan fair lady

Kategori: Allmänt

 
 
 
Som vanligt gör inte bilden allt jävla slit rättvisa men här är den i alla fall. Adelebilden. Som är jävligt skön att bli av med nu ärligt talat. 

my fair lady

Kategori: Allmänt

 
Har börjat lyssna väldigt mycket på Eliza Doolittle på sistone, mest för att hennes röst är så grymt fantastisk (försöker sjunga likadant) och dessutom har hon världens finaste hår (försöker burra upp det likadant), jag vill också ha tjockt jättelångt hår fuck!!! fuck you!!
 
Den här covern är så himla bra. Mest för att hennes röst kommer fram så bra vilket den inte gör riktigt i hennes inspelade låtar.
 
Så frågan är vad som går snabbast att fixa, håret eller rösten?? Först vinner!!!

vad är mitt pris???

Kategori: Allmänt

Måste ju svara vinnaren som ville ha min bild!!! Ingen aning om vad jag ska ta för pris. Vill helst ta en hundring, alltså hon ska använda bilden genom att skicka den som tackkort till spons plus djursholm så den borde ju vara värd det? Men när jag väl började skriva mejlet rörde sig mina fingrar mot 5+0-tangenterna och jag vågade inte skriva ut "100kr". Åååhhhh.

Men nu när jag skriver det här känns det mer som att 100kr är rimligt. Hon kan ju inte bli sur för det? Jag tycker inte jag kan mejla bort bilden bara sådär eftersom jag inte känner henne plus att hon har bilden på sin mejl vilket gör att hon kan använda den på internet osv (något jag inte orkar informera om att hon egentligen inte får göra utan min tillåtelse och egentligen dyrare pris). Kan ju inte följa "svenska fotografers prislista" där dom för ett enskilt foto tar typ 750 spänn. Känns lite magstarkt. Men å andra sidan fanns inte min situation listad där.

Äh nu mejlar jag att hundra spänn blir det. Undrar om jag ska bifoga bilden också i mejlet eller om jag verkar trustworthy nog att mejla bilden efter insättning på kontot?

här är bilden igen om ni undrar

brevbäring med stil

Kategori: Allmänt

Igår fick jag köra elbil på rundan istället för cykel för att min del låg så långt bort! Och idag blev det en ÄKTA postbil, såndär liten och vän!!

Jobbade ju bara tre timmar halvdag mellan puffningarna, och i vanliga fall tycker jag alltid det känns som världens längsta tid att stå och sortera brev på, men nu fullkomligt flög tre timmar iväg!

Jag åkte i något gulligt villaområde i solnedgången och körde ner biltemakataloger i lådor som accepterade reklam. Hur lätt som helst. Och postbilen puffade på (kanske skulle snott med den till puffbilen och låtit min fula raggarbil stå kvar till postkontoret?) och var automatväxlad och allt var så lätt och enkelt.

Kände mig visserligen jävligt lat där jag fläskade på röven och i värsta fall fick hoppa ur bilen och powerwalka två steg till lådan, men tycker nog att jag kan unna mig en sån tur mellan varven. På måndag när jag ska jobba på bring får jag säkert köra slut på mig hur mycket som helst!

karlaplan till handen enkel resa

Kategori: Allmänt

Eftersom Bring inte hört av sig till mig innan igår angående att jobba var jag lite tveksam till om jag verkligen skulle släpa mig dit. Sen tänkte jag att jag var lat och tyckte jag borde visa lite jävlar anamma och en sjuhelvetes arbetsmoral, så jag åkte dit redo att slänga post omkring mig (och helt i tid).

Men direkt när jag kom fick jag höra av coacherna att nej jag var minsann inte inbokad och nej, det fanns inga uppgifter att göra idag "kom tillbaka på måndag".

Även om jag var väldigt inställd på att kanske inte få jobba kändes det som en rätt pinsam situation. Eller jag vet inte, svårt att förklara men jag kände mig ganska låg när jag gick från kontoret (med nedslagna steg). Inte så låg dock att jag inte hade -nu glömde jag vad ordet hette fan- nog att ringa VRE och få ett förskolejobb under dagen bara sådär!

Så jag åkte från Karlaplan via TC och en försenad pendel till handen. Åh en sådan deprimerande syn. Mitt tidigare glada humör samt himlens blygråa regntunga moln ramade in handens centrum på ett rätt passande vis, och jag tänkte bittert att "vart fan har jag hamnat" (jag som samma morgon lämnat mörby centrum bakom mig..).

Förskola var länge sedan sist! 1-3åringar stod på menyn, och det var ett fasligt sjå att hålla koll på alla, speciellt som alla ordinarie pedagoger var sjuka och jag direkt fick hjälpa av en skock gnälliga 1-2åringar deras lerinpackade galonisar, gummistövlar och anoraker.

Var ännu tröttare när jag åkte hem. Dock var ungarna väldigt söta förstås, fick en skara hängivna beundrare på en gång och dessa byttes ut med jämna mellanrum under dagen. Men nu hoppas jag att förskolejobben dröjer lite, hur söt en tvååring kan vara när näsan är torr och den är relativt tyst och stilla föredrar jag ändå att mässa över en skolklass som jag har någorlunda pli på och talar ungefär samma språk som.

hellre två glada hästar i hagen än två gnälliga snoriga tvååringar i förskolan
...

det kom ett brev..

Kategori: Allmänt

nu fick jag ett mejl från ridsport (ingen betalningsfaktura för mina två senaste artiklar+bilder dock.......) där de vidarebefordrat ett mail från vinnaren på elitdressyren som ville ha bilden på henne från min artikel!! Heftiktttt. Ni vet den bilden jag la upp här för några inlägg sen. 

få se bara om jag ska sätta nåt pris på den hehe. Eller om jag är scout och mejlar den helt gratis.

jag säger till dig det var tur att du kom, jag har skyhöga krav och det här är lagom (men det är inget för mig)

Kategori: Allmänt

Alltså åh! Jag vaknade lite halvt vid halv tio (då jag planerat gå upp) för ännu en puffdag. Så råkar jag läsa på mobilen att puffmamman tydligen fuckat upp och glömt att det var nån aktivitetsdag med skolan så det var INGEN PUFFNING IDAG. Meeeeeeeen vafan. Seriöst.

Där försvann en dag med pengar till. Tjoho. Jag blev arg, somnade om och drömde störda drömmar eftersom radion var på medan så det som hände där integrerades i drömmarna. Bland annat hade jag både Tintin, Lena Olin och Mikael Persbrandt på besök.

Vaknade sen helt seg i huvudet vid tvåtiden, lyckades städa det värsta i mitt rum (så det förhoppningsvis är lite mindre spindelgästvänligt tänkte jag) och sen var det posten täby, så tre timmars jobb blev det i alla fall. Plus en timma puffning. Blöh.

Avslutade en fantastisk dag på solnastallet. Fick världens sötaste häst som visade sig vara världens mest svårridna också, men eftersom jag har en rätt okrävande inställning till min ridning för tillfället var jag glad att jag ens fick klappa min söta bruna häst.

Hade det varit jag för fem år sedan hade jag låst in mig på toaletten efteråt och bölat i trekvart.

you go to my head, like a sip of sparkling burgundy brew

Kategori: Allmänt

Så när jag jobbat idag från 8-16 var jag inte inställd på att sluta tidigt eftersom posten ville att jag skulle jobba också (i täby). Skulle stå och sortera. Eller? När jag kom fram var det tydligen brevbäring IGEN för att nån lat jävel inte gjort klart sin runda. Så det var bara att hoppa ut ur bringkostymen (nej hade inte den när jag kom till posten) och in i postenkläderna och försöka köra så mycket jag hann. Vilket i och för sig inte blev så mycket för jag har inte så bra koll på täbyområdet .

Är rätt slutkörd i kroppen nu. Funderar på att inte lägga upp tillgänglighet till vre imorrn, å andra sidan kanske dom inte har några uppdrag jag kan ta ändå. Och då verkar det som att jag absolut vill jobba när det i själva verket inte spelar större roll, alltså helst inte! Hehe.

to LA and back pt 3

Kategori: Allmänt

ooorkarinte bloggaaaaaa. så jag kör vidare med USAbilderna. Boring. Imorrn är det bring citymail igen. Är typ frisk nu btw.
 
sequoiaträd, alltså världens största trädras typ
 
Lite högre upp i bergspasset
 
 
 

 
 
 
 
murmeldjur
 
 
Här var  vi allra högst upp i bergen, jättetunn luft och snö på marken. Svalt och härligt!
 
Sen kom vi ner på andra sidan passet och det blev varmt igen
 
Jag råkade upptäcka en westerntävling, tvingade pappa att stanna och segade kvar där aslänge. Allt för att stilla min hästabstinens! SÅ SÖTA HÄSTAR EMEHRGEED!!!
 
 
 
hårsis hårsis hårsis <3
 
 

 
en mindre håla..hittade inget bra motell
 
 
 
 
Kom in till Lone Pine och fick rum på ett motell med pool! Freddie blev glad!
 
 
En typisk saloon. Fast med 21årsgräns, så vi kunde inte sitta där.
 
Hehe fick en sabla pint när jag beställde in öl (sierra nevada, sjuukt god!!!). Ljög om att jag var 21 och sedan fick mamma en chock när hon såg storleken ("du dricker INTE den där själv!!") 
 
slut! 

always and forever

Kategori: Allmänt

fyfan vad jag älskar south park förresten. De första säsongerna är to die for. Ahhh Nu ska jag sova fo hilvide

sockerchock

Kategori: Allmänt

Har jättemånga idéer om vad jag ska blogga om, orkar inte skriva om en enda!

Njuter bara av att det är torsdag, jag har slutat jobbet för den här veckan och imorrn är det bara puffning= NU ÄRE HEEEELLLLLLGGG. fyyyfan vad skönt!!!!!!!!!!!!!!!

försöker kurera

Kategori: Allmänt

Hej bloggen.
 
Phu. 
 
Nu är helgen äntligen över. Så förra veckan blev det alltså sju arbetsdagar, några lite lättare och andra lite tyngre. Helgens dressyrtävlingar var stört jobbiga, speciellt om man är sjukt trött och har feber och allehanda symptom. När jag kom hem söndag kväll var det bara att börja försöka skriva artikeljäveln som blev skitdålig, jag fick asfula bilder och det kändes helt enkelt inte så bra. 
 
Igår jobbade jag för bring igen, när jag kom ut på rundan kände jag att det var en dålig idé. Det kände jag i och för sig redan på morgonen men lustigkurre som jag är vill jag gärna tänja gränserna lite. Elva timmars nonstop arbetsdag senare var jag slut i kroppen. 
 
Fast jag har ätit massor hela helgen, så det räcker för fem helger framöver (är det tänkt kanske) så energiintaget har det ju inte varit fel på! 
 
Har börjat hosta som fan nu så jag antar att jag är på bättringsvägen. Hostning brukar ju vara slutfasen. 
 
Idag blev det i alla fall inte lika jobbigt som jag tänkt mig, VRE ringde mig förvisso hela dagen igår och erbjöd jobb men det var såna pass som gick över kl 14 och jag måste ju hinna puffa också! Så dagen blir istället puffning, direkt till posten täby, sortera post tre timmar och sen tillbaka till åkeshov, hämta puffzen och sedan till stallet i ilfart och hem klockan tio. 
 
Blir ingen bild från tävlingen för de var fett fula. Eller kan ta en på helgens vinnare kanske
 
 
 
Här är sööööta VIP istället <3
 
 

hugger träd

Kategori: Allmänt

Fan. Mår bättre än igår men är fortfarande sjukt snuvig, ont i halsen osv. Tänkte i alla fall dra en repa till stallet idag och kolla in tävlingarna väldigt anonymt. Alltså inte intervjua eller så men bara hålla lite koll, testa objektiven och så.

Nu har jag kommit in i den där varannan-sekunds-fasen. Ena sekunden drar min mage ihop sig och jag blir hur nervös som helst medan jag får tunnelseende och andra känner jag den där underbara lättnadskänslan, slappnar av i axlarna och bara "men vafan gurl, det här fixar du!! ;D".

Jag behöver i alla fall inte ha klart frågorna idag vilket är skönt utan det ska vara klart ikväll. Har skrivit lite bakgrundsfakta men måste nog researcha mer. Sen knarka alvedon och hoppas att jag inte är snormonster imorrn, det vore ju för täsky.
 
Jag vet ju också att såfort jag intervjuat första vinnaren släpper all nervositet i princip och jag går bara in helt i mitt jobb. Hoppas det blir så imorrn också. Pray. 

saknar fredagsradion

Kategori: Allmänt

jag har ju spytt ur mig lite om min saknad efter fredagsradioprogram. Sedan jag upptäckte Uggla i P4 förra hösten (som förstås blev hans sista sändningstermin..) var fredagseftermiddagarna 13-15 alltid uppbokade för att lyssna. Så sjukt mysigt! Så sjukt höstigt! Jag ville inte tro att han skulle sluta göra sitt program. Vart skulle jag ta vägen??
 
Efter nyår och jag inlett min brevbärarkarriär lyssnade jag av ren nyfikenhet på fredagen vad de kunde ersatt den oersättliga ugglan med. Två skånska gubbar. Wester och wester. Eller vad de nu hette. Typ som werner&werner som ligger bakom den där fruktansvärda jullåten som alla under 11 älskar (vår julskinka har rymt).
 
Sen gav jag dem ett program i alla fall. För sakens skull. Och som man säger, once you go jansson&wester you never go back. Fyfan vilka roliga eftermiddagar jag haft med dem! Som jag skrattat högt för mig själv medan jag langat in brev efter brev i lådor. Oj vad de har underlättat utdelningen!
 
Så gjorde de också slut med mig i maj. Typiskt förstås. Nu är de tillbaka med intresseklubben i svt (inte så kul) och uggla finns i så mycket bättre på tv4 (hm). Men det kommer ju aldrig mer bli som förr förstås. Boring.

tja.

Kategori: Allmänt

är sjuk och hemma idag. Dels för att jag aldrig skulle pallat posta och dessutom måste jag vara frisk på söndag.

Jätteskönt i alla fall att vila ut lite. Skönt med regnigt väder. Ska äta massor idag igen. Eller inte alltför mycket kanske men lite vad jag vill såsom det anstår en sjukling. 

sen MÅSTE jag förbereda mig inför söndag!! Mycket viktigt! Ska banne mig sätta igång nu med alla mina skjutjärnsfrågor. Häpp!

 
från senaste tävlingen

från det ena till det andra på youtube

Kategori: Allmänt

åh jag borde verkligen sova. Blir bara värre och värre med min förkylning och jag ska upp sju imorrn. Men jag har fastnat framför youtube!!

På sidan finns en sidebar med related videos, och nu när jag kom hem hamnade jag helt sonika framför en video där FredagkvällsMalin intervjuade One Direction. Nästa youtubegång (nu alltså) kom en "most evil children in history"-video upp och från den hamnade jag på jamande katter och sist nu Butterballvalpen som försöker ta sig ner för en trappa. Haha...flest tittade videos är på djur, mitt hjärta smälter varje gång jag ser nån fluffig kattunge, ylande hund, katt som blir rädd för poppande popcorn, hundvalp som klänger på tålmodig katt osv...Man fastnar och har snart tittat igenom halva youtubes djurvideoarkiv!

Det enda man får passa sig för är när spindelvideosarna ploppar upp. Då får man göra en ny sökning!

Nu måste jag seriöst försöka sova.

rumour has it she's the one i'm leaving you for

Kategori: Allmänt

uäääähhh är helt galet nervös för på söndag!!!! Ni vet att jag gått runt och tänkt att det vore väl banne mig trevligt om jag fick besöka elitdressyrstävlingen på djursholm i egenskap av journalist, men eftersom ridsport aldrig hörde av sig var jag tvungen att inse att jag inte är så jävla bra som jag tror att jag är. Men tji fick jag!!!
 
För i måndags hörde de av sig!!! Och efter lite vägledning/pushning av supercoachen ullzz så tackade jag tillslut ja!!
 
Men det är först nu jag blivit nervös på riktigt. Ska hämta ut en satans fribiljett och ska skriva 2500 tecken, alltså 500 mer än förra gången!! Det är visserligen typ fem meningar till men ändå!! Shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit!!!
 
 
Blev ännu mer nervös av den här texten hehe. Tänker mig alltid för några gånger extra grammatiskt sett när jag skriver om min rising frilansarkarriär. Fatta att det blir min tredje artikel i år!! 
 
BringCM jobbet tutar på. Jag kör ju själv nu och det går åt helvete ungefär. Hinner aldrig ta rast eller äta något och alla tror att jag har bullar och kakor i väskan eftersom jag aldrig äter och isåfall ett äpple. Fattar inte att det blivit så stor grej av det? Den tredje coachen som kommit tillbaka från sin semester sa idag "hörde att du inte brukar äta!". Skvallerkärringar. 
 
Så igår jobbade jag 12 timmar utan mat eller vatten, sen drog jag ut direkt. I tisdags var det 11 timmar. och idag bara 9timmar, var sepelångsam med första området så jag hann inte börja på andra. Åkte och handlade mat istället eftersom jag inte hunnit äta idag och eftersom jag är sjukt bakis och behöver muntras upp. Fyfan vad gott. 
 
Fan hittar inte numret där min artikel är med!!! Tänkte lägga upp en bild på den, boring boring! Ska göra det såfort jag hittar den. Gah vad trött jag är. Och förkyld. Skitont i halsen. okej ska äta bye

just another tissy tuesday

Kategori: Allmänt

japp!! strulig som fan. Stressigt som i helvete. Åt gröt till frulle, det enda jag hann äta fram tills nu. Kom till jobbet (i tid) halv åtta, från det fram till halv sju hann jag varken ta rast eller äta utan det var full rullz non jävla stop.

Tappade bort pärmen man behöver ha som finns till varje specifik runda, sprang ihjäl mig i alla trappor (femvåningshus utan hiss!!!), hade med mig en back post tillbaka och var klar näst sist av alla.

HUUÄÄÄH.

När jag var nästan klar och väntade på den andra tjejen (som var sist tillbaka) kollade jag på mobilen, och precis då lyckades min hjärna koppla vad siffrorna faktiskt betydde. Klockan var tjugo i sju och tjugo minuter senare skulle limon, förlåt bilen, vara framrullad i åkeshov för att hämta alla puffar. Heeelvetee.

Powerwalk till stadion, som tur var var cykeln i mörby så det gick rätt snabbt att ta sig hem, kvart över sju sladdar jag iväg från min uppfart och är tillbaka exakt en timma senare.

Då har jag kört i hundraåttiofem konstant genom solna, sumpan, bromma, fram till åkeshov, hämtat fyra puffar, (stressigt) gasat via sumpan till kista (har halvpanik) via häggvik (börjar säga åt puffarna att sluta vråla i baksätet) till sollentuna, lämnat av ena ungen, gasat vidare och lämnat av två till i danderyd, hem, hämtat mina ridkläder hemma, (tårarna av stress börjar knacka på bakom ögongloberna och halsen snörs åt ännu mer) gasat till sista puffen, slängt av den och med ett sista kraftryck (tänk om jag inte får rida nu ändå då??) kommit fram till stallet tjugo över åtta, alltså tio minuter innan jag ska vara ombytt och sitta på hästryggen förhoppningsvis med ett brett leende på läpparna.

Det var markarbete på schemat så jag kunde inte slappna av under lektionen heller eftersom jag fått stallets piggaste häst vilket gjorde att jag fick sitta och hålla tillbaka i sextio minuter.

Jaja. Det var kul lektion i alla fall. Hästen var jätteglad och söt. Hoppas nu helvete inte att jag får lika jobbig runda imorrn på jobbet. Kommer falla ihop i en orkeslös hög då.

Nu ska jag försöka sova!!

rotfruktsallergi

Kategori: Allmänt

åååh fyfan. Gör rotfruktssoppa som jag ska ta med som matlåda till jobbet sen. Men trots att mamma skalade och delade potatisarna och jag bara behövde fixa morötterna och palsternackorna (vilket tog max fem min i köket eftersom jag skalade så tja skalet flög bokstavligen) är halsen redan uppsvullen, HANDFLATORNA kliar som fan och näsan rinner. Nu gäller det att inte peta i ögonen så jag blir en blobfish!

nu står jag där i valet och kvalet igen

Kategori: Allmänt

Alltså jag VILL men jag vet inte alls om jag VÅGAR och det stör mig som fan!!!

to LA and back pt 2

Kategori: Allmänt

 


 
Och det är väl allt för idag antar jag. Sweet jesus klockan är fan över elva. Sjukt trött, sova, bye. 

to LA and back pt 1

Kategori: Allmänt

alltså jag orkar inte skriva mer om jobbet. Tror ingen tycker det är kul att höra om heller. Kan ju säga i alla fall att veckan gått hyfsat även om jag verkligen gör ordet snailmail rättvisa, och jag råkade försova mig i torsdags (blev bara tio min sen trots att jag vaknade tio min innan jag började). 
 
Men det var inte det jag tänkte tjöta om i det här inlägget! Kom på för ett tag sen att jag inte lagt upp bilder från USAresan än, och eftersom jag inte har några bilder längre i mina inlägg känns det som passar det bra att jag lägger upp dem nu då! 
 
Fast det kommer säkert delas upp i flera delinlägg. 
 
Så här är precis vid gränsen till yosemite national park!
 
 
inne i nationalparken
 
Lite halvtaskig natur sådär i början!
 
 
Tog den här bilden bara för att jag inte hade nån bättre där man ser hur satans högt det är!! Stupade rakt ner en hel massa meter efter kanten
 
 
Det kända vattenfallet
 

Kända vattenfallet, annan vinkel
 
 
En jordekorre som enligt ullis har ett virus som man dör av... måste kolla upp så inte vi fått det! Jag matade inte eländet i alla fall!
 
Tyckte den här bilden var lite fräsig va? Stod på pass med kameran för att få nån sånhär "flygaiväg"bild av korpen, och visst är bilden ful men ändå lite fascinerande. Ska försöka komma på fler adjektiv på f också. 
 
Ni kanske förstår hur satans höga träna var här? Hoppas man får en känsla av det. Addera lite barrdoft i 27graders värme så behöver ni inte åka dit själva!
 

Efter att ha mixtrat med slutartiden har jag efterbehandlat bilden i ps och den är fortfarande jätteljus. Men grejen var i alla fall att vattenfallet skulle få en såndär cool slöjlik effekt. 
 
 
 

jag mår fan illa av den här
 
 
Klart jag hittade hästar att fota! Detta är dock en mula, alltså en korsning åsna/häst
 
 
 
 
 



Så, det var dagen i yosemite! Och jag har ungefär 1/12 av bilderna kvar, kommer nog inte bli lika många delar dock. 

dubbelarbetande cashewnöt

Kategori: Allmänt

Klockan är nio och jag behöver gå och lägga mig. Fick i alla fall sova sex timmar igår så jag var inte lika utmattad som dagen innan.

Därför tyckte jag att det var en skitbra idé att direkt efter jobbet halv fem åka till Lidingö postkontor (för Posten alltså!) och jobba där till halv åtta med sortering!

Så nu är jag pisstrött. Jag vet att jag skrivit det femtio gånger men jag kan likväl skriva det en gång till. JÄTTETRÖÖÖTT.

Så jag ska försöka lägga mig innan elva tänkte jag. Imorgon blir det bara ett jobb i alla fall.

Nej vänta skoja bara! Har ju puffskjuts också! Ok två jobb imorrn med, tjohow!

(jag tror hösten kan bli lång)

Kategori: Allmänt

Å ÄR SÅ SJUKT TRÖTTTTTTTTTTT. Första dagen på bring citymail, hade bara sovit fyra timmar plus inte ätit så jättebra så dagen blev väldigt seg. Sortering sju timmar, en halvtimmas rast (sov i omklädningsrummet, ryckte till varje gång nån närmade sig dörren) plus en och en halvtimma utdelning. Själva utdelningen (på östermalms ghettogator, ooh fancy) var rätt lugn. Bara boxar eller hissar och bara typ tre springportar.

När jag slutade vid fem så gick jag från karlaplan till sveavägen för att handla cashewnötter på lidl. Alltså jag måste sluta bli så specifik i mina mathandlarvanor, det blir bara jobbigt det här!

Så nu väntar jag mest på att klockan ska bli kvart i åtta så jag kan åka till stallet. Det är ridning idag ju!!! Bästa dagen på veckan!! Hoppas jag får aramis för bövlen. Måste typ sova sen så fort jag kommer hem (vilket borde vara runt tio) eftersom min upplärare föreslog att jag skulle komma dit sju imorrn. Fyyyyfan alltså. Jag får se till alla fördelar, som typ pengar och lön och sånt. Klamra mig fast vid det.

höst 2012

Kategori: Allmänt

jag är jättesugen på att köpa en poncho från beyond retro. Eftersom jag sparar pengar så ska jag inte hålla på att shoppa så mycket till hösten, dels av uppenbara skäl men också för att jag inte behöver så mycket höstkläder i thailand etc.

Men den här kostade bara 230 spänn!!!!!!!! Tänk om nån köper den imorrn?! Eller köpt den idag???

Frågan om jag kommer våga gå runt med en poncho bör jag kanske sova på om jag ska köpa den imorrn, brukar oftast gå runt i rätt trygga kläder. Hmmm. Har så mycket idéer över hur jag vill se ut den här hösten!

snabbvisit

Kategori: Allmänt

Idag kom sommaren tillbaka en kortis och visade vad vi har missat alla de egentliga sommarmånaderna då det var typ 16 grader regn. För när det är september, då passar det sig minsann! Säkert är sommaren irriterad över att sommarmånaderna börjar på j resp a, och har genom att öppet visa ett regnigt missnöje gått i strejk. Ungefär.

Hursomhelst åkte jag in till stora staden och tittade på second hand-grejer. Iförd shorts. Mitt självförtroende sjönk en del när jag satt på tunnelbanan och allas ben var antingen beklädda eller mycket brunare än mina.

Men det var skönt väder idag. Hursomhelst.

Genom bilrutan hem från farmor
 
Obs Freddie fotade obs. Jag körde ju. 

Säg / Det där du alltid ville ha sagt / Till mig

Kategori: Allmänt

Jag kanske inte sagt det men
 
- En annan VREvikarie jobbade samtidigt som mig under veckan på skolan. Eller snarare, hon hade redan jobbat där tre veckor och var långtidsanställd där. När hon inte tittade på mig som om jag var dum i huvudet eller valde att ignorera vad jag sa hade vi rätt trevligt när vi hängde på rasterna och så. Hon var i alla fall 29 år gammal (haha!! oldie) och hade bott i Australien i sju år. Där hade hon skaffat man, hus och hund och pluggat nån kurs men mest jobbat. HON HADE ALLTSÅ INTE BÖRJAT PLUGGA 'på riktigt' ÄN. "Neeej men gud ta det lugnt man ska inte stressa med att börja med något!" sa hon till mig då jag beklagade mig över hur så många i min bekantskapskrets redan visste vad de ville göra med sina liv och börjat sina livsavgörande studier. Så jag har fått lite lugn tillbaka angående det i alla fall. Jag behöver inte börja plugga än. Inte till våren, inte ens till nästa höst. Fan vad skönt. 
 
Det enda anledningen till att jag vill börja just nu är isåfall alla människor man träffar samt alla fester. Så jag ska vänta lite till känner jag. 
 
- Fredagen som fuckade upp sig. Alltså jag skulle ju ha the Friday. Fredagen med stort F. Varför fuckade det upp sig för mig ännu en gång? Det ska jag säga er. Jag hade tänkt planera lektionerna på morgonen eftersom jag började halv elva. Jag hade tänkt ha tid på morgonen att fixa mig FETT SNYGG och göra ett riktigt bra sista avtryck på skolan så folk kunde glömma min lite olycksaliga onsdag (och även tisdag, men det där med boten var ju inget jag gick runt och sa precis). Jag skulle vara social med alla lärare och annan personal och bli vikarien med glimten i ögat, med det blonda svallet som en fana efter mig!
 
Det här hände:
 
Jag fick ryck och planerade lektionerna innan jag la mig istället. Så jag kunde sova lite längre på morgonen! Jag vaknade i tid, stängde av väckarklockan (typ) och somnade de facto om. Jag somnade om, jag vaknade för sent. Mamma kom in i mitt rum och undrade om inte jag började nu? Klockan var då, yes yes, klockan var då HALV ELVA. Amen herregud seriöst. Nej nej och åter NEJ. Ingen tid att beklaga sig, ingen tid att gräma sig, in i bilen, nödsamtal till VRE om att jag skulle bli sen, rusa till skolan (osminkad, fett hår, FULA kläder). 
 
Resten av dagen vågade jag knappt prata med nån lärare. Fyfan. Jag satt nerböjd i arbetsrummet och svarade kort på tilltal från personalen. Åååååååååååååååååååh. 
 
Så VRE hatar mig nu. Nu blir det Bring Citymail två veckor i alla fall tills allt lugnat sig. Heeeerrrrrrrrregud. 
 
shit focken happens huh?!

proppen på

Kategori: Allmänt

är så stöööööört mätt har fan ätit halvt ihjäl mig. Nu ska jag spela gitarr och kanske kanske kanske rita klart adele, annars blir det south park och eighties.

Så mycket saker man kan hitta på va?! Världen ligger banne mig för mina fötter just nu.