bloggenjosse

stresspress

Kategori: Allmänt

Usch jag har prov på tisdag (ja tisdag, hur fan tänker man som lärare, att eleverna råpluggar på SPORTLOVET?!!) i "oceanografi" i geografi. Och jag kan verkligen ingenting eftersom jag inte pluggat nånting. Idag efter jag jobbat i stallet från sju till fem läste jag dock alla sidor i boken, så det kändes bra. Så ifall jag bara besvarar alla instuderingsfrågor (2 ½ A4or) och gör stödord och allt sånt imorrn plus läser plus blir förhörd och läser om allt på måndag borde jag väl klara MVG? För det är tyvärr vad jag måste scora på provet för att få MVG i slutbetyg, jag är en såndär evig VG+are :/ Men det ser tyvärr inte så ljust ut... en nödlösning om det länns åt helvete är förstås att jag är provsjuk, det kan man ju vara ibland! Jag har faktiskt aldrig varit det så jag borde ju kunna utnyttja en sådan chans nån gång utan misstanke tycker jag. Men nu måste jag sova för jag ska upp om sju timmar och jobba åtta timmar i stallet igen. Gonatt.

True hallelujah moment

Kategori: Allmänt

För att kunna läsa det här inlägget ska nedre halvan läsas med musik till! Gulligt va? Men det tar jag längre ner, bara skrolla inte förbi musiken :p

Idag iaf så red jag lektion på min medryttarhäst Ulmus. Alltid bra med lite hjälp och så så man vet vad man ska öva på, tänkte jag där. Men när jag red lektionen kom jag på att det halvår jag faktiskt ridit honom hade jag ALDRIG fått honom så bra som han gick idag.

(sätt nu på musiken)

 
OBS! glöm inte! ^



Alltså det gick SÅ bra! Jag bara kände hur han jobbade med hela kroppen och jaa alltså jag är typ mållös heh. Men det var iallafall väldigt bra att jag red den där lektionen.



Visst är han söt?! PUSS gubben världens bästa häst <3

Snöhästfail

Kategori: Allmänt

Här hade jag tänkt att ha en jättefin bild på min och Freddies superfina snöhäst vi gjorde idag. Men när jag skulle provsitta på den (vi hade hållt på en timma typ och den var 1 m hög och 1 m bred) så hade vi tydligen inte satt fast den ordentligt för hela snöhästen föll när jag svingade ena benet över den. Så när jag skulle göra om den ramlade bara alltihop, jag vrålade av ilska och med ord som "jävla skitsnöhäst!!" gick jag in. Vi får väl prova imorrn igen.

Spread the word!!! :D:D:D

Kategori: Allmänt

KOLLA!! JAg har äntligen gjort en film på youtube! Det här är början på nåt nytt (obviously).. nu måste ALLA ni besöka/rejta och kommentera som fan! Hela tiden! :D Den är inte så seriös bara så ni vet hehe men absolut sevärd!:p




Gud jag blir nästan tårögd.

Min helg

Kategori: Allmänt

Såhär var den:

På lördagen vaknade jag med ett glatt leende klockan halv nio, ehm. .. så åkte jag till stallet för att rida istället för Emelies mamma i hennes grupp. Gick jättebraa. Sen skötte jag min sköthäst Jorina. Sen red jag i min vanliga grupp, hoppning. Jag hade drabbe som jag skulle tävla dagen efter. Gick asbra där med faktiskt. Därefter hade jag 25 minuter på mig innan min buss gick så jag langade in hästen i boxen och sprang till bussen, tog den och åkte med roslagsbanan till vallentuna. Där skötte jag och red min söta medryttarhäst Ulmus (jag mockade, gjorde vatten, hö, mat och släppte in 3 hästar plus red på en och en halv timma). När jag var klar hoppade jag in i lilla duschen som finns på gården, fixade mig och åkte med bussen till Solna där mamma hämtade upp mig och vi åkte till kusin Wilmas kalas. Phu!

Söndagen då? Jag vaknade klockan halv sju, och skulle jobba i stallet en halvtimma senare. Så kom jag på att Ica i mörby inte öppnar förrän klockan sju så jag kunde varken köpa mat eller ta ut pengar till tävlingen samma dag. Som tur var kunde pappa skjutsa mig och hämta ut pengar på en bankomat YES<3 Så jag hann till stallet, där jag jobbade nästan nonstop till klockan tolv då jag var funktionär på tävlingen för att en timma senare hoppa själv. Tyvärr vägrade vi ut oss på näst sista hindret pga mig men jag tyckte ändå att jag red mycket bättre än på förra tävlingen då jag ändå kom runt hela banan. Hemligheten kankse är att rida dåligt dårå? :D Klockan två fortsatte jag jobba till klockan halv fem (vi var snabba så vi blev klara en halvtimma tidigare) och då hämtade familjen upp mig så vi kunde åka till mormor på middag.

