bloggenjosse

Då anar vi det villkor vi en gång fick: att brinna i det levandes ögonblick

Kategori: Allmänt

Hehe å! Var ute med jobbet igår, sjukt roligt!! Var lite nervös innan, så jag vågade inte ta mig till kontoret där de förade (vilket jag på kvällen några öl senare helt ogenerat avslöjade) utan drog ut på tiden lite hemma. Men det gick bra förstås! Vi bowlade först, jag var dokumenterat sämst trots en strike och längtade mest till jag fick ta av mig de äckliga bowlingskorna. Sen åt vi middag och hängde till ganska sent på kvällen! Får se hur det blir när jag kommer tillbaka till jobbet eventuellt nästa vecka hehe.. 
 
Idag satte jag mig upp i sängen (efter att halvsovandes famlat efter dagen-efter-räddningen; vattenflaskan) halv tolv med en tanke i huvudet: "ring mormor!". Som tur var var hon ledig idag så vi gick på julmarknader! Egentligen skulle vi till skansen men med en ringlande kö längre än till en justin bieber-gratiskonsert av i hemlighet jultörstande barnfamiljer ("nej ahmen du vet julen är så sjukt stressig men barnen blir ju så ledsna om de inte får sin griljerade julskinka eller vi inte har adventsstakar i varje fönster..."). De som aldrig skulle erkänna att det faktiskt var ganska mysigt med onsdagens snökaos!!
 
Hursomhelst åkte vi istället till kungsträdgården. Fantastiskt mysigt! Gratis är ju som alla vet alltid bäst, däremot kan man ju krydda sin gratisupplevelse med lite betalda aktiviteter, typ en fet äkta tysk bratwurst i en grillad brötchen. Sen är det alltid bra att utforska provsmakningarna. Jag raggade så mycket på en umeå:ansk kines med kräftsåssill (hm. hette den verkligen så?) att hon blev riktigt puffsur när hon förstod att jag inte skulle köpa hennes lax och sill. Gott var det i alla fall. 
 
En julmarknad är ingen julmarknad, därför gick vi till gamla stans också (innan vi fikat på ett ganska snålt kafé må jag säga, fick varm choklad som bestod av 92% varmt vatten med bränd smak, 3% chokladpulver av okänd sort och 5% lurendrejeri). På marknaden som var jättemysig med köpte jag något julbröd, tanten i boden var först misstänksamt avvaktande till mitt snyltande men sen när jag kom tillbaka och kärleksförklarade hennes bröd och genast ville köpa en limpa sken hon upp och blev riktigt trevlig! 
 
det var så fint vääder idag...
 
 
allé på strandvägen
 
gangstagranny!!
 
hahaha well jag suger på placering av kameravinkeln..
 
kungsans julmarknad!
 
 
hehe. Den här hunden höll på att gräva rätt frenetiskt i en stor snöhög. "å det kanske finns något gott i högen" sa mormor. "Det kanske ligger ett lik i högen" sa jag. Hundägaren log lite tvekande och skyndade sen snabbt iväg med vovven. 
 
en gullig kör av något slag som gav mig någon "praise the lord"-sång på hjärnan ett tag
 
korvvändarn!! Das bratwurst wender siebe! Alles gut! Ein grosse bratwurst aus knüllerpriezer bitte!!"
 
Hon tyckte den var god oavsett vad bilden säger!
 
 
Jättesöt grand danois som blev kär i min korv mormor höll åt mig medan jag skulle fota
 
kallar den "den tröstlöse hunden" alternativt "jag när torkad mango är slut"
 
Sen fick han (eller det kanske var en tik) en bit av min bratwurst. Med brötch. Och efter ett långt övervägande och stora hundögon offrade jag min sista bratwurstbit. Hela händelsen följdes av en rätt stor publik runt om boden och trots att tanten höggjutt klagade att vi inte köpte några strumpor tror jag hon blev rätt glad ändå, när föreställningen var klar hade vi genererat massa potentiella kunder och folk  flockades kring hunden och strumporna. 
 
NKs skyltning. Hehe. Assöt murkla signerad sven nordqvist. 
 
operan
 
 

 
gamla stans julmarknad
 
 
 
 
 
 
 
hahah <3
 
Här var på plattan. Tänkte säga att jag gjort dem själv men skylten är för avslöjande tyvärr.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: