bloggenjosse

Chez le dentist

Kategori: Allmänt

Ja. Excuse my french. Men jag fick bara VG ;)

Idag pallrade jag mig iväg till skolan i -20 grader, och kom försent till matten med ca 35 min. Och det vill jag inte blejma trafiken eller vädret på eftersom jag vaknade kvart i åtta. Men det blev en rätt kort dag ändå för jag hade som sagt först matte och sedan naturkunskap(där jag somnade och sov i typ en kvart för att sedan vakna upp och i några sekunder inte alls fatta vart jag var), och sen skulle vi haft filosofi men vår lärare var typ sjuk. Anyways så åkte jag då till tandläkarn på Karolinska för att fixa tänderna.

Jag tycker det är rätt bra att åka till tandläkarn vid ett-två på dan, för då hinner jag oftast inte tillbaka till skolan efter. Det tar en timma att åka med 607:an dit och en timma tillbaka om man tar den då. Fast hem tar jag 59an till Centralen och sen tunnelbanan, det går på halva tiden:p

Först var min tandläkare en kvart sen för att han höll på att snacka med nån vinglig pubertetspöjk som skulle ta upp min dyrbara tid. Sen fick jag komma in, och blev ombedd att gapa(efter att jag lagt mig på stolen) och samtidigt började han typ socialisera sig lite med mig genom att fråga saker som jaha vad ska du göra efte studenten, resa var det kanske? (han har frågat det där många gånger förut) Och jag får svara så gott jag kan med munnen vidöppen, varpå han lite irriterat säger Nej du måste gapa större så jag ser. Så ligger jag där och stirrar upp i taket medan han petar och har sig, och jag försöker glömma vart jag är och låtsas att jag somnat på en strand i Karibien. Sugen som han vispar runt lite i min mun med är bara vindsus som koncentrerat sig i min mun.

Jag stirrar alltså upp i taket. Det ser precis likadant ut som förra gången jag var här. Och gången innan det. Där sitter ett blått löv och en giraff med röda prickar på. Jag har redan räknat prickarna, lövet har nio prickar och giraffen sjutton, tillsammans har dom tjugosex röda prickar. Sedan glider ögonen vidare till ventilen. Eller vad det är. Det är typ små runda kulor med öppningar som pekar åt olika håll, vid första anblicken. Men eftersom detta är min trehundrafemtifjärde anblick vet jag att dom står i pyramider, fem kulor i vardera pyramid som går med spetsen in i mitten och kulorna bildar tillsammans en fyrkant. Sedan börjar jag känna mig lite rastlös. Alltså, kan man inte ha nån kluring i taket istället? Vem sjutton kom på idén med ett löv och giraff som har tjugosex röda prickar på att ha i taket. Hur kul är det att ligga i en halvtimma och titta på dom?

Blodsmak i munnen, tandläkarn börjar babbla om inflammation i tandköttet och dåligt borstat. Åh nu blev situationen en aning mer outhärdlig, med en dimma av blodsmak som fyller mig så mycket att jag mår rejält illa. Sedan börjar han leta efter en extratjock båge "så vi kan rätta till det där lilla hålet i underkäken". Samtidigt kommer någon kollega som ska åka till Norge och tandsköterska Tanya babblar "jåå det blir väl svår i detta kalla veder, tågen går väldik dålig!". "Sätt i den sabla bågen dåå" tänker jag som vill hem och slippa tandläkarstol och blodsmak. Snart har tandläkarn hittat den, och trycker in den i min mun medan jag räknar prickar på giraffen i hysterisk fart. Den sista biten, att langa på gummiringar får Tanya ta hand om. Det märks att hon vill införa gummiringsisättning som en OS-gren, hon har en väldig fart när hon tjoffar av dom, knipsar av och knipsar på. "Klar!" säger hon andfått och jag får en ny tid. Och snart upprepas proceduren. Och jag får fortsätta räkna prickar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: