bloggenjosse

om ändringar i sista minuten, snabba beslut och ångestfylld tomhet

Kategori: Allmänt

Okej, nu ska jag strunta i de här carpe diem-fasonerna. Jag ska tala klarspråk. Och förklara så pedagogiskt jag kan på bästa lärarvikarievis hur mitt uppdrag i Södertälje idag gick. Och eftersom ingen som läser bloggen är (antar jag) särskilt insatt i ponnyhoppning tar jag särskild hänsyn till det. Så:
 
Mitt uppdrag som jag fick i måndags var att åka till Södertälje, söndag den 14 oktober (datumet stod klart och tydligt i mejlet) och bevaka ponnyhoppning. Jag skulle få senare besked om vilken klass jag skulle fokusera på. Det är nämligen både regionala och nationella klasser för ponny och häst under hela helgen i Södertälje (sk meeting) men för ridsport är oftast bara de nationella klasserna intressanta. 
 
I fredags var jag upptagen med att göra stan, men jag kände att jag lika gärna kunde förbereda mig på lördagskvällen. Jag började gå in på hemsidan och kolla startlistor, tider osv. Fattade ingenting. Klassen jag skulle bevaka (helgens högsta för ponnyer, medelsvår a) fanns inte på söndagen!! Höjderna är 120-130cm och den högsta klassen var 125cm! 
 
Efter väldigt mycket letande, diskuterande med mamma osv så såg jag det. I lördagens program stod det klart och tydligt; Msv A. Åh herregud fyfan. Nej. Alltså ni kanske inte tycker det låter som en big deal att jag missar min klass som jag ska bevaka för ridsport (hästvärldens svar på Svd och DN)? Jag satt och stirrade rakt fram när informationen sjunkit in, kände ingenting, bara tomhet. Vad fan skulle jag göra nu? 
 
Men sen samlade jag ihop mig och upptäckte att båda vinnarna i msv A (i ponnytävlingar tävlar ryttarna beroende på hästens storlek i olika kategorier, kat A är de minsta och D de största), kategori C och D skulle tävla på söndagen i globenkvalsklassen (södertäljetävlingen är en deltävling där ryttarna kvalar till finalen som går i globen under stockholm horse show) som ridsport inte ville ha så mycket från! Åhå! Då kunde ju jag intervjua dem om lördagen, kolla med banbyggaren och fota från globenkvalklassen!! Lite lättare om hjärtat kunde jag sova. 
 
Så imorse åkte jag till Södertälje. Jag fotade, träffade gårdagens vinnare som båda hamnat på en andraplats i dagens klass och intervjuade dem. Jag intervjuade banbyggare, tävlingsarrangör och plockade på mig resultatlistor och sammanfattade mitt stoff. Efter kvalklassen ringde jag ridsport, bara för att upplysa dem om deras (faktiskt, det var ju de som sa att jag skulle dit på söndagen) misstag. "aha vadå, vilken klass var det idag då?" fick jag till svar. Jag sa msv B=globenkvalsklassen. "Jaha men skriv mest om den då! Den är väl viktigast? Pågår den fortfarande?" Meh. vafan. Jag upplyste henne om att den var klar och att jag koncentrerat mig på msv A som faktiskt var mitt uppdrag. "Jaha men skriv hälften då om båda? Det blir skitbra" sa hon ganska avslappnat (rätt skönt i och för sig, trodde det var big deal om man råkar missa klassen man skulle bevakat). 
 
Men jag kommer nog skriva mest om lördagens klass. Jag kollade inte så noga under dagens klass och har ingen intervju från någon vinnare där, eller så mycket fakta angående kvalen. Dessutom fokuserade jag bara på msv A-ryttarna när jag fotade att jag inte fick nån bild på alla vinnare, så jag får klippa/klistra lite alltså ta vad jag har. Hm.
 
Blir lite irriterad bara att det blir så mycket ändringar! Speciellt att jag får nya direktiv när klassen är avslutad! Jaja nu gör jag som sagt mitt bästa av situtationen. Viktigast är nog ändå att jag slutar blogga och börjar skriva på what's importante! 
 
 
ser det här ut som en bild som kan användas i en tidning? 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: