bloggenjosse

time for some honey

Kategori: Allmänt

Så det är tio minuter kvar av 2013 i Sverige. Antagligen är det nya året här när inlägget publiceras. Men här är klockan fortfarande 4.50, sju timmar kvar. 
 
Mitt nyår kommer inte vara mitt roligaste. Min kompis som jag firar med är 20 och eftersom ALLT i chicago är 21+ har vi no chance att gå någonstans, biljetter kostar fö runt 50-200 dollar. Det är ju bara en natt som alla andra! Dessutom kallas inte Chicago för windy city för intet, med vinden blir utomhustempen -25 nånting. UUUUHHH. Jaja. Ser fram emot nästa års firande istället, lite kul ska det väl bli i allafall! 
 
Min årskrönika kommer imorgon istället. Håll ut, alla som väntat ivrigt hela dagen idag. Det är en dag imorgon också. 
 
GOTT NYTT ÅR ZÖTIZAR

har förresten varit här i två månader, howdy!

Kategori: Allmänt

Hej bloggen. är på starbucks igen. Jag gick hit. Det tog 50 minuter ungefär. Och då traskade jag på rätt snabbt. Det är lördag idag och jag har inte riktigt haft något speciellt för mig idag. Ärligt talat är det väldigt skönt också. Nästan varenda helg sen jag kom hit har jag hängt med någon och åkt till Chicago eller gjort något annat. Nästan varenda veckodagskväll också efter jobbet. Faktiskt har jag aldrig haft en enda dag (kanske när jag var sjuk) då jag bara varit hemma och typ kollat på film eller sovit. Inte ens idag blev en sån dag. När jag inte har några planer blir det ändå stressigt, för då ska jag hinna med allt jag aldrig hinner med annars: jag ska förkovra mig i skönlitteratur/läsa, jag ska rita massa bilder, blogga, skriva till alla jag aldrig hinner skriva till annars, spela gitarr, gå långa promenader (check), fota, se filmer, se massa saker på svtplay, komma ikapp paradise hotel, skriva i min dagbok (fortfarande två månader efter), planera min studieperiod (kan skriva ett inlägg om hur man ansöker till college här för det är jävligt krångligt), sova, ligga i min säng och stirra upp i taket, filosofera, städa i mitt rum (på riktigt). 
 
Ni kanske förstår. Jag skulle behöva fler såna här dagar. Fast det kan jag inte, för då undrar min familj vilken eremit de anställt som au pair. De vill inte se mig under helgerna. Inget illa menat, men de vill att jag aktiverar mig och socialiserar/gör saker. Inget de säger rakt ut men något de gärna antyder samt berättar om tidigare au pairers umgängeskrets. Just det, måste ha ett möte med dem där jag berättar att jag inte gillar att bli jämförd med tidigare au pairer. 
 
På tisdag är det nyårsafton. Jag kom på idag att jag inte kommer vara hemma mer under 2013. Denna tanke slog mig när jag öppnade mitt paket som mamma och pappa skickade till mig. Det innehöll ett kort från mamma, mormor och Freddie. Jag började gråta när jag läste Freddies kort. Alla presenter var supernödvändiga saker, ingen sarcasm, och jag blev så lycklig. 
 
Hursomhelst, på tisdag är det nyårsafton. Sedan börjar 2014, det året då jag börjar college, det året då jag fyller 23 och det året då jag åker hem. Jag ska för övrigt skriva en fet nyårskrönika. I allafall, jag har bara varit ute en gång hittills, och det var i närliggande staden Libertyville, allså inte metropolen (är Chicago en metropol?) Chicago. Vet inte vart jag ska eller hur jag ska. Men fira ska jag. Så jag måste börja rycka i lite trådar för att få till ett firande. Helst i Chicago. Helst ett bra firande. Helst ett billigt. 
 
Vad skönt det var att skriva lite! Saknar det! Nu är klockan sex, tror inte någon av mina kompisar vill göra något med mig idag och det spelar inte så stor roll. Man blir lite uträknad när man inte haft bil ett tag. Frågan är hur man tar sig hem från Starbucks nu. Det är mörkt och jag har en femtiominuters promenix framför mig, måste släpa på datorn och handväskan, har stora snöskor på mig, det finns ingen trottoar och jag har ingen reflex. Bilarna kör i 90 på vägen. Wish me luck. xx

eller merry christmas/happy holidays som det heter här

Kategori: Allmänt

 
Skypat med min familj från deras julbord hos farmor. Medan jag passar en kräksjuk sur nioåring. När julen i USA kanske inte varit den bästa ser jag framåt och hoppas på en bättre vår, sommar och höst. Saknar min familj idag väldigt mycket, speciellt Freddie. Får ta en bit i taget idag! God jul.
 
 
 Vet inte vart bilden är tagen eller något men lite vintrig var den 
 
två hjärtan jag craftade med barnen igår

inte för att jag har något emot vintern men... [part2]

Kategori: Allmänt

Orkar inte riktigt skriva om något annat så jag lägger upp en sånhär till
 
Patong, Thailand
 
 
Hotellhunden i Charlie Chaplin's hotell (tror jag det hette?)
 
Vi träffade Amanda och hennes kompis Emma....
 
...och vindruveförsäljare, bland annat...
 
 
Vårrullar, en mycket vanligt förekommande förrätt/huvudrätt
 

inte för att jag har något emot vintern men... [part1]

Kategori: Allmänt

....jag får rätt ofta powershots med minnen från vårens resa. Det kan vara i bilen, när jag hör någon låt på radion som jag lyssnade på en varm blåsig natt på stranden. När jag ser en dussinbild av Taj Mahal, en strand, en thailändsk båt eller en lerpöl. När jag dricker chaité. Inte riktigt indiskt te förstås men en snarlik produkt. När vi äter sushi på en sushirestaurang här, och varje gång jag får någonting måste jag alltid hejda mig själv innan jag brister ut i ett: "Kopkun kaaah!" (eller hur det nu stavas). När jag ser One Direction någonstans. Och så vidare och så vidare. Oftast passerar ögonblicket rätt anonymt och utan större fundering men ibland kan jag bli riktigt sentimental och få en rätt kraftig klump i halsen. Den resan alltså!
 
Tänk vad jag och Camilla gjorde, alla personer man träffat och alla upplevelser. Nojan över att komma hem igen och vad som händer när allt är slut. Mitt försök till personlig utveckling och förändring. 
 
Och allt känns så långt borta. Helt sjukt att ett år har gått snart sedan avresan!! Jag har inte riktigt presenterat mina bilder här, jag fotade lite jag med faktiskt, så jag lägger upp dom såsom jag gjorde med min hyllade och långlivade serie "to LA and back". Härmed presenterar jag: "inte för att jag har något emot vintern men... [part1]"!!
 
Där resan börjar i Ao Nang, Thailand
 
 
 
 
Från en av våra paddelturer 
 
 
 
MASSAMAN CÖRRIII i början av resan var detta min huvudsakliga föda, som jag minns det
 

En grotta från en paddeltur
 
Jag cuttar solmogen mango på övergiven strand. Detta innan ovaltinekexens intåg vill jag lov
Hehe. Hotellägaren och jag, OBS hon står bredvid mig OBS jag har ej klackskor OBS
 
 
 

nu är det jul, ej i mitt hus

Kategori: Allmänt

Jag saknar julen i Sverige så jag håller på att gå sönder. Att kunna promenera i ett frostigt vinterlandskap utan att behöva ta bilen till promenaden, att enkelt ta sig till en julmarknad och strosa runt bland glöggdoft och knarrande tanter som trugar på en pepparkaka till. Det minimalistiska och enkla. För det är så jag minns julen i Sverige, även om jag möjligtvis får någon minnesbild av ett svettigt åhléns city med dunjacketrängsel, stressade hålögda blickar som irrar runt efter bra och helst ej för dyr julklapp till svärfar, en alltför tung att-göra-lista som spänner ens axlar med en alltför lätt plånbok, allt detta ackompanjerat av "juligen" på högsta volym.
 
Men detta rör inte mig ryggen.
 
Det bästa med amerikanska jular so far är all vacker belysning. Jag ska försöka ta mig runt kvarteret någon dag och fota, det är så himla vackert på kvällen (under natten släcks allt ner, det trodde jag inte!!) och det känns som om man går genom disneyland. Men tja det är väl också det jag gillar med julen här. Än så länge. Hoppas det snöar snart. Fast ändå inte, för då måste jag köpa vinterjacka och vinterskor vilket jag inte gjort än, och så mycket pengar har jag inte.
 
Däremot har jag råd att köpa yankeecandleljus med doft av balsam&cedar. MMMM. Gran.
 
 
 
min julehörna bredvid sängen