bloggenjosse

Pengaaaar!!

Kategori: Allmänt

gud jag låter ju som en ny Joakim von Anka!! men jag är så i pengakris o jag behöver every single slant!! nån som har ett tips eller?!

miljön!

Kategori: Allmänt

Alltså, jag är väl ingen tvättäkta miljönisse då, men jag har med spänning följt miljödebatten som dykt upp de senaste åren. Detta resulterar i att jag börjar förstå hur mycket även jag slösar på jordens resurser. Jag får skuldkänslor när jag duschar varmt lite för länge, jag får skuldkänslor när jag slösar på papper. Allting känns liksom så himla hopplöst. Hur ska man kunna rädda jorden när vi fraktar tv-apparater till Nigeria där allt slängs i en hög?? När regnskogen skövlas, när allt liv försvinner.

Detta är ju inget problem som kan blundas för! vi måste reagera!

Eh okej, vad jag vill säga är att jag fått en skogsgrön skön design som visserligen fixades för ett tag sen(fixades och fixades, jag tryckte på en knapp så var det färdigt...) Men eftersom den påminner lite om miljön som vi vill ha den tycker jag att den känns väldigt aktuell år 2007!

Nyttigt recept för alla magar :)

Kategori: Allmänt

Ibland när jag är hemma på kvällen så kan jag helt plötsligt bara få ett godissug, sådär när man nästan panikslaget börjar rota igenom lådor och skåp i jakt efter något som kan still sötsuget för ett par minuter.

Vid årsskiftet hade jag läst i Svenska  Dagbladet en ganska intressant sak...nämligen lite skrock förr i tiden! En sak var att om man t ex åt ett äpple det första man gjorde på tolvslaget så skulle året gå i hälsans år! Woow tänkte jag, jag vill ha hälsa! Så när Jan Malmsjös röst dånade från TVn ("och ring, klocka ring!) och klockan från Skansen började att slå tolv gånger sprang jag till fruktkorgen, fiskade upp ett stort äpple, och åt, just som 2007 började!

Så därför, när mitt sötsug börjar att ta i har jag bestämt mig för att inte ge efter, utan har därför hittat på en annan sak, nämligen... Jossans SuraÄppleRecept!

Du tager:
Ett äpple(det du gillar bäst, svenskt, utländskt, rött, grönt, gult, you name it)
Citron på flaska

Du gör:
Skala  ditt äpple och tärna det, men glöm inte att ta bort kärnhuset!! Yuck, det är så äckligt att äta..! Lägg äpplena i en skål och droppa(eller häll, som jag gör ;P) över äpplena.  Blanda runt så att alla äpplebitarna får citron på sig. Ta en liten gaffel eller dylikt, spetsa en äppelbit och ät!


Detta är surt som sura godisar, men äpplet gör det sött samtidigt! Detta får en alltid att glömma godis, och det är faktiskt nyttigt!

Take care! :)

money money money...

Kategori: Allmänt

Åååh har drabbats av det mest irriterande problemet som finns, nämligen pengabrist! Jag har nämligen en dröm hägrande långt där framme(någonstans vid augusti-07), att skaffa en foderhäst!! Ohh gud vad det ska bli kul, jag ska pyssla om hästen varje dag, rida och mocka, och strunta i stormar, översvämningar, tidiga mornar och minusgrader!! Lättare sagt en gjort...hehe...

Meeen så var det ju problemet, som stavas P E N G A R. Ridning är ju näst hockeyn dyraste sporten i Sverige, och för tillfället är både plånboken och bankkontot ekande tomt(iallafall så ekande tomt att det inte räcker till en häst). Som tur är har jag en kreativ hjärna på högvarv, så därför tänkte jag göra något så kreativt som att sommarjobba! Och nu är jag verkligen inte kräsen, jag kan egentligen tänka mig att sommarjobba vart-som-helst-bara-man-får-pengar. Sommarjobba kanske inte räcker så vad göra då? Rita teckningar och sälja till grannarna-idén försvann ganska snabbt, men däremot att kanske spela in en schysst reklam-rulle vore något! Så glad i hågen lade jag upp mig på statist.se, för att visa mitt intresse för peng..skådespeleriet.

Glädjen försvann dock så fort jag såg konkurrensen, minst halva tonårsSverige hade lagt upp sig där(för att inte tala om alla "lydiga" korsningshundar!!). Hur ska någon hitta mig där? Inte undra på att skådespelarbranschen är tuff idag!

Sökandet efter lycka, kärlek och rikedom fortsätter gott folk...just keep searching!

Oops...

Kategori: Allmänt

Har surfat runt lite på andras bloggar o lagt märke till att deras är så mycket flashigare än min!! Hrrmm... måste ändra min design, så här kan jag ju inte ha det! Hoppas man kan ändra typsnitt också! Här  ska jag iallafall lista de absolut bästa typsnitten right now, fast listan kommer nog med all säkerhet att uppdateras...

1. Giddyup Sd (eller var det st? eller std??) Jaja, nåt sånt iallafall, finns på Macdatorerna. Inte precis ett bra typsnitt för en sån här text, men så sjukt rolig o snygg på samma gång, som rubrikfont!!
2. Pristina Egentligen på delad förstaplats...Pristina finns ju på "vanliga" PCdatorer, med MIcrosoft Word. Upptäckte Pristina för ett par veckor sen, jättefint typsnitt som likt det ovanstående bäst passar som rubrik.
3. Berlin Sans FB Ohhh I like!! Jättefint o gulligt på samma gång! Kunde jag byta ut nuvarande typsnitt mot detta skulle jag göra det genast! Finns på Microsoft Word.
4. Garamond Också väldigt fint typsnitt, lite mer åt Times New Roman hållet. Även detta på MIcrosoft Word.
5. Maiandra GD Ganska runt typsnitt, fint både som rubrik och normaltext! Finns på Microsoft Word

Bubblare: Freestyle Script Fint "lätt" typsnitt som påminner om en vanlig handstil. Finns på Word. Det passar bäst som rubrik, och har en egenhet att bli lite liten text.
Comic Sans MS Ganska uttjatat typsnitt, och välkänt, men ändå! Det är en "räddare i nöden" och passar till allt i princip. Varning dock att göra det i fetstil, det blir INTE snyggt!

No no: Monotype Corsiva Det var fint tills alla började att använda det, i versaler, rubriker o hux flux. Så himla uttjatat att jag inte vill se det mer!
 
Ni fattar att jag är ganska insnöad på typsnitt! Men...oj vad nördigt det ser ut!! Hehe aja... :P

Smått o Gott?

Kategori: Allmänt

Hejhå!

Phu...riktigt svårt att blogga. Vad ska jag skriva om? Hur ska jag skriva det?

Kan ju berätta om min skoldag idag då.

Började dagen med att vakna alldeles för tidigt(klockan sju). Morgonstund har guld i mun heter det ju, men jag vet inte... :S
I allafall gick jag till skolan hela 40 minuter INNAN skolan började(bravo!!) Är en tvättäkta tidsoptimist... Eller...föresten. Vi struntar i skolberättelser. Man får ändå nog av sina egna erfarenheter när man väl är där! Du vet kanske inte så mycket om mig än? Eller tror att du gör det? Här kommer iallafall lite mer info om mig, Josse!
Namn: Josefine[märk e:et på slutet!]
Ålder:Borde jag skriva det? Verkar väl lite konstigt eftersom åldern flyttar sig uppåt ett steg om året...Man kanske inte ens kan redigera denna? Då skriver jag såhär: Är född 1991!
Gillar att: Tjäna pengar!! >:D Hähä, nä men jag gillar att vara i stallet, rida, umgås med djur, vara med mina kompisar...Gillar även att få bra betyg(vilket...hrm...inte händer så ofta som jag önskar...), ooh vara inne på datorn oxå! Är en ofrivillig datanörd(nästan). Gillar att vara ute i naturen, lukta på blommorna(men inte att sitta under korkekar), gillar att vinna och att tävla:D
Gillar dessvärre inte att: Äta/Lukta/smaka på ost, lyssna på gnäll/tjat etc, gillar inte att förlora(dålig förlorare är jag verkligen!), gillar inte att misslyckas med mål etc, gillar inte att städa(vem gör?)
Är du en kändis?: Ungefär lika känd som Urban Uggleson i Motala..
Hur många bloggar har du hitills?: Hehe, en väldigt udda en på www.sweet-suedoises.skyblog.com, sen kanske det märks att detta är min första riktiga(?) blogg.

På återseende mina damer o herrar!:D