bloggenjosse

mina tankar om true talent

Kategori: Allmänt

"Vi bryr oss bara om din röst"
"Danny, Pernilla eller Tommy har ingen aaaning om hur personen ser ut"
"Fan man blir ju så jävla nyfiken på hur personen ser ut!"
"Det är så kul, man vet inte alls hur personen ser ut, man hör bara rösten! Den kan se ut hur som helst!"
"Tommy har aldrig sett hur XX ser ut, han har bara hört hennes röst"

Jag tycker idén till true talent var rätt kul faktiskt. Att lite alldagliga vissa halvmulliga människor också får en chans att synas i mediasverige och komma fram med sin musik (röst) känns ju rättvist. Sen att photoshopomvandlingen kommer ske snarast efter att skivkontrakt skrivits är ju en annan sak.

Men nu har jag sett alla tre första avsnitten av true talent via tv3play (vi har ju bara skogstv) så jag känner mig nu mogen att kunna recensera programmet.

- Det är en JÄVLA massa upprepningar genom hela programmet. Exempelvis citaten överst. Och vilka åldersgrupper "världens största jury" består av. Detta gör att kvalitetstid av programmet blir typ max 15 min. Jag brukar spola över intervjuerna när coacherna träffar deltagarna och tiden innan de går in på scenen för jag orkar inte höra dem säga samma sak vareviga gång. Och angående citaten, det gör att man fokuserar mer än någonsin på personens utseende eftersom det verkar vara det mest väsentliga när coacherna träffar dem. Och hela idén förstörs.

- Det ligger oftast en snyfthistoria bakom varje deltagare, som gjort att de inte nått ut med musiken av någon anledning tex död förälder, dåligt självförtroende osv osv.

- Många som går vidare gör inte alls bra ifrån sig just då. Om det är så att juryn ska döma måste de ju göra det utifrån auditiontillfället, och inte från att snubben ifråga KANSKE låter bra hemma i duschen. Jag fattar att man måste vara stört nervös men då kan man inte prestera funkar det väl inte alls. Haha jag hade faktiskt tänkt att nån borde ta Adele's Someone like you, och så var det en tjej som körde låten i det tredje avsnittet! Tyvärr förstörde hon låten rätt mycket med helt fel fraseringar och teknik. Detsamma tyckte jag om tanten som sjöng Whitney Houston, kapaciteten hade hon absolut men hon sjöng den helt fel, typ som att det var en poplåt och ingen ballad!

- Programledaren är helt meningslös, han gör typ ett inhopp per avsnitt och man har redan glömt vad det är för nisse när han väl syns.

Just nu har jag bara typ en favorit i tävlingen för jag har inte blivit så imponerad av deltagarna hittills. Och sedan när det blir "söndagsfinaler" kommer ju själva röstgrejen försvinna väl och det blir som idol ändå? Tänk er ett program där deltagarna är helt anonyma tills dess att de vinner eller åker ut! Det hade varit något!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: