bloggenjosse

me, myself and I - idag imorgon och framtiden

Kategori: Allmänt

Kören var så kuul igår! Jag älskar verkligen att jag började på den, bästa att börja veckan med! Och om jag sjunger bra om exakt en vecka blir det kör en gång till! Övar som en galning! Fast det är ju lite jobbigt med kören att det är typ 400 pers med i vår grupp. Asmånga. Så det kan ju hända att man står bredvid någon jobbig. Igår stod jag bredvid en 40+ tant. Hon var jobbig, för att hon sjöng jättehögt lite falskare än alla andra, och frågade mig en massa saker om vad vi egentligen skulle sjunga, medan vår stämma övade. Sen höll Putte på att tjata om Hosanna-låten, man ska säga päjjd istället för paid.
"Nej nej nej mera päääjd hörni!"
"päjd" brummar tanten bredvid mig
"Ännu mer! Päääjjd!" hojtar Putte hurtigt
"Päjjd" brölar tanten
"Och så mer känsla, pääääääjjjd!!"
"Päjd! Pääjjd!" tjoar tanten i basröst bredvid

Idag jobbade jag också, för första gången på Panini (ni får INTE hälsa på). Först under natten drömde jag att jag letade kläder i garderoben och råkade somna där så jag försov mig. Såna drömmar är bra för då blir jag extra mån om att gå upp när klockan verkligen ringer. De som jobbade på panini var väl snälla, men de hade världens blattejargong (kände mig rätt malplacé när jag trippade in med min kappa och jimmy choo-väska. Allt det fick jag stuva in i städskåpet). Även de som var svenska på riktigt (åh amen ni fattar. Äh eller åh.) snackade först "vanlig" svenska med mig, och sedan blattedialekt med de andra. "vafalls" tänkte jag som världens sverigedemokrat. "sicken vårdslös användning av det svenska språket!" Nä så tänkte jag väl inte men nästan. På jobbet fick jag i alla fall fixa mackor i flygande fläng, och det gick först åt helvete. Jag var jättelångsam (visste inte direkt från början att fetaostcrémen var ljusgul, shit det borde man ju kunnat, eller att skedarna var under basilikan)och förstörde mackor. Haha men det var rätt kul ändå. Jag hade precis brett tre mackor med majonäs på och skulle sen ha kyckling (det skulle bli club sandwich), och min handledare pekade lite lojt åt en skåprad under diskbänken där kycklingen fanns. I något av skåpen. Jag öppnade det jag trodde hon pekade på, och minsann! Där var kycklingen! Marinerad med currysås till och med! Sedan började jag snabbt placera ut små kycklingbitar på brödet och tyckte det var rätt snålt att det bara skulle vara tre styckna på varje bröd eftersom de var så små.
"Najjj! vad gjor do!" hojtade en tant i köket. Jag hade tagit kycklinggrytan. Ahaa, man skulle visst ha grillad kyckling på. Damn. Så det var bara att slänga och börja om.

Annars gick det rätt bra, jag var bra på att kärna ur granatäpplen. Medan jag gjorde det var tanten i köket sur för att min handledare hellre kärnade granatäpplen än betjänade kunderna.
"Kunder kommer alltid först! Alla här vet det men Malin, for henne komer kunder inte först, for henne komer granatäpplen forst." (inshallah typ)

Ja men jag ska iaf sluta där imorrn tror jag, för dom vill inte anställa mig om jag inte jobbar minst ett år framåt typ. Palla hänga där,  jag ska ju resa till våren. Får nog stalka waynes och espresso house ett tag till.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: