bloggenjosse

pacman

Kategori: Allmänt

Alltså egentligen gillar jag soligt väder eftersom jag då kan sola och sola är mycket viktigt då jag blivit väldigt nojig om att tappa asienbrännan. Men soligt väder är också väldigt jobbigt eftersom man då "måste" vara ute och "njuta av det fina vädret". Idag var jag så bakis att jag verkligen inte pallade. Men jag gav det ett ärligt försök. Jag gick ut, la mig och började läsa Blonde och gick in tio minuter senare, med hjärnan kokande och kroppen genomsvettig. Öhhh jagorkarintegöranåntingidaaag. Satt och lekte med draw something på ipaden istället. Mycket roligare! 
 
I veckan har jag varit på Åland och tältat och hälsat på Danni! Vi kanske inte sågs lika mycket som jag tänkte mig eftersom vi bodde på olika ställen, men det gjorde ingenting eftersom jag träffade massa andra glada människor, både finnar och svenskar på campingen. Fantastiskt vad lite alkohol kan göra. Det var absoluta highpeaken i Mariehamn med människor eftersom det var rockoff-festival i staden samtidigt. Inget jag gick på dock, allt var fett dyrt i övrigt och speciellt som man betalar med euro där så jag fick snåla väldigt mycket. Bra väder i alla fall! Där var det inga problem att släpa sig ut från tältet på morgonen/dagen när man vaknade till stranden för att sola. Det berodde visserligen på att det blåste mycket och var snäppet kyligare än här. 
 
Åh jag fick liten kreativkick nu! Kanske för att det blev väldigt mulet precis. Å vad skönt. Hatar soligt väder när man vill vara inne och uggla. Har börjat dra igång min gamla serie som jag höll på med runt 2008-2010, en del är helt färdig men del 2 får jag nästan rita om lite eftersom jag blivit något bättre på att kladda med pennor under de tre åren som gått sen dess. 
 
För övrigt är mitt bankkonto på ungefär 300 spänn och jag FATTAR INTE när skatteåterbäringen tänkte droppa in?? Om ett par dagar när juli byts mot augusti vill nog bcm ha tillbaka mig och då ska det inte dröja länge förrän pengarna rullar in och sedan ut igen! 
 
Och så ska jag rapportera för ridsport från lagSM i dressyr om två veckor också. Hjälp.

gossip girl

Kategori: Allmänt

fan nu blev jag helt adrenalinpumpad. Ska få höra massa kul skvaller imorrn vilket är typ det bästa jag vet, så jag är alldeles uppspelt!! 
 
Idag var en bra dag i och med att jag kom iväg till stan och promenerade lite. Har försoffat mig något enormt så det var väldigt skönt att röra på sig och se lite andra saker än hemma. 
 
Idag var en dålig dag i och med att jag haft ont i hjärtat (lungan om ni så vill) hela dagen vilket är en försämring från gårdagen. Sköljde precis ner min tredje doxyferm med kallt te, sju kvar. Efter kartan är slut ska jag vara helt frisk, finns inget annat. Och därför kanske jag borde sova nu. 
 
Fast först ska jag plocka in kaninen som ränner i mörkret. Någon glömde henne utomhus. Ni kanske förstår kaninåtgången i det här huset. 

innan jag blev sjuk

Kategori: Allmänt

Idag är en såndär dag. Det är mulet, kallt och jag har ingen som helst lust eller ork att göra något vettigt. Dessutom måste jag vila upp mig så jag orkar kicka igång mitt liv återigen nästa vecka. Det sattes lite på paus nu. Jag är i alla fall glad för penicillinet, även om jag vaknar tidigt på morgonen av smärta i bröstet/hjärtat så har det definitivt dragit sig tillbaka, dagtid känns det nu bara när jag anstränger mig för mycket eller andas för djupt! 
 
Fast jag ska nog ändå gå en promenad idag. Även om man inte riktigt orkar är det skönt att komma iväg och göra något, så kan jag sitta inne resten av dagen om jag vill. Hehe. Jag tänkte rita. Genom the story of film som jag sett på svtplay har jag hittat nya stumfilmsstjärnor jag inspirerats av, och eftersom jag inte hört något sommarprogram än kan jag slå två flugor och ha på ett sånt medan jag ritar! Och dricka te. Och kurera min lunginflammation. 
 
Eftersom det lär ta ett tag innan jag kan visa min bild så kan jag visa några teckningar jag knåpade ihop under resan;
 
Eller vänta jag kan visa lite fler bilder jag har på min kamera;
 
 
 
Jag följde med Jessica och såg Kesha på grönan. Jag var en av de längsta i publiken där medelåldern var 14,5 typ. Bredvid/bakom hade jag två tolvåringar som stod på sina absoluta tåspetsar och sträckte på halsarna medan de gastade: "ah jag ser ju inget!!! o.0 ;O" "ahmen vänta jag ser hennes skor!! :O ;O Hon har svarta stövlar tror jag. ;pPP ;D ^.^" "TIK TOK TIK TOK ;D ;) :Ppp;P"
 
Det var kul att se kesha, det ska jag inte hymla med. Åtminstone kul att gå på konsert igen. Även om jag mest kände mig som faster Agda som stod och rynkade pannan när Kesha drog igång "ahmmagaawd I just have to like drink a beer right now..." och alla tolvåringar tjöt av glädje. Eller medkännande. Eller när hon berättade om vad hennes låtar handlade om ("THIS SONG IS ABOUT BEING DRUNK AND FUCKED", "THIS SONG IS ABOUT WHEN I WENT TO A STRIP CLUB AND WAS DRUNK AND FUCKED" "THIS SONG IS ABOUT NAUGHTY BOYS AND BEING DRUNK AND FUCKED" "THIS SONG IS ABOUT TIGERS. AND BEING DRUNK AND FUCKED."). Jag vet inte om hon inte fått klart för sig vilken hennes främsta publik är, eller så brydde hon sig helt enkelt inte medan hon simulerade cumshots med grädde på sina dansare och i slutet drog upp sin mamma på scen (som var utklädd i en peniskostym med två giant ballz, vilka hon daskade sin dotter med. Ingen konstig stämning). 
 
Ah stockholm på sommaren..
 
 
båt
 
jättesöt Jessica på djurgårdsfärja!
 
Några dagar senare var det klarblå himmel och strålande solsken, så vi åkte till Reimersholme och badade. Jag passade på att förbättra min bränna osv. Har missat hur fantastiskt vackert det är där i krokarna!!
 
öeh
 
 
 
 
under västerbron
 
så här är teckningarna då 
 
 
 
katie holmes
 
adele
 
cameron "robotic" diaz
 
ritade seabiscuit ur en bok med samma namn. Blev helt betagen av historien, fantastisk!! Så betagen att jag snodde med boken hem, den var egentligen bara lånad från ett guesthouse men jag bytte ut så många böcker där att det inte kan ha gjort så mycket. 

one thing you can't hide is when you're crippled inside

Kategori: Allmänt

ÅÄÖ. Så. Nu har jag varit hemma i mer än en vecka. Vilket förstås varit rätt omtumlande och konstigt men samtidigt ganska skönt. Jag har lärt mig att använda tre bokstäver till när jag skriver istället för att ta till aao, och jag kommer ihåg hur man kör bil och gör en tvättmaskin. Jag är pollenallergisk. Allt är som det ska. 
 
Fast för några dagar sedan fick jag en rätt diffus men smärtsam känsla i bröstpartiet, bara på vänster sida. Det blev värre för var dag som gick, tillslut kunde jag inte ens gå i min vanliga takt utan fick linka fram eftersom jag drabbades av en tung matthet i kroppen och att röra sig utöver dit näsan pekade var inte att tänka på. Speciellt åt vänster sida högg det till som fan. Så vi åkte till akuten i förrgår kväll där jag mest fick sitta och läsa svensk damtidning ihopkurad som en säck potatis (bra hållning eller att ligga ner funkar inte då jag inte kan andas för att det gör så ont. Eller, per hjärtslag gör det ont). Men vi fick en remiss till ultraljud för hjärtat till dagen därpå, det var nog den vi mest satt och väntade på i fyra timmar fram till kvart över tre på natten. 
 
Så vid två dagen efter fick jag ligga på vänster sida i 47 minuter utan en tråd på överkroppen för att få kletig gelé krämat mellan, ovanför och vid sidan av vänster bröst. Ja, jag kunde inte hjälpa att känna mig rätt förnedrad. Dock glömdes den känslan bort oftast eftersom just vänster sida gör som ondast att ligga på, så tillslut fick jag koncentrera mig för att ens få luft då det högg till för glatta livet just vid hjärttrakten. Och det är därför jag har koll på exakt hur många minuter jag låg så. Sedan fick jag komma in till hjärtakuten på danderyds, och hela proceduren började om. Blodtryck, syremättnaden i blodet, blodprov, ekg utfört av väldigt unga sjuksköterskor. Säkert praoelever eller sommarjobbare. Det värsta var att jag kände igen en från min gamla skola, som är 90'a. Jag kunde inte bestämma mig för om jag var avundsjuk för att hon hade ett jobb och definitivt tjänade mer än vad jag gör för tillfället, eller om det var en lite pinsam situation om det vore att hon kände igen mig. Speciellt som resten av akutens besökare var i stadig ålder 55+. 
 
Efter fyra timmars väntan (och säckpotatissittande position) fick jag tillslut kanyler instuckna i vardera armveck. Egentligen behövdes ju bara en, jag tror dock att sköterskan fick lite fel instruktioner så efter den första var insatt kom hon tillbaka med en dubbelt så grov kanyl och körde in i andra armen som om det är vanligt att patienter behöver en kanyl i vardera armveck. Kanylen var till för kontrastvätskan som jag fick injicerad när jag ungefär en timma senare fick göra skiktröntgen på lungorna. Vardagsmat. Det där gjorde jag typ varje dag när jag hade lunginflammationen senast. Och lunginflammation jag sa, lunginflammation det var!
 
Väldigt skönt dock. Inte för att jag känt av att jag haft det, varken feber eller allmän sjukdomskänsla (förutom pollenallergin. Och faktumet att jag inte kunnat gå ordentligt) men eftersom det spekulerades i att jag kunde ha både hjärtklaffsinflammation och blodpropp i benet (22 år gammal nu får jag väl ge mig i äldresjukdomar!!!) så kände jag mig väldigt lättad att ha en normal sjukdom, för min ålder. 
 
Så penicillinkur påbörjad. Det är väl ungefär det jag hunnit med sen jag kom hem. Och lite till. 

Resan i siffror

Kategori: Allmänt

Lite statistik over resan. Siffrorna galler bade mig och Camilla om inget annat anges!
 
- Antal bocker utlasta: runt 35 st
- Antal flipflops: 7
- Antal solglasogon: 4 (jag)
- Antal mobiltelefoner: 3 (en forsvunnen, en bortglomd och en sonder) (jag)
- Antal skynken: 16
- Antal vykort: 20
- Antal visum: 6
- Antal lotions Camilla kopt: 22
- Antal vattenflarrer forbrukade: 562
- Antal armband/fotlankar kopta: 46 (jag)
 
- Antal lander vi besokt: 4
- Antal foraldrar vi har i asien: 3
- Antal elefantritter: 0
- Antal kamelsafaris: 1
- Antal waterpuppetshows: 0
- Antal pingpongshows: 0
- Antal thaimassager: 0
- Antal snorklingsturer: 0
- Antal UNESCOstamplade/underverks-tempel/-byggnader vi besokt: 2
- Antal ganger vi akt till Bangkok: 6
- Antal timmars vantan vid stopp under bussresor: 87
 
- Antal filmkvallar: massor!
- Antal ganger vi sett This Means War: 5 och en halv 
- Antal bocker jag last som filmatiserats i ar: i alla fall 3st
- Antal biobesok: 5
 
- Antal massaman currys vi atit: +10
- Antal masala chaikannor vi slurpat: mer an 10
- Antal ovaltinekex vi lovhyllat: *****
- Antal tuggade tuggummin: 785 (jag star for 83%)
 
- Antal varmeslag: 29
- Antal ganger vi brants i solen: 14
- Antal magsjukor: 5 
- Antal influensor: 3 (jag)
- Antal infektioner lite varstans pa kroppen: 8
 
- Antal ganger vi pamint oss sjalva; "det ar helt sjukt att det redan gatt xx veckor/bara ar xx veckor kvar!": 236
- Antal ganger vi blandat ihop svenska och engelska ovetandes: 43
- Antal ganger vi forbannat oss sjalva for alldeles for tunga vaskor: 13
- Antal "no thank you :)": 587
- Antal anvanda superlativ i Indien: 426, varav; very nice, 213; very good, 147; very beautiful, 66 (nar det krisade) (mestadels jag)
- Antal forvaxlingar med recipe och receipt: 357 (jag)
- Antal mattelektioner i vaxlingsteknik: 5 (Camilla till mig) 
 
- Antal fodelsedagar vi firat under resan: 3
- Antal nyblivna One Direction-fans: 2 (varav antal sekretessbelagda: 1) 
- Antal foton: runt 2500
- Antal kandisar vi traffat: runt 20 (bla, One Direction-Harry, Bruno Mars, Promoe, Ghostbusters, Sharon Osbourne, Lena Endre, Moneybrother, Molly Sanden)
- Antal katter Camilla lart sig gilla: 1 (Pirlo)
- Antal kraschade hammockar: 1
- Antal scams vi utsatts for: 5
- Antal garderober vi anvant som soptipp: 1
 
Detta blir det sista blogginlagget i Asien, ses hemma!

sista natten i Ko Chang

Kategori: Allmänt

modest rubrik men jag orkar inte trixa till det. 
 
Som sagt, sista natten i Ko Chang! De senaste dagarna har solen lyst fran en klarbla himmel och vi har njutit av varenda sekund nagra fler hudceller fargats rodilskna for att sedan overga till pepparkaksbranna. Sasom det ska vara och anstar en resenar. Jag har nastan drunknat tva ganger pa grund av starka strommar och hoga vagor, men har jag klarat Indien, kajak i halvstorm bland hoga klippor, fast i lera med minishorts pa mork gata i battambang lyckats ta mig in i vietnam under diplomatvisa OCH last ut en hel DeniseRudberg-roman sa vore det val javligt snopligt om jag skulle do for lite trilskande vatten!
 
Jag har dessutom kommit ikapp min dagbok vilket for tva manader sedan ansags omojligt da jag lag ungefar tva manader efter. Men det ar skont att jag catchat upp innan jag ar hemma! 
 
Sa imorrn aker vi, och sedan blir det powershopping i Bangkok innan planet lyfter hem till Sverige och allt blir som det varit forut.