bloggenjosse

så minns jag dig som en person som aldrig gjort mig besviken

Kategori: Allmänt

Ååååh var så SJUKT otaggad på att jobba idag. Jättekonstigt, var jättesur över min ofrivilliga sjukskrivning förra veckan då jag bara kunde jobba en dag, och nu när jag väl kan jobba mina tre dagar känns det som en evigheeeet innan det blir helg!

Fick samma runda som jag haft nu i hur länge som helst, skönt att de kastat om gångordningen på den men annars är det rätt psykiskt uttröttande att gå igenom samma lägenheter, äldrehem och sega brevinkast. Dessutom är ju onsdag både reklamfritt och ingen lokaltidning, nej då skulle minsann vårdguidens blaska ner i alla inkast!

Jag bestämde mig ändå för att vara good postgirl och verkligen slänga ner vårdguiden i ALLA inkast, man kan ju annars fuska genom att skippa sista två trapporna om det bara är brev till en lägenhet på första våningen. Nix! Jag sprang alla trappor. Bra där! Så det måste varit därför jag slutade halv åtta? Tror aldrig jag varit så seg med den här rundan som idag. Och då sprang jag ändå nästan hela tiden. Hm?

Dock var jag väldigt irriterad halva rundan. Jag hatade vårdguiden och den jävla tidningen som inte ville gå ner ordentligt i inkasten, jag hatade inkasten för att de har massa skruvar och kanter inne i sig som tidningen kan fastna på så man måste stå vid en dörr fem sekunder extra och så jag tillslut bankar ner tidningshelvetet i inkastet och fräser. Sen hade den som packat iordning min post varit jävligt förvirrad idag. När jag lämnat port 35 för att ta upp 33ans post går jag först igenom den för att se vart 31an börjar. Och är det inte så att efter första brevet på 33an kommer massa brev till 35an?! För att en snubbe på 33an haft samma efternamn som nån på 35an!! ARGH. Så jag fick vackert springa alla fyra trappor upp i 35an igen, tappade lite brev på vägen, missade ett brev till översta våningen, upp igen och sedan klar med en port.

Såna grejer låter som petitesser men har man jobbat som brevbärare i 3 månader (satan! Tre månader redan!! Det ni!) vet man att vill man sluta i tid måste man ha tempo hela tiden. Man hinner alltså inte stanna upp på ett ställe mer än några sekunder. När det sedan är nån lokaltidning (eller vårdguiden) som går ner i alla inkast förutom om det uttryckligen står "inga gratistidningar" tar det ju extra tid så det är nästan omöjligt att sluta kl 5, men man kan ju försöka sluta så tidigt som möjligt och inte halv åtta som jag gjorde idag... Sämst av alla profficearbetare såg jag. Mer cash till mig tänkte jag då! Hehe.

När jag var på kontoret ringde det min mobil. Det var en undersökare som ville höra om mina radiovanor. "Du får också en chans att påverka vad som ska spelas på radio" sa den knarriga gubbrösten. "JA!!"utbrast jag, jag lyssnar ju jämt på radio och att påverka musiken är väl alltid positivt?!

Sen orkade jag inte lyssna på instruktionerna, jag höll på att packa ihop mina grejer och tänkte på lite annat. Lyssna nästan aldrig på vad män säger, brukar ändå inte vara något vettigt. "Så alltså", sa den knarriga gubbrösten (på skånska! Åh är så dålig på att höra saker. Ge mig en transistor. Eller en transkribator. Eller ni vet) "Hur många timmar lyssnar du på radio?" "Ööh åh men per vecka? Vad svårt att räkna ut" bräkte jag på som en fårskallig fjärdeklassare och önskade att jag lyssnat mer på algebralektionerna då knarrig skåning avbröt mig; "Nej nej per dag!". Jag har ju p4 på jämt, förutom mellan 18 och 19 när det är finskanews, så mitt svar "4 timmar/dag" var väl lite missvisande.

Sen fick jag höra på ett musikmedley som antagligen skulle vara bäst musik just nu, med den stående frågan vad jag tyckte om sån musik. Det spelades en snutt av bla Titanium/David Guetta&Sia, Train, Rihanna och några till i samma stil. Jag gav den 5 av 10, och sen försökte jag ändra mitt svar ang antal radiotimmar jag lyssnade per dag. Men det fick jag inte! "Njaa" sa gubben, "jag tror att du inte är den vi söker. Tack och hej". Klick!

Där stod jag med mobilen i handen och sålt smör men tappade pengar. Vad hände med min makt över radioskvalets musik?! Fan jag kanske borde ökat på poängen på Katy Perry&crew bara för att bli accepterad av musikgubben!

Och jag brydde mig om det där i en fem sekunder till innan jag satte på mig hörlurarna och rattade in p4 på mobilenoch drog till bussen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: