bloggenjosse

bragdguldet

Kategori: Allmänt

Gick till Therese Alshammar. Väldigt kul! Grattis till henne! Hon var duktig!

Det roliga är att i SvD, sidorna efter Tessanreportaget har dom ett cirkeldiagram som visar bragdguldets fördelning över sommarsporter. Självklart finns inte ens ridsporten med eftersom den ALDRIG fått något bragdguld (trots en hel drös bragder genom åren). Simsporten gick med Tessan upp till att bli den sport som fått näst flest bragdguld.

Och det var ju faktiskt så att Rolf-Göran Bengtsson med sin fantastiska vinst i EM i Madrid var en av de hetaste kandidaterna till att vinna bragdguldet. För visst helvete var det väl en bragd?? Och hur bövlen ska han göra nu om han inte ens kan vinna ett EM-guld, då är det alltså bara OS-guld som räknas (juryn har tydligen glömt vem av kandidaterna som fick OS-silver senast. Inte nån från simsporten iaf)?? I ridsportens värld är ju EM tuffare än VM eftersom alla vet att de bästa ryttarna finns i Europa. Tänk om Ninja helt plötsligt faller ihop och dör som Hickstead? Visst har Roffe några andra bra hästar men ingen når direkt upp till samma nivå som Ninja gör.

Åh jag blir bara så irriterad. Juryn hade världens chans att tänka nytt och våga ge guldet till RGB men istället fortsätter man att behandla ridsporten som en särsport, man underskattar den grovt och fortsätter istället lunka på i sin invanda PK-takt. Jag säger inte att Tessan inte förtjänade guldet för det gjorde hon verkligen säkert men jag bara undrar när Sveriges näst största sport äntligen ska bli accepterad i sportens finrum och mottas av alla andra, vilket jag är säker på att den skulle göra med ett sådant pris.


2a på världsrankingen och leder just nu världscupen....

Kommentarer


Kommentera inlägget här: