bloggenjosse

en kväll på stadion

Kategori: Allmänt

VAR PÅ COLDPLAY MED ULLIS&SOFIA. HELT FANTASTISKT.

Seriöst, hade gåshud på bakhuvudet, tittade upp då och då mot himlen och typ hallelujade, och vissa gånger kunde jag inte sluta skratta eller le för allt var bara så satans bra!!!!!

Helt sjuk konsert!! Skulle inte förvåna mig om den här touren var den sista. Avancerat ljus, fem stora LEDskärmar, laserstrålar, en miljard ton konfetti, fyrverkerier nonstop, pyro och instrument som ploppade upp här och var.

För att inte tala om alla härliga bollar som studsade runt i publiken! Jag och Ullis lyckades smälla till en när vi skulle gå därifrån, sen kom en vakt och tjongade bollen i ansiktet på oss. Det var så roligt att jag fick kramp i magen. Hehe.

En snodd FirstAidKit-affisch senare och kvällslyckan blev total! nu ska jag sova och njuta av minnena från den bästa konserten hittills!

Ullz&Zofy 
 
 
 
 
Här kör dom Princess of China med rihrih i bakgrunden!
 
Alla fick också band som sen lyste på kommando typ? Fattar inte hur det gick till! Jättehäftig effekt i alla fall när publikens alla band blinkade i takt!

gör om gör rätt var det

Kategori: Allmänt

Ni vet den där känslan när man fuckar upp? Ett exempel:

Man jobbar som lärarvikarie på en skola i Sollentuna. Första lektionen 8.10 är en jätteviktig fransklektion för sexor som funderar om de ska välja franska eller inte vilket man ska övertyga dem om att de ska. Detta har man jobbat med hela natten och är därför lite trött. Man vaknar reflexmässigt klockan sju och märker att man ställt klockan en timma för sent. Man somnar om och blir väckt nästa gång av sin mamma som undrar om man inte börjar snart. Och så den känslan när man ser att klockan är fem i åtta, man vet att man har massa papper att kopiera när man kommer fram, måste ha reda på böckerna och trafiken står ovanligt still (för man måste ju ta bilen så man hinner någorlunda i tid och man vågar inte ta bussfilen, man kanske fått en böter på 1000pix dagen innan för detta regelbrott).

Ni vet en sån dag? Ungefär så såg min morgon ut, och det är få gånger fucka-upp-känslan varit så påtaglig.

preppad inför hjärntvätt

Kategori: Allmänt

Åh öh pust stånk jag kommer vilja kväva mig själv långsamt imorgon eftersom jag är så dum att jag lägger mig vid den här tiden (lägger och lägger, har varken borstat tänder eller stängt av datorn än). Men jag har suttit sen jag kom hem från stallet och förberett morgondagens reklamkampanj för moderna språk - VÄLJ FRANSKA!!! till alla nybakade sexor att det inte blev bättre än såhär. Tycker det är lite kul att allt detta läggs på en ynklig liten vikaries späda axlar. Först årets första engelskalektioner, sen alla pröva-på-lektioner i franska. JAG har alltså ansvar för att eleverna väljer franska.

Har gjort en muntlig presentation typ. Argumenterande debatterande och raljerande. All the way round. Så nu jävlar. Barna ska inte få en syl i vädret, min mun ska klappra värre än något som klapprar!!

Apropå stallet förresten, det var skitkul. Förstås. Jag visste inte hur hästen jag skulle ha såg ut, och eftersom den gick lektionen innan fick jag fråga ridläraren när jag skulle hämta upp pållen. Pållen var för övrigt stark, jag med, den var pigg, inte jag men jag höll mig i manen och stod nästan upp i galoppen för att racea på den ännu mer hehe. Typ som back to gamla goda Diva-days. Saknar henne. Men den här hästen Aramis var så sjukt söt. Han hade jättetjock pannlugg och kollade sig jämt i spegeln när vi red förbi med en blick som sa typ "what have i become???". Men i slutet var han jättefin även om inte ridlärarn tyckte samma sak. Längtar redan till nästa tisdag!!!!

Längtar däremot inte till imorgon. Vetefan hur jag ska ta mig upp, och jag kommer knappast ha något att se fram emot.

kanske att det är en dag mindre till tisdag <3

lingonbuske från farmor&farfars skog

dagen då jag lär mig en läxa

Kategori: Allmänt

Jag vaknade i tid i alla fall, även om jag hade gjort ganska mycket för att få ett par timmars sömn till. Men efter det fuckade allt upp sig.

Klockan var helt plötsligt fem i halv, då jag behövde dra (fattar iNTE hur det gick till, seriöst jag hade koll på klockan!!!) och jag blir stressad som fan, langar i allt i väskan och ska låsa dörren (!). Hittar inte nycklarna. Gräver i väskan ett par evigheter innan jag sliter upp dörren och letar igenom mitt rum. Vid det här laget har jag missat bussen och måste ta bilen. Går till badrummet. Nycklar på en hylla. Fan.

Bilen har tom tank förstås så jag måste tanka. Sen kör jag e18 och ska svänga av mot KistaC, det är stört lång kö och klockan är mycket. Tankar far runt i huvudet, måste fixa böcker till barna innan lektionen börjar och det är typ en kvart kvar....

Så jag bryter ut. I bussfilen. Och gasar lite finurligt på. Det är väl en tjugo meter kvar till bussfilen byts till bilfil, men när jag precis kommit in i bilfilen ser jag en focken polisbil bakom ett buskage och en polisman med grå mustasch ploppar upp som gubben i lådan. Det värsta är att han vinkar åt mig att svänga in.

Det blev en böter. För körning i bussfil. Det spelade ingen roll att jag lite ynkligt försökte vädja att jag bara körde "typ tjugo meter" i bussfilen, böter blev det. Tusen färska. En jävligt onödig tusing. Polismannen var rätt snäll, jag var mest rädd att kortet skulle ryka. Men han halvt skämtade lite vilket jag inte alls uppskattade i min stressade nervösa och jävligt eländiga situation. Jag svarade inte ens honom efter jag skrivit under boten utan satt med tomt huvud och bara stirrade rakt fram medan jag försökte samla mig.

Sedan fick jag som en smäll på käften en sjövild sjätteklass som tisdagspresent. En åtta i mitten som jag lyckades charma och en avslutande jättestökig sjundeklass.

Nu känns det ändå rätt lugnt med den där boten. Pappa betalar.

Nä, det gör ju förstås jag. Och det var en väldigt onödig bot som jag kunnat undvika på rätt många sätt, men jag får helt enkelt se det som en lärdom för framtida bilturer. Jag åker aldrig i bussfiler i vanliga fall (om jag inte befinner mig just på en buss) för att spara tid så det var så typiskt att det skulle ske just idag när jag bedömde det som lugnt.

Jag är nu i efterhand väldigt lättad att körkortet inte rök. För isåfall hade det varit en jävla massa pengar att betala senare. Gör om gör rätt!!!

sommarens sista sång

Kategori: Allmänt

Det var sepekallt idag förresten. Tio grader på morgonen!!!
"Nu är hösten snart här" sa jag till mina elever den sista lektionen.
"Nähä, den är redan här" fick jag till svar.

Jahapp. Glaset var halvtomt där tydligen.

Men damn vad man känner av hösten! Har banne mig blivit lite förkyld till&med.
 
 
Soon.
 
 

ambitionen var ett långsamt gift, du höll ut länge men du föll till sist

Kategori: Allmänt

Åh vad trött jag var när jag skulle upp imorse klockan sju. Åh vad otaggad jag var på att prata engelska med snoriga barn som inte kan prata ordentligt högt eller läsa högt i någorlunda snabb takt även om det är på ett annat språk. 
 
Men förstås försvann allt när jag klev in genom klassrumsdörren. Första lektionen var klassmöte, som jag hade tillsammans med en sur bitchig norrlänning som tyckte han var tha man. Jaja, skönt eftersom jag då kunde luta mig tillbaka och betrakta barnen (och hålla mig från att somna, syrefattiga klassrum alltså). Barnen som börjat sexan hade fått sudd, pennor ("snart är det sista gången ni får detta, i gymnasiet måste man minsann klara sig själv!!") och block, skolsyrran och kuratorn hopsade in i klassrummet och presenterade sig (sjuksköterskan med knarrig lite gnällig men ack så ögonfuktande stämma: "jaaa det är alltså bara att komma förbi närsomhelst ni har några frågor eller bara vill prata!"). 
 
Och genast ville jag byta plats med barnen. Få en egen fin blyertspenna, ett faber-castellsudd (seriöst, de är skitbra och kostar fan 15 spänn annars), block och ett löfte om att man får prata ut närsomhelst hos en knarrande sjuksyrra. Varför var jag inte bräckligare när jag var 12-15 bast så jag också kunde utnyttja alla statliga förmåner å det yttersta?? Varför passade jag inte på?? 
 
Mina egna lektioner gick bra. Eller, norrlänningstönten hade missat att lektionen slutade en kvart tidigare (vilket jag fick påminna honom om+jag kom försent till min engelskalektion) så jag hade rätt risig koll på lektionen efter. Drog med några böcker där första kapitlet handlade om locknloll och QUEEN. Hehe. Hann tyvärr inte till Queendelen, men medan jag tvingade eleverna att låtsas vara journalisten pip som intervjuar locknlollstjärnan Eric och läsa dialogen högt samt översätta den kom jag på en briljant idé!
 
Den var banne mig så briljant att jag började småfnissa lite för mig själv! Idén som i sig var ganska simpel gick ut på att de parvis skulle göra en egen dialog där de fick välja att vara antingen journalist/locknlollsjärna, och sedan skriva ner dialogen på papper och eventuellt läsa upp den för resten av la classe. Medan eleverna var i full gång att intervjua varann gick jag fan runt med ett stort flin och trodde typ jag hette invictus den långe och allmighty. Den maktkänslan när man får en stökig sjätteklass att göra exakt den uppgift man sagt åt dem att göra!!! Damn alltså. 
 
Till de sista lektionerna hann jag planera bättre, och då hade jag mest lektionen på svenska eftersom alla inte fattade så bra engelska (femteklassare). Satt mest och gjorde reklam för titanic och the shining. I deras engelskabok var det en bild på jack&rose från Titanic och ni vet ju hur det blir. När jag väl börjat kan jag inte sluta prata om den filmen. Men de sista eleverna stannade tillochmed kvar trots att det var slut för dagen och ville höra mer heheh!!
 
Nu är jag i vilket fall riktig lärare tamejfan. Jag ska förbereda morgondagens plus onsdagens lektioner, ringa upp läraren jag vickar för och se till att allt är i sin ordning. Det är jävligt jobbigt att gå upp så tidigt men så skönt det känns att man verkligen haft ett JOBB att gå till när man kommer hem på eftermiddagen!! 
 
Nä blogglovers, här kan jag inte tjattra. Måste jobba. puss ciao 
 
bloggregel nr1) alltid en bild med inlägget. Oavsett om den mejkar sense eller inte. 

so you ask for my opinion, well what is there to say?

Kategori: Allmänt

Jag älskar melodier och bra sångröster. Om jag gillar en låt är det i 98,22% av fallen melodin jag fallit för först, texten brukar komma i andra hand. Om texten är en fullträff gör inte det saken sämre!

Jag inspireras av duktiga sångare/sångerskor och håller så gott som varje dag på att öva mig i att bli bättre på att sjunga genom att apa efter deras stilar, sångsätt och teknik. Allt det där kanske är samma sak förresten. Men det blev en bra mening.

Sen måste man också inse sina begränsningar. Jag tycker förstås att Whitney Houston är en av de bästa sångerskorna som finns, men att belta ut som hon kan kommer jag aldrig klara av. Man får plocka där det går så att säga, i hennes fall i de lägre registrerna och då hon sjunger lite soul/jazz. Samma med Freddie Mercury, men oftast räcker det att man har såna fantastiska sångröster som ledstjärnor och sedan kanske man mer apar efter såna som är mer i ens liga. Även om man själv fortfarande är glad amatör som sniffar runt på gräsrotsnivåer.

Typ Adeles teknik brukar jag försöka härma med hennes frasering och andning. Men ju mer man "studerar" någons sätt att sjunga, ju svårare märker man att det är. När jag hörde henne de första gångerna tänkte jag att hon var rätt medioker, det ska erkännas. Fast det tar jag förstås tillbaka såhär efteråt.

Andra sångare/sångerskor jag brukar lyssna och lära av är Kelly Clarkson, Don Henley, Marie Fredriksson, Edith Backlund, Marvin Gaye, Amy Winehouse, Snövit och Nicki Minaj. Med den sista kanske jag skämtade lite. Men man kan inte säga att jag inte siktar högt med den här skaran alltså!

Either way, I'm going out of my mind/ All the answers to my questions, I have to find

Kategori: Allmänt

Ok. Har fem jobb nu. Slår upp senaste ridsport. Har fått en helsida.

En hel fuckin sida.

Å herre min jesus.

Postade idag i Lidingö, fett kul, vill tillbaka. Bara boxar typ.

Imorrn ska jag lära snorungar i femman att snyta sig ordentligt.

Så ja, det är ju kul att en del går bra i alla fall. Kanske får mig på rätt köl till slut.

Berättelsen om mig och min vän herr fluga

Kategori: Allmänt

Jag och min vän herr fluga träffades en sen kväll i mitt rum. Mötet var helt oplanerat och överraskningen var stor när jag insåg att jag inte var själv i mitt rum längre. En kort introduktion senare var vi som ler och långhalm. Bästisar fluga och människa alltså. Han fick surra i mitt rum, sitta på min datorskärm och flyga kors och tvärs framför mitt ansikte. Herr fluga var en lekfull fluga som gärna ville ha mig till sin nya lekkamrat. Det bästa herr fluga visste var att leka "fånga mig om du kan", och jag deltog snällt i hans upptåg.

Herr fluga ville dock inte sluta leka sin påhittade lek. Så fort min blick vandrade iväg och jag började ägna mig åt saker på datorn var han där, surrandes framför mig, hoppandes på min hand och lite finurligt viftandes med vingarna som om han sa "hallååå där uppe? Vad väntar du på, försök att slå till mig då!!".

"inte nu herr fluga" sa jag, något lätt irriterat men försökte att behålla rösten i ett vänligt tonläge. Men inte ens jag kunde förmå mig själv att vara trevlig mot herr fluga en längre stund som blev mer och mer vågad för att ha kvar mig i sin tokiga lek.

"Lek med mig då hallåå LEEEK!!!!"

För att få tyst på herr fluga började jag vifta efter honom, först något lojt och ointresserat, men ju mindre jag bryr mig om herr fluga ju mer surrar han runt mig likt en slags måne i raketfart kring sin planet. Och mina viftningar antar mer aggressivitet, och tillslut har jag lämnat intresset för datorskärmen helt för nu ska herr fluga DÖ!!

Jag är snabb. Herr fluga är snabbare. Han sitter in i det längsta på en och samma plats, väntar och retas tills jag efter långsamma närmanden hugger till, försöker smälla ihjäl jäveln. Men han hinner alltid undan. Tills dess att han åker rakt in i min mage, och fångandet är ett faktum. Dock är det rätt äckligt att crusha sina vänner mellan fingarna, så jag hoppas att han klämts ihjäl mellan min hand och mage, jag släpper ner honom på tangentbordet bredvid.

Några minuter senare är han uppe på kanten av datorskärmen, vinglandes ragglandes med ett skadat ben men ett jävlar anamma till humör; "var det här det bästa du kunde?? Vi har ju knappt börjat, lite mer tål jag nog!!" vrålar han från sin plats och jag tappar besinningen. "Men det var då själva faan" muttrar jag, sveper ner det yra flygfäet från skärmen och försöker gång på gång mosa honom.

Som sagt mosar man inte sina vänner med fingrarna, så efter att han hånskrattandes kommit undan alla mina halvdana försök att få kål på honom tar jag upp en usbsticka, siktar lite mot den strax fallne kämpen och SPLASH. CRUSH.

På ett papper ligger flugan på rygg. Död. Undrar varför alla flugor hamnar på rygg med benen kroknandes upp mot skyn? Dödade jag honom så eller är det det sista dödskrampsrycket som får dem att hamna där, ingår det i deras primitiva instinkter (som om deras beteende är annat än primitivt)? Ovanför herr fluga ligger en blodfläck. Visserligen liten men utifrån herr flugas världs skala är fläcken lika stor som halva honom. Jag har aldrig dödat en fluga med blodsspill. Jag visste väl att det var något speciellt med herr fluga.


rip?

"finns det en så finns det flera" ~ Maggio om svampplockning

Kategori: Fotografier

Äh! Vafan. Det blev ingen ridning. Efter att ha krånglat till mig en JÄVLIGT krånglig parkering +var sen till uppropet får jag beskedet att, nä, tanten jag skulle rida lektionen istället för var tydligen där för idag var en dag hon skulle ha. Men vafan! Jag var fett taggad ju! Så jag åkte hem direkt och gick till vattnet och tittade på solnedgången. Eller snarare, det sista av den. Jag är något av en sucker för skymningar och gryningar, så jag satt i typ trettio minuter även fast det var kallt och myggen stack och bara stirrade mot den alltmer duvblå himlen som en gång varit alldeles röd och rosa.

Sådana himlar påminner mig alltid om en barnbok -watchout, nu blir jag djup- som jag glömt namnet på men när jag letade nu i bokhyllan hittade jag den. Resan till Ugri-La-Brek. Redan när jag var typ fyra kunde jag nästan börja gråta till den för den var så vacker. Det är en bilderbok som handlar om två syskon som ska leta efter sin försvunna morfar (som jag när jag läste den nu förstod var död). Och det är en bild som är såååå fin, som påminner om alla skymningar i fjällen. Syskonen går över isen, det är kallt och deras näsor är röda. I horisonten är himlen rödblågul och där ligger landet de ska till. Åh det är en så himla fin bild verkligen. Av alla barnböcker är det förutom Pettson och AlfonsÅberg den här som jag minns bäst.

Missade det här


Fick det här

svampmacka

Kategori: Fotografier

Släpade mig upp vid tolv idag och åkte med freddie till rydbo och plockade kantareller. Eller, i början vadade vi mest genom högt gräs och gick in i spindelväv osv. Jag var sjukt seg eftersom jag la mig jättesent igår kväll IGEN och eftersom jag bara hittade barr i håret och inga svämpz blev jag irriterad.

Freddie hittade de första kantarellerna, sen gjorde jag årets fynd i form av en liten glänta fylld med stolta kantareller. Pigghetsnivån höjdes en smula, och en halv korg svamp senare (typ 3 h) åkte vi hem.

Och nu har jag ätit en svampmacka och äggröra med svamp i. Fyfan vad gott. Fyfan vad sur jag blir om Marcus har ätit upp mina kantareller när jag kommit hem. Ska ju iväg och rida på hästar för första gången på ett halvår!!!

EWW SER JU UT SOM DET SITTER EN SPINDELJÄVEL DÄR!! HELT FEL, DET ÄR MOSSA

SVAMP<3

"how can he be mad, with such pretty hair and rosy cheeks?" // cartman

Kategori: Fotografier

Alltså egentligen borde jag sova men jag är inte så jättetrött. Tror tvärtom att jag är övertrött. Har kommit förbi ett par trösklar att jag gott kan vara vaken lite till. Finns ju så mycket att hitta på med en dator och lite internetuppkoppling!! ;))));)

Så efter lite south park (har börjat om på säsong 1 i väntan på fortsättningen av säsong 16 som kommer i slutet av sept) ska jag nu ta tag i lite bildredigerande osv. Det brukar jag bli rätt trött av!

Bilder från konserten igår:




närmare än såhär kom jag inte! Så nära får ingen gå!




kommer inte ihåg vilken låt det här var under... tro inte att jag kan alla! Mest kul att vara där. Men det kan ha varit sjukhus. Men jag är väl och cyklar igen.


obligatoriska konserthjärtat <3

båtvakten stämplar ut

Kategori: Allmänt

Nu är mitt nattjobb klart! Kom till båtklubben tolv, fick varje timma gå nån jävla runda till alla bryggor och checka läget. Inget kul hände, däremot fick jag en långbensspindel på mitt ben. Efter att ha kört elvispen extravaganza med benet gick det satans äcklet en snabb död till mötes, kände mig dock inte säker för det utan gick på tå resten av tiden i princip. Dessutom var det massa jävla harkrankor i klubbhuset där jag satt.

Så jag satt mest utomhus, rätt ok temperatur.

Skönt att det är klart i allafall.

Kent var fantastiskt förresten!

Nu måste jag sova så jag orkar upp till interjuven som är om exakt fem och en halv timma. Kommer bli en alldeles fantastisk interjuv.

en pessimist i sitt livs form, jag vädrar blod det luktar sorg

Kategori: Allmänt

Ikväll är det kent!!!!!!!! Satt uppe till halv sju på morgonen och laddade ner kentlåtar, mest de från nya skivan. Kom nämligen på att jag måste kunna några därifrån också. Eller i vilket fall ha lyssnat igenom dem en gång eller två. Och sen är jag båtvakt!!!!!!!!!! Fast det sista kommer inte bli så kul vad jag vet, ska stirra på en båt i fem timmar från tolv till fem (ja på morgonen). Men kul med betalningen dock, 1000 spänn!!

samma bild fast olika

Kategori: Fotografier

Skulle använda den här på vinnaren i en klass. Hästjäveln blinkar. Fock. (obehandlad bild)


En timma photoshop senare:


Ser det jättekonstigt ut? Klistrade in ögonen från en annan bild, och det var ett jävla meck men tillslut blev det rätt okej. Det ser i alla fall kul ut när man flippar mellan de båda bilderna!

here we go again

Kategori: Allmänt

Sitter uppe med artikeln igen. Varför? För att jag fick ett mejl från ridsport som inte förstod en specifik del i min artikel. Vafan. Så nu måste jag skriva om. Har tydligen missuppfattat nån grej från tävlingen och det var ju jävligt lägligt, nu kommer jag definitivt aldrig mer få något uppdrag därifrån.

FML//

//inte fuckad längre

Kategori: Allmänt

Vidbrända "stuvade" makaroner och lite korvar senare är jag mätt och typ belåten. Nu ska jag fixa mig till nästa middag, picnic på rålis som är sista officiella tisdagsmiddagen för den här sommaren!!!!!!!!!! Är det höst sen då?

nu är jag fucked igen

Kategori: Allmänt

Så. Artikeln är inskickad. Hejåhå. 

Nu blev det lite dubbelbokat med ikväll, fan. Men det löser sig nog. Hm.

en jävla mening!!!!

Kategori: Allmänt

Genom aktiviteter under helgen kunde man donera en summa pengar, så deltagarna i kür-klassen fick ansiktsmålningar

stör mig något enormt på den här meningen. Artikeln är i övrigt klar men läser jag texten sticker just den här meningen i mina ögon och jag har ingen aning om hur jag ska formulera om den på något bättre och helst mer kortfattat sätt. Just nu är jag dessutom 94 tecken för mycket, men att sammanfatta tävlingshelgen på 2000 tecken är banne mig att ta sig lite mycket vatten över huvudet.


åååh orkarinteeee

vallentuna this way comes

Kategori: Allmänt

Åsuckåstönåpuståöh.

Alltså jag är så jävla slut i huvudet. För det första var jag sepetrött när jag skulle upp (kl 8) imorse (egentligen halv åtta). Men jag tyckte mig ha såpass bra med tid att jag kunde sova lite längre, sen skulle jag tanka och sen var jag där på en 80-väg, körandes i tja, snabbare än 80 i alla fall.

Ni undrar vad jag skulle göra. Var ju frilansare idag förbövlen. Nationell dressyrtävling i Vallentuna. För det första skulle jag ta reda på hur det gått ("en kommentar tack!") i lördagens grand prix-tävling, och sen skulle jag bevaka en klass på morgonen, paus 4 timmar och sen en på eftermiddagen.

Jag var ju inte ute igår, däremot var jag på middag och sen hämtade jag mamma och pappa från kräftskiva vid 2, blev raggad på av den fulla värden och satt där och snackade ett tag.

Så, jag var trött. Försökte komma på smarta frågor att ställa som var lite dressyriga (hade ju redan skrivit upp massa men alla gick ju banne mig i stilen "hur kändes det att sitta på hästen?" "vilken hand hälsade du med?") och det misslyckades jag med med min sega hjärna så när jag intervjuade vinnaren i intermédiaireklassen fick jag dåliga svar till dåliga frågor. Fast hon var jävligt dryg å andra sidan.

Sen när jag sovit lite i bilen och taggat om till sista klassen (kür) så var hela drk-ligan där, boringboring. När tävlingen och prisutdelningen var klar ville jag ha kommentarer från vinnaren, domaren och arrangören. Arrangören kan man alltid ta sist, dom är kvar längst alltid. Domaren stod precis bredvid och såg ut att vara väldigt redo att ge sig av, och segerryttaren hopsade runt lite på banan så jag kunde lika gärna ta domaren först. Han var dock lite ovillig att svara (jag; "skulle jag kunna få ett domarutlåtande om klassen? *brett leende*", han på skånska: "eh va? Jaha, vad vill du att jag ska säga då?" jag, facepalmar mig själv mentalt: "Vad du tyckte om klassen och nivån på ekipagen? *bredare leende*", han: "tja, bra." BORING).


Så eftersom han var så seg med sina jävla "utlåtanden" missade jag vinnarhelvetet, hon hade dragit när jag var klar med domaren. Fan. Tror ändå jag har tillräckligt med stoff, men jag vill ju helst ha bara en kommentar från henne typ vad hon tyckte om sin ritt och hon säger FANTASTESKT och jag kan quota henne i artikeln osv.

Jaja okej nu måste jag fortsätta förfan.

En bild från dagen

frilansarn har vaknat

Kategori: Allmänt

Hmmmmm. Okej. Alltså jag känner mig så stört oplanerad att det finns inte. Imorrn ska jag bevaka min största tävling i min relativt korta frilansarkarriär, och NU sätter jag mig och försöker komma på nån bra fråga. 

Det känns liksom lite som i såna där drömmar när man drömmer att man går till skolan och glömt byxorna samtidigt som det är fem prov man helt glömt bort på samma dag som är helt betygsavgörande. Eller att man ska in på scen helt plötsligt och göra en roll i en pjäs och man glömt bort det totalt.
Jag och förklara saker när jag är bakis alltså.

I vilket fall, som tur är har jag kvar frågorna från förra gången, så jag antar att jag gör som vanligt. Dvs, intervjuar alla som finns på plats; ryttare, domare, arrangörer, publik, speakers och hästar. Bombar på med hur mycket material som helst, hoppas att DRKs stallchef inte vinner något för att sen göra riktiga jobbet då jag ska svänga ihop artikeln (även den längsta hittills, 2000 tecken!!!!!).


När jag har blivit lite salongs tycker jag det är en jävla bra idé att
1) adda folk på fb (okej lite mer än salongs där då)
2) shoota en miljard egopics på mig själv, den här från onsdags

jag blir vuxen den dagen jag slutar dricka oboy

Kategori: Allmänt

ain't gonna happen!!!! hehehehe

hittade en ful bild på en av våra (döda) kaniner. Vad den hette? Gråis? Mulle? Molly? Dorsin?

bloody bollocks!!

Kategori: Allmänt

Åhhhh neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjj!!!!! Hörde något diffust om det på radion när jag sov, men när jag vaknade gick det in helt eftersom snubbarna i studion upprepade det ett antal ggr; RolfGöran Bengtsson missar individuella OS pga att Casall fått en trampskada på hoven. Fuck. Fuck fuckelifuckfuckfuck.

Fan också. Men väldigt moget beslut förstås, man måste alltid sätta hästen väl främst.

Kollade vad aftonblaskan skrivit, vilket var överst-på-sidan-stoff. Ni vet när dom har en fet kursiv rubrik överst och sen själva storyn (sensationsförbättrad&förvrängd) med svarta tryckbokstäver. Under en bild (på RGB och en lunkande Casall bredvid) och under det en box med checklista: "BILDEXTRA: (check) Casall blir undersökt (check) Såret på hoven (check) RGB deppar mm"

Det sista fick mig att börja skratta i alla fall. Fast jag kunde lika gärna lackat ur.

Cartman får illustrera mig i denna tråkiga historia:


och lite såhär


shut up hush your mouth can't you hear you talk too loud?

Kategori: Allmänt

Idag har jag lärt mig att har man grejer man måste klara av är typ två mål bra! Idag hade jag;

- Fixa punkan på däcket på bilen

- Svara på puffmammas sms

Och jag fixade båda!! Kanske lite svårt med det första men jag klarade även det. Nu ska jag lyssna på sommar och rita Adele, vilken jag nog inte kommer hinna klart ikväll. Men som sagt, endast två mål idag så det gör ingentingtjingeling.

Allting går förövrigt lättare att hinna med så länge man kliver upp innan halv tolv har jag lärt mig.

4dagars semester mitt ute i ingenstans

Kategori: Fotografier

Eftersom Årsta-Runsten som ordnade årets ponnySM inte hade någon busshållplats fick jag helt enkelt bli dumpad där av mamma tio på torsdagsmorgonen. Jag, sjukt trött efter typ tre timmars sömn sedan jag rumlat/ramlat runt kvällen innan, men samtidigt väldigt spänd inför helgens tävlingar infann mig snällt på min plats i domartornet.

För det första var det ju ingen Malin Baryard där. Alltså, hon var där osv men inte i domartornet. Hon och Peter Markne (Sveriges bästa hästhoppstränare om ni inte vet) skulle prompt stå ute på sandbanken mitt i banan och studera ekipagen, hade jag velat hänga med Malin hade jag alltså varit tvungen att bli protokollskrivare, men nu var jag alltså bara en simpel tidtagare. Manuell tidtagare that is. Det finns ju en elektrisk tid man använder men skulle den haverera blir jag helt plötsligt tävlingens viktigaste person, näst Malin B. Och Markne.

Hursomhelst, jag var guds bästa barn och hjälpte till efter varje klass varje dag med att flytta hinder, länga, mäta, bygga om banor och vara packåsnan herself. Tacken? För att jag frivilligt åkt dit, jobbat gratis 14-15 timmar per dag med typ två pauser/dag om 15 min? När jag kommer och frågar vad jag kan hjälpa till med t ex när det är ombyggnation av banan?
*ignore*

alternativt
"Ja ja vät väll intä fråega däer borta!"

eller när jag tar tag i en planka och placerar den på ett hinder efter direktiv: ("du kan sätta den DÄR" och pekar lite lojt mot ett hinder)
'blick från surfittetant': "eh. Vad gör du?!"
Jag: "...plankan ska väl vara här?"
'surfittetant facepalmar sig själv så handen tjoffar genom huvudet': "ehehehe azzzuee NEI." nä så sa hon inte. Mer såhär: "Men den ska ju inte sitta på den hållaren, DEN hållaren är det ju"(medan hon pekar på hållaren nedanför).

Ah jag vet inte. Inte så sabla mycket att gnälla över, det var mer att jag kände att jag som var typ ensam utomstående funkis från annan klubb kommer dit och frivilligt arbetar gratis vill man väl ha lite mer uppskattning på något sätt. Men det kanske bara är jag. För mot andra, mer kaxiga (rättframma! levnadsglada!) gurls med långa svallande hår som ömsöm satt och flätade varandras hår, ömsöm släpade en bom någonstans var det en mycket mer avslappnad glad stämning. Visst kände alla varandra där men eftersom det ändå var vuxna människor med den attityden blir man lite förbryllad.

Men det var annars helgens enda minus! Jag fick bo i ett fint rum, jag somnade innan tolv varje natt (redan kommit in i onda cirkeln) och hade långa men upplevelserika dagar med mycket insidesnack, skvaller och förstås HÄSTAR HÄSTAR och återigen HÄSTAR.

Faktiskt efter jag önskat att dagens klass vid niotiden på kvällen äntligen skulle ta slut (mormor hade väntat fyra timmar på att få skjutsa hem mig) och den väl gjorde det, och jag snabbt rabblade ett tack till domarna som jag suttit med där under helgen vände sig ena domaren mot mig med sin bredaste gävleborgska och sa; "men du ska ha ett STORT tack! Jätteduktig blabla bla och HOPPAS vi ses igen!!"

Hhihi! Även om han inte menade någonting/inte kom ihåg mitt namn! Hhihi! Jag lämnade Grödinge/Tungelsta/sydvästra Stockholm med ett lyckligt leende körandes in i solnedgången och hem tillbaka till en vardag utan en len mule så långt ögat kan nå.



En av de sötaste b-ponnysarna i tävlingen. Kulltorps Yrrol.


Detta är en väldigt känd bloggerska inom hästvärlden...



Har för mig att denna hette Alex



En av mina favoritD-ponnyer. Sjukt med utstrålning och en jävla hoppkapacitet också! Han gick EM nu i juni/juli och var klockren hela SM:et förutom kval2 då han var på dåligt humör och rev lite här och där. Calle Kvalster heter han, kan det vara namnet??


SM-vinnaren i D-ponnyklassen.


Nu när jag inte håller på med hästar var det som en fet unge (eller jag) som går in i en godisbutik (eller jag som går in i Hötorgshallen kanske). Åh. Hela helgen var jag salig och så SJUKT avundsjuk på alla barn som red runt på sina fina FINA ponnyer. Jag ville också vara 15 bast och kunna hoppa runt på en C eller D-ponny. Jag stod t ex på framridningen med en tant som ägde fem hästar och snackade med en skinnybeachbitch (som också hade häst, hej utböling) om att "ah ja alltså man MÅSTE ju ha typ fler än två hästar, alltid är nån halt och man måste ju ha nån att rida på!!". Vilken inställning! Vilken attityd! Vilket pengahav!

Så nu går jag runt och vill ha en häst. Fyfan vad jag vill ha en häst. Som är helt min egen, som jag kan träna och tävla på och som gnäggar när jag kommer rasslandes med morotsknippet. Som Diva typ!!

Och eftersom jag gick runt lite så ville jag bara krama alla hästar jag såg. Tyvärr var många ungar hårdhänta mot sina hästar, och visst, jag klandrar dom inte. Rider man SM blir det hög press och stress och under såna förhållanden hänger hjärnan inte riktigt med hundra procent. Men ridmässigt borde man kunna klara av att lätta på handen emellanåt så ponnyn inte behöver springa runt som bilden ovan samtidigt som ett par sporrar manar den framåt.

Många barn på den här nivån äger heller inte sina hästar alternativt att de lånar en häst under en längre period eller äger den ett par månader för att sedan byta upp sig/sälja vidare. Klart att hopponnyn man tävlar med då inte blir mycket mer än ett redskap som man kanske råkar piska på för många gånger vid eventuell vägran vid ett SMkval. Jag vet själv att man lätt blir blind när man umgås mycket med hästar, man räknar för mycket med att de ska lyda ens minsta vink och tar hästen för mycket för givet och stretar de nånstans emot går man lätt överstyr med sitt bossande.

Det är vid såna tillfällen man måste gå tillbaka till vad hästen är från början. En rosettplockare, en maskin, en accessoar? På med utrustning, ut på banan, hoppa förfan, in i stallet, in i lastbilen, ut på tävling, vinst/förlust, hem igen, börja om?



ELLER EN ULLIG GULLIG BÄSTIS MAN DELAR FRAMGÅNGAR OCH MOTGÅNGAR MED I VÅTT&TORRT?!!!!

HÄSTAAAAAAAAAAAAAAAARRRrrrrrr<333

damn gurl!

Kategori: Allmänt

Ojojojojojoj! Okej:
- Jag har fått ett frilansaruppdrag TILL från ridsport. Nationell tävling i Vallentuna. Kan jag prestera?? Kan jag leverera???
- Om jag inte sagt det tidigare ska jag sitta i domartornet på ponnySM med MALIN focken BARYARD tors-sön denna vecka. Frågan är bara hur man tar sig till Årsta Runsten då de inte verkar ha någon busshållplats??
- jag har färgat håret blondare with a lil help from my friend aka KatieCämoile igår. Men det kanske inte hör till här.
Åh jag är så lycklig. JUST nu är jag lycklig känner jag. Eller kanske inte lycklig men fridfull. Nu ska jag planera noga och se till att detta blir bra!
Att SilverSara gav ridsporten ett ytterligare lyft samt att mitt härliga tisdagshängsgäng kom och förgyllde kvällen gjorde ju inte dagen sämre!!