bloggenjosse

har förresten varit här i två månader, howdy!

Kategori: Allmänt

Hej bloggen. är på starbucks igen. Jag gick hit. Det tog 50 minuter ungefär. Och då traskade jag på rätt snabbt. Det är lördag idag och jag har inte riktigt haft något speciellt för mig idag. Ärligt talat är det väldigt skönt också. Nästan varenda helg sen jag kom hit har jag hängt med någon och åkt till Chicago eller gjort något annat. Nästan varenda veckodagskväll också efter jobbet. Faktiskt har jag aldrig haft en enda dag (kanske när jag var sjuk) då jag bara varit hemma och typ kollat på film eller sovit. Inte ens idag blev en sån dag. När jag inte har några planer blir det ändå stressigt, för då ska jag hinna med allt jag aldrig hinner med annars: jag ska förkovra mig i skönlitteratur/läsa, jag ska rita massa bilder, blogga, skriva till alla jag aldrig hinner skriva till annars, spela gitarr, gå långa promenader (check), fota, se filmer, se massa saker på svtplay, komma ikapp paradise hotel, skriva i min dagbok (fortfarande två månader efter), planera min studieperiod (kan skriva ett inlägg om hur man ansöker till college här för det är jävligt krångligt), sova, ligga i min säng och stirra upp i taket, filosofera, städa i mitt rum (på riktigt). 
 
Ni kanske förstår. Jag skulle behöva fler såna här dagar. Fast det kan jag inte, för då undrar min familj vilken eremit de anställt som au pair. De vill inte se mig under helgerna. Inget illa menat, men de vill att jag aktiverar mig och socialiserar/gör saker. Inget de säger rakt ut men något de gärna antyder samt berättar om tidigare au pairers umgängeskrets. Just det, måste ha ett möte med dem där jag berättar att jag inte gillar att bli jämförd med tidigare au pairer. 
 
På tisdag är det nyårsafton. Jag kom på idag att jag inte kommer vara hemma mer under 2013. Denna tanke slog mig när jag öppnade mitt paket som mamma och pappa skickade till mig. Det innehöll ett kort från mamma, mormor och Freddie. Jag började gråta när jag läste Freddies kort. Alla presenter var supernödvändiga saker, ingen sarcasm, och jag blev så lycklig. 
 
Hursomhelst, på tisdag är det nyårsafton. Sedan börjar 2014, det året då jag börjar college, det året då jag fyller 23 och det året då jag åker hem. Jag ska för övrigt skriva en fet nyårskrönika. I allafall, jag har bara varit ute en gång hittills, och det var i närliggande staden Libertyville, allså inte metropolen (är Chicago en metropol?) Chicago. Vet inte vart jag ska eller hur jag ska. Men fira ska jag. Så jag måste börja rycka i lite trådar för att få till ett firande. Helst i Chicago. Helst ett bra firande. Helst ett billigt. 
 
Vad skönt det var att skriva lite! Saknar det! Nu är klockan sex, tror inte någon av mina kompisar vill göra något med mig idag och det spelar inte så stor roll. Man blir lite uträknad när man inte haft bil ett tag. Frågan är hur man tar sig hem från Starbucks nu. Det är mörkt och jag har en femtiominuters promenix framför mig, måste släpa på datorn och handväskan, har stora snöskor på mig, det finns ingen trottoar och jag har ingen reflex. Bilarna kör i 90 på vägen. Wish me luck. xx

Kommentarer


Kommentera inlägget här: