bloggenjosse

american pie

Kategori: Allmänt

Älskade bloggläsare. Älskade blogg.

Såsom jag försummat Dig/Er! Som jag helt struntat i att uppdatera, resonera och revidera om mina tankar, mitt liv i denna nätdagbok. Min otrohet har inga ord.

Men jag är i USA just nu ju vet ni ju, och här har jag varit i mer än en vecka nu. HAr kunnat gå in via pappas laptop då och då men väldigt korta stunder, har ju så mycket annat att njuta av typ instängd fyratimmars pass i bilen med el familio.

Fan nu har jag bråttom. Skulle ju vara svalt sofistikerad här! JAja, vi har vart i LA, såg inga kändisar. Yosemite, Death Valley (varm) ätit på Denny's, Donken och jag har lekt Julia Roberts på Rodeo Drive.

Nu är vi vid den kaliforniska kusten på väg upp mot San Francisco (har stavat det fel HELA tiden, med s ist för c) och har stannat i Monterey Bay.

Så nu vet ni lovers! Ska iväg på restaurang nu och imorrn ska vi shoppa, sen är det hemfärd på lör kväll, landar på söndag kl 6 på kvällen, halv åtta ca är vi hemma om inget konstigt inträffar, jag ska stresspacka om och sedan 9-halv 10 dra till peace and love i borlänge.

Har FETT mycket att fixa!!

Så ni får be till gud varje kväll och äta alla bönor så kanske jag får kraft och ork till ett jävligt snabbt blogginlägg söndag kväll!!

Men bara kanske.

hestisbestis

Kategori: Fotografier

Från GBG:



Ullis "horsecharmer" Trädkramare posar med sin nyfunne vän. Bara ett stängsel tearar dom apart. Ullis blev kär i hästen och försökte ta sig över stängslet, vad hon inte visste var att en eltråd var virad runt......

"packar" inför san fran

Kategori: Allmänt

Eller packar och packar. Sitter mest och försöker komma igång. Nu tyckte jag att det var jävligt smart att stämma min gitarr istället för att packa. Planet lyfter om tolv timmar.

Whatever! Berättar om min dag. Underbar. Fyfan vad jag velat hänga mig själv otaliga gånger under denna dag.

10.00 vaknar, rätt ok tid, hade ställt klockan på nio men eftersom jag kom hem fyra-fem var det accepterbart kan man tycka.

11.00 Stressar iväg till stan efter att ha ägnat timman åt att försöka fylla på min nya mp3 på TVÅ gb med musik (måste deleta låtar för att alla inte får plats = omöjligt)

11.30 Svär åt rökutvecklingen i tbanan som gör att tuben, dock inte tiden, står stilla.

11.45 Stolpar biblioteksgatan fram, svänger in i urban outfitters efter kläder, lite oklar över vad exakt jag letar efter

12.30 Står i H&M hamngatan och slänger kläder omkring mig. En och ½ timma kvar tills jag måste puffa.

13.00 I ett provrum nånstans förstår jag att jag inte kommer hinna gå igenom alla affärer i gallerian. Fan.

13.30 Flåsar framför H&Mdisken åt en tant som är väldigt långsam på sitt jobb, när hon blippat alla kläder har hon fortfarande inte larmat av eländet!!! Tiden tickar

13:40 Jag stolpar hamngatan fram och svär åt inoljade välbärgade människor som går i min väg

14:05 Efter att ha bytt till tshirt för bilen var en bastu puffar jag iväg

14:40 Klar med puffning

15:00 I mörby, kommer på att jag behöver lite mer grejer

15:40 Jag har hittat sandaler!

16:00 Hemma. Äter grapefrukthalva.

16:30 kollat mejlen, försöker logistera med posten, går inte bra, försöker logistera med peace and love, går inte bra. Tvättar

16:50 Studentmottagningen till min kusin börjar om 10!

17:20 Marcus jag och Freddie i bilen efter att alla kammat sig och tvättat öronen

17:30 Vi anländer. Först av alla. Konstig känsla. Vet inte hur jag ska bete mig.

18:00 Några till har kommit, försöker socialisera och svälja stressen

18:45 Middagen klar

19:10 Puffning igen. Sena+sega barn. Stressigt

19:40 tillbaka till kusinerna efter vansinnesfärd som innebär köra+smsa samtidigt=inte bra

19:43 Förklarar för min syskonskara att jag ska iväg och träffa camilla 20.00 och att vi egentligen skulle åkt vid sju, Marcus sur för att han inte får tårta.

19:45 "Ni måste ju stanna på tårta" säger faster surt och kusinerna tittar snett på mig som börjat skela lite

19:53 Tårtjäveln är framdukad

19:57 Tårtjäveln måste fotas först

19:59 "nej studenten ska vara med också!!! Är alla som vill fota här? Nähä?"

20:05 Marcus vill ha paj. Jag tvingar freddie att hetsäta sin bit.

20:12 Lyckas få familjen att börja säga hejdå. Eftersom tillställningen är relativt liten måste man handskaka med alla för att inte vara elak. Får motta ett antal *suck* "ska ni redan gå?"

20:25 Inställd camillaträff. Marcus är sur, Freddie bölar. Sitter i bilen och stirrar rakt framför mig och försöker andas.

21:13 sitter i bilen och spelar snake på mobilen. Har en väldigt lugnande effekt. Kan andas.

21:35 Allt gott allt lugnt

21:45 Ser på 80ies på svtplay och mår jävla bra

Nu: Ska jag ta tag i packingpoff

a day in the life!

fotnot: nej har inte sånt här händelsefullt liv i vanliga fall. Borde fan vara glad att det händer något för en gångsskull.

so call me maybe

Kategori: Allmänt

hemkommen från götet! Fan vad kul det var! Trots att tältlivet är väldigt mysigt ska det bli skönt att sova i en egen säng.

I göteborg blev jag en ny människa. Bland annat vågade jag åka lissies version av fritt fall, å herregud. ÄR SÅ STOLT ATT JAG KLARADE DET!!!!!!! Sen skulle ullis ta det hela steget längre genom att åka ett satans babels torn, men där fick det vara!

Nu är det bara att tag on till da states.

packar inför göteborg

Kategori: Allmänt

Fan vad nice det ska bli!!! Funtar på att ta med gitarren. Drömmen är ju att sitta typ på en strand i solnedgången runt en lägereld och plonka medan ett gäng skrålar med.

Fast det ska typ regna 3 dagar av 5 så den kanske får stanna hemma ändå.



Såhär såg typ vår senaste gbg-resa från 2010 u: äpplemos med gröt och papperstallrik som sked i vårt lilla tält hhee.

Nu är iofs största frågan vilken handväska jag ska ha. Min Longchamp är ful äcklig och sönder. Mulberryn kanske men jag måste ju få plats med lite grejer! Å andra sidan måste jag ha en snugg väska om vi går ut.... funderar på kanske en ryggsäck och sen ta med en liten handväska? Hm!

jag och konsten att ringa ett telefonsamtal

Kategori: Allmänt

Skulle ringa prodledarn på posten nu för att se hur det blir med min sommaranställning där. Ringer. Profficekillen svarar. Fan!! Fel nummer!! Men då hade jag redan presenterat mig så jag var tvungen att komma på något snabbt som fan att säga. "eeeehh jo jag tänkte bara påminna er om att jag åker bort nu i juni! HEHEHEHE" typ. Så det blev något sånt konstigt samtal. Sjukt pinsamt.

Nu ska jag försöka ringa rätt. Fan.

Edit: och den gubben svarar förstås inte. Jahapp.

musikplats

Kategori: Fotografier

Jag var ju och såg First Aid Kit i fredags med Freddie! Hade sovit typ två timmar, var sepetrött och drömde störda drömmar när Freddie kom in i mitt rum på morgonen och pep "dom sa på radion att om man vill se first aid kit måste man nog åka nu!". Jag hade planerat att vi skulle åka klockan nio, men nu var hon halv åtta och jag blev yr av stress. "Fort Freddie, upp och släng i dig någonting så kan vi åka direkt!!"

Sen stod jag framför min garderob och slet ut kläder. Det spöregnade ute och jag hade asbråttom. Helst ville jag ju se lite indieclassy ut så jag skulle matcha de andra där (tänkte jag) men nu hade jag inte tid att tänka så jag drog på mig mina vanliga paltor. Hujedamig.

Åtta satt vi på tåget in till stan, sen tvingade jag Freddie att småspringa bredvid medan jag stridade på från Karlaplan fram till radiohuset medan jag kastade paranoida blickar runt mig för att se om fler gick åt samma håll i vår takt.

När vi kom in i radiohuset var det helt tomt förutom lite människor runt om vid bord som satt och åt frukost eller så. Utanför studio 4 var det också tomt, men en tant höll på att sätta upp plastband för att påvisa köplats.

I vilket fall stod vi där från nio till tio, då en annan "spelet om stockholm" skulle avgöras inne i studio 4, så vi kollade på det ett tag. Vi hade parkettplats längst fram tack vare vårt köande, men då gick det upp för mig att vi skulle förlora den viktigaste köplatsen till konserten om vi satt och lyssnade på tävlanden som svarade på frågor typ "vad heter stockholms stadsborgarråd?" osv. Eftersom studion skulle utrymmas elva pga soundcheck och scenfixande skulle vi isåfall hamna bakom folk som börjat köa till själva konserten, fick bara inte hända!!! Så jag och Freddie smög ut och satte oss vid dörren igen. Vi var näst först i kön, bakom en tjock tant med bestämd uppsyn som samspråkade med folk ur prodteamet. Hon var en sån där som kände alla eftersom hon gick på alla såna här gratisevenemang. Sen gick tjejerna ur First Aid Kit förbi flera gånger, första gången blev Freddie helt stirrig men sen när de gått förbi kön en fyra fem gånger var det ingen som brydde sig utan alla pluppade på sina mobiler, läste eller satt och pratade.

När kön växt sig väldigt lång fick vi komma in, äntligen, efter fyra timmars väntan. Vi hamnade på näst första raden den här gången eftersom massa tanter och farbröder blivit bästis med tanten i kön längst fram. Men det var rätt okej ändå.

Sen började konserten, väldigt bra och Johanna och Klara var hur duktiga och chica som helst. Jag sjönk ihop lite där jag satt i min egen väldigt tråkiga mundering och tänkte på mitt egna väldigt amatörmässiga gitarrspelande. Det blev typ fyra låtar i sändning, sen körde dom två låtar som extranummer och efter att en gubbe som var deras typ största fan vrålat "EN GÅNG TIIIILL, EN GÅNG TIIILLL!!!!!!" kom de ut och gjorde ett oplanerat extraextranummer. Det var ju gulligt.

Freddie fick en autograf och jag strålade mot dem och förklarade att de var "jätteduktiga" och de tittade lite avmätt på mig och försökte se ut som det var första gången nån sa det till dem. Jag bestämde mig därmed för att inte berätta att jag kunde deras nyaste skiva utantill eftersom jag vrålar med till den varje gång jag åker till jobbet.

Såg nu i efterhand att de hade en låt som hette Josefin, hm, då hade jag köra världens grej att jag också ville ha en autograf nu när deras låt var namngiven efter mig.

Hursomhelst kändes det bra att ha sett dem, man vet aldrig när nästa gång blir! Speciellt som de är på hela-världen-turné för tillfället. Jag försöker tänka bort att de är typ jämngamla med mig.




Den okände trummisen som aldrig nämns, men här får han en liten plats. Men han ser lite ut som ett spöke


Intevju med musikplats sthlm's programledare fredrik eliasson


Lugnt plonk på introt till Lion's roar


Innan det blir Lion's röj istället!!! (hehe!)




Här var de lite generade över att det blev ett extraextranr, "åh vad tokigt, vad ska vi spela nu då?"


Det blev nån Joan Baez-cover

500 days of summer

Kategori: Fotografier

Detta är mina planer hittills för sommaren:

6 -10 juni Göteborg med Ullis!!!! Typ tälta och leka götlabörgare

13 -24 juni USA: San Fransisco/Los Angeles och lite därtill. Roadtrip med familjen typ men är fett taggad ändå av nån anledning

25-30 juni (lite osäker på datumen iofs) Peace and love-funkis. Hoppas jag får vara på insläpp och hoppas det blir kul! Tänkte skaffa sju nya bästisar och femton nya ragg.

2 juli och över sommaren Jobba på posten, fast detta är lite konstigt. Alltså jag jobbade sista profficedagen i onsdags, och har fortfarande inte skrivit på något avtal med posten. Dock har killen lovat mig jobb där, så jag ska ringa..snart och kolla med grabbarna.