bloggenjosse

"Toto, I have a feeling we're not in Kansas anymore"

Kategori: Allmänt

Oh my! Älskar denna film, har typ grävt ner mig i videoklipp från Youtube på klipp om The Wizard of Oz! Judy Garland är ju helt suverän i denna roll, och filmrepliken (se rubriken) är helt fabulous! Gud, jag är verkligen besatt! :D

Jag säger bara det, youtube är en riktig skatt! Sök på i princip vilken film/klipp du vill och det finns nästan alltid! har kollat på klipp från filmer som Breakfast at Tiffany's (med Audrey Hepburn), Little Princess(med Shirley Temple) och har typ bara utforskat fransarna i kanten! (L)

Hursa?

Kategori: Allmänt

Detta problem har jag haft länge, men det är inte förrän nu som det "uppmärksammas" ordentligt!

Jag hör dåligt.

Detta kan vara en ganska pinsam grej för många, sure att man hör fel någon gång eller inte riktigt lyssnar på vad nån annan säger, men när en person måste upprepa det den vill säga till mig fem gånger, då fattar man ju att något är fel!

I vissa fall funkar det ju att le lite och kanske skratta lite falskt, men detta är något att använda med försiktighet(speciellt ifall man får en fråga). Ibland brukar jag göra så, och sedan fundera på vad personen verkligen sa till mig! Då kanske man plötsligt kommer på vad personen egentligen sa, och då brukar jag säga; "aha! var det det du sa!" Därefter passar det bra med med att hjärtligt skratta åt att jag faktiskt inte hört ett skit.

Det som är lite jobbigt med "nedsatt hörsel" är att när man sagt "Va?" femtio gånger så tröttnar oftast personen på att säga saken igen, och därefter går man kanske miste om något saftigt skvaller.

Gud så jobbigt det var att formulera dessa meningar!!
Aja...nu ska jag fortsätta att plåga min omgivning med diverse "jag-hör-inte-vad-du-säger"-uttryck.

Kram! <3

LoL...

Kategori: Allmänt

...är ett oerhört irriterande uttryck som jag tyvärr använder mig av toujours! LoL.

Ålderdomshemmet nästa?

Kategori: Allmänt

Jag har ju tidigare berättat om min otroliga talang(?) till att inte lägga saker och ting på sina rätta ställe... och jag måste säga att det är helt sjukt hur jag glömmer bort vart jag lagt allt! Hallå liksom, har jag en minnescentral eller inte???

Så i tisdags när jag skulle baka muffinsar från ett kul recept (A5 format, ett löst blad) så hittade jag såklart inte receptet då. Jag letade, letade, letade och letade. Det enda jag hittade var diverse onödiga prylar som ännu inte blivit borttappade plus dammtussar. Till slut gav jag upp och sökte på internet efter recept. Resultatet blev ett par sötsliskiga godisbitar som i energivärde kan mäta sig med Dextrosol.

Men jag fick MVG i hemkunskap! De ni! :P

<3 Elvira <3

Kategori: Allmänt

Min lilla kissekatt!!

Jaa jag har ju faktiskt nästan förträngt detta men...

det var en tisdag. Min lillasyster låg på sjukhus eftersom hon fått lunginflammation (hon är 5 år) men man befarade astma samtidigt. Och så gjorde hon ett pricktest som bevisade att hon var allergisk mot :

katt, hund och häst

Halleluja.

Och vi har ju min lilla Elvira hemma då, som jag haft i 10 år, ca. (oj nu ljuger jag, men sju år, MINST!) och henne var jag tvungen att på inom en timma hitta ett nytt hem åt henne, eftersom hon bestämt inte kunde bo hemma längre.

Värsta dagen i mitt liv...

Men nu bor hon hos min morfar, på landet och är en katt på riktigt :) Hon har det bra nu, min lilla katt <33

(L)Elvira(L)

Snart är sommaren här...

Kategori: Allmänt

...och hela min sommargarderob är bortskänkt till Myrorna, tackar tackar.

Det var inte frivilligt.

Fast nu när jag får barnbidrag kan jag ju shoppa lite mera, så ;)