Slut på helgen, nu börjar lovet.

fanfanfanfanfan

Kategori: Allmänt

vad ska jag ha på mig imorrn?? Vad ska jag ha för kläder?? asså snälla nån ge mig nåt som jag kan ha på mig jag har INGENTING. det är ju helt sjukt att jag ska ha sån här klädkris bara för skolan herregud give me a break. tja iofs kommer det snart i och med lovet. Längtaaarrrr! Jag kommer kunna ha precis vad som helst på mig plus nya kläder efter lovet eftersom jag ska shopppaaaa<3<3

Confessions of a latmask

Kategori: Allmänt

Såhär. Jag hade faktiskt tänkt springa idag. Jag lovar. men så när jag var hemma mådde jag så fasligt illa. Man vill ju inte spy på gatan eller hur? Dessutom snöade det och var askallt. Jag skulle ändå inte kunnat ta ut mig till max eftersom jag då varit tvungen att göra åkerbrasa eller nåt varje gång något förfrysigt. Så, nej inget spring idag, men på söndag, då jävlar! :D

how many stores must a man walk in before he can buy a foundation (for a cheap price)...?

Kategori: Allmänt

Idag skulle jag köpa en ny foundation. Jag skulle alltså bryta min väldigt långa torkperiod utan ett enda plagg/sak jag shoppat! Är det inte knas? men nu är min foundation typ slut så eftersom det räknas nästan som ett livsmedel måste man ju köpa det även om min shopping ska ske nästa vecka då barnbidraget kommer. I allafall så gick jag för att köpa min vanliga foundation av * (eller ska jag skriva märket? Får jag såna gratis då?) då jag upptäckte att priset på dem  ökat till typ en miljon! Men det har jag ju inte råd med! Eller jag har ju råd, men jag hade tänkt mig ett litet trevligt reapris eller så...tydligen inte.

Sen iaf när jag kom hem fick jag ett infall så powerwalkade jag i 40 min i solen! Jättehärligt, och jag fick världens vårkänslor!  Men nästa gång ska jag ta med mig halsduk och vantar för jag höll på att förfrysa.







ipodkrångel

Kategori: Allmänt

Jag hade precis ett nästan-hallelujahmoment. Efter mina strapatser med min ipod(borttappad) så kom jag på att marcus en gång erbjudit mig att ta hans gamla ipod (storsint va? bara för att den displayen inte funkade och han hade en ny men men). Vilket bra substitut tänkte jag lyckligt. Med 4 gig och allting. Först får jag leta ett tag eftersom pappa av alla människor lagt ipoden någonstans. Sedan när han tillslut hittar den säger han jaa men jag vill ha kvar min musik. Huuuh? Själva grejen med det hela är ju att JAG ska få sätta in egen musik som jag vill ha, nu har jag typ 1 gig kvar till egen musik som räcker till typ två låtar, och dessutom får jag ju stå ut med tre fjärdedelar av pappas skitmusik. Åh screw this säger jag ba. Fan.

Bilder på härligheten

Kategori: Allmänt

yeez här kommer de...fina va?
 



8 sanningar om mig själv

Kategori: Allmänt

Lilla sofia har utmanat mig. Jag antar den! Utmaningen alltså!

1. Länka till den som utmanat dig
2. Berätta 8 sanningar om dig själv
3. Utmana 8 personer (kommer stå längst ner i inlägget)
4. Skriv till de personerna du har utmanat så de vet om det.

Jag:
1. Är mycket rädd för spindlar. Myyycket.
2. Jag sjunger alltid om jag är ensam hemma. Ibland om jag tycker att jag måste sjunga när familjen hemma går jag till garaget eller nåt och vrålar på.
3. Har svårt för att ta konflikter. Så jag är oftast neutral i diskussioner heh. Eller så stöttar jag vinnarens sida.
4. Obotlig tidsoptimist
5. Har svårt att visa känslor ibland.
6. Mitt rum är ALDRIG städat. Ibland är det lite rent från grejer, alltså att jag langat in det mesta i garderoben (ibland under sängen haha) men aldrig städat alltså.
7. Kan störa mig på folk för småsaker men jag visar det sällan.
8. Jag tycker att Johan palm är cool. :$

Jag utmanar:
Sarah, emma, Jossan, Carro, Lovisa och alla andra...

update

Kategori: Allmänt

Lördagen var så sjukt stressig så det är inte sant(i vilket fall förmiddagen). Såhär var den, i kronologisk ordning:

Vaknade med ett huj eftersom jag skulle upp och jobba. Ser på klockan att hon är ett på natten, så jag hade alltså bara sovit en timma. Heh lite för taggad kanske. Back to sleep! Vaknade sen igen halv sju typ och masade mig iväg till stallet. Jobbade med diverse grejer, typ fixa hö, mat åt hästarna, släppa ut och in i hagarna, mocka och sopa och borsta och sånt. Asså det var stört kul! JAg vill tillbaks liksom! Det var så himla mysigt att sådär tidigt på morgonen gå i en krispigt kylig lördagsmorgon (någorlunda pigg) medan det ljusnade och månen hängde som en fin banan i himlen och hoppsa in i stallet och ba Happy valentines day pållarna! Kom dock fem minuter sent, inte okej om man är stalljobbare! I vilket fall ska jag fixa att jag blir reservare så jag hoppar in för andra. Asbra! Jag får jobba med en rolig grej+pengar+lite exercise tillåmed! Hallelujah!

I alla fall fortsatte lördagen med att jag red (blev lite stressigt eftersom jag sopade stallgången tills det var 10 min innan min lektion började, men fick hjälp som tur var) och det gick bra. Sen hade jag suuperstressigt för min lärare drog ut på tiden (kul i vanliga fall) och pappa skulle hämta mig kvart över ett, fem över ett ledde jag in hästen i stallet igen. Fick mer hjälp av snälla människor så jag kunde springa iväg och duscha i omklädningsrummet, sedan langa på mig klänning, sen langa tillbaks ridsakerna i usek-rummet, sen hämta grejerna och åka med familjen itll min gudmor i gästrikland två timmar bort. Phu!

Det var jättemysigt iaf, winter wonderland där uppe fortfarande vilket blev jättefint idag när det dessutom var soligt så snön glittrade. Meen när kusinerna är in da farmorhouse slutar det oftast med crash på playstation heh.

Imorrn ska jag göra svenskanovell, och det ska vara en spännande, fantasifull med budskap om framtiden (det sista hittade jag på. typ). Någon av novellerna väljs ut av läraren till en contest (bara i danderyd tror jag heh) och vinnaren får 10 000 spänn!! Fatta! Det måste vara ödet. Jag är pank. Och har chans till 10 000 laxar. Alltså detta är för bra. Nu ska jag bara hitta på något att skriva om så går jag in och vinner imorrn. Det finns inget annat alternativ.

Dessutom har jag ångest för nu kommer en NY vecka där jag inte vet vad jag ska ha på mig. Detta börjar bli löjligt, det är inget med kompisar eller skolan att göra utan vad jag ska ha på mig för kläder. Har använt samma kläder femtio gånger på raken känns det som. Kankse att jag kan bli typ chanels ansikte utåt (heh) och få låna kläder att ha och upprepa till alla som frågar "jaaa det ÄR chanel" och sedan lämna tillbaka. Skulle lösa allt. Plus att jag vinner novelltävlingen. Tills dess ska jag leva på pantburkar och stalljobb. Och sommaren ska vi inte tala om fuck jag måste ha pengar dit! Aja den dagen den sorgen.

bussjävel+engelskajävel

Kategori: Allmänt

Idag när jag skulle till engelskan var jag i perfekt tid till bussen. Jag fick till och med VÄNTA i sju minuter!! Så kommer äntligen bussen som ska föra mig till skolan så jag kommer dit precis i tid, till min lärares glädje. Bussen kommer, bussen gasar, och jag kan skymta att det är fullt med folk i den medan den kör förbi mig. medan den kör förbi mig. Busschauffören, en ful, tant med sönderfärgat hår ler brett åt mitt håll när hon åker förbi. Jaha.

Och när jag kommit (bara fem minuter sen, men jag var tvungen att komma 15 min sent eftersom det var redovisningar och man måste vänta utanför till den pågående redovisningen är klar) och engelskalektionen var klar ville jag veta mitt betyg för min redovisning om area 51.
"Jahaa" mumlade hon medan hon log sitt överlägsna leende samtidigt som hon bläddrade genom sin pärm. Hon gjorde en paus, läste igenom med låtsad koncentration med en liten rynka i pannan, som sedan slätades ut när hon log sitt finurliga leende igen.
"Jaa, det var ju en väldgit bra presentation grammatiskt sett...." Här kände jag mig hoppfull. Jag hade faktiskt kämpat mycket mer med den än vad många andra i min klass gjort.
"meen" tillade hon med ett dåligt försök att dölja sitt leende "så hade du ingen bra kontakt med publiken. Man kan inte göra det så lätt för sig med att bara stå och säga sitt, man måste ha en närvaro också och kunna få med sig åhörarna!"

Här blev jag så paff att jag blev mållös. Ursäkta?! För det första var det VERKLIGEN inte så att jag stod helt stilla och redovisade, även om jag inte hoppade runt framför tavlan och vaggade av och an som en ängslig struts, som hon visade. Jag hade gjort jättebra presentation och inte alls bara läst upp den utan jag hade tagit med det intressanta och hade börjat med en jättebra inledning (inte typ "Im going to talk about..."). Jaha??

Men allt det där sa jag förstås inte. För det kunde jag inte formulera förrän minutrarna efter jag lämnat klassrummet. Jag blev så förvånad att hon stod där och sa att jag inte hade nån närvaro. Ofta!!

jag har inga kläder

Kategori: Allmänt

varje dag är ett nytt dilemma. Vad i helvete ska jag ta på mig? Eftersom jag inte har några pengar kan jag inte köpa kläder och således kan jag inte typ ta på mig nåt egentlgien eftersom jag inte alls vill återanvända kläderna för ofta. Det passar sig nog inte i min klass tror jag. Heh. Men snart kommer pengar, när det är mars. Please mars give me some money! Jag är fortfarande trött.

Jag vet jag kan ju panta flarror! Tjänar man inte lite på det kanske? Eller vad kan jag annars göra? hm ...

Sömn, sömn, min säng är som en dröm!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit funktionär på dressyrtävlingen(lokala) på stallet, först 5 timmar som domarsekreterare och sen 5 timmar som räknare. Jag är bra. Men trött.

Igår var det melodifestivalen. Jag bara kände mig så himla mätt på hela tävlingen på något vis. Jag hade inte samma typ festivalsnerver som jag brukar ha (jo det är sant hah) och låtarna var bedrövliga, underhållningen låg på minus(hur sjutton ska dom kunna hålla standarden från Björn förra året??) och Petra Mede var bara jobbig eftersom hon vrålade väldigt högt för att se till att verkligen höras ända till tvapparaterna i norrland, och så läste hon innantill hela tiden och kändes typ stel. Öwww såhär får det inte fortsätta för bövlen.

Nu vill jag sova. Jag är trött som fan.

Vaart??

Kategori: Allmänt

Alltså nu börjar jag bli seriöst desperat. Vart i helvete har min ipod tagit vägen?! Jag kan ju inte heller köpa en ny, eftersom jag
a) Säkerligen hittar min gamla ipod direkt efter att jag köpt en ny
b) Jag har knappt pengar till att köpa någonting längre.

Det är helt sjukt, så många drömmar jag drömt om att hitta min ipod. När jag joggar vill jag till exempel kunna lyssna på musik samtidigt men näe här ska man leva spartanskt utan musik. :(

En dröm ger åt tanken vingar...

Kategori: Allmänt

Jag hatar mina drömmar just nu!!! Detta var lite av vad jag drömde inatt;

Jag var någonstans, vet inte vart och så letade jag lite spontant efter någonting. Så plötsligt kollade jag i min jackficka, grävde lite djupare än vanligt, och kände någonting lite kallt och metallaktigt...något rektangulärt platt och litet...mitt hjärta bultade snabbare medan jag ryckte upp saken ur min ficka och vad får jag se om inte min ipod?! :DD

Ja, och sedan vaknade jag.

Hatar söndagar

Kategori: Allmänt

Åh det gick skit på dressyren idag :/ Jag som var så taggad så gick det åt helvete iallafall :(( Jag har ju ändå ingen speciell dressyrhäst så det är lite svårt att veta vilken man ska välja. Och den där bajsdomaren kunde inte döma mig på riktigt, hon kanske inte såg min ritt ordentligt? För så himla dåligt kan det förbövlen inte sett ut.. Eller så kunde det det. Aja. Let's move on.

Idag sov jag tre timmar efter att jag kommit hem, jag var så sjukt trött och mådde asdåligt. Och nu mår jag ännu sämre när mitt hår är ett enda kråkbo. Fan...jag orkar inte!!